Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #1)
Posted 2005. August 25. - 14:03

annyi esze remélem mindenkinek van hogy a hipót nem önti ki a fákra és a fáradt olajat sem locsolja szét a kertben...
vendég_Charon_*
Posted 2005. August 25. - 14:02

fõsulin nekem (villamosmérnöki) volt olyan tárgyam hogy:
-közgáz
-tesi
-környezetvédelem
-minõségbiztosítás
-meg még1 hülyeség
ezek pl minek?
közgáz: szerintem ezt már minden mérnöknek tanítják...
tesi: Mens sano in corpore sana! (Ép testben ép lélek.)
kvéd: na nem mondod komolyan, hogy nem kell szinte mindenkinek tudnia ALAP dolgokat legalább.
minbizthez nem értek.
Posted 2005. August 25. - 14:01

maj dha végeztem ezzel, és sikerült átmennem a bme-re akkor nyilatkozok:-D
Kislust: ha nem tanul az ember... de az ember tanul. az fel sem említene semmi továbbtanulást. de ebbe nem tartozik bele olyan, amilyen szakirányba nem fogok tudni elmenni (pl jogra villamosmérnöki után) nem suliban, munkahelyileg. most az hogy tanultan közgázt mittomén 2-3 félévig, attól... nem hiába nem a közgázra mentem. majd szólok valakinek ha oda akarok menni, de addig hagyjanak békén vele. ez nem alapmûveltség, fõleg amennyi fasságot meg kellett tanulni rá.
brr, kiráz a hideg.
Posted 2005. August 25. - 14:00

-közgáz
-tesi
-környezetvédelem
-minõségbiztosítás
-meg még1 hülyeség
ezek pl minek?
vendég_Charon_*
Posted 2005. August 25. - 13:58

Az elmélet-gyakorlat dolgot rosszul értelmezed egyébként, de mindegy.
Kislust: az idézet elõti uccsó elõtti mondat (kell neked állandóan szerkesztgetned) majdnem azt jelenti, hogy tahó vagy fiam

Tudjuk, hogy nem azt gondolod, nyugi!
Posted 2005. August 25. - 13:56

kérdezd meg lor-t a laza félévrõl
biztos szívesen áradozik, milyen hej de k*rva laza....
nem olvasol...
epp azt irtam en is , hogy hulyeseg ennyire tanitani nekik...meg pl a controllingot teljesen felesleges...
zolle..te meg ne sertodj meg egybol..
alapigazsag, hogyha nem tanulsz (barmit), sotet maradsz..ha nem edzel, nem lesznek izmaid, vagy ha voltak, visszafejlodnek..ez ugyanigy van az agyaddal is...ez teny..
de ez meg nem hatarozza meg azt, hogy ertekes ember vagy-e, vagy sem.
igen, jól monod.
egyiknek megy az elmélet, a másik meg meg is tudja csinálni ami a papiron van.
ez lehet, de nekik valoszinuleg eleg az elmelet, ok kitalnak uj dolgokat, fejlesztenek, kutatnak, a masik meg "rutinmunkat" csinal....kezimunka..

(es mielott valaki leszolna, hogy sznob egyetemet vegzett, en eg ynevenincs fosulit vegeztem...)
Posted 2005. August 25. - 13:53

egyiknek megy az elmélet, a másik meg meg is tudja csinálni ami a papiron van.
és hidd el nem a fõsulisok csinálják ezt a megkülönböztetést, hanem a pöffeszkedõ, magukra gizda egyetemi tanítványok.
senki más.
vendég_Charon_*
Posted 2005. August 25. - 13:49

fõsuli meg.. annyi hogy nem csak papíron tudják megcsinálni ugyanazt, mint az egyetemiek, hanem élõben is.
ja meg az egyetemen végzettek lenézik õket, mert csak fõsuli.
Egyetem és fõsuli nem ugyanaz!!!! Nem kell lenézni a másikat, ugyanakkor tényleg más szintû a képzés!!!!
Fõsulis pl. nem véletlenül ált.isk tanár, az egyetemi meg középiskolás.
A mostani bolognai folyamat révén éppen azt akarják megcsinálni az egyetemekkel, hogy két részre legyen bontva a képzés: 3 éves bachelor és 2 éves master képzésre. Elõbbi a fõsulinak felel meg, utóbbi egyetemi diplomát ad.
(Ne mássz bele a kategorikus skatulyázásba!)
(Aztán itt van az az alapdolog, hogy pl. vegyész-vegyészmérnök. Az egyik kutató, a másik kvázi technológus. Akkora különbség köztük, mint a villamos és a villamosmérnök között.

Posted 2005. August 25. - 13:46

de legyen, hogy tudjad mi van korulotted..cak nem kell feleslegesen eroltetni..nem kel szigorlat, eleg egy laza felev...
kérdezd meg lor-t a laza félévrõl
biztos szívesen áradozik, milyen hej de k*rva laza....
fõsuli meg.. annyi hogy nem csak papíron tudják megcsinálni ugyanazt, mint az egyetemiek, hanem élõben is.
ja meg az egyetemen végzettek lenézik õket, mert csak fõsuli.
Posted 2005. August 25. - 13:42

szal mindent, kivéve az éneket, hopp, ehhez nem ért
nem tudja mondjuk a marketinget sem, ahogy apám sem
sõt, énsem, énis dolgozom
egy családban 3 ember
akkor most mivan? ki fogunk halni holnapra mert nem tudjuk mitõl 200 ft egy kiló kenyér, és 200 egy liter tej?
vagy 100 a fagyi?
vagy 300 a benzin?
vendég_Charon_*
Posted 2005. August 25. - 13:40

A tanárképzés kvázi olyan (ha egyetemi), mint a kutatóképzés. Soha nem lesz szüksége az összehasonlító állattanra, a rendszertan olyan mértékû ismeretére, mint amit tanult, a differenciálegyenletek profi megoldására.....
DE MEGTANULTA!!!!
edit: (Fõsuli sem sokban más, csak más szintû a képzés.)
Ettõl még ugyanolyan ember, mint bárki más!!!!
Aki egyetemre/fõiskolára megy, az az értelmiséghez szeretne tartozni, szeretne a dolgok mögé is látni, szeretné megérteni, hogy mi hogyan mûködik, szeretne tájékozott is lenni.
Adott munkakörhöz igenis kell, hogy sokféle (nem feltétlen közvetlen haszonnal járó) dolgot is megtanuljon. Ha nem is emlékszik majd rá, tudja, hogy hol nézzen utána és a séma ott marad a fejében.
Posted 2005. August 25. - 13:40

de nemhizem, hogy csak azokat tanulta, amilyen tantargyakat tanit...fix, ogy nem csak matek, es x, meg z ket tanult..volt ott pedagogia, pszichologia, stb...
ha ugy nezzuk, mindket szulom tanar(is)
Posted 2005. August 25. - 13:37

kb 20 éve asszem akkor diplomázott, vagy valahogy így
nem ért máshoz, tanítani tud csak
õis szarember biztos.

vendég_Charon_*

azt mondtam, hogy ha valaki csak 1 valamiez ert, az nem jo..
Már ha diplomát akar kapni.
(Sokan összekeverik a szakmunkásképzõt az egyetemmel/fõiskolával.)
Posted 2005. August 25. - 13:29

pl kurvajól esik hogy a fateromat lenézed, mert létrán áll, riasztót szerel, de nem vezetõ, hanem csak egy hülye munkás
itt a baj veled. diplomával is csak ennyi eszed van.
hoho..nem lenezem..nem itelkeztem, nem mondtam, hogy kevesebb, mint egy diplomas..EZT TE MONDTAD!!!!
azon kivul azt is gondolom, hogy az o munkaja (papade) tan sokkal hasznosabb/jobb, mint az enyem, mert o nem art senkinek a munkajaval, en viszont igen..(marketing)..es ez igaz pl az utcaseprore is...
akit lenezek, az mondjuk egy markamenedzser egy dohanygyarnal, vagy valaki, olyan, aki emberileg szemet
NE GENERALJ KONFLIKTUST
azt mondtam, hogy ha valaki csak 1 valamiez ert, az nem jo..
Posted 2005. August 25. - 13:25

szerintem a közgáz ne legyen kötelezõ, se része a mindennapoknak
biztos nekem van csak idióta felfogásom, de valahogy nem érdekel se a keresleti görbe, se a marshall kereszt, se az összes ilyen idiótaság. minek? vannak erre emberek.
ennyi erõvel a titkárnõ is tanuljon meg autót szerelni, hiszen vezet õ is, illetve buszozik, azis autó.
én járok boltba, veszek kenyeret, kell értenem a világgazdaságot? nem akarom
de legyen, hogy tudjad mi van korulotted..cak nem kell feleslegesen eroltetni..nem kel szigorlat, eleg egy laza felev...
a titkarno meg tudja, hogy hova kell szervizbe vinni a kocsit, elg az...de ha nem ertesz hozza, atvagnak..ez van..(tapasztalat), tehat jo, ha ertesz hozza...
most nem kell, de ha mondjuk lesz 20 ev mulva egy ceged, akkor majd csak kapkodsz, mikor nem erted, hogy mit mondanak az ugyfeleid a targyalason, meg atvag a konyvelod, stb
Posted 2005. August 25. - 13:25

ezzel nem teljesen ertek egyet...szerintem egy diplomas embernek nemcsak a szakteruletehez kel ertenie...
nem kell, hogy penge legyen mindenbol, csak olyan tudok rola szinten..tud egy ket osszefuggest, trendet, stb....
a szakmunkas az, akinek eleg a hegeszteshez ertenie. o nem lesz fonok, n em lesznek beosztottai, nem lesz nagy bankszamlajsa, nem lesz konyveloje, stb..
egyszeru munkasember, ambator a hegesztesben lehet a legjobb, de ha beraknak al 5 embert, akkor megnukik, mint fonok, mert semmi mast nem tanult a heesztesen kivul...
a nyelvvizsga is ilyen,,szerintem aki diplomas, az tudjon egy nyelvet legyalabb, ami kulonbozik a magyartol..
valami ilyesmit gondolok
pl kurvajól esik hogy a fateromat lenézed, mert létrán áll, riasztót szerel, de nem vezetõ, hanem csak egy hülye munkás
itt a baj veled. diplomával is csak ennyi eszed van.
Posted 2005. August 25. - 13:23

nem kell, hogy penge legyen mindenbol, csak olyan tudok rola szinten..tud egy ket osszefuggest, trendet, stb....
a szakmunkas az, akinek eleg a hegeszteshez ertenie. o nem lesz fonok, n em lesznek beosztottai, nem lesz nagy bankszamlajsa, nem lesz konyveloje, stb..
egyszeru munkasember, ambator a hegesztesben lehet a legjobb, de ha beraknak al 5 embert, akkor megnukik, mint fonok, mert semmi mast nem tanult a heesztesen kivul...
a nyelvvizsga is ilyen,,szerintem aki diplomas, az tudjon egy nyelvet legyalabb, ami kulonbozik a magyartol..
valami ilyesmit gondolok
Posted 2005. August 25. - 13:22

vannak olyan targyak, amik kellenek, hogy ha olvasol egy cikket az ujsagban, ami epp nem pl mechatronika, akkor is ertsed..szoval, hogy nem legyel hulye, szuklatokoru...
de a controlling az nem tartozik ide..
a kozgaz, marketing resze a mindennapi eltunknek, jo ha tudsz roluk valamit...
szerintem a közgáz ne legyen kötelezõ, se része a mindennapoknak
biztos nekem van csak idióta felfogásom, de valahogy nem érdekel se a keresleti görbe, se a marshall kereszt, se az összes ilyen idiótaság. minek? vannak erre emberek.
ennyi erõvel a titkárnõ is tanuljon meg autót szerelni, hiszen vezet õ is, illetve buszozik, azis autó.
én járok boltba, veszek kenyeret, kell értenem a világgazdaságot? nem akarom