Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Oké, akkor valóban urbán legenda, hogy abból keményebb kell. Azt hittem olyan, minthogy van 45-ös és 47.5-es cipõm is, és mindkettõ ugyanakkora, csak a gyártó és a számok... Akkor zsír lesz az 525-ös 5th, ha lesz. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
j: a rugó, az rugó és a megadott érték az szabvány, tehát minden 500-as rugó 500-as (csak a manitoué naaaagy és neeehééézz és fekete :)). a tag miatt kell más értékû rugó ugyanazon tömegû riderhez.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
eh, nehéz ügy ez. azt hiszem a szerencsére bízom magam, és 450essel rendelem. gondolom a 3utas 5th elementhez senkinek nem volt szerencséje?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kösz a privit! :)

Az az urban legend mennyiré helytálló, hogy ha 500-as Manitou rugó jó, akkor 600-as 5th elem kellene. Merthogy van egy 425-ös 5th elem, ami ugye puha. 525-ösre gondoltam, hogy majd az. Most 500-as Manitou van benne, ami teljesen jó. Egyetlen hibája, hogy fekete. :) 525-ös 5th elem jó leszen? Ha leszen persze... :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sot, egy probakor erejeig a vanillara is ratettem a 5th rugojat, es ugy is ment, de a tarto talca annyira pici rajta, hogy kb 10edet fogta le a rugo peremenek. Szal kicsit paraztqam, hogy ledaralja a rugo az egeszet es osszecsukom a vazat tagot mindent es szedszedtem :)

azota bicikliszerelo vagyok egy fejlett nyugateuropai allamban, jo keresettel, es egy teljesen rambizott muhellyel, mar biztos nem csinalnek ilyesmit. :D

nade mostmar tenyleg

ha megegyet offolok, banolom magam egy hetre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az a baj,hogy ha én megrendelem a geminit,akkor meg kell mondanom a rugót is,hogy milyen legyen. aztán majd ha hazahozom,és összeraktam,akkor kiderül,hogy jó-e. mondjuk rugót tudok utána kintrõl rendelni. de jó lenne ezt elkerülni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gyakorlatilag is. Mivel nem sikerült 525-ös 5th elem rugót kapnom, így most egy 500-as Manitou van rajta. Nehezebb egy kicsit, és csúnya fekete. Fordítva viszont nem mûxik, Zé Manitoujára nem megy fel az 5th elem rugesza.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tam; Lméletileg a Manitou rugó jó az 5th-re,nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem semmi gondom nem volt a 5th elementtel a 200 svajci frankot kostalo szerviz utan... Azelott kicsit eleresztette az olajat, es lekoppant. Akkor beletettem a vazba egy vanilla R-t, ami sokkal hajohintabb erzes, es kevesbe progressziv volt.

Az a jo az elementtel, hogy tenyleg eleg jol be tudod loni szinte minden tulajdonsagat. Es az a rossz benne, hogy megfelelo rugo valasztassal indul a beloves. ha nem jo a rugo, akkor tekergetheted a potikat mint felorult urhajos a lengyel scifiben, akkor se lesz jo. Es ugye rugo csak kulfoldbol tud jonni hozza. Nem draga, de maceras.

Szoval en ajanlom azert. Bar mondjuk vazfuggo is. Tesome kicsit karcosabb erzes volt, a Jorcie egy picit tul erzekeny talan, az enyem olyan feluton a ketto kozt. Nem is hiperaktiv, de nem is beallosan lassu.

kicsitoff

Tok jo most olvastam, hogy itt ha eladnak egy villat, vagy tagot egy boltban, akkor az az alap, hogy te valasztasz hozza rugot. Vagyis kiprobalod ami rajta van, es ha nem jo, csere puhabbra-kemenyebbre. Vagyis ez a ketto kozul a rosszabbik eset, mert a foxot szeretik, ugyanis ott a villa mellett a doboban ott van a puha a kozepes meg a kemeny rugesz is. :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
vennék foxot, de mint említettem nem fér be az s-es geminibe:)

5th-bõl a cvt-3-at venném, talán az nem annyira megbízhatatlan.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kala tapasztalatai extrémek, ha azokat olvasom, biztosan nem veszem meg az 5th-et. :) Yetiben nem különösebben érzékeny a beállításokra, tehát ez vázfüggõ.

Tegyük hozzá, h sz@r állapotban volt a tag,és ezek a nagygenerál elötti állapotok...
A Geminiben is yócska a 5th...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az AS-X -ben nagyon szépen mozog az 5th a többiben nem túl fényesen teljesített a parking lot test-ek alapán:)
Ez az én véleményem.
Szerintem ha tudsz rocsi, vegyél foxot!
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kala tapasztalatai extrémek, ha azokat olvasom, biztosan nem veszem meg az 5th-et. :) Yetiben nem különösebben érzékeny a beállításokra, tehát ez vázfüggõ.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tamnak és nekem tutira,ill. ha yól emléxem,Tamsnak is volt.
A szerelése baromi macerás,bár nekem nem csak ez az 1 problémám volt vele; ami érkezett rugó,az fullra betekert elõfeszítés állítóval is lötyögött rajta,ha nem ültem a gépen, de egy új,vastagabb rugóalátét megoldotta végül ezt,nem tudom, hogy fordulhatott elõ :-/
Tipikusan az a tag,ami baromi érzékeny a beállításokra,eleinte,amíg eresztette a luftot,addig random tudtam csak felfújni és volt minden a szuperérzékeny-összecsukódós-kopogóstól kezdve a meg nem moccan-halálproggresszívig...

Tjah és csak annyit felejtettem L mondani, h a jelenlegi setuppal imádom,érzékenyebb,mint az SW DH volt,mégsem pogózik, és annyira keményedik fel, h 1 év alatt csak 1x csuktam össze,de akkor kicsit már túlvállaltam magam :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A 165-ös Expertnek 1.6-os stroke-ja van, vagyis 40 mm-t mozog.

5th elemmel meg vagyok elégedve, fél éve használom, elõtte 4Way volt, mivel vázat is cseréltem nem tudom pusztán a tag változását értékelni. Rugót nehéz hozzá találni. Fél év alatt nem sikerült. Mire vagy kíváncsi?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
rugót vedd le, tedd vissza a tagot és úgy próbáld ki. ha teljesen összeülve beleüt a vázba,akkor inkább felejtõs.

5th elementje kinek volt/van? kicsit mesélhetne róla

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

YAY,yó,h mondod,ha addig is használom,amíg nem van még Kona és tényleg ennyivel többet mozog,akkor figyelnem kell rá,h kicsit jobban elõfeszítsem h a lengõkar ne üsse szét a nyeregvázcsövet...Max kipróbálom ruggancs nélkül,h van-e ilyen veszély :)

konánál is figyelj ..... ott is elõfordulhat.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
YAY,yó,h mondod,ha addig is használom,amíg nem van még Kona és tényleg ennyivel többet mozog,akkor figyelnem kell rá,h kicsit jobban elõfeszítsem h a lengõkar ne üsse szét a nyeregvázcsövet...Max kipróbálom ruggancs nélkül,h van-e ilyen veszély :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
GerMan-nak is volt stratos helix expertje az öcsém volt pxfs-ében, mitán az x-fusion levegõs feladta a harcot.
õ szerette, a kis tag is viszonylag sokat mozog, nagyon jó tuning rugóút növelésére.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
165-ös Helix Expert. Az Air Assist azt jelenti, hogy van rajta USA feliratos szelep, amin keresztül rá tucc fúni.