Módosítani kellene a topik címét:
"Bringás lányok és asszonyok márpedig vannak"
Sok boldogságot!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész
Started by
zOrg
, 2004. November 16. 09:55
Posted 2005. April 11. - 14:23

Posted 2005. April 11. - 13:42

Posted 2005. April 11. - 13:03

Hurrá! Ors! Gratulálok!
Milyen volt?
Milyen volt?
Posted 2005. April 11. - 11:06

Mi is sok boldogságot kívánunk trifóéknak...lett néhány jól sikerült fénykép...
Sajna a lagzin már nem tudtunk részt venni, pedig ez volt az elsõ bringás lányos lagzi..De az áldozat meghozta gyümölcsét,Ors 2.lett a hobby nõi kategóriában!Gratula!
Hát a nagy virág csapatból mindössze 3 lány volt olyan bátor, hogy elinduljon!Nekik külön gratula!
Képek majd ma a galeriben.
Sajna a lagzin már nem tudtunk részt venni, pedig ez volt az elsõ bringás lányos lagzi..De az áldozat meghozta gyümölcsét,Ors 2.lett a hobby nõi kategóriában!Gratula!
Hát a nagy virág csapatból mindössze 3 lány volt olyan bátor, hogy elinduljon!Nekik külön gratula!
Képek majd ma a galeriben.
Posted 2005. April 11. - 09:37

Jenõnek és Trifónak ezúton is nagyon sok boldágságot Kívánok. :winko:
Szép esküvõ volt, és vidám lagzi, köszönöm, hogy ott lehettem :-)
Kiderült, hogy Trifó nagyon jól énekel, megmentve ezzel a menyasszony cipõjét, Parfüm ügyekben viszont még van mit tanulnia. Jenõ a sodrófával bánik remekül (és mint kiderült hirtelen haragú, ezért ez még veszélyes lehet ;-) ) Viszont a tojásokkal még gyakorolnia kell.
Hatalmas étel-ital hegyek voltak :cheers: , és nagyon finom torták a végén :-)
Aztán sikerült meglepni az ifjú párt a tortákon egy marcipán tandemmel és egy õket ábrázoló figura párral (biciklis ruhában).
Vasárnap átugrottam Visegrádra (nem kifejezetten túraruhában) megnézni a OX versenyt, de sajnos nem sikerült a többiekkel összefutnom, pedig a fél pályát bejártam. Konamanoval viszont összefutottam, éppen az autóban "melegített" Milyen volt végül a verseny csajok (Ors, Ildi)?
Én a középtáv versenyét néztem meg nagyrészt, de XC ridert nem sikerült felismernem a sok sáros emberke között. Más azt hiszem meg nem indult innen.
Remélem a Pilis kupán nem lesz ilyen dzsuva, az elég nehéz pálya anélkül is.
Szép esküvõ volt, és vidám lagzi, köszönöm, hogy ott lehettem :-)
Kiderült, hogy Trifó nagyon jól énekel, megmentve ezzel a menyasszony cipõjét, Parfüm ügyekben viszont még van mit tanulnia. Jenõ a sodrófával bánik remekül (és mint kiderült hirtelen haragú, ezért ez még veszélyes lehet ;-) ) Viszont a tojásokkal még gyakorolnia kell.
Hatalmas étel-ital hegyek voltak :cheers: , és nagyon finom torták a végén :-)
Aztán sikerült meglepni az ifjú párt a tortákon egy marcipán tandemmel és egy õket ábrázoló figura párral (biciklis ruhában).
Vasárnap átugrottam Visegrádra (nem kifejezetten túraruhában) megnézni a OX versenyt, de sajnos nem sikerült a többiekkel összefutnom, pedig a fél pályát bejártam. Konamanoval viszont összefutottam, éppen az autóban "melegített" Milyen volt végül a verseny csajok (Ors, Ildi)?
Én a középtáv versenyét néztem meg nagyrészt, de XC ridert nem sikerült felismernem a sok sáros emberke között. Más azt hiszem meg nem indult innen.
Remélem a Pilis kupán nem lesz ilyen dzsuva, az elég nehéz pálya anélkül is.
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Posted 2005. April 11. - 07:58

Zed: köszi a linket a bringáról ... de ez nagyon hasonlít a merida Xc-mission bringájára !!
Amugy szép ára van neki ... kiváncsi lennék a súllyára is!
Amugy szép ára van neki ... kiváncsi lennék a súllyára is!
Posted 2005. April 11. - 07:58

Posted 2005. April 09. - 20:30

hát hátfájásra szerintem a két legfontosabb dolog:
1. erõs hasizom(ez tartja meg a hátad)
2.erõs hátizom(ez szerintem logikus)
1. erõs hasizom(ez tartja meg a hátad)
2.erõs hátizom(ez szerintem logikus)
Posted 2005. April 09. - 12:08

:jawdrop1:

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2005. April 08. - 18:29

Reszemrol tul vagyok eletem legnehezebb montis napjan. A kotozesek es fajdalomcsillapitok ellenere a bal labammal annyi erot sem tudtam kifejteni, hogy bringan ulve belekattanjak a pedalba. Igy gyakorlatilag jobb labbal sikerult letekerni a mai tavot
Nagyon orultem, amikor az eredetileg kiirt 100 km-es tav 105. km-enel tudtam meg, hogy meg 12 km van hatra, es szinte veget nem eroen jottek az ujabb es ujabb mely homokos utak. Atkeltunk ket hegzlancon is, es csodalatos latvanyban volt reszunk, ez egy ideig feledtette a maszasok szenvedeset. De holnap mar csak 47 kilcsi, es technikas = beelozok mindenkit, mert ezek a nepek nem tudnak montizni 
Azert orulok a mai napnak, mert tudtam, hogy lesznek fajdalmas reszek, es jo, hogy kibirtam. Natival meg nem talalkoztam, talan 1 oraval elottem erhetett be, o ugy-ahogy jol van.

Azert orulok a mai napnak, mert tudtam, hogy lesznek fajdalmas reszek, es jo, hogy kibirtam. Natival meg nem talalkoztam, talan 1 oraval elottem erhetett be, o ugy-ahogy jol van.
Posted 2005. April 08. - 16:43

Ahoy!
Ors kedves: így utólagosan is nagyon nagyon nagyon sok boldog szülinapot! :-*
Evribádi: 5. Kona Találkozó infókkal már a megmozdulásban... buliiiiii
Ors kedves: így utólagosan is nagyon nagyon nagyon sok boldog szülinapot! :-*
Evribádi: 5. Kona Találkozó infókkal már a megmozdulásban... buliiiiii
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2005. April 08. - 11:45

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! 
Vegyítem õket: megpróbálkozom has és hátizom erõsítõ gyakorlatokkal és veszek egy rúgós nyeregszárat.
Zed: Sajnos ennél lazábban már nem tudok tekerni. Ha abszolút lazán megyek és csak betonon, már akkor is Szentendréig tudok csak eljutni és utána begörcsöl a hátizmom.
Az üléspozicióval kapcsolatban igazad lehet, én is eléggé elõredölve tekerek. Megpróbálok állítani rajta, esetleg többször kevesebbet menni, hogy megerõsödjön a hátam.
Mégegyszer köszönöm és majd megírom, hogy mi lett a megoldás.
Jó bringázást!

Vegyítem õket: megpróbálkozom has és hátizom erõsítõ gyakorlatokkal és veszek egy rúgós nyeregszárat.
Zed: Sajnos ennél lazábban már nem tudok tekerni. Ha abszolút lazán megyek és csak betonon, már akkor is Szentendréig tudok csak eljutni és utána begörcsöl a hátizmom.
Az üléspozicióval kapcsolatban igazad lehet, én is eléggé elõredölve tekerek. Megpróbálok állítani rajta, esetleg többször kevesebbet menni, hogy megerõsödjön a hátam.
Mégegyszer köszönöm és majd megírom, hogy mi lett a megoldás.
Jó bringázást!

Posted 2005. April 08. - 09:47

Ano, check this:
http://www.specializ...sr_marathon_dc/
Hátfájás: valóban sokat segít egy össztelós, fõleg az aktív rendszerek, de az üléspozíció is sokat számít: minél jobban elõredõlsz, annál hamarabb beköszönt a hátfájás, ezzel nekem is sok gondom van, mert én szeretek elõredõlni, és hülye a testalkatom is, mert hosszúak a lábaim és rövid a felsõtesetm, így a magasságomhoz képest aránytalanul magasan ülök és, nehezen tudom mászáshoz leterhelni az elejét, vagy beülni a nyereg mögé. Ezért nekem mindíg alacsonyan van a kormány, ami jól jön felfelé, de nekem is évek óta vannak hátfájós gondjaim.
Számít még a tekerési stílus is: ha sokat nyomod erõbõl, könnyebben megfájdulsz, mert jobban ellen kell tartanod, pörgetve kevésbé gáz.
Még két tipp: szezonon kívül erõsítsd a has- és hátizmodat, tavaly csináltam és sokkal jobb volt a szezonkezdés.
Ha már megvolt az alapozás csinálj erõfejlesztést: 20-30 perc nagyon lassú pedálfordulatú mászás (50-60/min), egyenletes pedálozással, ne pumpálj egyáltalán, ülj a nyeregben mint a cövek. A pulzusra is ügyelj, messze az aerob küszöb alatt kell csinálni. Ettõl erõsebb is leszel, és a hátizmodat is edzi.
http://www.specializ...sr_marathon_dc/
Hátfájás: valóban sokat segít egy össztelós, fõleg az aktív rendszerek, de az üléspozíció is sokat számít: minél jobban elõredõlsz, annál hamarabb beköszönt a hátfájás, ezzel nekem is sok gondom van, mert én szeretek elõredõlni, és hülye a testalkatom is, mert hosszúak a lábaim és rövid a felsõtesetm, így a magasságomhoz képest aránytalanul magasan ülök és, nehezen tudom mászáshoz leterhelni az elejét, vagy beülni a nyereg mögé. Ezért nekem mindíg alacsonyan van a kormány, ami jól jön felfelé, de nekem is évek óta vannak hátfájós gondjaim.
Számít még a tekerési stílus is: ha sokat nyomod erõbõl, könnyebben megfájdulsz, mert jobban ellen kell tartanod, pörgetve kevésbé gáz.
Még két tipp: szezonon kívül erõsítsd a has- és hátizmodat, tavaly csináltam és sokkal jobb volt a szezonkezdés.
Ha már megvolt az alapozás csinálj erõfejlesztést: 20-30 perc nagyon lassú pedálfordulatú mászás (50-60/min), egyenletes pedálozással, ne pumpálj egyáltalán, ülj a nyeregben mint a cövek. A pulzusra is ügyelj, messze az aerob küszöb alatt kell csinálni. Ettõl erõsebb is leszel, és a hátizmodat is edzi.
Ausztria, Kenguruk földje!
Posted 2005. April 08. - 09:23

Ide is belinkelem, mert szerintem fontos: http://criticalmass.hu/
Emlékszetek a tavaly õszi nagy bringás felvonulásra itt Bp-en?
Most megint szerveznek egyett a futárok. Ahogy olvastam 3000-10000 bringásra számítanak.
Kérik, hogy terjesszük a hírt, minél többen legyünk. Szóval ápr. 22.
Tavaly is nagy buli volt.
Emlékszetek a tavaly õszi nagy bringás felvonulásra itt Bp-en?
Most megint szerveznek egyett a futárok. Ahogy olvastam 3000-10000 bringásra számítanak.
Kérik, hogy terjesszük a hírt, minél többen legyünk. Szóval ápr. 22.
Tavaly is nagy buli volt.

Posted 2005. April 08. - 08:22

Pixel kitartás! Nagyon büszkék vagyunk rátok. Csináljátok végig! És vigyázzatok magatokra és a bringákra is!
Posted 2005. April 08. - 07:49

Amennyire én tudom a hátfájásra olyan megoldás létezik, hogy: öszetelós bringa, vagy rugós nyeregcsõ (valami jobb fajta) ... ha ezek nincsenek kéznél akkor marad a sok edzés és kinlódás és elöbb utóbb megerõsödik a hátad és jobban fogja bírni a terhelést ... na meg azért egy barátnõ minden este jó sok masszázskrémmel ... az is segíthet ! 
Pixel: milyen bringa az az epic !? dobjál már fel légyszi pár fotót ha tudsz, mert baromira kiváncsi lettem

Pixel: milyen bringa az az epic !? dobjál már fel légyszi pár fotót ha tudsz, mert baromira kiváncsi lettem

Posted 2005. April 07. - 23:11

Nekem telós nyeregcsõ segített a hátfájáson.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2005. April 07. - 21:03

Posted 2005. April 07. - 21:00

A hatfajassal meg kell baratkozni. Egyelore semmit nem talaltam ellene. Azert is lett Epicem F100X-szel, mert ezen a bringan rendesen lehet kiallva tekerni, ami egy idore elmulasztja a hatfajast. Nekem mar 6 napja baromira faj a hatam, de ma sokkal jobban fajt a terdem, most is be vagyok kotozve mint egy mumia, igy talan kibirom a holnapot 
A veseny kezd ugy kinezni, mint egy rokkanttabor, minden masodik ember ossze-vissza van kotozve. De a hangulat tovabbra is nagyon jo, egyre vidamabbak az emberek!
Szoval az en alkatreszeim kezdik mar felmondani a szolgalatot, de az epic (bringa) egy istenkiraly, nem cserelnem le semmire. A tobbiek agyon suvickoljak a bringajukat minden nap, nekem meg mar centi vastag rajta a por, csak bovdent kellett cserelnem, es tokeletes. Itt minden 5. bringa Epic, azokbol is minden 2. S-Works. Durva felhozatal van.

A veseny kezd ugy kinezni, mint egy rokkanttabor, minden masodik ember ossze-vissza van kotozve. De a hangulat tovabbra is nagyon jo, egyre vidamabbak az emberek!
Szoval az en alkatreszeim kezdik mar felmondani a szolgalatot, de az epic (bringa) egy istenkiraly, nem cserelnem le semmire. A tobbiek agyon suvickoljak a bringajukat minden nap, nekem meg mar centi vastag rajta a por, csak bovdent kellett cserelnem, es tokeletes. Itt minden 5. bringa Epic, azokbol is minden 2. S-Works. Durva felhozatal van.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2005. April 07. - 16:23