Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
persze:)
én is kb egy ilyen állapotot tûztem ki célnak,h bár a pénzt értékelni kell,mégis a kellõ dolgok meglegyenek,ne szenvedjünk majd szükséget semmiben.
ezt nem is vitatom.
csak annyira nem szimpi az Lkényelmesedett,fogyasztásközpontú hozzáállás :-/

le7 gyerekkori trauma
tudom is,h mi

mikor általánosba jártam volt körülöttem sok sok elég pénzes gyerkõc
és a ruha mondta meg,h ki vagy
nekem volt cipõm a kínairól nekik meg kipipált görög istennõ meg Fila
és L nem tudták képzelni h másban is le7 járni,bár abban nem volt elemes lépésre villogó szar:) és h Mberek azok is akik nem márkás cuccokat hordanak meg ilyenek.
hmm szal gyûlöltem azt a sulit és sztem akkor utáltam meg ezt a szemléletet és minden változatát is

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de Kala: nem csak a két véglet van..
csóró és a multimilliomos, tipikus fogyasztói társadalom amerikai ember...
létezik a jómódú, spóroló, de ami szükséges azt megveszi ember is...
valahogy a jólszituáltság miatt nincs annyi kis problémája, késöbb kap szívrohamot, nem kell folyton a túlélésen gondolkodnia, így több idõt szentelhet a családra, nem kell folyton csak meló meg meló, így boldogabb is lesz....
nem a pénz miatt, hogy a kezében van, hanem mert nem kell sok kicisinyes problémával foglalkoznia a kellemes idõtöltés és a családja helyett.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
annak,h "csóró"ként boldog vagy...
bár meg kell kérdeznem megelõzendõ a félreértéseket;kit tekintesz csórónak? :-/
a tökéletes fogyasztó lenne az általatok leírt módon boldog,de hiába a sok marketinges,a legtöbb Mber azért nem a megvásárolt dolgokban találja meg a boldogságot...
ilyenkor yut SZMbe két film monológja...
az elsõ úgy kezdõdik,h...
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a big television...
meg h You R not your wallet,etc.
Persze,azt nem taglalnám,h milyen alternatívát nyújtanak,de amúgy is csak a yó szöveg miatt Mlítettem meg õket.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jaja:-)

nem is kell egy pike?:-)

dec felé úgyis eladom jól.:-)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

de attól még lehetek boldogtalan, hogy jacuzzi van a villámban, meg jó autók, jó nõk, stb....

Melyiknek nagyobb a valoszinusege, hogy millerkent boldogtalan vagyok, vagy hogy csorokent baromi boldog? Persze sok ember van akinek semmije sincs, megis nagyon boldog, csak ezek nagy szazaleka a dilihazban eli eletet, megjegyzem boldogan ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
lesz még neked össztelós vázad is;)
Autist Team:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mindenkinek koszi! Giga orom van :-)
http://forum.bikemag...&postcount=4494

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
igen, mások is mondták már...
holnap bepróbálom az erzsébeti okmányirodát, az állítólag gyors

rég a kezemben lesz a jogsi mire itt sorra kerülnék...

másikra meg:
igaz
önmagában nem elég, de jó ha van

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
most sikerult a napi adag vegere jutnom, es lenne egy megjegyzesem meg az elejen porgott temahoz.
Sztem lehet egyetem utan rogton kikerulve jobb (allaskezdo szemmel) allast talalni, csak egy dolgot erdemes szem elott tartani. Erdemes az egyetem eveit (az utolso kettot mindenkeppen) aktivan eltolteni, es reszt venni mindenen(!), amit az egyetemen talal az ember. Gondolok itt osztondijra, palyazatra, esettanulmany versenyre, diakszervezetre, stb. Olyan nincs, hogy semmi ne lenne, de ha nincs, akkor meg ki kell talalni valamit, amivel helyileg fel lehet porgetni az eletet. Igy egyreszt az embernek lesz minimalis tapasztalata a munkarol, csapatjatekrol, masreszt lesz mit beirni az oneletrajzba, lesz mirol beszelni egy interjun, es a HR-esben sem az jon le, hogy vegigalibiztem es buliztam az ott toltott eveket.

Ezeket tapasztalatbol mondom, annak fenyeben, hogy az allitolag telitett kozgazdasz palyan az egyetem alatt aktivabb, porgosebb ismeroseim kozul mind el tudott helyezkedni br. 250-300e Ft-ert. Ezek kozul senkinek nem volt csokja vagy protekcioja, ezt egesz biztosan tudom. Igaz a 300e-s allashoz kis szerencse kellett, de az utolso koreig en is eljutottam, de nem teljesithetlen. Es ezek nem adminisztrativ allasok, van koztunk teruleti kepviselotol az uzleti elemzoig minden.

Szoval csak annyit akartam kihozni, hogy a palyakezdok allashozjutasi lehetossegeit alapvetoen befolyasolja, hogy mit is csinalt az egyetem/fosikola evei alatt.
Lehet velem vitatkozni. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem vagy köteles a helyi okmányirodûba menni
ergó próbálkozz még
én spec szhbattán csináltam

nem függ össze? persze, nélküle és vele is lehetsz boldog
de jó ha van
mint a mondás is
a pénz nem boldogít, de jó ha van.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
valamilyen szinten fokozza

de attól még lehetek boldogtalan, hogy jacuzzi van a villámban, meg jó autók, jó nõk, stb....

szal nem teljesen függ ez a két dolog össze

más:

ma idegbajt kaptam amikor bementem naivan az okmányirodába, jogsit kiváltani
közölték hogy szept 14-e(!!!) a következõ szabad idõpont....:-X
szíjjanak le

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A kenyelem nem fokozza a boldogsagodat?
Neked mindegy hogy 3 napot kell buszoznod indiaba, vagy felszallsz a repulore es megven joval kevesebb ido alatt? Ez is kenyelem ha ugy nezzuk, de nem veletlenul valasztom szivesebben a repulot. Valami oka van.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

de nézd vole. nincs zsír kék villámom, és arról álmodom, hogy van nekem egy olyan, és hogy csapatok vele, és királyság. ha megnyerném a lottót, akkor már ott lenne az ölemben és örülnék neki....

uhh ez szar példa volt :D

na lássunk egy jobbat :) nézegeti az ember a bicókatalógust, legtöbbször csorgatom a nyálam a különbözõ szép fényes alkatrészekre, de nem veszem észre azt, hogy hopp, pl nekem is ilyen van. vagyis ha már megvan, akkor az az álom, a vágy szertefoszlik, oszt csak ott áll a sufniban. teljesen átalakul az öröm, amikor megvan, mert amikor már a kezemben van, akkor már csak az számít, hogy milyen csapattam vele, hogy kikkel voltam és hogy merre. most már rohadtul nem fontos, hogy xt vagy xtr váltóm van és hogy éhezek rá egy évet, mert ha ty lett volna, akkor is ~ugyanazokat az élményeket kapom.

ez most nem könnyen érthetõ, vagyis nem tudom jól elmagyarázni, de remélem értitek mire gondolhatok.

lor: igaz, hogy vinném magammal a lakatlan szigetre is, de nem feltétlenül lennék boldogtalanabb nélküle sem.

még egy példa. nincs autóm. egyszer csak a tündér varázsol elém egyet, forgalmit sluszit a kezembe. akkor most boldogabb lettem, hogy ott van elõttem? ugyan miért? birtoklásvágy? a kényelmet ne keverjük össze a boldogsággal.

nem tudnád értékelni hogy van autód? nem örülnél neki?
én mindig örülök neki
mint annak is hogy van egy ilyen bicóm.
és boldog vagyok hogy van
ha nem lenne, valamiért akkoris boldog lennék, de nyilván akkor nem emiatt

ty vs xy/xtr = ty-hoz is kell pénz.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Szoval nem lennel boldogabb, ha most kapnal egy kocsit? Mehetnel vele csapatni egyet,

igen, a csapatás jó vóna :-)

nem kene esoben a buszra varnod, nem kene cipelned a cuccokat ha mesz valahova, eleg ha bedobod a csomagtartoba es meg sorolhatnam...
:)

ez viszont már kényelem!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Én várom a sulit, mer összevissza "punnyadok", meg mer akkor kevesebb lesz a meló :)

de csak 12én kezdödik.. ahhh..
(rossz nekem, ugye?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
bruce, ebben nagy igazság van;)

valahogy én is így vagyok ezzel

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Azt mar ne is irtam korabban, hogy a nagyon gazdag emberek "problemaja" hogy nem tudjak ertekelni a dolgokat. Ezt irtad te is.

Szoval nem lennel boldogabb, ha most kapnal egy kocsit? Mehetnel vele csapatni egyet, nem kene esoben a buszra varnod, nem kene cipelned a cuccokat ha mesz valahova, eleg ha bedobod a csomagtartoba es meg sorolhatnam...
:)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
de nézd vole. nincs zsír kék villámom, és arról álmodom, hogy van nekem egy olyan, és hogy csapatok vele, és királyság. ha megnyerném a lottót, akkor már ott lenne az ölemben és örülnék neki....

uhh ez szar példa volt :D

na lássunk egy jobbat :) nézegeti az ember a bicókatalógust, legtöbbször csorgatom a nyálam a különbözõ szép fényes alkatrészekre, de nem veszem észre azt, hogy hopp, pl nekem is ilyen van. vagyis ha már megvan, akkor az az álom, a vágy szertefoszlik, oszt csak ott áll a sufniban. teljesen átalakul az öröm, amikor megvan, mert amikor már a kezemben van, akkor már csak az számít, hogy milyen csapattam vele, hogy kikkel voltam és hogy merre. most már rohadtul nem fontos, hogy xt vagy xtr váltóm van és hogy éhezek rá egy évet, mert ha ty lett volna, akkor is ~ugyanazokat az élményeket kapom.

ez most nem könnyen érthetõ, vagyis nem tudom jól elmagyarázni, de remélem értitek mire gondolhatok.

lor: igaz, hogy vinném magammal a lakatlan szigetre is, de nem feltétlenül lennék boldogtalanabb nélküle sem.

még egy példa. nincs autóm. egyszer csak a tündér varázsol elém egyet, forgalmit sluszit a kezembe. akkor most boldogabb lettem, hogy ott van elõttem? ugyan miért? birtoklásvágy? a kényelmet ne keverjük össze a boldogsággal.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én má meggyógyultam, bár hangom nem sok van:-)

holnap délelött még kicsit ralli muterral, oszt utána... estig jól:-)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
naná,h jesszokéj bicó:)
csak legyek yól mert most megfázás.
neked hogy yó?