Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Vole, Kona Tali DH-n összefuthattunk... a többi helyen nem nagyon, mert nem voltam,ugyanis nem járok versenyre, idõhiány miatt. Kõszegen viszont rengeteget jártam, és azt kell, hogy mondjam, az a pálya az egyik legjobb DH pálya hazai viszonylatban, szal akkor nem értem, ha nekem ott is tökéletes volt, akkor mirõl beszélünk?
Bocs, Rob-nak van Bullitja, ezért elnézést!
Tehát: Szerintem egy teszt abból állna, hogy valakinek odaadjátok a cuccot, nyúzza x ideig, aztán véleményt alkot. Ezt megcsináljátok pár emberrel, és akkor lehet rendes véleményt alkotni. De így, hogy LCS haszálja, meg állítgatja... Szal nyissatok egy olyan topicot, ami hasonlít pl az MTBreview-re, aztán akkor lesznek értelmes tesztek,ami alapján el lehet dönteni, mi jó, és mi nem!
Peace

K.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Lehet nem találkoztatok a Dh versenyen Krankeddal, de õ olyan helyeken ugrálgat vele, ahol neked kötéllel is veszélyes lenne

Innentol viszont a velemenye szinte semmit nem er, mivel DH -rol beszeltunk, nem letoresugralasrol.
Amugy mindig is utaltam ugralni.

Olvassátok el a cikket miket írt benne!!!

Mar elolvastam parszor.

A tekeres-hatekonysag szempontjabol messze veri az eddig altalam probalt vazakat, ami nagyreszt a rugostagnak is koszonheto.

Igazad van, csupa szornyusegeket es gusztustalansagokat ir az SPV-s tagrol. Lehet hogy neked kene inkabb ujra atolvasni a cikket... ::)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Hi!

na gerjedjünk:
Vole!
Lehet nem találkoztatok a Dh versenyen Krankeddal, de õ olyan helyeken ugrálgat vele, ahol neked kötéllel is veszélyes lenne ;D
ha meg a giant gyárilag azzal szereli.....
biztos a giant mérnökei bénák :-X

És mindenkinek:

egy országos lapban lehet fikázni, lehet kritizálni mindent, itt meg ha valaki "ellenvéleménnyel" lép fel, akkor egyszerre mindenki bevédi a spanját, még ha nincs is igaza.
Olvassátok el a cikket miket írt benne!!!

hát igen itt Nagymagyarhonban megbukott az SPV technológia. ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Boxxerhez valo Romic felso vall hany gramm? tucnival es stucni nelkul is erdekelne.

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Üdv Emberek!

Lenne egy kérdés azokhoz akik már találkoztak a 2005-ös Manitou-kal.
A SWINGER COIL SPV 6-Way 2005 fog valamiben különbözni a 2004-es modell-tõl?
Javítanak rajta mert hallom alapból elég sz*r ??? ;D ;D ;D
( Csak vicc volt mielõtt valaki nekem esik ;) )

Más: Aki az újságtól kritizálja a hozzászólások "kultúra" szintjét az fussa már át az Euro Bike 2004/1 -es cikket és gondolkozzon már el egy kicsit.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
@Vole

Azért írtam, hogy Bocika 1 éve használ SPV-t, hogy azért sejthessük Õ se teljesen hülye a témához ahogy természetesen Lcs sem !! Az állítással járó macera a váz hibája, de melyikünk nem kívánná a pokolba az egészet amikor már 5x szedi szét a vázát ugyanaznap... ;)

Ahogy egyre jobban látszik ez az SPV dolog nem fekete/fehér _nagyon_ függ a váztól, áttételtõl és a tag méretétõl és _nagyon_ függ a beállítástól is ami messze nem olyan egyszerü mint a Manitou oldalán lévõ 3 lépéses bemutató, de azért nem is kell túlmisztifikálni a dolgot. Férfiasan bevallom nekem akkor lett tökéletes a tagom amikor simán lemásoltam egy másik AS-X beállításait akinek a tulaja sokkal tapasztaltabb bármelyikünknél. ;)

A Romic baromi könnyü, az ára meg ugyanaz mint a többi Curnutt-szelepes cuccnak kb.

Elfelejtettem mondani: Major második Giant-jában 5th Element tag volt. Az eladó egy Yeti team rider volt, aki tartalékba tartotta a Giant-ot. Szó szerint azt mondta, hogy 100x jobb a 5th Element az RS tagnál.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

a nyomás iránya

oooo
ez mindig ugyanaz az irany!
kulonben nem mukodne a dolog.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Miért nem próbáltátok meg más vázzal pl?? Mondjuk egy modernebbel, amihez a tag készült...

A Giant az egyik legmodernebb vaz, csak szolok. Azon kivul gyarilag ezzel szerelik...

amikor Lor kék Giant DH-jába belekerült, és már akkor írtátok, hogy nehéz állítani, mert nem férni hozzá a váztól, stb...de akkor sem a tag volt a hibás, hanem a váz...

Eloszor is nem Lor, hanem LCS kek Giantje. Nem belekerult, hanem mint irtam azzal egyutt jott. Az allitas nehezsege miatt senki nem szidta a tagot, akkor is lel ett irva, hogy ez a vaz hibaja. Ugy nez ki nagyon nem tudod mirol beszelsz...

Én teszteltem rendesen

Melyik versenyen futottunk ossze? Nem emlekszem...

Kellene egy "normális" tesztcsapat, aki ad a cuccnak, nem pedig csak bazerálje,meg szétszedi, aztán megírja, hogy szar..

Barmikor jelentkezhetsz tesztelonek ha olyan okosnak es ratermettnek erzed magad. Kritizalni meg okoskodni sokkal konyebb...
Azon kivul LCS hasznalta is eleg sokat a bringat, nem csak "bazeralta"...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem nagyon értem, de emléxem arra a teszre, amikor Lor kék Giant DH-jába belekerült, és már akkor írtátok, hogy nehéz állítani, mert nem férni hozzá a váztól, stb...

elcsé giant váza. valamit keversz. ;)
és az új giantokon már el van vezetve a túlfolyó az alsóvázcsõig. (a'la avalanche)
és a váz szvsz azért elég jó, kár hogy a taiwaniak csinálják....

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Nah, szal a Giant és a Swinger dologról:

Az, hogy nem tudtátok beállítani, nem a tag hibája, hanem a vázé, vagy a tulajé. Miért nem próbáltátok meg más vázzal pl?? Mondjuk egy modernebbel, amihez a tag készült... Nem nagyon értem, de emléxem arra a teszre, amikor Lor kék Giant DH-jába belekerült, és már akkor írtátok, hogy nehéz állítani, mert nem férni hozzá a váztól, stb...de akkor sem a tag volt a hibás, hanem a váz... És mielött megkérdezitek, hogy mit értek én hozzá, csak megjegyzem, hogy ti mit értetek hozzá?? :P Hogyan próbáltátok ki??? Én teszteltem rendesen, kb fél éve lett beállítva rendesen, és azóta nem kellett bántani. Kap rendesen a tag, aki ismer, tudja... Nem tudom, de a tesztekben full szubjektív minden, de ezt mindenki tudja. Kellene egy "normális" tesztcsapat, aki ad a cuccnak, nem pedig csak bazerálje,meg szétszedi, aztán megírja, hogy szar.. :-\
Ennyi

K.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Lor, rendeljunk egyutt, akkor fizethetjuk felesben a postakoltseget ;D ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na ezen most ne vesszetek össze.

én ugyan nem sokat megyek vele (és az elõzõkkel se sokat mentem - superdeluxe és sw dh) de annyit tudok mondani, hogy amellett, hogy lassú, vannak azért elõnyei ami jól jön dh-nál, és ezeken a magyar pályákon ki is kellene jönnie: tekerésnél. ugyanis nem hiszem, hogy sok igazi technikás pálya van itthon. és ahol meg tekerni kell, ott az a pár tized, amit hozhat, hogy nem pogózik, az igenis jól jön.
hogy ez most hobbiban, ahol a tudásszint nem tizedekkel, hanem 10 másodpercekkel különbözik, ott mennyit számít: nem tudom. de ott az sem számít többet ellenkezõ irányba szerintem, hogy érzékeny ;) szóval a hátrányodat az sem hozza be....
és a véleményem az, hogy ugyan hiába szidjuk, mégiscsak jó. az elcsé vázában nekem tényleg furán mozog, az enyémben még furábban, de pölö az iljicsében király.
szóval ez erõs vázfüggõ is, nme mindegy annak a szerencsétlen tagnak az áttétel, a nyomás iránya, stb.

szóval vegyük egy szubjektiv véleménynek amit elcsé leírt, majd rágjuk meg magunkban, és vonjuk le a magunk számára értelmes következtetést. ha az a következtetés, hogy elcsé hülye, akor azt. csak ne adjunk neki ilyen nyíltan hangot.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
itt meg mindig a megsertodtem mert azt mondtad, hogy az a cumo amit en hasznalok az nem jo ilyen meg olyan felhasznalasi teruletre?
mert akkor :-x

romic tenylegy olyan konnyu?
kinek volt olyan dig-nek?

... kell!
olcson!
gyorsan!
hehe

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Mas dolog ha valaki hasznal valamit, es mas ha teszteli. Akkor sokkal jobban odafigyel ra, kiprobal mindenfele allitasi lehetoseget. Ezen kivul Bocika vajon versenyez? Ugyanis LCS a versenyfelhasznalast minositette leginkabb.
Idezem hogy Iljics is tisztaban legyen a dolgokkal:

"Probaltuk mar... ... Ezek alapjan nem azt mondom, hogy az SPV nem jo, hanem, hogy a Giant DH Team-be, illetve ere a felhasznalasi teruletre nem kellen eroltetni."

Ezek utan tenyleg nem ertem se Bocikat, se Iljicset. Amit korabban mondtam azt tovabbra is ugy gondolom ahogy irtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Bocika kb. 1 éve használ SPV-s tagot.

Nem ez a baj, hanem hogy ellenvéleményének csak ilyen kultúrált módon tud hangot adni... ::) :-\

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Bocika kb. 1 éve használ SPV-s tagot.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Es vajon mennyit szamit egy olyan ember kritikaja a cikkirorol, aki megkevesebbet ert hozza? :-X
Nem hiszem hogy erdemben tudnad kritizalni a munkajat. Ha pedig olyan okos vagy, es annyira ismered az SPV minden jo es rossz tulajdonsagat, akkor biztos szivesen konzultalna veled. De valszeg nem igy van.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Hi!

a Bikemagbeli cikk a Giant istenítésérõl illetve a Manitou Swinger/SPV lealázásáról elég szubjektív, de inkább vicces volt.

nem hiszem hogy a cikk írója akkora ász, hogy igy simán megállapítsa, hogy a Manitou elbaszta a marketing stratégiáját, és x évvel korábban hozta ki a SPV-t mint kellett volna illetve, hogy a technlógia szar?!? ???
aki ilyen véleménynek ad hangot egy MB magazinban az nem a szakmai tudásáról hanem a tudatlanságáról ad tanubizonyságot.

tamas

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Ilyet raktak nekem a Magellánba, amikor lõzsében voltunk.
bejött. Nyugodtan lehetett ereszteni lefelé, és amikor mászáskor néztem, nem igazán pogózott.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
elcipelem igy is! ;-)

de regebben is kacerkodtam a gondolattal.
tudod oregszik az ember aztan lenyugszik
eleg a 10-13cm ut is meg egyebek.
mondjuk, hogy fel kiloval lenne konnyebb kb az mar felhaborito!!!