Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akárhogy nézem a térképet, nem találom azt a Z betût.

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Az a fura, hogy a tragikusan elb@szott túrákra is, mint pl amin nem, hogy nem jutsz fel, de még napokat is késel, rossz az idõ, sõt, még a felszerelés egy részét is otthagyod, szívesen gondol vissza az ember,s enm keserûséggel.

Dante!
Így van bíz ez, de azért te is tudod ezek nem olyan mászások ahol ott kell hagynunk a felszerelést, és életünk megmentése miatt sietni a biztonságos alaptáborba. Ahhoz én kisfiú vagyok, ezek csak hangulatos magashegyi túrázások voltak. Bár az is igaz, hogy a Glockin is hagyta már ott ember a fogát :(
Lens!
Tök jó, hogy kezded újraéleszteni a topikos hétvégi túrákat. Emléxem 3-4 évvel ezelött itt a topikos túrákon mentem veletek hosszab hegyeket ( Királyrét-Nagyhideg-Csóványos-Kismaros) és majd bele pusztultam. No meg az elsõ Kevélymászásom ahol lefele jövet Cheesynek akkora nyolcas lett a hátsójába, hogy csak a tárcsafék mentette meg a biztos pereceléstõl :)
Félre a nosztalgiát, jó túrázást nektek - én melózok - bár sztem amikor ezt olvassátok már rég hazajöttetek !
üdv: roobi
Happy Bike SE. www.happybiketeam.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nyúl vagy. Az Inóci vágás lefelé az igazi.

"Csak az inóczi...azt szereti..." :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Roobi, jó sztori, hát így van ez. Az a fura, hogy a tragikusan elb@szott túrákra is, mint pl amin nem, hogy nem jutsz fel, de még napokat is késel, rossz az idõ, sõt, még a felszerelés egy részét is otthagyod, szívesen gondol vissza az ember,s enm keserûséggel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hû de mennék jövõ hétvégén, de ha nem kapok valami átok folytán lavinajelentést, én saaajnos meg kell hogy másszak egy hegyet az Alpokban. Ez olyan mint a drog...havonta egyszer muszáj...

Nekem Pilis is és Börzsön is oké, bár gondolom sejtitek, hogy az Inóczi vágást felfelé jobban preferálom. ;)

Nyúl vagy. Az Inóci vágás lefelé az igazi.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Robi, klassz a sztori! Én is szívesen elmennék ezekre a helyekre, és kipróbálnám, milyen lehetett a ti bõrötökben lenne ott a ködben 3600-on, meg az Atlaszban! Király hely ez a föld!!! :)

Mivel annyira érdekel itt mindenkit, leírom a tegnapi tájbringás tekergésem. Csak röviden.

Hihi, ez ari. :D Egyébként tök jó, hogy leírtad, nekem tetszett a történeted!

Thy, én lehet, hogy vevõ lennék az X.O váltókarra, de csak a jövõ hónapban fizu után. Úgyhogy addig má' ne használd. ;)
Szar ez az XO, 2 éves használat után kezd tönkremenni a jobboldali kar! Ne vegyetek ilyen mûanyag vackot! :D Viszont a hátsóváltó egy isten.

(egyébként Thy, mi van veled? Már sose jössz velünk túrázni? Ennek a mûfajnak már vége?)

Kex!!!! Nem téged láttalak pár napja az Árpád-híd budai lejáróján egy világitózöld bringával? Épp egykerekeztél, vagy mitcsináltál. Én meg kiabáltam neked lentrõl, de úgy néz ki, már akkor benne volt a bogár a füledben! hihi
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
FR:SX Trail váz, Travis villa, Saint cuccok
CC:S-Works Carbon HT, R7 Super,XTR,FRM
Üdv:Thy

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
era, bogár benne a fülben. jövõ héten is lesz ilyen balhé? feltéve, ha 4 óra után indul a "rajt". egy ilyen térkép amúgy hogyan néz ki? olyasmi, mint egy vaktérkép? :)

Thy, mi az új frírájd setup? gondolom sx az alap...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Használom az aprót...egyébként meg nem érdekel...max kimoderálják...
Elmondanám, hogy az Easton Cuccok kb 2 hétig voltak a gépben...egy váltón meg egy féken mit lehet agyonhasználni? Igen...lehet, hogy többet adok egy bringának, mint mások, de legalább tudok bicajozni (ez szerény volt:)). Egyébként legalább karbantartom a cuccaimat...ellentétben másokkal...De nem is kötelezõ megvenni...a lehetõség megvan...
Üdv:Thy

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
THOMMEY: Én tõled még kulacstartót sem mernék venni, nemhogy UltraLight kormányt !! :-)))) Te nem úgy terheled a cuccokat, ahogyan 1 átlag, nyugodt 7végi bringás.
Bocs, ha õszinte vagyok.
Ja! És használd az aprót ! Más topicban kimoderálják az embert, ha igy hirdet.
Marci

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Hehe.
Jók ezek a hegyi történetek. Mikor ott van az ember, nem mindig élvezi, de aztán egy életre szóló emlék. :)

Mivel annyira érdekel itt mindenkit, leírom a tegnapi tájbringás tekergésem. Csak röviden.
Voltunk, vagy 30-an Normafánál. Idõben eltolva érkeztünk/indultunk. Nem engedtem a 17 km-es hosszabb kör rábeszélésének, maradtam a 9 km-es rövidnél. Kaptam térképet meg dugókát és mehettem, amerre akarok. Miután jobban megnéztem a térképet, rájöttem, hogy majdnem ellenkezõ sorrendben akartam összegyûjteni a pontokat, hátra arc és elindultam Csillebérci Úttörõtábor irányába. 24 órásról ismert volt az ösvény. :) Aztán lassan mentem, lassan tájékozódtam, hogy most hanyadik elágazásnál is vagyok, meg ilyenek. Tök jól mentem a pontokra, nem tévedtem el. Ez így volt az 5. pontig. Ekkor voltam olyan elégedett magammal. Ezután megyek a 6. pontra, kanyarodok balra az ösvényre, várom a jobbról beágazót, aholis ott kellett volna lenni a pontomnak, de hiába keresem, nincs sehol. Tovább megyek az ösvényen, nézem, hogy igen, szintben kell haladnom, de már túl sokat jöttem az ösvényen. Nézem, hogy csak nem az alsóbbon vagyok, visszatekerek az elágazáshoz, megyek a föntebbi ösvényen megint, de mindjárt ott az aszfalt, akkor ez nem az az ösvény. Lemegyek a vasútmegállóhoz, nézem a térképet, már 20 perce tekergek ott egy helyben, mi nem stimmelhet. Hát rájöttem, hogy nem azon a vasúti átkelõn mentem át, mint kellett volna. Keresztül vágtam egy 20 éve nem használt térképet ugyan jelölt szintúton a másik átkelõhöz és ott már megtaláltam a pontomat. A célban kiderült, hogy a rövidtávot 86 perc alatt teljesítettem, míg voltak, akik a 17 km-t 50 perc alatt. :( Tanulság, jó ha van iránytû az embernél és sose bízzam el magam, hogy milyen jó vagyok. :)
Nagyon örülök a térképnek, ezután biztos sûrûbben járok arra és tetszett, hogy közben többször is találkoztam a többi tekergõvel.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ja szétnéztem a lomosban, és ezeket találtam, amik eladóak...majd még lesz, de még van doboz, amit nem túrtam át

Giant AC Team váz Swinger SPV 4Way taggal:295000 helyett 170000. Keveset használt, kifogástalan állapot.
Manitou Sherman Flick Plus 110/150mm, kifogástalan állapot, olajcserével,144900 helyett 90000
Magura Louise FR fék e+h 180/160mm kifogástalan, új betétekkel 93000 helyett 50000
Race Face Prodigy DH hajtómü 44/32/22 170mm látszik rajta az idõ foga, de a tányérok nem kopottak. 39900 helyett 20000
SRAM X0 váltókarok: 17900 helyett 10000
SRAM X9 hátsóváltó: 17900 helyett 10000
BBB BHB-04 kormány: 5990 helyett 3000
BBB BHS-15 stucni: 7990 helyett 4000
Easton EA50 Ultralight kormány: 4000
Easton Ultralight stucni: 4000
Nagyjából ennyi...a cuccok nincsennek egy évesek, és cserebere miatt eladók. Csere nem érdekel
Tel: 20/4179348
Üdv:Thommey

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Nem ide való téma, de ha már szóba került...
ki volt közületek 3000-nél magasabban már? Én sajna 2500-nél még nem jutottam feljebb, de 2000-2500 között még semmi jelét nem éreztem a magasságnak. Utána 1000 méterrel már ekkora a különbség? Jó lenne jövõre elmenni 3000 fölé...

Mi pár éve Klaresszal a Grossvenedigert (3674 m) másztuk meg, igaz elég könnyû hegyecske! Ja és gyalog nem bringával, mert a gleccseren nehéz lett volna a hóhídakon áttolni a kerót. :) Hajnalban gyönyörû idõben indultunk neki 2800-ról és két óra mászás után jött a tejfölköd, jégdara meg nyalánkságok. Felérve a csúcsra semmit sem láttunk csak a mellettem álló ember deres szemöldökét. Na ennyit a kilátásról. :( Lefelé természetesen a zéró látótávolság miatt eltévesztettük az utat és beértünk egy iszonyúan szabdalt gleccsertáblába. Na erre nem jártunk az biztos, így visszafordultunk, de így is a hegy délnyugati oldalán értünk el egy egy másik menedékházat 2900-on. Persze a felszerelésünk nagy része a hegy túloldalán maradt a kiindulási pontunkon. Hulla fáradtan lezúztunk 2100 m-re, ott fogtunk egy "hegyi taxit" alias mikróbuszt, ami levitt bennünket a völgyön át 80 km-es kerülõvel a hegy jó oldalára 1500 m-re. Na ott már elaludtunk az alsó házban , s cuccainkat másnap reggel ételhordó liften küldték le, mert már nem volt erõnk felmászni értük 2800 m-re. Innen átrándultunk Kalsba és túráztunk a Glocki alatt 2840 m-ig mindenfelé. Sok mindent nem éreztem 3000 felett, talán kissé fájt a fejem, de más bajom nem volt. Viszont a mikróbuszban ami kanyargott lefelé a szerpentinen ezerrel, majdnem el há...nytam magam. Piszkosul xar volt! :)
Ja és Marokkóban a Toubkalra (4100 m) mentünk volna, de 3200 m-en az alaptáborába olyan beteg lettem, hogy lépni nem tudtam ( alul-fölül ahogy illik) így ez a csúcshódítás kimaradt. Talán egyszer bepótoljuk. Egyébként kis túrázós gyakorlattal, nyáron bárki számára teljesíthetõ az Atlasz legmagasabb csúcsa különösebb felszerelés nélkül( kötél, beülõ, csákány no) !!!!!
No ennyi a mi történetünk...
üdv: roobi
Happy Bike SE. www.happybiketeam.hu

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na most léptem, akkor holnap talizunk ha nem esik! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
ma Francia-bánya ~14:30 :)
holnap UVH 9:30 :D

(idõjárással kapcsolatban sajnos rossz elõérzetem van ...) :x

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Jövõhétvégi akcióra megy valaki autóval Pestrõl/kersztül ahová beférne 2 személy+2bicaj? Nemelehetne-e? :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hû de mennék jövõ hétvégén, de ha nem kapok valami átok folytán lavinajelentést, én saaajnos meg kell hogy másszak egy hegyet az Alpokban. Ez olyan mint a drog...havonta egyszer muszáj...

Nekem Pilis is és Börzsön is oké, bár gondolom sejtitek, hogy az Inóczi vágást felfelé jobban preferálom. ;)

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

Én szeretném idén is megnézni a Pilis tetõt. Tavaly már sikerült feltekernem, de ez a plusz 8 kiló attól félek megakadályoz benne. De megpróbálnám... Meg Dobogókõ, ha még nem halok meg addigra... Szóval mehetünk bármerre, majd kiderül. :)

Szombatra pedig vigyünk magunkkal pozitív kisugárzást és szép idõ lesz!

Múlt 7végén sikeresen teljesítettem az idei elsõ százas túrámat. Éppen a Pilistetõ-Dobogókõ-Sikáros útvonalon.
Ajánlom figyelmetekbe a hosszúhegyi úton a szederbokrokat, fõleg a magasles után, valamint Sikárostól lefelé a völgyet.

Most sajna nem megyek, de talán jövõ héten veletek tarthatok/tunk.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bruce, szombaton reggel 9:30kor tali az UVH budai oldalán (már ha nem esik!) , irány: Pilisi-szerpentin és Dobogókõ

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Sziasztok!

Most látom, hogy a mászósütés a jövõ hétre tolódott, én akkor hazautazom, szóval az nem jó, ellenben holnap délután kimegyek a francibányához, hogy ott nekem jó legyen. Kinek van még kedve? (ha sokan, akkor sütögethetünk is.... vagy ha kevesen, de van kedvünk hozzá, akkro is :))

Szombaton szi'vesen mennék biciklizni.

Üdv,
b

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"