Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Érdemes-e külföldre menni bicajért?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
181 hozzászólás a témában

maxigaz

maxigaz

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
hat ha kapnek ajandekba egy kona beart,vagy hasonlot nem is akarnam eladni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor ezért van neki még a budiban is RM7 :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
iljics: azt tudtad, hogy ha valamit ajándékként kapsz külföldrõl, akkor nem adhatod el 2 évig?!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
köszi Iljics ;)
akkor keverem valamivel vagy csak álmodtam :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

egy szora...

a legjobb hely,ha valamit venni akartok: www.ebay.com
1-2 pelda: 03 boxxer wc 130e Ft,dura-ace orszagutik 200e Ft korul...
sok bringaboltos ide teszi fel azokat a cuccait,amik megmaradtak a mult evrol.lehet rajuk licitalni.az egyetlen gond,hogy nem mind kuldi el Europaba is.
viszont van ebay.de is,onnan meg elvileg vammentesen kell,hogy kapjunk mindent.
erdemes megnezni!

Az E-bay verhetetlen HA USA-ban vagy, innen sokszor már nem annyira jó, fõleg a PayPal hiánya miatt. :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Én meg úgy tudom, hogyha ügyes vagy akkor megdumálod az eladóval, hogy úgy küldje neked, mint "ajándék".
és akkor nincs vám.
..avagy tévedek

Avagy tévedsz. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
egy szora...

a legjobb hely,ha valamit venni akartok: www.ebay.com
1-2 pelda: 03 boxxer wc 130e Ft,dura-ace orszagutik 200e Ft korul...
sok bringaboltos ide teszi fel azokat a cuccait,amik megmaradtak a mult evrol.lehet rajuk licitalni.az egyetlen gond,hogy nem mind kuldi el Europaba is.
viszont van ebay.de is,onnan meg elvileg vammentesen kell,hogy kapjunk mindent.
erdemes megnezni!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Én meg úgy tudom, hogyha ügyes vagy akkor megdumálod az eladóval, hogy úgy küldje neked, mint "ajándék".
és akkor nincs vám.
..avagy tévedek

maxigaz

maxigaz

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
az usaban tenyleg baromi jo akciokat lehet talalni,de sajnos kanadaban mar sokkal dragabb minden ,a hazai arakkal vetekszik,viszont a hasznalt bringat,alkatreszt itt is lehet jo arban talalni,ne tudom,hogy mennyi lenne a posta koltseg es a vam.valoszinuleg ugy mar nem eri meg.(kona ossztelost annyiert ajanlotak mint otthon magaban a vazat,de sajna nincs ra lem)
(meg egy gondolat a vamrol:lehet ,hogy rosszul tudom,de ha a cucc hasznalt,illetve a csomagban nincs semmi iromany ami az arara utal ,akkor nem tesznek ra vamot,mivel nem tudja bizonyitani ,hogy te mennyiert vetted.bar jobb lenne megkerdezni,hogy hogy megy ez)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Más alternatíva: vannak cégek akik arra szakosodtak, hogy behozzanak dolgokat USA-ból. Bár az tényleg csak nagy értékû cuccnál éri meg.

Jah, az internetvilag.hu vagy micsoda...na azok nem kispályásak... ::)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Le kell dumálni a boltossal, hogy értéket nagyon keveset írjanak a csomagra, mert a vámot ez alapján számolják. Ja és a számla se legyen a dobozban.

Más alternatíva: vannak cégek akik arra szakosodtak, hogy behozzanak dolgokat USA-ból. Bár az tényleg csak nagy értékû cuccnál éri meg.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Tényleg ilyen jól mûködik ez a postai rendelés dolog? Én még nem mertem megreszkírozni. Igaz az USA-ból akartam volna, de onnan most is vámolás van, mi van ekkor? A 20 € postaköltség (+ itthoni?) viszont eleve feltételezi a nagyobb értékû rendelést.
EGyébként elképesztõ, hogy Amerikában folyton van leértékelés, és 30-50%-os ám (az õ 10-szeres bérük mellett)! Tehát egy év alatt egy komplett kerékpárnyi alkatrészt megvehetsz féláron, és ez nem túlzás. Csakhát onnan a vám is van...

TheDeath

TheDeath

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
szerintem kimenni nem érdemes, de rendelni annál inkább! nem is egy ismerõsöm vett már így dolgokat és sokkal olcsóbban pl: shimano, specialized, mavic...komlett bringát se rossz így venni, de a gari rendezés tény, hogy nehézkes, ha baj van. A sok ár/érték arányos gép között idén szerintem (ha nem nézünk akciót) a Kelly's vitte a pálmát, de ugye mindenki a sajátját dícséri...(mellékesen volt már magellanom is...)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ha menni nem is mindíg éri meg, de rendelni viszont annál inkább. Mióta úniósok lettünk még egyszerûbb a dolog, és kb 15-20 euró póstaköltségért bárhova elküldik a kereskedõk. Én is így vettem a CrossMax kerekeimet 100 rúgóval olcsóbban mint itthon. :D ;)8)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Így is van... Én Kaliforniában láttam nem sokkal többért x.0 h.váltó + x.0 marokváltó csomagot.
Egyébként (bár már mondtam valahol), januárban megyek ki újra... Ha kell valakinek valami (méretre) apróság, szóljon, és megbeszéljük.

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
csak egy apróság: Kanadában az X.0 és az XTR (hátsóváltó)is 24000 forint(-nyi dollár). Jó csak ezért nem megy ki az ember, de ha már kint van érdemes szétnézni.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
pcycle kollégának igaza van. Akkor éri meg venni, ha más okokból (fõleg ha céges pénzért) vagy kint. Én csak azoknál a termékeknél tapasztaltam érezhetõ eltérést, amit az adott országban gyártanak. Mondjuk ez érthetõ is.
Ami szintén igaz, az az akciók... Kicsit nyugatabbra egy akció nem -5%-ot jelent. Én akciósan vettem Hayes HFX-9 fékekeket tárcsával (160mm) 19-20e Ft környékén (/darab). 8)
Aminek szintén nagyon alacsony az ára az a használt cucc... Bár kevesen bajlódnak vele, hogy visszavigyék a boltba a megunt alkatrészeket... :-\

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Csak ezért nem érdemes kimenni, mert németben ugyan olcsóbb, de az utazás, szállással még drágábban jön ki. És a másik: már nincs az, hogy nyugaton mindig van minden, elõre le kell levelezni. A dologban úgy van fantázia, ha mással van összekötve a dolog (nyaralás, üzlet stb.), és olyan bringát akarsz venni, ami nálunk égen földön nincs és nagyon jó (pl. Klein). Idõnként hatalmas leértékelések vannak (30-50-70%), no ezt kellene elcsípni, de ehhez kint élõ ismerõs kell.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Emellett itthon van ra nemi garancia, beallitjak, egy honap utan ujra beallitjak, es ha barmi baj van, tudnak segiteni.

A Magellan es Merida bringak melle erdemes meg megemliteni a Caprine -t, mert az egyik legjobb ar-ertek aranyu bringa. Ebben az arkategoriaban mar teleszkop, tarcsafek, Deore/LX esetleg XT cuccok is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem hiszem, hogy jobbat olcsóbban kapni, ar-érték arányban a magellánok és a meridák verhetetlenek....
esetleg nagyobb a választék, jobb a kiszolgálás, vagy ilyesmi.
csak speciális igényekkel éri meg kimenni szerintem. (pölö ami itthon nem kapható)