Ok, lesz beszámoló, de a fórumon csak kicsike. Lesz majd valami buliféleség, ahol nézegetünk képeket, és lesz a Bikemag-ban és az Outdoorsport-ban nagy cikk róla.
E héten meg felrakok pár fotót a netre.
Szal, Kahlesz, végre meglett a bringám. Tavaly egyszer sem volt semmi gond, most meg 2-szer is elveszett az utazás során. Elõször egyik átszállás után nem kaptam meg George városkában, de akkor hamar kiderült, hogy a poggyászom és bringám Johannesburgban maradt és a következõ járattal jön.
Viszont most a Ferihegyen a magyarok nem tudtak telefonálni (mert ugyan miért is kéne?) és a gépen se volt semmi a csomagról (ezúttal csak a bringa veszett el). Aznap már nem is tudtak semmit mondani, csak este 9-kor (reggel 9kor érkeztünk). Az az erõs gyanúm, hogy a Pixel bringája miatt mindig lehagyták az enyémet, mivel az én dobozom jóval több helyet foglal el mint az övé, és kellett a hely más cargo számára. Szemétség, de sajna ilyeneket szoktak csinálni. És az a sejtésem, hogy bringám szépen ottmaradt Johannesburgban. Erre a bringa érkezési idejébõl gondolok.
Szállítás:
Bringát lehet szállítani kartondobozban, keménydobozban és puha, jól kibélelt anyagdobozban. Én bazinagy keménydobozban vittem idén is, mivel féltettem, nehogy valami kijukassza szegényt.
Csak a doboz van egy 12 kiló, plussz benne a bringa, plussz egyéb cuccok, amiket beleszórtam, összesen 30kiló körüli súlya van.
Az árak légitársaságonként és országonként változnak. Pl. mig a Lufthansánál Amerikába 34kiló a súlyhatár, addig Dél-Afrikába csak 24. Ha ebbe bele tudsz zsúfolni egy bringát is, akkor ügyes meg találékony vagy, csakhogy erre kevesen képesek, fõleg ha egy hónapra mennek ki.
Tehát ha ez nem sikerül, akkor jön az, hogy külön fizetsz a bringádért. Odafele 80 dollárt, vissza 60dollárt fizettünk a bringaszállitásért.
A legtöbb légitársaságnál és helyen már van bringaszállitásra külön tarifa, csakhogy ezt nem mindenki tudja. Ebbe beletartozik úgy az utas, mint a becsekkolásnál a személyzet. Ha biztosan tudjuk, hogy van külön tarifa, érdemes erõsködnünk, mert különben kilónként fognak súlytöbbletet felszámolni nekünk, ami az én esetemben kb.35-50ezer forint is lehetett volna egy útra!
A domestic flights-nál már kezd kaotikus lenni a helyzet. Pl.Dél-Afrikában a belsõ járatokra azt mondták, hogy nagyon drága lesz, mert ott nincs külön bringaszállitási költség. Ám végül mi tök ingyen adtuk föl mindkét bringát, semmit se fizettünk érte! Még jó is, mert utána volt az, hogy a bringám, sem a csomagom nem jött meg, úgyhogy bazimérges lettem volna, hogy ezért még fizetnem is kellett!
Ugyanennél a légitársaságnál azonban más már fizetett 50,000Ft értékben pénzt bringaszállitásra egy uton. Szóval ezek össze-vissza csinálják.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.