Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2006. március 19. - 22:32

de én hülye vagyok, ha ezt modnom
hiszen az nem 5th element :mybad:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. március 19. - 21:35

én sem, de a nagyon betekerttõl csak egy lépésre van
szóval nem mindenféle beállítással kell egy tagon keményíteni, hanem rendes rugót venni rá.
utána lehet picit gyorsítani, lassítani, de azokat rendes használat esetén inkább csak mellõzni kéne, illetve minimális, értelmes, kellõ szinten állítani
(nem sok rutinom van ruógstagokban, hisz ez az elsõ rendesen állítható)
de több tagot láttam már meghalni azért mert rugó helyett ezzel keményítettek ugráláshoz. el is f*sta az összes olajat az összes.
szóval nem mindenféle beállítással kell egy tagon keményíteni, hanem rendes rugót venni rá.
utána lehet picit gyorsítani, lassítani, de azokat rendes használat esetén inkább csak mellõzni kéne, illetve minimális, értelmes, kellõ szinten állítani
(nem sok rutinom van ruógstagokban, hisz ez az elsõ rendesen állítható)
de több tagot láttam már meghalni azért mert rugó helyett ezzel keményítettek ugráláshoz. el is f*sta az összes olajat az összes.
Írta 2006. március 19. - 21:33

én sem a lokkolásra gondoltam
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. március 19. - 21:30

dh-ra stimmel, pontosan. ez olyan mint lockoutra tett psyloval ugrálni. hisz azért van, de ha a szelep nem hagyja az olajat mozogni, annak mennie kell valahova, nem hiába szokta nem egy tag elköpni az összes olajat.
ideális rugót kell venni, nem a beállításokkal keményíteni egy tagot.
ideális rugót kell venni, nem a beállításokkal keményíteni egy tagot.
Írta 2006. március 19. - 21:26

persze persze, ha jó a tag akkor bírnia kell, de én nem ajánlanám az ugrálást betekert kompresszióval, az olaj mindenképpen menni fog valahová...
csak minimális lassításra szolgál - finomhangolásra.
csak minimális lassításra szolgál - finomhangolásra.
Írta 2006. március 19. - 18:33

olajcserén most lesz majd nyáron, de mostmár tárgytalan....
asszem egy ideig nem fogok letörést ugrani....
azért köszi válaszokat
asszem egy ideig nem fogok letörést ugrani....
azért köszi válaszokat
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2006. március 19. - 15:44

de egy normális tagon (mondjuk fox) azért van rajta, hogy lehessen használni
nem minden 5. elem
jah, és ha elviszik néha olaj/szimeringcserére, mondjuk évente eccer legalább, nem durran el semmi
nem minden 5. elem
jah, és ha elviszik néha olaj/szimeringcserére, mondjuk évente eccer legalább, nem durran el semmi
Írta 2006. március 19. - 14:39

és ha nem birja, majd f*szául eldurran, kinyomja a szimmeringet, és köpi az olajat.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. március 19. - 14:14

persze hogy számit!
maximalizálja az összenyomodás sebességét. azaz adott sebességnél gyorsabban nem tud összenyomodni igy a hirtelen nagy ütést is lassan fogja felvenni..
maximalizálja az összenyomodás sebességét. azaz adott sebességnél gyorsabban nem tud összenyomodni igy a hirtelen nagy ütést is lassan fogja felvenni..
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. március 19. - 14:10

otthon hol és mennyiért tudnék 650es rugót venni a Vanilla RC-re?
letörésnél ha betekerem a kompressziót az számít vmit?
letörésnél ha betekerem a kompressziót az számít vmit?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2006. március 17. - 15:45

en lattam az 5th tagomat anno szetszedve, mikor a suspensioncenterben szetkapta a srac. es arra jutottam, hogy huhh meg szerencse hogy nem alltam neki. pedig szedtem mar szet villat.
nem mondom hogy lehetetlen, de kell hozza egy par speci szerszam, meg ilyen olajszint, viszkozitas adatokat se talaltam eddig.
nem mondom hogy lehetetlen, de kell hozza egy par speci szerszam, meg ilyen olajszint, viszkozitas adatokat se talaltam eddig.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. március 17. - 02:05

Hi!
Aki 5th Element szerelésében otthon van!! Lassan kéne nekem egy regenerálás, de a TFTuned egy kicsit drágán adja a dolgokat...
Házilag kéne megoldani a dolgot, de:
Nemtom, hogy milyen imbusz kell a légtelenítõ csavarhoz... mindegyiket kipróbáltam, de a 3-as túl nagy, a 2.5-ös túl kicsi. Van hozzá valami spéci cucc?
Aztán nemtom azt sem, hogy milyen olaj kell bele (keménység, típus..), és ha már szét van szedve kéne hozzá szimering készlet is...
Tud valaki segíteni?
thx
Aki 5th Element szerelésében otthon van!! Lassan kéne nekem egy regenerálás, de a TFTuned egy kicsit drágán adja a dolgokat...
Házilag kéne megoldani a dolgot, de:
Nemtom, hogy milyen imbusz kell a légtelenítõ csavarhoz... mindegyiket kipróbáltam, de a 3-as túl nagy, a 2.5-ös túl kicsi. Van hozzá valami spéci cucc?
Aztán nemtom azt sem, hogy milyen olaj kell bele (keménység, típus..), és ha már szét van szedve kéne hozzá szimering készlet is...
Tud valaki segíteni?
thx
The life is short, ride more!
Írta 2006. március 14. - 23:09

Írta 2006. március 14. - 22:55

annyit hogy az enyém novemberben lett egyedileg +rendelve, de nem érkezett meg és nem is tudja a bájker hogy mikor fog....amúgy nem forgalmazzák csak a 3,1-est...de saccra 80-90 ha hoznakHahó!
Mit tudtok a Rock Shox Pearl tagról, kb mennyibe kerülhet a 3.3?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. március 14. - 22:52

Írta 2006. március 14. - 10:50

Írta 2006. március 14. - 10:46

Írta 2006. március 14. - 10:44

Üdv!
Tud valaki segíteni nekem abban, hogy hány mm a belsõ mérete a 2004-es Kikapu linkplate-jének?
Magyarul mekkor a távtartó kell a rugóstaghoz?
Tud valaki segíteni nekem abban, hogy hány mm a belsõ mérete a 2004-es Kikapu linkplate-jének?
Magyarul mekkor a távtartó kell a rugóstaghoz?
Írta 2006. március 14. - 10:43

Írta 2006. március 14. - 10:43