Az ilyet cserélni kell, rosszul volt behajtva a csapágy úgy tûnik. Nem tudom, hogy kézi vagy gépi módon van egy ilyen betekerve, de gyanítom a gépit, nem hiszem el, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy nem tûnik fel, ha a menetet mellékapatja.
(azt látom, hogy Mission váz, kár lenne érte...)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Eger & Bükk
Started by
lcs
, 2004. November 16. 19:16
Posted 2005. November 20. - 20:36
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2005. November 20. - 20:02
Igen, a képek túl közelire sikerültek, ez egy 2004-es Mission Race, majdnem teljes XT szet van rajta.
Ez a középcsapágy rész sosem volt még szétszedve. A boltban sem, én meg pláne nem csavartam ki, nincs is hozzá szerszámom. Én voltam legjobban elhûlve, mikor egyszerûen a kezemben maradt.
Van valakinek tapasztalata vázgarancia ügyben?
Ez a középcsapágy rész sosem volt még szétszedve. A boltban sem, én meg pláne nem csavartam ki, nincs is hozzá szerszámom. Én voltam legjobban elhûlve, mikor egyszerûen a kezemben maradt.
Van valakinek tapasztalata vázgarancia ügyben?
Posted 2005. November 20. - 19:55
Ha jól látom egy LX vagy XT integrált monoblokk...
Hülye kérdés...de - nem kellene egészen véletlenül menetnek is lennie a csapágy illesztõfelületén? Mert amit a képen látok, az igencsak el van nyírva, mintha félrakapatták volna a betekeréskor, s izomból tették. Szóval nem szabadna így kijárnia, azt az "izét" be kell tekerni s akkor ottmarad. De nem géppel ám, hanem óvatosan, kézzel - én kézzel simán behajtottam a vázamba ütközésig.
Szerintem kuka mindkettõ, de nem a te hibád, ha csak nem szeded szét mániákusan a középcsapágyház környékét. Próbálj gariban intézkedni, szerintem õk kapatták félre, ember így nem nagyon tud menetet félrekapatni.
Ha nem cserélik, akkor a teendõ a következõ. A vázat ki kell CNC-ztetni és bele kell ragasztani egy monoblokk betétet, amiben jó menet van. Vagy, a sérült menetet akrilgyantával pótolni, s így tovább. De a középcsapágy az fura, nem így kellene kinéznie. (az enyémben pengeélesek a menetek, s majd egy milivel jobban kiállnak a tiédénél) Ha tévedtem, s félreértek valamit, bocsi.
Egyébként lehet, hogy a váz kibír egy új monoblokkot, s nem lesz vele gond, de biztos, hogy a menet nem a legtutibb így.
Egyébként nem bitos, hogy a bolt felelõssége, kivéve, ha ott rakták össze. Ez azért nem szokványos.
Hülye kérdés...de - nem kellene egészen véletlenül menetnek is lennie a csapágy illesztõfelületén? Mert amit a képen látok, az igencsak el van nyírva, mintha félrakapatták volna a betekeréskor, s izomból tették. Szóval nem szabadna így kijárnia, azt az "izét" be kell tekerni s akkor ottmarad. De nem géppel ám, hanem óvatosan, kézzel - én kézzel simán behajtottam a vázamba ütközésig.
Szerintem kuka mindkettõ, de nem a te hibád, ha csak nem szeded szét mániákusan a középcsapágyház környékét. Próbálj gariban intézkedni, szerintem õk kapatták félre, ember így nem nagyon tud menetet félrekapatni.
Ha nem cserélik, akkor a teendõ a következõ. A vázat ki kell CNC-ztetni és bele kell ragasztani egy monoblokk betétet, amiben jó menet van. Vagy, a sérült menetet akrilgyantával pótolni, s így tovább. De a középcsapágy az fura, nem így kellene kinéznie. (az enyémben pengeélesek a menetek, s majd egy milivel jobban kiállnak a tiédénél) Ha tévedtem, s félreértek valamit, bocsi.
Egyébként lehet, hogy a váz kibír egy új monoblokkot, s nem lesz vele gond, de biztos, hogy a menet nem a legtutibb így.
Egyébként nem bitos, hogy a bolt felelõssége, kivéve, ha ott rakták össze. Ez azért nem szokványos.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Posted 2005. November 20. - 19:04
Nem találom a megfelelõ helyet a fórumban arra, hogy a Merida bringám vázának hibájáról tudjak kérdezni. Melyik topic való erre?
De egy pár szóban, ma vettem észre, hogy a bringám vázában, a hajtást kihúzva, a kezemben maradt a vázba betekert csapágy (sajnos nem tudom, mi a neve, ami a monoblokk helyett van) anélkül, hogy tekertem volna rajta.
Ha van kedvetek, rápillanthatnátok erre, van itt néhány kép meg egy videó két formátumban is. A "monoblokk" menete el van rágva, de a vázban is van egy jókora váll, és láthatóan sérült a menet ott is. A cím: http://www.bringamigos.hu/temp Egyébként már régebben is éreztem, hogy nincs valami ott rendben, de a boltban kipróbálták, mentek vele egyet, és azt mondták, hogy ennek semmi baja.
Szívesen fogadnék minden véleményt, tanácsot, mert eléggé nyugtalan vagyok emiatt. Nem tudom, hogy most annyi-e a váznak, vagy nem. Mondjuk garanciális még (3 év a vázra) csak hogy mit fognak mondani erre, elismerik-e...
Kösz.
De egy pár szóban, ma vettem észre, hogy a bringám vázában, a hajtást kihúzva, a kezemben maradt a vázba betekert csapágy (sajnos nem tudom, mi a neve, ami a monoblokk helyett van) anélkül, hogy tekertem volna rajta.
Ha van kedvetek, rápillanthatnátok erre, van itt néhány kép meg egy videó két formátumban is. A "monoblokk" menete el van rágva, de a vázban is van egy jókora váll, és láthatóan sérült a menet ott is. A cím: http://www.bringamigos.hu/temp Egyébként már régebben is éreztem, hogy nincs valami ott rendben, de a boltban kipróbálták, mentek vele egyet, és azt mondták, hogy ennek semmi baja.
Szívesen fogadnék minden véleményt, tanácsot, mert eléggé nyugtalan vagyok emiatt. Nem tudom, hogy most annyi-e a váznak, vagy nem. Mondjuk garanciális még (3 év a vázra) csak hogy mit fognak mondani erre, elismerik-e...
Kösz.
Posted 2005. November 02. - 22:51
Hey a miskolciaknak,
2005.10.29 Factory Sport Arena Miskolc képek itt: http://kep.tar.hu/atteee/50163747#2
2005.10.29 Factory Sport Arena Miskolc képek itt: http://kep.tar.hu/atteee/50163747#2
Posted 2005. October 30. - 22:59
Napot Mindenkinek!
Szerdán reggel csapattársammal Debrecenbõl vonattal megyünk Miskolcra és terepezünk egyet a Bükkben. Ha valaki csatlakozna, azt örömmel vennénk. A mi végállomásunk Farkaslyuk lesz. Ha jönne valaki, írjon privibe.
Szerdán reggel csapattársammal Debrecenbõl vonattal megyünk Miskolcra és terepezünk egyet a Bükkben. Ha valaki csatlakozna, azt örömmel vennénk. A mi végállomásunk Farkaslyuk lesz. Ha jönne valaki, írjon privibe.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Posted 2005. October 20. - 22:57
Az nem a "Tóték" filmes átirata?
"arra":
Egerbõl a MOL kuttól fel a lépcsõn, aztán a kék+-on a gyermekváros??on keresztül /nõm szerint, én egy rakat cigánygyereket láttam/ felé ki a szõlõk között Szarvaskõ felé. Utolsó szakasz OKT kék jelzése, /lefelé jobbra/ s majnem' szembe a parkolós kocsmás résznél érek ki.
Patak parton /állomás felé/ tovább a piros négyszögön, ezen van egy pár könnyedebb mászóka, maj' ez betorkollik a Les- rét környékén a piros-ba, s egy idõ után a Berva völgybõl felkanyargó aszfaltos útba. Pár km, s jön a piros+, ennek eleje cseppet hullámos, maj' a vége lefelé beejt egy darabig kellemes erdei egynyomtávval, majd szekérúttal a Berva Döglött Ipari Böhöm parkolójába. Onnan aszfalt haza, natürlich, az max 15 perc. Ha nincs sok idõm, aszfalton szoktam felmenni a kõbánya felõl.
A másik fun meg a tárkányi völgybõl fel a Völgyfõ házig, asszem zöld négyzet?? majd onnan zöld Várkutig, majd piros, s haza Egeden lefelé az egynyomoson. Na az fasza. Fõleg a felsõ szakasz.
Eddig ennyit tudtam felfedezni, idõ hiányában.
csuma
"arra":
Egerbõl a MOL kuttól fel a lépcsõn, aztán a kék+-on a gyermekváros??on keresztül /nõm szerint, én egy rakat cigánygyereket láttam/ felé ki a szõlõk között Szarvaskõ felé. Utolsó szakasz OKT kék jelzése, /lefelé jobbra/ s majnem' szembe a parkolós kocsmás résznél érek ki.
Patak parton /állomás felé/ tovább a piros négyszögön, ezen van egy pár könnyedebb mászóka, maj' ez betorkollik a Les- rét környékén a piros-ba, s egy idõ után a Berva völgybõl felkanyargó aszfaltos útba. Pár km, s jön a piros+, ennek eleje cseppet hullámos, maj' a vége lefelé beejt egy darabig kellemes erdei egynyomtávval, majd szekérúttal a Berva Döglött Ipari Böhöm parkolójába. Onnan aszfalt haza, natürlich, az max 15 perc. Ha nincs sok idõm, aszfalton szoktam felmenni a kõbánya felõl.
A másik fun meg a tárkányi völgybõl fel a Völgyfõ házig, asszem zöld négyzet?? majd onnan zöld Várkutig, majd piros, s haza Egeden lefelé az egynyomoson. Na az fasza. Fõleg a felsõ szakasz.
Eddig ennyit tudtam felfedezni, idõ hiányában.
csuma
Posted 2005. October 20. - 19:38
az nem zavar hogy miképpen néz ki,meghogy full merev az egész meg simplafalu felni és hatsebességes klipsznélküli cantifékes lenne,csak épp nemfog a fék,vagy leg nem igazán...ha teljesen behúzom ,akkor képes 10km-re lelassulni 30ról.. ja és mûanyag a pedál is... bár van fém,csak idõm kevés hogy felrakjam... De amúgy minden ok:D
Sebaj,akkor majd legköz;)
gondolkodtam az emlegetett útvonalon,de mégis merre van az az arra?
Amúgy tudtad, hogy az isten hozta õrnagyúr Szarvaskõben játszódik?
Sebaj,akkor majd legköz;)
gondolkodtam az emlegetett útvonalon,de mégis merre van az az arra?
Amúgy tudtad, hogy az isten hozta õrnagyúr Szarvaskõben játszódik?
Posted 2005. October 19. - 19:54
áhh, ezt jól elszerveztem. 14h-tól dolgoztam, ugy vertek fel álomból 11-kor:
"..be kéne gyönnöd' ha nem gond..."
Legközelebb.
teljesen kiment a fejembõl, hogy neked kora du még suli van.
montid:
..az enyémtõl nem lehet trébb. Az erdõbe úgysem látja senki.
:-)
Lassan már a lámpás tekerésben kell gondolkodni, akár délutánról is van szó...
"..be kéne gyönnöd' ha nem gond..."
Legközelebb.
teljesen kiment a fejembõl, hogy neked kora du még suli van.
montid:
..az enyémtõl nem lehet trébb. Az erdõbe úgysem látja senki.
:-)
Lassan már a lámpás tekerésben kell gondolkodni, akár délutánról is van szó...
Posted 2005. October 18. - 16:34
Posted 2005. October 18. - 06:19
Sya! Ma a suli nagyon hosszú, matekom van négyig,de utána felõlem ok! A montim nagyon tré... ötkor elég,ha indulunk?
Posted 2005. October 17. - 20:48
_A:
holnap vmi kis délutáni tekergés? montiszerûséggel?
felfedeztem magamnak a kék+ szarvaskõ felé, majd át a bervavölgybe s vissza a piros +on ...ösvénykéket. lefelé egész szórakoztató, nincs benne gyilok mászó, s másfél óra alatt, szarvaskõi sörrel megvagyunk, kb.
Ha OK vagy, találkozzunk a tesconál, mint anno, mondjuk 13h-kor.
by savanyu
holnap vmi kis délutáni tekergés? montiszerûséggel?
felfedeztem magamnak a kék+ szarvaskõ felé, majd át a bervavölgybe s vissza a piros +on ...ösvénykéket. lefelé egész szórakoztató, nincs benne gyilok mászó, s másfél óra alatt, szarvaskõi sörrel megvagyunk, kb.
Ha OK vagy, találkozzunk a tesconál, mint anno, mondjuk 13h-kor.
by savanyu
Posted 2005. September 14. - 15:38
Csináltam egy honlapot, ami kifejezetten a miskolci, illetve Miskolcon felbukkanó - ergo Bükkben is mászkáló cangásoknak szól:
www.kerekpar.net
Az ottani híreket olvashatjátok, írhatjátok, hasonló fórum van ott is.
www.kerekpar.net
Az ottani híreket olvashatjátok, írhatjátok, hasonló fórum van ott is.
Posted 2005. September 12. - 19:54
jihhháháhá, hoztam haza anyámtól- putnok- nõm bicóját, hadd élvezkedjen már õ is.
Háát, lefelé jóval tar kõ alól az a kék+... valami mennyei!! stimecz házig.
Háát, lefelé jóval tar kõ alól az a kék+... valami mennyei!! stimecz házig.
Posted 2005. September 06. - 16:47
háát, sztem ne nagyon rakj a sebbe semmit.
viszont, most láttam TVben valami "hegmentes" krémet, név passz.
ha var lejött, körömvirágkrém.
dógozok, mint ló, sms-ha vmikor okés a téma.
viszont, most láttam TVben valami "hegmentes" krémet, név passz.
ha var lejött, körömvirágkrém.
dógozok, mint ló, sms-ha vmikor okés a téma.
Posted 2005. September 05. - 20:27
Na én meg elmentem vasárnap fel a kalapat kilátóra,ami zsír volt;) Viszont hazafelé egy kedves autós az erdõben lévõ fantasztikus úton,ami felvezet egészen a szalajkába szépen carmageddonosat akart játszani én meg beugrottam az árokba inkább. Poén: a ruha nem szakadt el,viszont a bõröm igen. Szal most egy darabig nem közlekedem. -lehet nem itt kéne kérdezni,de tud vki vmi bõr regenerációt gyorsítót,amit vérzõ sebbe is bele lehet kenni? (sajna használom a lábam és mindig szétnyílik a seb...)
Posted 2005. September 02. - 15:07
Posted 2005. September 02. - 15:05
Posted 2005. September 02. - 14:57
Posted 2005. September 02. - 14:47
kár. Sajna én meg elõbb nem érek rá... Ma haverok buli etc. holnap összeszedem magam... Szal legkorábban csak vasnap:( na sebaj,max máskor.