Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #1)
Írta 2005. november 08. - 16:32

Remélem nem nagyon utáltok ez után a kérdés után sem, de nem találok jobb fórumot, ahol megkérdezhetném.
Töri órán az elsõ világháborúról beszéltünk. Burgenland –ról is esett szó, amire a tanár azt mondta, hogy az nem szó szerint van (~várak földje), hanem ehhez semmi köze és paraszt földrõl van szó. Meg ott azon a területen nem is voltak várak, csak a parasztok mûvelgették a földjeiket. Ezen felhúztam magam és segítséget kérek hozzá értõktõl, hogy most kinek is van igaza. Most úgy érzem nekem, de ha mégsem akkor elfogadom a tanár állítását.
Köszi a segítséget elõre is!
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2005. november 08. - 16:10

A kisajátításnak azért elég szigorú szabályai lehetnek, biztos nem állami "érdek" egy iskola. Végülis csak néhány száz emberrõl szól, nem úgy, mint egy autópálya..
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 16:05

A megtámadott építési engedély pedig nem érvényes, és nem jön az állami pénz, ergo zsarolás, ahogy mondod.
Ha az egészet kisajátítanák, akkor nem szólhatna bele. De úgy látszik nem tud valami miatt keménykedni az önk. mégsem.
Írta 2005. november 08. - 15:58

De én ebbõl azt látom, hogy annak a 200 millás teleknek semmi köze az iskolához. Csak annyi, hogy mellette lesz.. Vagyis ez egy zsarolás..
Vagy a kisajátítást a 17 négyzetméterre értetted?
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 15:49

És tény, hogy nem a rajta levõ pár fóliasátorban termett permetszeres paradicsom hasznát sajnálja...
800 millás támogatás ugrik közben... egy iskola.
Írta 2005. november 08. - 15:38

Ebben nem ez a durva, hanem, hogy gyakorlatilag zsarol. Van egy valószínûleg használhatatlan telke, amitõl meg akar szabadulni és csak akkor egyezik bele az iskolába, ha azt a "sz@rt" megveszik. Ez zsarolás! És ez ellen nem lehet semmilyen szinten fellépni?!?! Ez a durva...Mekkora kocsog. Ha nem enged az arbol, az uj autojan ( amit biztos hogy vesz az penzbol ) nap mint nap leapolnam a kulonbozo praktikakkal ( olaj, kromofag, kerekszuras, tukortores... ) mert megerdemli.
Írta 2005. november 08. - 15:02

mármint hova?
ha az ajtóba rakom, hogy jönnek be az emberek?
Nem tudom milyen a kirakat, azt hittem valami zártabb hely. Nálunk olyan volt, mint egy-egy kis fülke, és belülrõl egy sima üveg ajtóval, le lehetett zárni. Le is kellett, mert belenyúltak volna.
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 14:55

Írta 2005. november 08. - 14:45

szétnyitják?
annyira nem gyakori a madár berepülés, hogy megérje a hercehurcát a nyitogatással..
Írta 2005. november 08. - 14:38

mármint hova?
szétnyitják?
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 14:37

http://www.farmmix.h...prhirek&hirid=8
http://www.farmmix.h...s/natrocell.pdf
Mi vagy te, patkányirtó?

Írta 2005. november 08. - 14:35

Most biztos jól elkiabáltad.
Valami vékony, aprószemû hálót, vagy függönyszerû akármit kellene odarakni. Nem lehet?
mármint hova?

Írta 2005. november 08. - 14:34

Hát nálunk ez ilyen "megszokott" dolog.
nemegyszer kellett már verebet/galambot kihorgásznom a kirakatból.
az a ciki, hogy vannak ott törékeny dolgok is... de eddig mindig megúsztuk.
Most biztos jól elkiabáltad.

Írta 2005. november 08. - 14:31

nemegyszer kellett már verebet/galambot kihorgásznom a kirakatból.
az a ciki, hogy vannak ott törékeny dolgok is... de eddig mindig megúsztuk.
megha a raktárba repülne be.. hááát ott szerintem egész életemben kereshetném.
Írta 2005. november 08. - 14:26

Erdekes, ma ilyen madar nap van.
Nekem csak a fûbõl hirtelen felrepülõ galamb szállt keresztül majdnem az elsõ kerekemen. Szerencsére nem ment bele, de a szárnya súrolta a gumit. Biztos elbódultak a hirtelen jó idõtõl.

Írta 2005. november 08. - 14:25

az nem belsõ vérzést okoz.ez a szakmám egyik része amúgy
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. november 08. - 14:23

Persze mikor meglatott a Nero, mar ment is le azonnal, mert tudja hogy nem szabad feljonnie. A lenyeg, hogy probaltam kihajtani a madarat, de nem talalta az ajtot. Kinyitottam az ablakot, de mivel az egesz oldal uveges, ezert azt sem talalta. Vegul mar nagyon elfaradt, es bebujt az egyik viragallvany ala. Ott sikeresen megfogtam. Kivittem a kertbe, es elsore nem akart elszallni a kezembol, mar azt hittem valami baja lett ( parszor koppant az uvegen fejjel ) de vegul szepen elropult.
Olyan szep volt, ha lett volna itthon kalitka, elgondolkodtam volna rajta, hogy maradjon, de jobb igy

Mekkora kocsog. Ha nem enged az arbol, az uj autojan ( amit biztos hogy vesz az penzbol ) nap mint nap leapolnam a kulonbozo praktikakkal ( olaj, kromofag, kerekszuras, tukortores... ) mert megerdemli.
Amugyis, hogy lehet hogy ket igazsagugyi ertekbecslo ( "az önkormányzat és Forgács István is felkér egy-egy igazságügyi ingatlan-értékbecslõt" ) ket ennyire kulonbozo arat allapit meg? ( "a két szakember 135 illetve 299 millióra értékelte a kérdéses ingatlant. " ) Mitol igazsagugyiek, ha ennyire reszlehajloak? Meg jo hogy egyikuk sem korrupt.
I`m as fast as nobody!
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 14:18

Fóti ügy még mindig - a kapzsiság mintapéldája: http://www.kethetfot...p?name=aktualis
Írta 2005. november 08. - 14:13

megmentettem egy verebet.
berepült hozzánk a boltba és vergõdõtt a kirakatba. aztán eltünt.
namondom mi a fene?
rázogatom a radiátorokat, polcokat elõkerül, megin hajtom vagy 5 percig...
megin eltünik, majd megin elõkerül
elrepül a kirakat teljes hosszába majd le"hever" a kirakat sarkába. mozdulni se tudott

nemtudom mér.. elfáradt vagy nemtudom.. összeszedett egy jóadag pókhálót is a lábára, így felápoltam egy kicsit egy vödörben, vízzel..
majd kiraktam a lépcsõre. csaknem akart mozdulni, csaknem.. :-/
felvettem a kezembe, hogy odaviszem egy fa tövéhez, léptem kettöt és elrepült a kezembõl

rákuporodott egy fára.
amikor eljöttem még ott ült, remélem azóta már nem......

vendég_Charon_*
Írta 2005. november 08. - 13:48

Charon,ha nincs állat a közelben akkor oké
jó még a racumin,racumin pép,gazdaságos és jó a redentin kilós csomiban
Hogy érted? Az egér is állat!!!!! Sõt, amitõl megdöglik az egér, attól a macska, kutya, ember is.
Ált. vérzékenységet okoznak ezek a szerek, így egy spontán belsõ vérzésben elhaláloznak.
Amin meg ki vagyok akadva: régi fajta ház, tehát nem kell a padláson rohangálnia a dögnek, hogy belesétáljon a csapdába, és egyen a méregbõl, mert valahol be tud jutni a gipszkarton plafon és a padlás padlózata közé, azt meg lehetetlen bemérni, hogy hol.