én meg nemtom mire jo szal nem is vagyok jo belöle:(
szörnyü.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #1)
Indította
b
, 2002. február 15. 11:47
Írta 2005. november 16. - 14:04

Írta 2005. november 16. - 14:03

számtek tanárom asszem eltés tanár volt régen, aztán szakközépben tanít, de a felesége még mindig eltés
szal. tanítás menet adott. aztán érdekes módon 5ös voltam progból fõiskolán
és nem okoz fejtörést megírni egy 5 soros progit, legyen php vagy akármi
és van aki vakarja a fejét, és pénzt kér érte
és még mindig nem képes ímélt írni a buzija..
szal. tanítás menet adott. aztán érdekes módon 5ös voltam progból fõiskolán
és nem okoz fejtörést megírni egy 5 soros progit, legyen php vagy akármi
és van aki vakarja a fejét, és pénzt kér érte
és még mindig nem képes ímélt írni a buzija..
Írta 2005. november 16. - 13:58

progmat azért is szivatós mer 7x pont volt a a határ
ha jól emléxem(mehettem volna progmatra énis eltén LOL)
ha jól emléxem(mehettem volna progmatra énis eltén LOL)
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 16. - 13:56

Írta 2005. november 16. - 13:53

sztem az elte pont hogy kódolás
ott gondolkodni tanítanak meg, nem programozni
megvan egy adott algoritmus, és ha ismered a nyelv szintaxisait, meg tudod oldani a feladatot
míg pl bmen programozni tanítanak meg, csak épp elfelejtik hogy jó ha az ember tudja a tételeket, stb
ott gondolkodni tanítanak meg, nem programozni
megvan egy adott algoritmus, és ha ismered a nyelv szintaxisait, meg tudod oldani a feladatot
míg pl bmen programozni tanítanak meg, csak épp elfelejtik hogy jó ha az ember tudja a tételeket, stb

Írta 2005. november 16. - 13:47

Az oktatáshoz egy picit még..
Az elétn úgy emlékszek, hogy van info szak, talán valami tanárival egybekötve..
A progmat meg egy pár éve szivatós volt matekból. Ennek két alapvetõ oka van. Egyrészt elméleti szintre építi a programozást, mert nem kódolást tanít, ha értitek mire gondolok. Másrészt volt egy csomó analízis tanár, akikkel nem tudtak mit kezdeni 10-15 éve és így "megkapta" a szak. Sajnos nem nagyon értették meg (nem csak õk), hogy a progmatnak, alkalmozott matematikát kell tanulnia és nem elméleti bizonyításokat, arra ott van a matematikus szak. Azóta valamennyit enyhült a helyzet, de azért számítson mindenkirá, aki odamegy, hogy azért nem egy séta galopp..
A felvételikrõl: amikor én felvételiztem, több, mint két évvel korábban már régi felvételi feladatsorokat oldottam meg, részint a suliban, részint magamtól. A felvételi elõtt egy héttel egy srác edzésen megkérdezte, hogy hogyan is néz ki egy ilyen, mert még nem látott! A felvételi eredmények kiírása között eszméletlen sok 5 pont alatti volt! Én szégyeltem, hogy 2 pont hijján, csak 14 pontos lett az írásbelim. Õk valószínûleg a rendszert szídták, hogy nem kerülhettek be.. Erre jött egy okos oktatási szemlélet, hogy minden második embernek kell diploma. Minek?!?! Nincs annyi diplomás állás! Annyi ismerõs van, aki diplomával rohangál állás után és csak azt hallja, hogy bocs túlképzett..
És ez csak az egyik fele.. Aki progmatra-progtervre járt a 90-es évek közepén tudhatja, hogy a jó tanárok fele lelépett, mert ugyan szeretett tanítani, de az egyetemek tömegképzés alapú pénzgyûjtési startégiájának az lett a vége, hogy nem lehetett minõségi oktatást végezni, és így nem vállalták.. Csak egy szám, amikor én felvételiztem is nagyon sokan voltunk (160 fõ körül), ha jól emlékszek 97-98 körül mindent belevéve 450 körül volt az elsõsök száma!
Bocs, ha kicsit hosszú volt...
Az elétn úgy emlékszek, hogy van info szak, talán valami tanárival egybekötve..
A progmat meg egy pár éve szivatós volt matekból. Ennek két alapvetõ oka van. Egyrészt elméleti szintre építi a programozást, mert nem kódolást tanít, ha értitek mire gondolok. Másrészt volt egy csomó analízis tanár, akikkel nem tudtak mit kezdeni 10-15 éve és így "megkapta" a szak. Sajnos nem nagyon értették meg (nem csak õk), hogy a progmatnak, alkalmozott matematikát kell tanulnia és nem elméleti bizonyításokat, arra ott van a matematikus szak. Azóta valamennyit enyhült a helyzet, de azért számítson mindenkirá, aki odamegy, hogy azért nem egy séta galopp..
A felvételikrõl: amikor én felvételiztem, több, mint két évvel korábban már régi felvételi feladatsorokat oldottam meg, részint a suliban, részint magamtól. A felvételi elõtt egy héttel egy srác edzésen megkérdezte, hogy hogyan is néz ki egy ilyen, mert még nem látott! A felvételi eredmények kiírása között eszméletlen sok 5 pont alatti volt! Én szégyeltem, hogy 2 pont hijján, csak 14 pontos lett az írásbelim. Õk valószínûleg a rendszert szídták, hogy nem kerülhettek be.. Erre jött egy okos oktatási szemlélet, hogy minden második embernek kell diploma. Minek?!?! Nincs annyi diplomás állás! Annyi ismerõs van, aki diplomával rohangál állás után és csak azt hallja, hogy bocs túlképzett..
És ez csak az egyik fele.. Aki progmatra-progtervre járt a 90-es évek közepén tudhatja, hogy a jó tanárok fele lelépett, mert ugyan szeretett tanítani, de az egyetemek tömegképzés alapú pénzgyûjtési startégiájának az lett a vége, hogy nem lehetett minõségi oktatást végezni, és így nem vállalták.. Csak egy szám, amikor én felvételiztem is nagyon sokan voltunk (160 fõ körül), ha jól emlékszek 97-98 körül mindent belevéve 450 körül volt az elsõsök száma!
Bocs, ha kicsit hosszú volt...
Írta 2005. november 16. - 12:57

de gonosz:D:D:D
de nekem is 1500ra rémlik
Nálunk 700 az elsõ, és 1400 a második. Jó alaposan felhívták rá a figyelmünket.

vendég_Charon_*
Írta 2005. november 16. - 12:45

Írta 2005. november 16. - 12:40

de gonosz:D:D:D
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 16. - 12:37

Írta 2005. november 16. - 12:28

de egy normál egyetemista meg pont nem az:)
tehát inkább neked kéne megsértödnöd erre:)
mellesleg UV keményen 500 píz? hm.
márahol..nekünk 1500 volt asszem, a szigorlaté meg 5000(bár erre nem volt szükségem)
mondjuk ez sem nagyon sok..:/
Van állásom...:bananadan
Írta 2005. november 16. - 12:15

egyetemistákra nem sértõdök meg
zen buddhista lettem, a világtól szeparáltan élek a boldog kis közösségemben. egymagam.
és elmúlt a próbaidõ, és fizuemelés
aztán fauvé tavasszal jipí
/me hepi
zen buddhista lettem, a világtól szeparáltan élek a boldog kis közösségemben. egymagam.
és elmúlt a próbaidõ, és fizuemelés

/me hepi
Írta 2005. november 16. - 12:12

de egy normál egyetemista meg pont nem az:)
Írta 2005. november 16. - 12:11

Írta 2005. november 16. - 12:06

Írta 2005. november 16. - 12:02

vendég_Charon_*
Írta 2005. november 16. - 11:56

Írta 2005. november 16. - 11:11

és az utóvizsgadíj, a vizsgadíj, a kutyafasza...
nem ingyenes az se:D
nem ingyenes az se:D
Írta 2005. november 16. - 10:40

par eve ugy volt, hogy ha magasabb szintu dipit csinalsz akkor azt is fizeti.
vagyis amig felfele lepkedsz addig allja az allam bacsi.
vagyis amig felfele lepkedsz addig allja az allam bacsi.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. november 16. - 10:37

mindenhol, ahol államilag finanszírozott szakot indítanak, és be is kerülsz....
de én mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy megváltozik a felsõoktatási tv, és ezentúl 1 diplomát az állam fizet, nem csak az elsõt..
http://www.om.hu/mai...ticlelist&iid=1
de én mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy megváltozik a felsõoktatási tv, és ezentúl 1 diplomát az állam fizet, nem csak az elsõt..
http://www.om.hu/mai...ticlelist&iid=1
Van állásom...:bananadan