Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
volt ez a persely hulyeség nálam. ovális lett. most meg tökéletes. egy mukkot sem ad ki. Mijazisten...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a festéssel csökken a rugóút, azt ne feledd!
szoval inkább ne. vmi más megoldás kéne

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jaja, én is erre gondoltam
vmi rugalmas mûanyagbázisú festéket próbálok szerezni
vagy krómozás

ha kisüttetem feketére olajban (szerszámgépipari eljárás) az rozsdamentessé teszi?
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
necces a festés, mert ha összemozog, lepattog a festék. :D
próbát megér valahol.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na kész lett a rugó a rugókovácsnál

és jó lett!

tökéletes

csak mivel lehet lefesteni/felületkezelni hogy ne rozsdásodjon?
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

és ha beljebbcsavarod a pöckét? ilyen oldskúl simson fém szelepcsavaros szelepsapkával pl
gondolom az is ki lehet szedni

ki-be csavarással nincs gond, ahhoz gyártottam célszerszámot :), cseréltem is a szelep szerkezetet, de nincs rövidpöckû szeleppöcköm :) csak olyan, mint az eredeti volt és már nem megy beljebb.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Perbálon szerváltam, a Hungary:A-s mukitól.
Hihetetlen amúgy, hogy milyen cuccai vannak az öregnek...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
jaja, vágom a dolgot
elég ötletes kis hülyeség :D

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Nekem van egy olyan "izém" aminek az egyik felét bele tekerem a pumpába, a másik felét ráhajtom a szelepre (és van benne 2 O gyûrû). Ezután ebbe a második izébe beledugó a pumpába beletekert csõrõs izét, ami az O-gyûrûk miatt só szorosan ül benne, és szépen felfúlom. Amikor huzod kifelé, az O gyûrûk nem engedik elszökni a levegõt, így csak annyi ereszt, amiennyi tér a szelepre rátekert isé és a pumpán lévõ izé között marad (minimális..).
Érthetõ volt, nem?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ki lehet, de vannak idióta telópumpák is:D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

nálam is sokszor elõfordul.
ha szar a szelep és kintebb lóg a pöcke, mint kéne, akkor elereszti rendesen. akkor nagyon hirtelen kell lecsavarni, szóval szelepfüggõ is.

és ha beljebbcsavarod a pöckét? ilyen oldskúl simson fém szelepcsavaros szelepsapkával pl
gondolom az is ki lehet szedni

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a "gagyi" xfusion levegõs tagommal sose volt ilyen probléma. kb egy hónap alatt elengedett 1 bart, szóval nagynéha ráfújtam kicsit, de sose kellett szívni vele igazából.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nálam is sokszor elõfordul.
ha szar a szelep és kintebb lóg a pöcke, mint kéne, akkor elereszti rendesen. akkor nagyon hirtelen kell lecsavarni, szóval szelepfüggõ is.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
õõõõ rob
én elég sokat fújtam levegõs tagot, szerintem te kevesebbet
egy rendes telópumpával talán így van ahol 2 csavar van a szelepnél

én ahogy letekertem még be volt nyomva a tüske, ergó engedte még a levegõt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez a "belefujok, aztán mikor leveszem a pumpát leereszt" egy hatalmas hülyeség, a szelep azonnal zár, annak a levegõnek az elszökését hallod sziszegés formájában, ami még a telópumpában volt.
aztán amikor ujra rácsavarod, azért mutat kevesebbet, mert a pumpában 1 bar van (legköri nyomás) a tagban meg mondjuk 14, és a kettõ kiegyenlitõdik (nagyobb térfogatra oszlik el ugyanaz a nyomás) - ergo kevesebbet mutat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

Hogy a csudába lehet egy SID dual air tagon nagyobb (erõsebb, lassabb) csillapítást elérni? Most kicsit pattogós... Hiába fújok a negatív kamrába többet, mint a pozitívba...

Gondolom egyértelmû, de nincs rajta csillapítás állító tekerentyû.

ha olyan sid dual air mint nekem volt (piros, asszem 2001-2002) akkor abban nem olaj van hanem vmi hülye gáz, és az végzi a csillapítást. Nemtudom, az nekem is rohadt lassúcska volt, persze lehet vele jáccadozni, de valahogy nem volt szimpi hogy belefujok 20 bart, aztán leereszt 15re mire leveszem róla a telópumpát, aztán ugyanezt 80x hogy megtaláljam a jó kombót

viszont amit nyomkodtam, LCS mutatta, halál jó volt, az már az újabb vörzsün, szerintem más a bele!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ráadásul, ha a negatívba fújsz, csak gyorsabb lesz.
fújj a lehetõ legkevesebbet a negatívba, aztán a pozitívot addig fújd, amíg tökéletes lesz a beülésed.
vagy , amit rob írt - olajcsere.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a negativ kamra nem a csillapításért, hanme a könyebb megindulásért felel.
olajcsere?

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Hogy a csudába lehet egy SID dual air tagon nagyobb (erõsebb, lassabb) csillapítást elérni? Most kicsit pattogós... Hiába fújok a negatív kamrába többet, mint a pozitívba...

Gondolom egyértelmû, de nincs rajta csillapítás állító tekerentyû.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

itt lent Délen...

lent??????

:)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda