Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Majd szóljon a megmentõm, akitõl a belsõt kaptam, mer visszaadom ám!

Mintha Era lett volna:chin:

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

Hali!
Megfagyva, de én is hazaértem! (F@ck MÁV) Majd szóljon a megmentõm, akitõl a belsõt kaptam, mer visszaadom ám! Még nem tudok mindenkit név-arc beazonosítani...

:juhu:

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Mellon mester!

Ne csüggedj!
Lehetett volna rosszabb is.
A jeges útban az a legrosszabb, hogy igazán csak akkor veszed észre, amikor már csúszik a gép, vagy elpörög a kerék.
Tapasztalat kell, nem kevés. No meg téli gumi idejében felrakva. A parkolóban csúszkálás nem ugyan az, mint ha naponta kell megküzdened az elemekkel.
Mint öreg elsõkerekes egy-két jó tanács:
Mivel a kormányzott kereked hajt, addíg jó, míg a kuplungot nem nyomod ki. Ha gázt adsz, arra húz, amerre a kerék áll.
Használj motorféket, ha kell egyesbe is "reccsentsd" vissza a váltót. Fékkel segíthetsz, de csak finoman.
A visszaváltásoknál ne "lépj le" a kuplungról. fokozatosan, de határozottan engedd vissza. Hallani fogod a motor hangján, hogy mikor ideális.
Ha megindul, ellenkormányzás, enyhe gázadással. (ne pörögjön ki a kerék, mert akkor megint hempergés van! Elcsúszik egyenesen és nem érsz vele semmit!)
Ha végképp fékezned kell, akkor ha csúszik az út, "pofozd a féket" Nagyon hatásos.

Nekem ezeket egy volt munkatársam tanácsolta. Megfogadtam és még idáig nem voltam árokban egyszer sem.
Az is lehet, hogy óvatosabb vagyok, mint családos ember...
Bár szeretek tempósan menni.
Az autókámba sikerült egy év alatt 66589 km-t belezavarni.
(csak hogy én is írjak számokat)
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Hali!
Megfagyva, de én is hazaértem! (F@ck MÁV) Majd szóljon a megmentõm, akitõl a belsõt kaptam, mer visszaadom ám! Még nem tudok mindenkit név-arc beazonosítani...
"Take my hand and walk down the path of forgiveness..."

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
volt valami? :D
az is jó lecke volt,csak majdnem megdöglöttünk:D

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

váratlan helyzetek mindig vannak, amiket csak rengeteg tapasztalat mellett lehet elsajátítani..

Hát igen tapasztaltuk Gardára menet.... Feltöltött kép Feltöltött kép

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Úr Isten, ha tudom, hogy három hónapja van jogsid akkor halál komolyan mondom, hogy nem buzdítunk, hogy "elõzz-elõzz a köd nem számít"!:no:
sz.

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

És amúgy is...inkább a szilveszterrel foglalkozz:D

Végre egy értelmes mondat! :D :cheers:

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És amúgy is...inkább a szilveszterrel foglalkozz:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Pont errõl beszéltem...3 hónap..9000km...ez pont az önbizalomhoz elég..de amúgy semmi...majd 10év, és 300000km után...amibõl egy jó nagy része télen hóban...
Nem is felelõtlenségrõl beszéltem, csak én pl rengeteget gyakoroltam kint télen a hegyen nem kis tempóban, és mégis összejött a baj.. váratlan helyzetek mindig vannak, amiket csak rengeteg tapasztalat mellett lehet elsajátítani..

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
a pár napos jogsihoz csak annyit, hogy az lassan 3hónapos, és közel 9000km-t vezettem le azóta ... ::-)

és nem a felelõtlenségemrõl vagyok híres... mondjuk ha száraz napos az idõ, nekem sincsenek tojásoka pedálom alat... ::-)

de Szammerék a megmondói milyen volt...

;-)

péef

Era: :-* jók a fotók!

hozom az enyémeim is!

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Azért szerencsére mi túléltük - és nem is volt annyira rossz!! Sokkal rosszabb lett volna 30-cal cammogni végig az úton! Azért Para eléggé ésszel elõzött szerencsére.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Paratura képei

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Para: Most õszintén örülök, hogy nem mentem/ünk.
Nem azért, mert nem hiszem el, hogy tudsz vezetni, vagy hogy nem mérted fel a helyzetet, de vannak elegen hazánk aszfaltján, akik beállnak 120-ra (jó esetben) és köd ide, kanyar oda, nyomják neki, akár elõzöl, akár nem. Szal egy frontálisra az esély mindig megvan.

egyéb példa: Cinkotánál van egy bmws ember, aki beáll Pest fele középre és rállép a gázra. Nem érdekli, hogy hol van lámpa, vagy a sáv hol-mennyi. Nyomja. Mi már találkoztunk vele. Sztem nincs egyedül.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én azért vigyáznék a néhány napos jogsival...ilyenkor mindeni azt hiszi,hogy tud vezetni,aztán halomra tör mindent,mint én is anno...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
húúúúaztamákosistenit....

Mellon örülök, hogy megúsztátok! TÉLI GUMIIIIIII!
Mátra túra jó és rövidtávú volt :-)
Hazafele sikerült kifognom a skodákat, akik csak 20al képesek menni ha köd van... :-/
na de aztán amikor meguntam.................

jók legyetek...
fotókat hozom, és töltöm!

péef

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szegény Mellon, nem irigyellek! De örülök, hogy megúsztad karcolás nélkül (persze a kocsit szervizelheted, ám az jobb, mint ha téged kéne összerakni valahol)

Az egész hétvége tök szuper, igazi bringás hétvége volt. Ja és Era add át Paul-nak, hogy mi meg örülünk, hogy megismerhettük õt és hogy vele tovább bõvülünk.

Puszi mindenkinek
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
A tegnapi Kékestúra jól sikerült, leszámítva azt az ÓRIÁSI hibát -mikor hallgatva XIII. Józsi barátunkra, hogy menjünk terepen- letértünk Mátrafüred után a Kékesre vezetõ túristaútra.:rocketman
Hát ott epeömlést kaptam egy defekttel párosulva.
A saras keréknél belsõt cserélni úgy, hogy lehetõleg a belsõ ne legyen dzsuvás egy kicsit nehéz volt abszolválnom...(de sikerült)
Ugyanígy jár S.Ted barátunk is, csak az Õ kereke úgy gondolta, hogy a nap végén a 2. defektet is megcsinálja.
Utána még ketten visszamentünk Gyöngyösre hogy tekerésre alkalmassá tegyük a két bringát (lemostuk gõzborotvával), majd irány - újra- a Kékes. Így mi a km-t teljesíteni tudtuk :) . (65km)
A többiektõl ezúton is elnézést, hogy sokat várakoztattunk benneteket:cry:.
Para a szállítást köszi!

Mellon:
Legközelebb nem tudom, hogy a kocsidban melléd beülök-e!?
Ajánlom a MAK tesztpályáját ahol elsajátíthatod, a csúszós-jeges útviszonyoknak megfelelõ közlekedést! Nagyon cool és hasznos!

Szammer

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Hu bazz'!

érdekes gondolatmenet: itt van vmi veszélyes helyzet, játszunkmá'-játszunkmá'-játszunkmá'!

felelõtlenek vtok!

jól meg is halhattatok volna vagy mittomén

a macska rugdossa meg!
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
HI, Mátra rémei!
Örülök , hogy megismerhettem ilyen sok jófej országútist ! ;-)))))))))))))
De olyan gumikkal akár terepre is mehetnétek. Próbáljátok ki, tök jó dolog ! :-)
Na, majd legközelebb.
üdv: MARCI (a kék szinû cro-mo bringával voltam)
Marci