Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok és BÚÉK nektek!
Fox Float RP23 rugóstagggal kapcsolatban lenne néhány kérdésem,mivel hozzám került egy ilyen és még nem volt vele dolgom.
Kérdéseim:-a váz amiben gyárilag benne van 2008-as(Rocky Mountain Element90),tehát ebben a rugóstagban már benne van a Boost Valve ,vagy ez csak a 2008 utáni tagokba került bele?(tagon nincs Boost Valve matrica,jelzés)
- mire kell odafigyelnem ennél a rugóstagnál,eddig egy DT Swiss SSD210L-em volt,és az teljesen igénytelen volt,és mind a mai napig tökkéletesen mûködik.
-tudtok tanácsot adni egy szakszerû beállításra az elejétõl fogva a végéig?(jöhet privátba nem fontos ide)
Elõre is köszönöm.Üdv.

Hali

BUÉK neked is!

Legjobb tudomásom szerint ha nincsen feltüntetve rajta a BOOST VALVE felírat, akkor nincsen benne. Persze csak abban az esetben a a saját gyári kamrája van rajta! Egyébként egyszerûen megtudsz gyõzõdni h van e benne boost valve. Alacsony nyomást rakjál a légkamrába, és építsd be a vázba. Utána kézzel, nem ráülve nyomkod meg és ha van benne érezni fogod h a végén szépen felkeményedik e vagy sem. Ha felkeményedik akkor van benne, ha nem akkor nincsen.

Fox cuccoknál arra kell odafigyelni h meglegyen a rendszeres karbantartás. Ha erre oda figyelsz akkor szinte elpusztíthatatlanok, és sok örömödet fogod benne lelni.
Azt tudom h a régebbi, meg az újabb RP23nál, mindig a Propedál állító nyomórúdnál lévõ tömítés szokta megadni magát a leggyorsabban. Ennek a cseréje nem egy vészes dolog, de otthon nem lehet kicserélni :S

Szakszerû beállítása meg:
Beépíted-> SAG érték beállítása-> visszaút sebesség beállítása-> kompresszió beállítása.

freeride96x

freeride96x

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok és BÚÉK nektek!
Fox Float RP23 rugóstagggal kapcsolatban lenne néhány kérdésem,mivel hozzám került egy ilyen és még nem volt vele dolgom.
Kérdéseim:-a váz amiben gyárilag benne van 2008-as(Rocky Mountain Element90),tehát ebben a rugóstagban már benne van a Boost Valve ,vagy ez csak a 2008 utáni tagokba került bele?(tagon nincs Boost Valve matrica,jelzés)
- mire kell odafigyelnem ennél a rugóstagnál,eddig egy DT Swiss SSD210L-em volt,és az teljesen igénytelen volt,és mind a mai napig tökkéletesen mûködik.
-tudtok tanácsot adni egy szakszerû beállításra az elejétõl fogva a végéig?(jöhet privátba nem fontos ide)
Elõre is köszönöm.Üdv.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Helló!
A segítségeteket szeretném kérni!!!
Vettem egy 2004-es v10-et tag nélkül, majd vettem bele egy 2009-es DHX 5.0-át. Még soha nem volt össztelósom. Az a bajom, hogy a súlyomnak megfelelõ rugó van benne és bármilyen beállítással felütöm. A tag szét lett szedve, minden ok vele elvileg, volt egy olajcsere meg egy tisztítás. Teljes menetfelszereléssel sem vagyok több 90 kg-nál amit elvileg egy 500-as rugónak el kéne bírnia. A SAG kb 20-25%, de azt hallottam v10 esetében, mivel 10" a rugóút lehet nyugodtan akár 40% is. Nem akarok beruházni egy keményebb rugóra amíg mindent ki nem próbáltam, viszont nincs több ötletem és eddig bárkit kérdeztem értetlenül állt... A felütést úgy értsétek, hogy ha mindent kitekerek akár bunnyhopp közben is végig kimozogja az útját... A kamraméretet levettem a legkisebbre közel a maximális 200 psi-re van fújva, propedalal is játszottam és nem hozta a várt eredményt... Annyit sikerült elérnem az állítgatásokkal, hogy ha leugrok egy kb 80cm-es szintet akkor csak épphogy felütöm...
A válaszokat elõre is köszönöm!

Milyen viszkozitású olaj van benne?
Mert szerintem kicsi, sûrûbb olaj kellene bele, h erõsebb legyen a kompresszió, meg a boost valve is.
Plusz a 90 kilóhoz szvsz minimum 550-600 as rugó kellene.

baaalazs

baaalazs

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni!!!
Vettem egy 2004-es v10-et tag nélkül, majd vettem bele egy 2009-es DHX 5.0-át. Még soha nem volt össztelósom. Az a bajom, hogy a súlyomnak megfelelõ rugó van benne és bármilyen beállítással felütöm. A tag szét lett szedve, minden ok vele elvileg, volt egy olajcsere meg egy tisztítás. Teljes menetfelszereléssel sem vagyok több 90 kg-nál amit elvileg egy 500-as rugónak el kéne bírnia. A SAG kb 20-25%, de azt hallottam v10 esetében, mivel 10" a rugóút lehet nyugodtan akár 40% is. Nem akarok beruházni egy keményebb rugóra amíg mindent ki nem próbáltam, viszont nincs több ötletem és eddig bárkit kérdeztem értetlenül állt... A felütést úgy értsétek, hogy ha mindent kitekerek akár bunnyhopp közben is végig kimozogja az útját... A kamraméretet levettem a legkisebbre közel a maximális 200 psi-re van fújva, propedalal is játszottam és nem hozta a várt eredményt... Annyit sikerült elérnem az állítgatásokkal, hogy ha leugrok egy kb 80cm-es szintet akkor csak épphogy felütöm...
A válaszokat elõre is köszönöm!

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Egy vázzal együtt vásároltam egy fox float rl-t ami ereszti a levegõt (fõleg egy helyzetben), és a becsúszón is van egy kõfelverõdés ami sorjás is. Ha az segít, akkor igyekszem képet csatolni róla.
A csillapítás mûkszik, de a lock-out (ha a kék karnak kellene mûködtetni) nem.
Szerintetek érdemes bele energiát fektetni, vagy menjen a lecsóba?
Budapesten valami gurut/tákolót tudtok ajánlani?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ájjjáj!Nov.1-jével õ már bezárta boltot,idén is!Télen nem mûködik a bolt.
Magellan-os

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Köszi! Beugrok valamikor hozzá, és rákérdezek a dologra :).

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Lehet,hogy csak felújító szettel?!Azzal biztos!Én alap Monarch taghoz felújító szettet rendeltem,abban az is volt!Egerben Mészi hozta...
Magellan-os

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy itthon honnan tudnék beszerezni "compresion ball"-t RS RT3 taghoz?

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

200/50

köszi szépen!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
200/50
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Megtudja nekem valaki mondani, hogy 2006-os Kona Coiler Matic bringába mekkora szemtávú rugóstag kell?
Elõre is köszi!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ezt az alátétet akarom leszedni róla.
Mit és hogy hajtsak végre rajta hogy szétjöjjön!

Na, neked is mint szvsz minden SR tagnak leszakadt a csillapító feje.
Ezt úgy tudod leszedni h ahol eltört, azt a kis aluminium részt egy csõfogóval megfogod és óra járásával ellentétesen kitekered.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Ezt az alátétet akarom leszedni róla.
Mit és hogy hajtsak végre rajta hogy szétjöjjön!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Olyat kérdeznék hogy az itt látható Pácienst!
SR Epicon tagon a csillapítást végzõ tolórúd végérõl lelehet-e szedni az alátéteket amik a nitro/olaj részben voltak? Egy csõ elvileg mert ugye
ebben van a csili állítást végzõ egység, de hogy kell szétszedni különösebb barmolás nélkül. Az lehet préseléssel van beletéve? Képet majd klattyintok ha nemvilágos mitakarok ;)

Hogy miért kérdem?
A kis uncsitesómnak akarom odaadni hogy tanulmányozgassa/jászton/vagy amit akar azt csináljon vele, amúgy kopp halott a tag totál szétvan már szedve /nitro sincs benne az a rész is kiberhelve/. Tetszik neki imád szétszedni/összerakni dolgokat. Kidobni meg nemakarom emiatt.

Hali

Ha jól értem: azon a részen van két, egymással párhuzamos lapolás. Azt megfogod egy hozzá való villáskulcsal, és órajárásának ellentétesen letekered.
Utána szétjön az egész. A csillapító fej szétszedéséhez meg kell egy szintén egy villáskulcs.

Jó szerelgetést.

Ui: gondolom a szokásos SR halált halt. Leszakadt a fa..ba a csillapító fej :S

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Olyat kérdeznék hogy az itt látható Pácienst!
SR Epicon tagon a csillapítást végzõ tolórúd végérõl lelehet-e szedni az alátéteket amik a nitro/olaj részben voltak? Egy csõ elvileg mert ugye
ebben van a csili állítást végzõ egység, de hogy kell szétszedni különösebb barmolás nélkül. Az lehet préseléssel van beletéve? Képet majd klattyintok ha nemvilágos mitakarok ;)

Hogy miért kérdem?
A kis uncsitesómnak akarom odaadni hogy tanulmányozgassa/jászton/vagy amit akar azt csináljon vele, amúgy kopp halott a tag totál szétvan már szedve /nitro sincs benne az a rész is kiberhelve/. Tetszik neki imád szétszedni/összerakni dolgokat. Kidobni meg nemakarom emiatt.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Értem.
Mert én amikor megkaptam számomra elég szörnyen mozgott. Azóta átlapkáztam, és most mint az álom.
De nem igazán értettem miért is jó ez az újfajta rebound fej, illetve rögzítõ csavar.
PUSH replacement DHX Piston Bolt. | Facebook

Ilyen van az enyémben.

OFF

megtelt a levelesládád, nemtok privátot írni.

OFF

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok,

Egy használt össztelós vázat fogok megnézni a napokban, egy rp23-as tag van benne, mire kell figyelnem, egyáltalán mit tudok rajta ellenõrizni mielõtt megvenném? A váz már ki van bontva, így egybe nem tudom kipróbálni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Értem.
Mert én amikor megkaptam számomra elég szörnyen mozgott. Azóta átlapkáztam, és most mint az álom.
De nem igazán értettem miért is jó ez az újfajta rebound fej, illetve rögzítõ csavar.

Ilyen van az enyémben.

Szimpla áramlástan, könnyebben, kavitáció nélkül képes átáramlani az olaj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

hmmm, láttam már, szereltem is, más a rebound fej, máshogy áramlik az olaj, de a nagy okosság a customizálással kapcsolatus náluk
hihetetlen adatbázissal rendelkeznek, megmondod milyen vázad van, hány kiló vagy mire használod és tökéletesen behangolva kapod vissza, de erõsen versenycerntrikus beállítással

Értem.

Ilyen van az enyémben.