Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész
Posted 2005. February 07. - 14:17

Posted 2005. February 07. - 14:01

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2005. February 07. - 13:08

A Zólyomban járt csapat érezze magát irigyelve erõsen
--Trifo
Rendben, kérésed meghallgatásra talált...

De komolyan, ha legközelebb lesz ilyen akkor remélem Ti is ott tudtok lenni.
Para: köszönet ezért a szupi túráért...mikor lesz a következõ?

Erának és Paulnak meg a szállításért, igazán jó volt Veletek utazni

... képek hamarosan ...
Posted 2005. February 07. - 12:43

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2005. February 07. - 12:36

a saját szememmel láttam,hogy az egyszeri használatra való -már használt- mûanyag poharakat összeszedték,elmosták és újra kiadták.
Egyszer én is láttam ilyet. Azóta mindig összetöröm mielõtt a kukába dobnám.
Lensver, (illetve bárki aki tudja), megjelent már aZ OutDoor Sport?
Posted 2005. February 07. - 12:36

Posted 2005. February 07. - 12:00

Nem gondoltam vona, hogy abban a lapos kocsiban bárki életben maradt volna.
És azt sem hittem, hogy segrecsüccs nélkül megúszom a napot.

Sajnos nem az alkalomnak megfelelõ cipõt húztam magamra. Köszönet mindenkinek a támogatásért. Higyjétek el életet mentettetek.

Lensver: a helyiek szerintem tökélyre vitték a lesiklást. Azok a mûanyag csíkok... nagyon jól csúsztak vele. Egy társaság fel is ajánlotta azt a szerszámját, de csak azért, mert elõtte nem látták, hogy nekem nincs szükségem ilyesmire...
Paul képei Zólyomról]
Era képei a hétvégérõl
Paul képei a Téli Mátra TT-rõl 26 km
Posted 2005. February 07. - 11:49

Posted 2005. February 07. - 11:16

Én is itt...
Hát nekem (is) nagyon tetszett a vasárnapi tortúra... az idõjárás mennyei volt, épp hogy nem vakultam meg a szikrázó napsütésben, hõmérsékletileg amig és ahol sütött a nap nem volt gond, annak ellenére, hogy amikor Zólyomból este elindultunk hazafele -16fokot mutatott..........
Selmesbánya szép volt, lepusztultsága ellenére is, Nati egy igazi frirájder, mert bármi ami csúszik kicsit is, alkalmatossá válik alatta szánkózássá...
Erának köszönet a memoriájából elõhúzott étterem miatt...
Az esti kocsinál maradtaktól még eccer bocsi a 40perces távollét maitt, de hát a sörért mindent :-/
Amúgy mint kiderült Selmecbánya csodás (egyébként nyáron tuti kis városi brutálkodó kerékpáros paradicsom) helye 150km-re van pesttõl, ami nem több mint 2 és fél óra ótóval...
Megfontolandó...
Péef voltam
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2005. February 07. - 10:56

Viszont azt a saját szememmel láttam,hogy az egyszeri használatra való -már használt- mûanyag poharakat összeszedték,elmosták és újra kiadták.
Tegnap így bringáztam: www.bikemag.hu/gallery/noname01
Posted 2005. February 07. - 09:36

Látjátok a nagyi fõztje a legkirályabb és a nagyid ügyel arra hogy ne gumit egyél meg hogy amit eszel azt is melegen edd!!!
Én is ettem fincsit vidéken a hétvégén, és abban tutira nem volt semmi adalék. Csak kár, hogy a "nagyik" kihalóban vannak. Mert már egyre több mindent vesznek meg õk is a boltokban.
De hogy másról is legyen szó, ne csak a gusztustalanságokról, ime:
tegnap csodás volt az utunk Szlovákiában. Banska Stiavnica kis városkája nagyon tetszett, igazán gyönyörû volt a környék is, meg a település régi belvárosa is - csak kissé lestrapált is.

Az egészben aztán mégiscsak az volt a legjobb, amikor a (milyen?) vármúzeumtól kipróbálhattam a törött szánkó dh-t. Iszonyat jó volt, és az utca alján már rendesen suhantam is. A második kör már nem sikerült annyira suhanósnak, ugyanis a szán ripittyára volt már törve addigra, és nem sikerült összefogni.
Aztán irány Zólyomvára, ahol szürrealisztikus, sátáni festményeket és végtag nélküli szent-szobrokat csodálhattunk meg. Kedvencem mégis a "Mária kis Jézussal" szobor, ami simán kaphatta volna a "Kisjézus fejjel" cimet, ugyanis a kicsi feje le volt mellbõl vágva, és a kezében tartott valami gurigát, ami szerintünk a saját feje volt.

Zvolenben egy klassz éttermezéssel zártuk a napot. Visszafelé épp átléptük a magyar határt, amikor egy többszörös baleset emlékeztetett rá, hogy ismét Magyarhonban vagyunk: kb. hat kocsi rostokollt elõttünk az úton. Az egyik a feje tetején az árokban hevert, a többi itt-ott betörve, a túlélõk kis csoportokba verõdve ácsorogtak az út közepén a -10 fokos hidegben a sötétben, miközben minket a rendõrök letereltek valami mezõútra, ami totálisan össze volt fagyva és mindenki úgy csúszkált rajta,ahogy tudott. Miután visszaértünk a fõútra, tanúi lehettünk annak, hogy egyeseknél még a rövid távú memória is igencsak rövid távú, mondhatnám nem is mûködik, mivel egy magyar sportkocsi (nem tudom mi volt) elõbb agresszivan ránktapadt hátulról, majd beláthatatlan útszakaszokon elõzni kezdte a belassult kocsikat. Hát ennyit a józan belátásokról.
Egy nagy köszönet Parának (a gájdnak), Pixelnek (a sofõrnek), és a többieknek, hogy ott voltatok és hozzáadtatok a jóhangulathoz!!!

Charon: azért ha valaki nagyon szeretne változtatni, az megteheti, mivel már hazánkban is léteznek biofarmok, vagy kis közösségek, ahova beköltözhet és élhet ott. A biofarmok pedig - bár nem mindegyik - de többük méltón viseli nevét. Olyan embert is ismerek, aki kiköltözött, mert elege lett mindabból, amit itt mi a Bringás Lányokban szapulunk - és mindent maga termeszt, semmit se vegyszerez, stb...
Jó, persze ez még mindig nem azt jelenti, hogy kajái 100%-ig egészségesek, hiszen ott a talajviz, az esõk és a levegõ, csakhogy ez a mi életmódunkhoz képest már elenyészõen lesz kártékony.
vendég_Charon_*
Posted 2005. February 07. - 09:35

És van egy *sanos sztorim, de bárhol megtörténhet. Kedves kismama egyszer jól bevásárolt répa, gyümölcsök, és hasonlók, hogy majd jó kis pürét csinál a kicsinyének, jobb lesz, mint a tartósítószeres bébitápszerek. Hát jobb is lett - vihette orvoshoz, mert olyan nitrátmérgezést kapott.... /mûtrágyák rulz/
Posted 2005. February 06. - 18:31

:love1:
Posted 2005. February 06. - 17:26

Nem a húsipari termékek védelmében kérdezem, de miért éppen ezeket emelitek ki? A gyümölcslevek, gyumülcsjoghurtok ... az összes tejtermék ... gyakorlatilag minden.
Jaja, van is egy gyümileves sztorim: haverom mesélte, h 1 spanja dolgozott nyáron a siónál, gyümölcsöt kellett válogatniuk. Álltak a futószalag mellett, kidobálták a nagyon retkes almákat és a durvább szemeteket, de a BÉKÁKHOZ nem mertek hozzányúlni, szal AZOK IS MENTEK A DARÁLÓBA!!!
Azt nemtom h hogy kerülhettek oda, de szép történet:) Szal mikor legközelebb kinyittok egy gyümölcslevet, nézzétek meg h nem brekeg-e!

Posted 2005. February 06. - 11:05

Sztem minden húsipari terméket undorítónak találnánk, ha ismernénk a gyártási folyamatot
Nem a húsipari termékek védelmében kérdezem, de miért éppen ezeket emelitek ki? A gyümölcslevek, gyumülcsjoghurtok ... az összes tejtermék ... gyakorlatilag minden.

Hogynetudnánk..."Love is in the air...":)

Posted 2005. February 05. - 21:54

Posted 2005. February 05. - 20:39

Hogynetudnánk..."Love is in the air...":)Tljesen biztosra a farmon se mehetsz (Mo.n), mert hát ki tudja mi van a levegõben, talajban, talajvízben. Pl. az Alföld DKi részén úgy tudom, hogy a legtöbb helyen fogyasztásra alkalmatlan a kútvíz. (Addig jó nekünk amíg mi nem tudjuk mi van a levegõben)

Péter

Posted 2005. February 05. - 13:46

Posted 2005. February 04. - 21:36

Fincsiiiiiiii! Ezután még óvatosabb leszek minden kajával. Egyébként a felvágott pultban a sonkák is ilyenek, vagy azok normálisak?
A fõzelékek hogy készülnek a fõzelékfalókban? Azok is valami ilyen kreativ módon vajon? :shit:
A fõzelékekrõl azt hallottam, h telenyomják keményítõvel (asszem, vagy élesztõ vagy mi), mert az megnöveli a térfogatát és persze olcsóbb, mint a zöldség. Ennek ellenére ha nem otthon kajálok, akkor szinte csak fõzeléket tolok, mert talán azzal nem tudnak (annyira) átejteni.
Sztem minden húsipari terméket undorítónak találnánk, ha ismernénk a gyártási folyamatot, hiába szebb valami mint a párizsi és jobb az íze is, attól még tuti h teleküldik adalékanyagokkal. Ha biztosra akarnék menni, egy farmon kéne élnem, ahol mindent elõállítok magamnak. Így inkább olyan kajákat próbálok enni, amirõl elhiszem h jó, de azért nem lennék kiváncsi h hogy készült

Posted 2005. February 04. - 19:52

Vendéglátós vagyok, úgyhogy bizonyos körülményeken már meg sem lepõdök. Igazából ezek sem annyira extrém esetek. De tökéletes higiénia nem létezik!
Eddig csak 1 helyen dolgoztam, ahol külön ember foglalkozott azzal, hogy kidobja lejárt cuccokat, és ellenõrizze, hogy mindenki helyesen mos e kezet, és betartják e a nemzetközi és magyar elõírásokat. Ez a hely a Ferihegyi Catering volt. => A magyar repülõs kajákban 99%-ig meg lehet bízni! Az az 1% akkor van, ha valami csoda folytán még 1x ott fogok dógozni!