Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

#19501
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mijismegyünk!
Osztálykirándulás!
ÉS tök mák,megint külön kell vinni kajapízt,ergo haverral 8 nap koplalás,és hozunk vmi Marzot a hazájából! 8)
Más;
nem tudjátok,hol lehet legolcsóbban kapni szalámit és tartós kenyeret? ;D ;D

#19502
Stormbringer

Stormbringer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Kössz!! 8)

Bár jobban örülnék, ha vázért mennék... ;D

#19503
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
bejóis valakinek... ::) :D Jóutat!

#19504
Stormbringer

Stormbringer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Szia mindenki! Elhúztam Olaszországba fél órán belül ;D

#19505
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

tanulsagos eset..bar nem hiszem hogy mas ilyen huylesegre kepe...szeretlek titeket ;)


Sajnos mások is képesek ilyen meggondolatlanságokra, csak õk nem biztos, hogy megússzák. Tényleg hatalmas nagy szerencséd volt! Adj hálát az égnek, hogy karc nélkül megúsztad.
Azonban nem hiszem, hogy ha ezt egy csupa izga-mozga srác elolvassa,akkor azontúl semmi szabálytalan dolgot nem fog mûvelni. A legtöbb ember ugyanis a saját kárán tanul, mint ahogy most te is kicsit bölcsebb lettél.
Azért örülök, hogy még az élõk sorában vagy! :P
Nem lenne jó elõszedni a "haláltopikot"...

#19506
vendég__*

vendég__*
  • vendég

From: ORFK Kommunikációs Igazgatóság
To: Manka
Sent: Tuesday, September 23, 2003 8:50 AM
Subject: Re: III. kerületi Szentendrei út - Auchan építkezés
...


Valaki megszölt a rendõr nevének közzététele miatt. Én nem tudtaam a törvényi szabályozást pontosan, de egyik kerós társ elõkerete. Ezért nem volt helytelen a név közlés:

Sánta Kutya (SK) - (72864)

Ez nem magánlevél, hanem hivatalos! Közérdekû bejelentésre történt válasz. A rendõr neve nem titok.

http://www.obh.hu/ad...magyar/avtv.htm


19. § (1) Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv és személy (a továbbiakban együtt: szerv) a feladatkörébe tartozó ügyekben - ideértve a gazdálkodásával kapcsolatos ügyeket is - köteles elõsegíteni a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.


(2) Az (1) bekezdésben említett szervek rendszeresen közzé vagy más módon hozzáférhetõvé teszik a tevékenységükkel kapcsolatos legfontosabb - így különösen a hatáskörükre, illetékességükre, szervezeti felépítésükre, a birtokukban lévõ adatfajtákra és a mûködésükrõl szóló jogszabályokra vonatkozó - adatokat. E szervek hatáskörében eljáró személyek neve és beosztása - ha törvény másként nem rendelkezik - bárki számára hozzáférhetõ, nyilvános adat.


(4) Az (1) bekezdésben említett szervek hatáskörében eljáró személynek a feladatkörével összefüggõ személyes adata a közérdekû adat megismerését nem korlátozza.

#19507
vendég__*

vendég__*
  • vendég

üdv!!!!na..nem is tom..asszem ez a topik megfelelo lesz a mondanivalomnak...
ma -azthiszem fogalmazhatok igy- kaptam meg egy eselyt az eletre...marha nagy feleotlenseget kovettem el ami majdnem az eletembe kerult :-\
...


Amikor én nemrég a fiammal üvöltöttem, hasonló dolog miatt, akkor nagyon zokon vette. Pedig csak - õszintén megmondva - nagyon megijedtem a disznósága miatt!

Nem tudom, hogy hány éves vagy. Igazából mindegy is. Csak az a lényeg, hogy kívánom, miszerint "soha ne lásd a gyerekedet hasonló helyzetben". Ugyanis az számodra még rettentõbb lesz, mint neki volt!

Írásod alapján belátóképességed normális. Kívánom, hogy soha többet ne keveredj hasonló balhéba. Gondolj bele, hogy mit okoztál a villamos vezetõnek! Mennyire megijedhetett Õ, aki neked nem akart ártani, aki vigyázni szeretett volna rád is! Képzeld el azt, hogy milyen érzés volt neki, átélni a majdnem balesetet úgy, hogy nem tud közben neked, magának segíteni!

Én már láttam balesetet. Legutoljára egy volt barátomat ütötték el a szemem láttára. Nem tudtam neki még szólni sem. Nagyon rosszul esett (mármint nekem)!

#19508
vendég__*

vendég__*
  • vendég
From: ORFK Kommunikációs Igazgatóság
To: Manka
Sent: Tuesday, September 23, 2003 8:50 AM
Subject: Re: III. kerületi Szentendrei út - Auchan építkezés


Tisztelt Kereszturi Úr!

A hozzám Interneten eljuttatott panaszával kapcsolatban az alábbiakról kívánom tájékoztatni:

Az Ön által leírt forgalmi helyzetet helyszíni bejárás keretén belül megvizsgáltattam. Ennek során megállapításra került, hogy a kivitelezõk a munkakezdési hozzájárulásban elõírtakkal ellentétben nem biztosították a Szentendrei út 101-103. közötti szakaszon a gyalogosok biztonságos közlekedését, s mivel a Szentendrei út ezen szakasza "Gyalog- és kerékpárút" - ez a kitétel a kerékpárosok biztonságos közlekedésének biztosítására is vonatkozik.

Az ügy elõadója felvette a kapcsolatot a Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. Útfelügyeleti Osztály létesítmény-felelõsével, aki a mai napon felszólította a beruházást lebonyolítót a munkakezdési hozzájárulásban foglalt elõírások betartására, egyben kooperáció összehívására kötelezte. A kooperáción a BRFK Közlekedésrendészeti Fõosztály is képviselteti magát, megelõzendõ hasonló helyzet kialakulását.

Kérem válaszom szíves tudomásul vételét!


Komáromi Endre r. ezredes
fõosztáyvezetõ
BRFK Közlekedésrendészeti Fõosztály


----- Original Message -----
From: Manka
To: ORFK
Sent: Tuesday, September 16, 2003 11:32 PM
Subject: III. kerületi Szentendrei út - Auchan építkezés


Ezúton szeretném megkérni Önöket, hogy sürgõsen intézkedjenek az Auchan építkezés miatt kialakult abnormális állapotok miatt!

Nemrég fiam - könnyû - balesetet szenvedett az építkezés miatt. Leszorultunk ugyanis a gyalogos - kerékpáros közös útról az úttestre, mert azt teljes szélességében több szakaszon is feltúrták.

Ma megint kint voltam arrafelé, és azt láttam, tapasztaltam, hogy most már még szélesebb részen zárták le a közutat. Ezzel hatalmas torlódást okoztak az autóknál.

Külön szeretném jelezni, hogy a kerékpáros-gyalogos közös utat úgy zárták le, hogy nem biztosítottak menekülõ, kikerülõ sávot részünkre. Ezzel fokozottan életveszélyes helyzetet teremtettek ezen a szakaszon!

A problémát azért is nagyon veszélyesnek tartom, mert itt egy olyan kerékpár út húzódik melynek nincs alternatív útvonala.

Kérem az eset sürgõs kivizsgálását és a veszély azonnali elhárítását!

Kereszturi Sándor

#19509
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Kisvajda: én is szeretlek, de ne izgulj, lesz ez még így se.
Én a héten elütöttem egy autót(bicikliúton). A tag kiszállt, én meg má húztam össze magam, készültem a várható pofonra(ahogy szokás), ehelyett megkérdezte jól vagyok-é?
Lehet hogy fejlõdünk?

#19510
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ugyi vagy!
es udv a klubban!!!
:-)

blaster virus veszely van sracok
http://www.windowsupdate.com

#19511
-kisvajda-

-kisvajda-

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
üdv!!!!na..nem is tom..asszem ez a topik megfelelo lesz a mondanivalomnak...
ma -azthiszem fogalmazhatok igy- kaptam meg egy eselyt az eletre...marha nagy feleotlenseget kovettem el ami majdnem az eletembe kerult :-\
azthiszem tanulsagos lehet...
mentunk a moszkva ter fele budan, a 61es villamos utan.en par meterre a villamostol tekerek olyan 35os tempoval...jot egy jobbos kanyar a sinbe, de en elore fele akartam menni, es hat ugye kifordultam balra hogy megyek tovabb.de persze ott volt a masik oldalon a sin!!!szoval fordulok...es szemtol szembe allok egy szalguldo villamossal...kb. 3 meterre volt tolem :-[ megallt bennem az uto...es iszonyatosan csengetett...10 cmen mulott hogy nem kapott frontalisan telibe, mert elrantottam a kormanyt le az utra..megusztam...eppenhogy..megalltunk...es halat adtam minden egnek-foldnek-istennek hogy nem haltam meg...a kezem ugy remegett hogy nem tudtam megfogni a kormanyt...de meg megvagyok...azthiszem amig elek nem felejtem el...remelem tanulsagos eset..bar nem hiszem hogy mas ilyen huylesegre kepe...szeretlek titeket ;)

#19512
vendég__*

vendég__*
  • vendég

Ezt én is láttam a hírekben, csak azt nem értem, mi kerül 30-40 millió forintba egy 1 km-es szakaszon(a TV-be ez is elhangzott)?


Az attól függ, hogy hány ember zsebét kell belõle megtömni. Abban az esetben, ha a szokásos módon építik meg a kerós utat, vagyis ledöngölik a földet, és arra nyomnak rá vékony aszfalt csíkot, akkor rengeteg megmarad az építõk zsebében. Erre jó pár élõ példa van. Legutóbb a BikMag cikke is errõl szólt...
???

#19513
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ezt is olvassátok el!

----- Original Message -----
...
Subject: RE: kerékpáros út eltünése

A Leányfalu utcában (és a Reményiben) is közmûépítés lesz. Ennek terveirõl tudunk, de még nincs jóváhagyott forgalomterelési terv. Sajnos a kivitelezõk nem sokat adnak az ilyen formaságokra. Ez a kettõ egyébként kerületi tulajdonú és kezelésû út. Õk adnak ki munkakezdési engedélyt, õk ellenõrizhetnek és büntethetnek.Úgyhogy mindenképpen javaslom a III. ker Hivatal megkeresését. Ha nekik nem szóltok, az azt jelzi: a kerékpárutakkal nem nagyon kell foglalkozni, az sem zavar senkit, ha megszûnik.

TB

#19514
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ezt érdemes elolvasnotok!

----- Original Message -----
...
Subject: RE: kerékpáros közlekedés a Szentendrei úton
...
Mint már korábban írtam, a gyalog-és kerékpárút lezárása nem felel meg a jóváhagyott terveknek. A kivitelezést irányító cégeket felszólítottuk a tervek betartására, legalább 2,5 m-es járda szabadon tartására, és a megfelelõ tájékoztatásra.

A Jégtörõ utcában az Auchan fogja kiépíteni a 2x1 sávos utat és mellette osztott gyalog- és kerékpárutat. A hátsó kijáratokat a kerékpárút miatt nem tehet megtiltani, viszont biztonságosabban lehet kialakítani, de nem lesz belõlük sok. Hosszú távon a Duna partján lesz egy majd egy még jobb kerékpárút, ha az a terület felszabadul.

TB

#19515
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Ezt én is láttam a hírekben, csak azt nem értem, mi kerül 30-40 millió forintba egy 1 km-es szakaszon(a TV-be ez is elhangzott)?


#19516
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Érdekes cikket találtam:

Öltönyben is lehet biciklizni
Utolsó módosítás: 2003. szeptember 17., szerda 18:51
Évente ötszáz millió forintot költhet a gazdasági tárca kerékpárutak építésére. Erre a pénzre pályázhatnak az önkormányzatok


A gazdasági és a környezetvédelmi miniszter a jövõ heti autómentes napot akarja népszerûsíteni az akcióval. Egy átlagos budapesti napon 50 ezren ülnek biciklire, õk már tudják, hogy nagyjából ugyanannyi idõ alatt érnek haza, vagy a munkahelyre, mint akik a forgalomban araszolnak autóval.Igaz, hogy a kerékpáros rengeteg kipufogógázt lélegez be a belvárosban, és az autósok egyáltalán nem figyelnek a biciklisekre.

Budapesten eddig 140 kilométer hosszúságú bicikliút épült.A Belvárosban összefüggõ kerékpárút kizárólag a Nagykörúton ;), az Andrássy úton, a Könyves Kálmán körúton, a budai rakparton és a Stefánia úton van.

A fõvárosi önkormányzat 2013-ig még 180 kilométernyi bicikliút megépítését tervezi.A gazdasági minisztérium évente 500 millió forintot költ kerékpárutak építésére.
Tények

http://www.tv2.hu/ci...kk=100000071122

#19517
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ehhh... :(



#19518
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Fizetnek? :o Szerinted? Most tartunk ott, hogy esetleg nem kell fizetni a szállásdíjat. Európa... :-\

#19519
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
tamaska. simán... egy futó sebességével (10-15km/h) szerintem nagyon lazán megcsinálod azt a 120km-t...

8) fizetnek is érte? mert ha van még hely megyek ::)

#19520
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Jómajd egyszer ráveszem magamat már. Most van lehetõségem, hogy menjek a Bécs-Budapest szupermaratonira biciklis kísérõnek. Kibirom én azt? van egy 120Km-es szakasz is. ???