Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Van nekem egy Rock Shox Pearl 3.3 rugóstagom.
Lenne egy olyan kérdésem hogy hol találok hozzá valami olyan táblázatot,ahol meg van adva hogy mennyit kell belefújni a súlyomhoz???

sztem inkább a beülést lõdd be, a rs által +adott értékek amúgy sem szoktak jók lenni, (telóknál ugye) de úgy emléxem a rugóstagokhoz nem is ad meg a rs a manualban sem....mindenesetre kisebb nyomás kell bele mint a foxokba
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Van nekem egy Rock Shox Pearl 3.3 rugóstagom.
Lenne egy olyan kérdésem hogy hol találok hozzá valami olyan táblázatot,ahol meg van adva hogy mennyit kell belefújni a súlyomhoz???

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no örömmel olvasom itt a giant+swingert
leírhatnátok hogy hogyan viselkedik!
valami hoszabb lélegzetû monológban.
priviben is

amúgy milyen a swingair?nem nagyon gáz h levegõs?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sae 7wt

de mivel ilyyen niccs rakhatsz bele 7.5 vagy ha gyorsabbat szereted akkor 5

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hi!

Tudja valaki, hogy milyen viszkozitású olaj kell a FOX rugóstagokba?
Konkrétan egy VANILLA-ról lenne szó.

Ha nem venné észre, akkor írj Salá-nak privátot, és megsúgja.:D

TIBIKER

TIBIKER

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hi!

Tudja valaki, hogy milyen viszkozitású olaj kell a FOX rugóstagokba?
Konkrétan egy VANILLA-ról lenne szó.

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
a nagyobb tengelyt épp az imént kellett nekem is kivenni rugócsere miatt, óvatosan kalapáccsal, meg wd40-el sikerült, csak jó helyet kell találni ami megtámasztja a szemnél a tagot.
Viszont az a bánatom, hogy manualba azt írták hogy ki kell csavarni a "rebound adjuster knob"-ot, ebben van hely imbusznak, kicsavartam, de úgy néz ki mintha a végérõl leszakadt volna valami, nem is tudom visszatenni. Ilyenkor mi a teendõ? egyébként kúpos a vége, pici nyúlvánnyal mitha lenyíródott volna róla valami.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megpróbálom érthetõbben leírni (én sem érteném amit írtam, ha nem tudnám hogy pontosan mirõl van szó). Vedd le a távtartókat a tengelyrõl, rakd bele a tengelybe a tagrögzítõ csavar hosszabbik felét (amelyikben belül van a menet), a másik oldalra rakd fel a távtartókat és fogj egy 6os csavart és egy alátétet, ami felfekszik a távtartókra (mondjuk egy ahead kupak és a hozzá tartozó csavar), tekerd bele a tagrögzítõ csavarba (ami már a tengelyben van) és csak tekerd és meglátod, hogy megmozdul a tengely, közben majd változtatni kell a csavarok hosszán (mert elfogy a menet) és majd kell még alátét, de az elv már megvan. Az alsó távtartókat (a kicsiket) én úgy szedtem ki, hogy megfogtam fogóval és erõsen kihúztam õket.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ja es itt van ahogyan majd ki kene nezzen a veg eredmeny, a Kona Cowan DS-ben is ugyanaz a Manitou Metel R rugostag, csak hogy itt mar fejjel lefele, mint ahogyan nalam all, es persze a tengelyek is annak megfeleloen forditva beteve. Ime a kepFeltöltött kép

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
-> ITT <- a kép és legközelebb kisebb képeket szúrj be, köszi
na o az a tag akirol beszelunk, tehat a felso szellesebb tengelyt kene attenni alulra a rovidebb helyett es forditva, ahoz hogy az egesz tagot forditva tudjam betenni. Mission impossible, eddig egyiket sem sikerult kiszedni a helyerol . ERROR

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Hmm.. nem teljesen ertem a modszeredet, de menet kozben csak rajovok ha nekilatok. Egyebkent nem gaz, hogy majd ha viszakerul, akkor mar nem allnak ien szorosan benne ? szoval ez nem igy kell legyen valamiert ?

nyugi azért van a csavar h összeszorítsa, megfogja... ;)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ki lehet szedni õket (nekem is gondom volt vele amikor a leghosszabbra akartam állítani az útat), a kiütés nekem nem sikerült (nagyon benne vannak), csavar és alátétek segítségével sikerült kiszedni õket, a csavart beleraktam, az egyik felére tettem az alátéteket és az anyát, ezután elkezdtem tekerni a csavart és kijött a tengely.

Hmm.. nem teljesen ertem a modszeredet, de menet kozben csak rajovok ha nekilatok. Egyebkent nem gaz, hogy majd ha viszakerul, akkor mar nem allnak ien szorosan benne ? szoval ez nem igy kell legyen valamiert ?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Help !! Ma a legnagyobb utra akartam allitani a rugostagot a lengotagon, es ha oda teszem, akkor majdnem ok.. Csak majdnem merta Manitou Metel R -nek a kis tanyerja amire alurol felfekiszik a rugo, beleer kicsit a lengotagba. A rugostag aljan eleg nagy az ures resz, felul a lengotagnal lesz szellesebb. Na most jott a villam, hogy megforditsam, de itt van a para. Nem igazan lehet forditva betenni, mert a kis csapok, amik atutik alul felul, a folso az szellesebb, az aslo kesenyebb, es mintha bele lennenek utve, tehat nem sikerult eroszak nelkul kiszedni. Mi a velemenyetek, ki lehet ?

Tekerd körbe a tagot egy vastag rongyal és ugy próbáld szépen kiszedni! Biztos kijön, nincs olyan h nem...

edit: na vki látom gyorsabb volt tõlem... :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ki lehet szedni õket (nekem is gondom volt vele amikor a leghosszabbra akartam állítani az útat), a kiütés nekem nem sikerült (nagyon benne vannak), csavar és alátétek segítségével sikerült kiszedni õket, a csavart beleraktam, az egyik felére tettem az alátéteket és az anyát, ezután elkezdtem tekerni a csavart és kijött a tengely.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Help !! Ma a legnagyobb utra akartam allitani a rugostagot a lengotagon, es ha oda teszem, akkor majdnem ok.. Csak majdnem merta Manitou Metel R -nek a kis tanyerja amire alurol felfekiszik a rugo, beleer kicsit a lengotagba. A rugostag aljan eleg nagy az ures resz, felul a lengotagnal lesz szellesebb. Na most jott a villam, hogy megforditsam, de itt van a para. Nem igazan lehet forditva betenni, mert a kis csapok, amik atutik alul felul, a folso az szellesebb, az aslo kesenyebb, es mintha bele lennenek utve, tehat nem sikerult eroszak nelkul kiszedni. Mi a velemenyetek, ki lehet ?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Havernak mondjuk multkor szállt el a csili-je az RC-jébe... :S

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ok , már azt hittem, hogy van valamilyen hibájuk, (õsszel lehet tudok szerezni egy jó állapotút).

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

A régi rc-vel mi a baj?

semmi, arra gondoltam, hogy használtat nem vennék mivel kis hazánkban karbantartásra senki nem költ....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
A 'nagyonszéphangokatadó' DHX-3 az OEM, bár lehet használtat venni gondolom. Vagy esetleg újat is?
Sei, soku Si.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A régi rc-vel mi a baj?