Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Furi amúgy ez a rugóstag dolog,mert mikor megvettem a coilert akkor nem kértem bele a vanillát mondván h pont van egy tulfolyós x-fusion tagom ami 56 mm-et moccan.Na azzal úgy belevert a himbakar a nyeregbilincsbe ,hogy a szívem is meghasadt(nem fordítva volt a bilincs,tehát nem a kiálló karba ért bele). :(

Ugyanez volt a gondom Stabbal. Végül marha egyszerûen sikerült megoldani: megfordítottam a bilincset, hogy a csavar és a bumszli elõre álljon, plusz megfordítottam a kart is, így az még jobban elõre állt. Mondjuk elég hülyén nézett ki, és attól is tartottam, hogy beleakad a gatyám, de nem tette.
Ausztria, Kenguruk földje!

Piszkos Fred

Piszkos Fred

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
A lenti kérdésemre valaki válaszoljon plíz :)
RTFM is jó, forrásmegjelelöléssel :)

Kicsit elveszettnek érzem magam, annyi mindent nem tudok még errõl :help:

köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
az occsó volt....nekem 4 rugó volt a rs-hoz....

má bánom hogy jó egy éve nem vettem meg egy E400-ast kilóra.....má itt a fórumon visszahozta volna az árát :)

lehet a dhx az pont annyit mozog, a xfus meg 2 -3 milivel többet.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Furi amúgy ez a rugóstag dolog,mert mikor megvettem a coilert akkor nem kértem bele a vanillát mondván h pont van egy tulfolyós x-fusion tagom ami 56 mm-et moccan.Na azzal úgy belevert a himbakar a nyeregbilincsbe ,hogy a szívem is meghasadt(nem fordítva volt a bilincs,tehát nem a kiálló karba ért bele). Így ment bele egy 200mm 2"-ot mozgó roco.
De volt itt vki a fórumon(sajna már nem emlékszem,hogy ki),akinek úgyanilyen coilerbe,ugyan ebben a vázméretben a 2,25"-t mozgó dhx elfért,és még hely is maradt neki. :(

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Reggelt jót!
Távtartót....lehet venni fox tagokhoz is....esetleg stinky-be?
thxxx elõre is

További szép napot!

Inkább ne a faktort mert baromi drágán adnak illetve csinálják.
Negyed annyiba kerül ha egy esztergályossal csináltatod te magad.
Nekem a coilerbe 500 Ft-ért csináltak. a faktor meg 1500Ft-ot kér párjáért.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ma kipróbáltam városban és egy elég hepehupás erdei földúton. 60PSI van benne, 10mm a SAG. Jónak tûnik így, kb. a rugóut felét használta ki.
Kösz az infókat!

akkor tényleg módosítottak rajta, alacsonyabb nyomás kell bele..

nekem az rp3 ban 200 PSI van/volt, és éppen jó a sag....jó nehezebb is vagyok, de ennyi különbség nem lehet...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Piszkos Fred

Piszkos Fred

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Újszülöttnek minden vicc új :)
Keresgéltem itt is, de csak kicsit lettem okosabb.

Van a rugóstagomon (Manitou Swinger SPV X3) egy 4 állású kallantyú, amivel az SPV-t tudom állítani. Ez mit befolyásol konkrétan ? Mikor-milyenre érdemes állítani ? Sokmindent nem értek még, de mindent a maga idejében :)

Danke!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ma kipróbáltam városban és egy elég hepehupás erdei földúton. 60PSI van benne, 10mm a SAG. Jónak tûnik így, kb. a rugóut felét használta ki.
Kösz az infókat!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Valószínû lehet, de kérdezd az xfactort.
Megelõztek.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Reggelt jót!
thxxx elõre is

További szép napot!

hívd fel a faktort..ha nincs, gyártanak..

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Reggelt jót!
thxxx elõre is

További szép napot!
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ebben a táblázatban írja az 56mm-t.
60PSI-t fújtam bele, így 10mm a SAG. Holnap kipróbálom így aztán meglátjuk.

de a 7,875" szemtávúból van 2 és 2,25 stroke-u....konákba a 2"-ost rakják

de itt van egy xls-bõl, régen lehett túrni a kona oldalán, most már leszedték ezket
MODEL FORK FORK LENGTH FORK TRAVEL RECOMMENDED REAR SHOCK SHOCK STROKE SHOCK EYE TO EYE EYE TO EYE REAR WHEEL LEVEAGE

KIKAPU Marzocchi MZ Comp 488mm 3.9" - 100mm 1" - 25mm Fox Float 2" - 51mm 7.875" - 200mm 7.4" - 187mm 3.6" - 92mm 1.8:1
KIKAPU DELUXE Marzocchi MX Comp 478mm 4" - 105mm 1" - 26mm Fox Float RP3 2" - 51mm 7.875" - 200mm 7.4" - 187mm 3.6" - 92mm 1.8:1
KING KIKAPU Fox Float FRL 471mm 3.9" - 100mm 1" - 25mm Fox Float RP3 2" - 51mm 7.875" - 200mm 7.4" - 187mm 3.6" - 92mm 1.8:1

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Segítek egy kicsit :) , ha kiengeded a tagból az összes levegõt és összenyomod, akkor pontosan le tudod mérni mennyit mozog.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ebben a táblázatban írja az 56mm-t.
60PSI-t fújtam bele, így 10mm a SAG. Holnap kipróbálom így aztán meglátjuk.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Persze, én is így értettem, hogy amennyit mozogni tud. Miért gondolod hogy pont 2"-nak kéne lenni? A kona oldalon csak annyit írnak hogy 4"-t mozog hátul.

itt ott elrejtett kona techinfo.:)..amúgy olyanokat építenek a kis konákba -kikapu, king, dawg- a 2,25-essel nincs kizárva hogy némely váznál/vázméretnél beleverne a linkplate a nyereg(váz)csõbe

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Persze, én is így értettem, hogy amennyit mozogni tud. Miért gondolod hogy pont 2"-nak kéne lenni? A kona oldalon csak annyit írnak hogy 4"-t mozog hátul.

Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Igen, gyárilag ez volt benne. A stroke a "becsúszó" hossza? Ha igen, az tutira 57mm, lemértem.

nem a becsúszó hossza, hanem amennyit mozog.....annak meg a gyárinál 2"-nak kell lennie....

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

ha gyári tagod van annak elvileg csak 50 mm a stroke-ja......a 25 % jó lehet, az már elég érízékenyen mozog, de minél jobban mozog annál jobban fog pogozni is,....próbálgasd...

Igen, gyárilag ez volt benne. A stroke a "becsúszó" hossza? Ha igen, az tutira 57mm, lemértem.

Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Kikapu deluxe-ban float-rp2 tagom van. Ha jól értelmeztem a manualt, 25%nak kell lenni sag-nak. Az én esetemben ez 14mm-t jelent az 57-bõl. Ez a jó beállítás? Nekem ez soknak tûnik(ez az elsõ össztelósom), jó lesz így túra-maraton használatra?

ha gyári tagod van annak elvileg csak 50 mm a stroke-ja......a 25 % jó lehet, az már elég érízékenyen mozog, de minél jobban mozog annál jobban fog pogozni is,....próbálgasd...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kikapu deluxe-ban float-rp2 tagom van. Ha jól értelmeztem a manualt, 25%nak kell lenni sag-nak. Az én esetemben ez 14mm-t jelent az 57-bõl. Ez a jó beállítás? Nekem ez soknak tûnik(ez az elsõ össztelósom), jó lesz így túra-maraton használatra?

Picasa _Alex_