Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Yeah nah erre vártam. Erre a 05ös manitou rugóra. Azonnal rendelek egyet! IGEN!!! :D
(de miért nincs belõle puhább?)
Lehet mégse rendelem megy egybõl, havalaki tud hozni nagykerbõl puhább 200as tagba való manitou rugót az jelezzen kérem!
Jani

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na én is lemértem, és nekem sem fog beférni a 215-ös rugó a 200-as tagba. akkor most mit csináljak? az egyetlen rugó ami szóbajöhet az ez: http://ebike.hu/term...stag/rugok/2003 ilyen meg sehol nincs. :( mire e-bike kihozná már nem leszek itt. van itt valaki aki tudna ilyet hozni nagykerbõl?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Köszi szépen, így már jobban érthetõ. Lockout akkor nincs benne. Ha jól látom neked rp3 van, ugye? nekem is ilyen gépem van xc comp.

tudtommal triadja van, aminek van lockja.....rp3nak nincs, és jó eséllyel az rp23 sem lesz jobb, csak macerásabban kezelhetõ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Köszi szépen, így már jobban érthetõ. Lockout akkor nincs benne. Ha jól látom neked rp3 van, ugye? nekem is ilyen gépem van xc comp.

http://www.kep.tar.h...ozok/50391172#2

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Szóval -manitou rugó rámegy X.fusion tagra? mert már leadtam a rendelést. megkérdeztem hogy tuti jó e x-fusion tagra erre azt mondta igen, de nagyon bizonytalan volt...

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

RP23: abbol indulunk ki, hogy volt az RP3. 3 allasu pro pedal-lal. soft/medium/firm. most itt annyi a kulonbseg, hogy van meg melle egy masik kapcsolo, amivel ki vagy bekapcsolod a propedalt. tehat vagy ki, vagy be van kapcsolva, es ha be, akkor van az alap 3 allitas. kicsit bonyolult, de remelem ertheto.

ja a visszaut csilli meg a piros tekeroke. [a ppd az a kek futyi]

a tobbi az csak marketing duma. hogy ez lenne a legkonnyebb tag, az vitathato, sztem a DT csinal konnyebbet. de azert nagyon jo. 10 bol 9 biringaban ilyen van a 4-5" mozgo kategoriaban. talan nem veleltlenul.

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Hali!
Tudna valaki segíteni???
A kérdésem az lenne,hogy milyen rugóstagot érdemes venni a kona coilerembe,a gyári fox helyett??? Mondjuk van rá 40.000 Ft-om! Valakinek van valami ötlete?
Elõre is köszi!

Szia! fox helyett szerintem semmit, annál jobbat nem találsz, fõleg nen 40 ezerért. milyen a fox?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
RP23: abbol indulunk ki, hogy volt az RP3. 3 allasu pro pedal-lal. soft/medium/firm. most itt annyi a kulonbseg, hogy van meg melle egy masik kapcsolo, amivel ki vagy bekapcsolod a propedalt. tehat vagy ki, vagy be van kapcsolva, es ha be, akkor van az alap 3 allitas. kicsit bonyolult, de remelem ertheto.

ja a visszaut csilli meg a piros tekeroke. [a ppd az a kek futyi]

a tobbi az csak marketing duma. hogy ez lenne a legkonnyebb tag, az vitathato, sztem a DT csinal konnyebbet. de azert nagyon jo. 10 bol 9 biringaban ilyen van a 4-5" mozgo kategoriaban. talan nem veleltlenul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Hali!
Tudna valaki segíteni???
A kérdésem az lenne,hogy milyen rugóstagot érdemes venni a kona coilerembe,a gyári fox helyett??? Mondjuk van rá 40.000 Ft-om! Valakinek van valami ötlete?
Elõre is köszi!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Köszi,ezt én is megtaláltam,de sajna ennyire nem tudok angolul. Ez eléggé szakszöveg. Ilyesmi kellene csak magyarul, de azt én sem találtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

FOX FLOAT shocks have long been setting the standard for durability and performance. Now, with the introduction of RP23, Fox is taking rear shock design a quantum leap further. The totally redesigned RP23 is THE LIGHTEST AIR SHOCK ON THE MARKET , for starters. the ProPedal is adjustable via the three position adjuster which allows for pre-ride setting of the Pro-Pedal stiffness between soft, medium and hard. The two position lever then allows the rider to flip seamlessly between Pro-pedal off and Pro-Pedal on at the flick of a switch. The Rebound adjuster sits right under these pro-Pedal adjusters and offers the usual range of settings. The DOHC lets you tune in a desired level of pedaling efficiency while riding. Damping characteristics have been refined throughout the FLOAT range, allowing for Pro-Pedal efficiency while still offering superlative square edge bump performance. Bushing are precision sized in the shock to decrease break-in time and reduce friction. And finally, the large canister air chamber offers the perfect spring rate compliment to Fox's refined damping performance and adjustability. Less weight plus refined ProPedal damping plus exceptional tuning range equals total performance without compromise.

NEW - Updated graphics

RP23 - RRP £319

WEIGHT - 195g (NO REDUCERS OR SPRING)

ADJUSTMENTS - PROPEDAL ADJUSTMENT (RP3) REBOUND AND SPRING PRE-LOAD

SPRING TYPE - AIR

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok!

Fox RP23-as rugóstagról tud valaki nekem tájékoztatást adni? Semmilyen magyar oldalon nem találtam róla leírást. Köszi

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
X fusion Glyde Rl 200szemtávú 56mm-t mozog. na ez a baj hogy zárva vannak a boltok két ünnep között.. :S van valami bolt ami nyitva van ? ha nem lesz nem halok bele mert csak ideiglenes tag. pár hónapra

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egy hét alatt jó sok boltot körbejárhatsz;)
valamitn 1 héten belül ha egy boltban nincs, akkor már nem is lesz....

szal jó keresgélést:)

milyen tag?
ha manitou, akkor csak 50et mozog.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
mi mozog 50-et?

akkor 200-as vagy 215-ös manitou rugó lesz, csak hol kapok olyat? még egy hétig leszek m.o.-n

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha nem feszíted nagyon elõ a rugót, akkor okés.
de egy nagyobb is elfér rajta.
soha nem értettem miért a rugóstag hosszát tüntetik fel az ilyen oldalakon
keménység*rugóút.
csak 50-et mozog:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
http://ebike.hu/term...stag/rugok/2003 ez lenne az. viszont akkor nem fesziithetem elõ ugye?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csak ha a belsõ átmérõ megközelitõleg passzol.
de elvileg a számok alapján igen.
de az amugy nem véletlenül 216/57-es manitou? 200-asban szerintem csak 50-es van. már ami a rugóutat illeti.
persze nem kizárt hogy tévedek

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
méricskélni most nem tudok mert semmilyen szerszám nem áll most rendelkezésemre :(

szóval Manitou 200 x 57mm rugót nyugodtan használhatok 200-as szemtávú 56mm-t mozgó tagba?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok

kaptam 1 infót a témával kapcsolatban egy 215ös manitou tagba való rugóról:
a rugó teljes hossza: 149mm
a belsõ átmérõje:35mm
külsõ átmérõ:53mm

ez a hossz nekem sok. nem fér bele a tagba a rugó, úgyhogy kénytelen leszek 200-asba valót venni, csak annak az útja rövidebb mint a mostaninak.
MInd1, azt a 3ezer Ft.-ot mostmár befektetem, azt lesz ami lesz.

Figy. Ha a tag 56 milit tud mozogni a rugó meg csak ötvenet akkor mi is fog történni? Nem a gumiütközõ fogja teljes összenyomódáskor elnyelni az energiát hanem a rugó tekercselése teljesen összeér igy a rugótányér kénytelen átvinni az energiát.Ez egyenlõ azzal, hogy az alu rugótányér valószinû letörik és ezer százalék, hogy sérül a nyomórud is.....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/