Jelentkezz be Regisztrálj
Eger & Bükk
Írta 2006. december 25. - 13:08
27.ére benevezek ha nem jön közbe semmi, terep szakágra, az aszfaltosdi nem tartozik a kedvencek közé.
Ugyan nincs igazi téli cumóm, de hát két naci meg kabát akad itt.
Amúgy nem tom a sok bejglitõl meg töltött káposztától, hogy bírom a tekerést, vicces, de szeptember óta a héten ültem a bringán komolyabban. Két nap 45-45km eger- tárkányon át-kálmenhegyi elág-omya-eger egyszer errõl másodszor amonnan kezdve. Hát nyáron ez 2 órámba telt most meg 3-ba. De ha nem rohanunk egy 50-60-at biztos kibírok jó hangulatban
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2006. december 25. - 12:52
Ha eluntátok a TV/bejgli/tõltött kápi triumvirátust, 27-én vmi egész napos bolyongás bicóval? /már, akinek nincs hátra vizsgája.. A? :-) /
érdeklõdéstõl függve o.ut ill. terep..
tel: 06 70 287 1658
@iceshark: lesz beszámoló, csak kicsit töketlenkedek manapság.
De jó volt naon!
Írta 2006. december 24. - 19:46
Sziasztok!
Elõször is boldog karácsonyt mindenkinek!
A kutyákhoz: elnéztétek srácok, nemcsak a kapu van nyitva. A kerítésen is kiférnek a drágák. Az az igazi élmény, mikor eleve elõtted jönnek ki, mert, ha utánam, akkor max vissza kettõ padlógáz alapon lehagyom õket. Van ott egyáltalán valami portás? Élõ embert én már rég nem láttam arra... Nem lehetne valami közbigyónak szólni, hogy nem igazán kellemes ez az állapot? Sintér? Elvégre kijön és riogat... Vagy ez csupán vágyálom részemrõl, hogy valaki segítsen és védje az érdekeinket?!
A biztosítást lehet külön kerékpárra kötni? Elvégre ez is egy érték/vagyontárgy. Múltkor azon tanakodtam mivel tudom igazolni a kerékpáromértékét. 5let?
Már én is gondoltam arra, hogy egyszer odamegyek napközben az autóm védelmében és beszélek valakivel. Egyébként tegnap szintén kibújtak a törött lécek között ... ma nem láttam õket reggel ... de már eleve az úton megyek oda és vissza.
Szerintem nem lehet biztosítást kötni bringára, mint ahogy tudtommal pl robogóra sincs mondjuk casco, mert nincs rendszáma.
Hogy hogyan lehetne igazolni egy bringa értékét egy balesetbõl eredõ ügyben/perben ... hm ez jó kérdés. Tartok tõle hogy igen rosszul jönnénk ki belõle.
Írta 2006. december 24. - 14:33
Elõször is boldog karácsonyt mindenkinek!
A kutyákhoz: elnéztétek srácok, nemcsak a kapu van nyitva. A kerítésen is kiférnek a drágák. Az az igazi élmény, mikor eleve elõtted jönnek ki, mert, ha utánam, akkor max vissza kettõ padlógáz alapon lehagyom õket. Van ott egyáltalán valami portás? Élõ embert én már rég nem láttam arra... Nem lehetne valami közbigyónak szólni, hogy nem igazán kellemes ez az állapot? Sintér? Elvégre kijön és riogat... Vagy ez csupán vágyálom részemrõl, hogy valaki segítsen és védje az érdekeinket?!
A biztosítást lehet külön kerékpárra kötni? Elvégre ez is egy érték/vagyontárgy. Múltkor azon tanakodtam mivel tudom igazolni a kerékpáromértékét. 5let?
Írta 2006. december 24. - 11:53
Az ilyen autós majmok abba se gondolnak bele, hogy egy-egy bringa többet érhet már manapság mint a szakadt autója. Tényleg ilyen esetben fizet a kötelezõje ha történetesen megsérülsz és bringád tropa lesz?
"A kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás alapján a biztosító a gépjármû üzemeltetése során másoknak okozott károkat téríti meg."
Azt hiszem ez egyértelmü és mindenféle kárra vonatkozik. Tehát, ha sérül a bike megtérítik a kárt. Persze, mint mindig húzzák amíg lehet mert így továb kamatozik a pénzük.
Írta 2006. december 23. - 16:55
Minden egri és környéki bringásnak, fórumlátogatónak Boldog Karácsonyt kívánok!
Csak ismételni tudlak!
És persze viszont kívánom Neked is!
Írta 2006. december 23. - 11:11
Írta 2006. december 21. - 07:49
nagyon jó kérdés, tartok tõle, hogy nem!
megmondom miért gondolom én ezt így, ugye ha te X neki mész Y-nak akkor annak a kárát (Y-ét)Y biztosítója fizeti ki a szervíz számlája lapján. Namármost Y biztosítója miután kifizette a lét elküldi a károkozó biztosítójához a számlát vagyis X biztosítója leperkálja a lóvét Y örömére X meg megy vissza A0-ba és fizet 10x annyit mint eddig.
Ebbõl következik hogy neked nincs kötelezõd vagyis nem vagy biztosítva vagyis max te mehetnél az illetõ biztosítójához, hogy fizesse ki a károd, de szerintem az meg baszik rá. Hacsak nem rendõrségi papírral szakértõi véleménnyel mész. De a biztosítók se arról híresek hogy nagyon fizetni akarnának, nekem a cascos törésemet se akarták kifizetni csak kb 4 hónappal késõbb ezer telefon stb után...
Valahol éreztem hogy ez lesz a válasz.
Ebbõl az következik ezek szerint hogy a kerékpáros másodrendû állampolgár: nincsenek jogai és jogorvoslati lehetõségei.
Hajrá szép új világ.
Írta 2006. december 20. - 20:10
Valami élménybeszámoló lesz a hétvégi túráról?
bocsi a dupláért de már kifutottam a módosítható idõbõl :S
Írta 2006. december 20. - 19:53
Az ilyen autós majmok abba se gondolnak bele, hogy egy-egy bringa többet érhet már manapság mint a szakadt autója. Tényleg ilyen esetben fizet a kötelezõje ha történetesen megsérülsz és bringád tropa lesz?
nagyon jó kérdés, tartok tõle, hogy nem!
megmondom miért gondolom én ezt így, ugye ha te X neki mész Y-nak akkor annak a kárát (Y-ét)Y biztosítója fizeti ki a szervíz számlája lapján. Namármost Y biztosítója miután kifizette a lét elküldi a károkozó biztosítójához a számlát vagyis X biztosítója leperkálja a lóvét Y örömére X meg megy vissza A0-ba és fizet 10x annyit mint eddig.
Ebbõl következik hogy neked nincs kötelezõd vagyis nem vagy biztosítva vagyis max te mehetnél az illetõ biztosítójához, hogy fizesse ki a károd, de szerintem az meg baszik rá. Hacsak nem rendõrségi papírral szakértõi véleménnyel mész. De a biztosítók se arról híresek hogy nagyon fizetni akarnának, nekem a cascos törésemet se akarták kifizetni csak kb 4 hónappal késõbb ezer telefon stb után...
Írta 2006. december 20. - 19:35
Írta 2006. december 20. - 19:30
Hát, ha rámrántja a kormányt a csótánya, s túlélem, neadj'Isten "ütõképes" maradok, tuti elverném a kedvét.Azért, mert szabálytalankodom bármily' okból is, nehogy már veszélyeztesse az életemet! Mert, ha jól értelmezem a híradóban ilyenkor hallhatóakat, ez masszívan kimerítené az aljas indokból -vagy mi- elõre megfontolt szándékkal elkövetett súlyos testi sértést, nem?
Írta 2006. december 20. - 18:09
ja ilyen idõ volt:
http://pix.bikemag.h...197505&cat=2852
http://pix.bikemag.h...197512&cat=2852
A kutyák miatt meg tárkányból hazafelé jövet direkt a mûúton jöttem, az összes kapu tárva nyitva de az ebek sehol nem voltak, szerencsére...
Írta 2006. december 19. - 10:18
miskolcrol én is átmegyek néha egerbe. szerencsére még nem volt kutyás kalandom tárkánynál de ezek után már figyelni fogok:)
Írta 2006. december 17. - 16:32
Egy tõsgyökeres bükki gyerekként Szegeden sínylõdve olvasom soraitokat, és eszembe juttattátok az összes létezõ otthoni élményemet. Augusztus óta itt szopok ebben a TepsiCityben, kín az élet.
Más. A tárkányi egyenesben, meg a vízmûnél is szerettek volna már megenni az ominózus ebek, ám az utat mégsem tudom tiszta szívvel menekülõútvonalként javallani, mert a tárkányi embereknek elég nehéz az életük. Ezért frusztráltak. Olyannyira, hogy július egyik langyos estéjén,amikor épp az útra mentem a kutyákra számítva, egy csávó egy bordó kockakombizsigába mögöttem másfél kilométerrel rákönyökölt a dudára, aztán szó nélkül rám rántotta az autót, szó szerint, még csak eltartani se volt idõm magamat az orosz csodától, koppantam egyszer a kocsin, egyszer az árok túlsó partján. Ültem ott, mint buddha a füge alatt, erre emberünk kocsiból ki, és ordít, hogy a jó büdös k**va anyámér nem bírok azon a tetves, k*bszott kerékpárúton közlekedni. Hirtelen nem is tudtam, hogy az útra haragszik-e, vagy rám...Mondtam neki, hogy nem vagyok köteles a kerékpárutat használni, erre ismét szóba hozta anyukámat, erre én a rendõrséget, merthogy talán nem kellett volna belek*rnia az árokba a Nyígóval. Erre még nagyobb lett a feje és mondta, hogy mi van, ha elüt, mer annak a szarnak mindig benne kell lenni az ilyen hülyegyerekek fülébe-és hevesen bökdösött a Camelbakem szívószelepe felé. Erre én sírógörcsöt kaptam a röhögéstõl, nagy nehezen elhabogtam neki, hogy ebbõl inni szoktam, te hülyeállat, s a hatás kedvéért összefogtam a szelepet és nekidõltem az árok partjának. Sikítva röhögtem, a Camelbak pisilt, az ipse meg megérezte, hogy mekkora hülyét csinált magából, és amennyire az öreg Ladiktól tellett, csikorgó kerekekkel eltépett a helyszínrõl.
Tudom ez hosszú lett, de hátha jót röhögtök rajta, fõként, ha Mindentlátó Admin Atya nem törli...(lécci nemmá)
Szóval Tárkány felé vigyázzatok...!
Írta 2006. december 17. - 14:15
Javaslom az út használatát, de akkor is vigyázzatok!
Írta 2006. december 16. - 10:10
majd egy élménybeszámolót rittyenthetnél ide is a mai túráról ha lesz kedved
még1x sok sikert hozzá!
Írta 2006. december 15. - 16:44
Sokadik ebes kalandom után gondolkodom a beszerzésen, bár, ált. nem a kutya a hülye, hanem a b@szott gazdája...
Írta 2006. december 09. - 15:40
Akkor tuti legközelebb a mûúton megyek a hátha megúszom a kutyulikat, de ha egy is megharap agyonverem a portást aki nem zárja be azt a k*va kaput az biztos!
Milyen bringa idõ van ma itt, ha nem most értem volna haza melóból tuti gurultam volna egyet az Egedre.
Hátha holnap
Írta 2006. december 09. - 11:26
Az elmúlt két hétben ma másodszor szívattak meg a kutyák a felsõtárkányi kerékpárúton ... Tudjátok ott a vízmûteleptõl visszább lévõ telephely két nagyon kedves és barátságos kutyája. NYITVA VAN AZ A KIB@SZOTT KAPUUUUU!
Nyáron még megoldás volt óvatosan kimenni a közútra és elslisszolni, de a legutóbb és most is szó szerint támadtak. Ma vissza is fordultam. Ez azért gáz, mert ma szinte 10 méterrel elõttem ugrott ki az egyik. A múltkor volt 200-300 méternyi idõm felkészülni.
Figyeljetek oda Ti is. Ezek szerint ez kezd általánossá válni.