Fox Float CTD tagnál mit tudnék kezdeni azzal, hogy ez az alu távtartó cső túllóg kb. fél mm-re a műanyag fekete gyűrűkön, és persze emiatt kotyog:
Nem értem, talán összenyomódtak a fekete gyűrűk. Először a világos színű teflon vagymilyen perselyekre gyanakodtam, hogy nagyon megnyomtam, mikor nyomtam, de kicseréltem újra, és azzal is kotyog, najó, lehet már nem annyira, de csak kotyog. Csak nem olyan rég tűnt fel, hogy ha felemelem a bicaj hátulját, akkor valami kicsit koppan, és himbakar tagnál lévő forgáspontjánál sikerült kitapogatni a koppanást.
Eddig
RWC tűgörgővel használtam az egyik műanyag persely helyett. És az alu csavar beszorult a tűgörgő acél csövébe:
photos.app.goo.gl/q3BbZ48pApN5DXRc9 Nem használt a hőlégfúvózás meg a csavarlazítózás sem, végül a Crazyben szedték ki, amit az alu csavar menete nem élt túl, de csináltattak acélból ilyen csavart. Érdekes, hogy a tagban lévő alsó műanyag perselyeknél nincs kotyogás, pedig az teljesen az eredeti, bár az kevesebbet is fordul el. Kipróbáltam azt is, hogy megcseréltem az alul és a felül lévő távtartót, fekete hézagolókat, de akkor mindkettő kotyogott, míg addig alul nem.
22,2 mm hosszúnak mértem az alu távtartó csövet, de kapni ebből
21,84 mm-est is.
Alu meg
acél csővel is. Vajon melyiket érdemesebb acél csavarhoz? Vagy csak reszeljek le két tizedet a távtartóból, hogy ne kotyogjon? Bár fogalmam sincs, hogy tudnám ezt teljesen párhuzamosan megcsinálni.
Ja, ami műanyag távtartót és alu csövet visszatettem, azt már használtam vagy két évet. Lehet már akkor kicsit kotyogott, csak nem vettem észre, mert összetömörödtek a fekete gyűrűk. Most a fox oldalán megtaláltam, hogy valami delrin nevű műanyag.
És tényleg nem kell vagy szabad semmivel sem bekenni a műanyag persely belsejét, itt nem írják, hogy kellene valamivel kenni:
ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=251#5-pieceflangedbushing
blash módosította - 2020. június 11. - 01:07