Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3562 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Feltöltött kép mi nem voltunk tekerni Mellon! nemde? Feltöltött kép
bár egy papparadzi lesifotós neten terjeszt egy kompromittállllló képet amint kissé megfáradtan, de vigyorba göbült orcával integetünk rajongóink felé... :-P

a karika tényleg jó választás volt... kábé30 kilcsi, kábé800szint, kábé2liter nyál az ösvények mentén elcsorgatva... Feltöltött kép

a KÉK jelzés kékesrõl lefele a HUROK-ÚTig állat jó kis szingl'trek, pisztrángos-tó nagyon hangulatos kis pihihely még mindig, és a Kaló-völgyben pedig olyat tekertem, mint zállat... többször limit volt... nagggyon limit

most már nagyon be kellene szerezni egy mini kamerát Feltöltött kép

na ez volt a beszámo-ló..
Péef kikapcssssss...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
A kanál megadta magát a végsõ preparáció során, így most egy régi XT váltó kormányozza a láncot probléma nélkül, bár a váltásirányt még néha elrontom...
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Mellon: na és a hátsóváltód most nem akart leszakadni!? :D

Amugy sikerült rendesen orvosolni a multkori problémáját, vagy azóta is a "erdõszéli-bringaszerelõ-trió" által szuperül helyrerakott hátsóváltóval túrázgatsz?! ;)
Mert tekerni jó!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Mindenkinek gratula az "upgrade"-hez! :D

Vetitést majd meglátjuk. Megkérdem a Siriusban.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 posts

Most látom, mindjárt fórumtag leszek. Már csak 1 post kell! :afro:

Én pedig ezzel leszek "vendég"? :)

Lens, Pixel, ha esetleg olyan helyen lesz majd valamikor egy vetítõs élménybeszámoló, ahová nem csak a legszûkebb kör fér be, akkor én is szívesen megnézném.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Mikor Parával múltkor a Mátrában voltunk én is neveztem a KTT-ba. Egy kidõlt fatörzsben fennakadt a nagytányér, szerencsére gyorsan reagáltam, így nem esett rám a bicajom :D !

Most látom, mindjárt fórumtag leszek. Már csak 1 post kell! :afro:

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Borsnak és Mucinak Sok Boldogságot Kívánok!

Nati, Pix: Gratula a teljesítéshez, és üdv újra idehaza, kár hogy nem láttátok milyen szép idõ volt itthon is (meghoztátok az esõt :-(). A beszámolót én is kíváncsian várom! PECSA nem rossz, de talán szûken abba a teázóba is beférünk, ahol Trifóék is tartottak vetitést+beszámolót.

Mi Parával ketten voltunk vasárnap a Mátrában, táv tekintetében sikerült újabb negatív csúcsot felállítani, 30km-t mentünk. De azt elég jól kiválasztottuk, Sípálya felfelé, köveken lefelé, majd jöt az oldallejtõs single trail (kék jelzés), aztán egy kis aszfalt, újabb mászás A sípálya aljához, majd lefelé a szokott zúzós úton, és végül visszamászás Sástóra, ahol találkoztunk Eráékkal. Nem készült egyetlen fotó sem, és defekt sem volt, esõ sem esett, szóval mintha nem is lettünk volna ott. Para mondjuk majdnem elhagyta az egyik hajtókart, én csináltam egy KTT szerû bukfencet, de különben probléma nélkül haladtunk.
Fent Kékesen még láttunk egy hókupacot, és egy hófoltot, de különben már tavaszodik, rügyeznek a fák.
Sár csak elvétev volt, a sok kõnek köszönhetõen jól járhatóak az utak, és az idõvel is szerencsénk volt, egészen meleg volt.
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Béreljük ki a Pecsát! :)

BMFT Szósz Afrika Moovie Premier
Ausztria, Kenguruk földje!

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Semmiképp sem, mert szombaton queen, vasárnap pat metheny, meg nekem egy darabig nem lesz kedvem ilyen bulikhoz személyes nyűgjeim miatt, de majd bepótoljuk, csak valami nagyobb hely kellene, ahol lehet projektorozni, mert már annyian bejelentkeztek, hogy senkinél sem férnénk el.

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Mi is szivesen mennénk élménybeszámolóra, csak légyszi ne a következõ 7végére tegyétek:)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Lens: Köszi szépen az infókat, és mégegyszer gratulálok nektek a versenyhez!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Attól tartok, 20-30 bringást nem olyan nehéz észrevenni, úgyhogy tök mindegy.

Lens, én is mehetek az élménybeszámolóra? ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Burger Kint elõtt?

És a hétvégén fogadott örök hûséget egymásnak Bors és Muci! Legyetek nagyon boldogok!

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Lensver, Pixel: Én nagyon örülnék egy személyes, vetítéssel egybekötött élménybeszámolónak!
Nati: Jajj de jó, hogy elõkerült a bicikli. :)

Tudjátok? Pénteken Bp-en kerékpáros felvonulás lesz! Mit szólnátok hozzá, ha közösen egy csapatban mennénk. Talán idén is találkozhatnánk az Oktogonon, mint tavaly és onnan együtt tekerhetnénk már ki a Hõsök terére. Talán negyed 6-kor?

Én benne vagyok! Negyed 6, Oktogon! De ott hol? Elég nagy az a tér.
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Az élménybeszámolóra mi is mennénk, csak még ebben a hónapban legyen!

:clap: Trifoéknak.

:love:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Na a hétvégén szombaton mi is tekertünk egy nagyot:

Lemaradás 100 TT volt, illetve részünkrõl 50, ami kemény 58 lett a végére. Verõce - Katalinpuszta - Naszály - Török-rét - Kosd - Rád - Váchartyán - Vácrátót - Õrbottyán - Veresegyháza (a 100 innen ment tovább Margita, Máriabesnyõ, Gödöllõ, Isaszeg, Nagytarcsa és Pécel fele).
Olyan dzsuva volt már a Naszály elején, hogy a kerék nem forgott el még az 1.75-ös gumi mellett sem és ez még a tárcsás bringa volt. Kaptunk ilyen nagy sárban is két defektet. Élvezet volt elkezdeni szerelni, aztán visszamentünk Katalinpusztára és a temetõben lemostuk a bringákat, ettünk kárpótlásul jégkrémet, aztán újra neki, ezúttal vállon. Kosdtól kezdve már rendesen fel volt száradva a sár, és igazi lenge ruházatos idõ volt, aminek bizony meg is lett az eredménye. Pecsenyepiros karok és lábak, és még ma is ég, de cserébe szép csíkosak vagyunk. Külön érdekes, hogy maradhatott rajtunk helyenként sár, mert a pirulásban vannak szép fehér foltok is. :)
Sikerült szétülnöm a hátsómat is - egyébként az nrs igazi fotel volt most is - szal olyan pingponglabda méretû dudor nõtt az ülõgumóimra, és féls*ggel ülök a széken most is. :mad: Nem röhög. Megesik az ilyen. Idén elõször tekertem terepen ennyit. :P
Izotóniás italnak pedig (aki esetleg nem ezt használja) mindenkinek ajánljuk a Powerbar hidrot (port), nekünk bevált. Jobb mint a xenofit. Szerintünk.
Kaja temérdek volt, narancs, csoki (marékszám), többféle ital, és a célban zsíros/vajas kenyér meg hagyma, savanyúság (TT style). De egy átlag magyar maraton ellátottságához képest ez már külföld.

Dawn + Charon

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Lensver, Pixel: Én nagyon örülnék egy személyes, vetítéssel egybekötött élménybeszámolónak!
Nati: Jajj de jó, hogy elõkerült a bicikli. :)

Tudjátok? Pénteken Bp-en kerékpáros felvonulás lesz! Mit szólnátok hozzá, ha közösen egy csapatban mennénk. Talán idén is találkozhatnánk az Oktogonon, mint tavaly és onnan együtt tekerhetnénk már ki a Hõsök terére. Talán negyed 6-kor?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ok, lesz beszámoló, de a fórumon csak kicsike. Lesz majd valami buliféleség, ahol nézegetünk képeket, és lesz a Bikemag-ban és az Outdoorsport-ban nagy cikk róla.
E héten meg felrakok pár fotót a netre.

Szal, Kahlesz, végre meglett a bringám. Tavaly egyszer sem volt semmi gond, most meg 2-szer is elveszett az utazás során. Elõször egyik átszállás után nem kaptam meg George városkában, de akkor hamar kiderült, hogy a poggyászom és bringám Johannesburgban maradt és a következõ járattal jön.
Viszont most a Ferihegyen a magyarok nem tudtak telefonálni (mert ugyan miért is kéne?) és a gépen se volt semmi a csomagról (ezúttal csak a bringa veszett el). Aznap már nem is tudtak semmit mondani, csak este 9-kor (reggel 9kor érkeztünk). Az az erõs gyanúm, hogy a Pixel bringája miatt mindig lehagyták az enyémet, mivel az én dobozom jóval több helyet foglal el mint az övé, és kellett a hely más cargo számára. Szemétség, de sajna ilyeneket szoktak csinálni. És az a sejtésem, hogy bringám szépen ottmaradt Johannesburgban. Erre a bringa érkezési idejébõl gondolok.

Szállítás:
Bringát lehet szállítani kartondobozban, keménydobozban és puha, jól kibélelt anyagdobozban. Én bazinagy keménydobozban vittem idén is, mivel féltettem, nehogy valami kijukassza szegényt.
Csak a doboz van egy 12 kiló, plussz benne a bringa, plussz egyéb cuccok, amiket beleszórtam, összesen 30kiló körüli súlya van.

Az árak légitársaságonként és országonként változnak. Pl. mig a Lufthansánál Amerikába 34kiló a súlyhatár, addig Dél-Afrikába csak 24. Ha ebbe bele tudsz zsúfolni egy bringát is, akkor ügyes meg találékony vagy, csakhogy erre kevesen képesek, fõleg ha egy hónapra mennek ki.
Tehát ha ez nem sikerül, akkor jön az, hogy külön fizetsz a bringádért. Odafele 80 dollárt, vissza 60dollárt fizettünk a bringaszállitásért.
A legtöbb légitársaságnál és helyen már van bringaszállitásra külön tarifa, csakhogy ezt nem mindenki tudja. Ebbe beletartozik úgy az utas, mint a becsekkolásnál a személyzet. Ha biztosan tudjuk, hogy van külön tarifa, érdemes erõsködnünk, mert különben kilónként fognak súlytöbbletet felszámolni nekünk, ami az én esetemben kb.35-50ezer forint is lehetett volna egy útra!
A domestic flights-nál már kezd kaotikus lenni a helyzet. Pl.Dél-Afrikában a belsõ járatokra azt mondták, hogy nagyon drága lesz, mert ott nincs külön bringaszállitási költség. Ám végül mi tök ingyen adtuk föl mindkét bringát, semmit se fizettünk érte! Még jó is, mert utána volt az, hogy a bringám, sem a csomagom nem jött meg, úgyhogy bazimérges lettem volna, hogy ezért még fizetnem is kellett!
Ugyanennél a légitársaságnál azonban más már fizetett 50,000Ft értékben pénzt bringaszállitásra egy uton. Szóval ezek össze-vissza csinálják.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Egy haverom kérdezte, de rájöttem, hogy nekem eddig mindig kimaradt a Critical Mass: Szal a CM alkalmával tényleg szokott lenni rendõri biztosítás vagy ugyanúgy behajtanak az autósok a tömegbe mint a szilveszteri tekeréseken? Mik a tapasztalatok?

Szokott lenni...teljesen lezárják az utat a kocsik elõl.

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
upsz. Teves info. Bocsi