Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Érdemes-e külföldre menni bicajért?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
181 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nah akkor hirtelen veszek 4 db 65ös Mustang-ot. Egyéb ilyen jó ötlet Jé ügynök? :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
USA-ból nagytételben érdemes hozni dolgokat. Egy konténert 3.000$ körüli összegért hoznak el hajóval Amszterdamig, és onnan vonattal Bp-re. Egy konténerbe befér 4 terepjáró, vagy nagyobb amcsi autó,

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Huti! Nem a költözéssel kellene foglalkoznod?
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

huti

huti

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Csak egy érdekes dolog...........

http://index.hu/gazd...gyar/note041202

Üdv!
Huti

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
en mar ketszer hoztam haza az usabol bicajt,bicajdobozban.nem telefonaltam elore,nem fizettem erte plusz penzt.feladtam,mint poggyaszt.mindketszer lufthansaval.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
a lufthansa ingyen csinalja, azt irja az oldal hogy:

May I bring a bicycle as checked luggage on my flights?

Bicycles are permitted for travel on Lufthansa with advance reservation. Bicycle boxes are not required by Lufthansa, but are recommended to help protect your property while travelling. A limited number of bicycles are permitted on each flight, so please contact our reservations department as indicated below to reserve space for the bicycle on your scheduled flights. Please read the following information carefully, as regulations concerning applicable fees for transport of bicycles differ depending upon the route flown.

On all routes, bicycles may be carried as part of your free baggage allowance at no charge. Please see the "Products and Services" area of our homepage for detailed free baggage allowance information based on your origin and destination. If you plan to travel with the maximum free allowance of luggage in addition to one or more bicycles, each bicycle will incur one charge which is calculated based on the route you are flying. To inquire about exact excess baggage fees and reserve space for your bicycle on your scheduled flights, please contact your local Lufthansa office by telephone.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
azer annak nem orulnek.
bar meg ugy is megerne.
na majd utanalesek, ha nem lesek lusta
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
miko apám '95be jött vissza usabol, akkor 100 dolcsi lett volna ha a bringáját feladja, mint bringa (nem hiszem, hogy akkor szétszedte volna...), hogy vele együtt hazaérjen. de mivel 40 $ ért vette, nem sok értelme lett volna...

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
en mar korbekerdeztem es az derult ki hogy poggyaszkent feladhato 1 bicaj de be kell telefonalni korabban hogy tudjak hogy lesz egy bicaj...es erdemes valahogy becsomagolni. en ugy hoztam volna haza az rm7et ha megvehettem volna...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
en meg ugyan csinalnek aprolekot a cangabol, de unokatesomektol nem varom el, hogy szetszedjek. veluk kuldetnem haza a cuccot.
neztem pl komplett nrs-eket lx/xt-vel szerelve, 5-6-700 dolcsikert eshat annyiert beneveznek egyre. plane, hogy ha hinni lehet itt az okosoknak, akkor a dollar 165-ig mar meg sem all az esesben tavaszra... josag lenne :)
mostly harmless

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akik itt tömegesen csinálják (pölö iljics) azok nem is vállalnak egész bciklit, tekintve hogy a usps csomagba csak 1 m átmérõjû dolog fér bele. (váz félbehajtva) szóval ha van türelmed csinálni a biciklidbõl kb 4-5 csomagot (külön e.kerék, h. kerék, villa, váz) akkor van esélyed, hogy megkapod, de azért 4-5 csomag is sok $
jorus magyarázott anno az újságban olyat, hogy hogyan lehet poggyászként feladni, de azt hiszem, az csak a malévra igaz. kérdezõsködj a légitársaságnál. biztos tudnak segíteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
tenyleg... mibe kerulhet atdobatni egy bicot az USA-bol?
ingemgatyam?
mostly harmless

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Naaaa. Ne legyetek már ennyire pesszimisták. És mi az, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni?? Az ebay nem web retailer, tehát nem egy bolt, olyan magánszemélyek teszik fel a cuccaikat, mint ti, vagy én. Tehát természetesen nem lehet bankkártyával fizetni, mivel te sem tudsz más kártyájáról pénzt leemelni (hacsak nem nyúlod le a pinkóddal együtt). Maradnak a hagyományos pénzküldési módok:
- postai utalvány (money order): sajna a tengerentúlra nem mûködik, de a németországba igen, tehát nekik tudsz utalni postai címre és a bankszámlájukra 1aránt.
- banki átutalás: kb 1 hétig tart, sok banknál magas a költsége. Viszont szinte mindenkinek megfelel és jó az árfolyam (deviza). Magas értékû cuccoknál megéri.
- western union: gyors, de drága. Ha az eladó át akar verni ez a legjobb módja, mivel csak egy települést és egy nevet kell megadnia. Mindenképpen kérd el a teljes címét! Neked és az eladónak is be kell menni egy WU irodába, de ez a világ legtöbb városában megtalálható. Ennek ellenére az amcsik közül sok nem hajlandó rá, ahogy a tengeren túli postázásra sem. Még licitálás elõtt levelezd le az eladóval!
- PayPal: az amerikaiak kedvence, bár páran nem kedvelik, mert az eladónak is pénzbe kerül a pénzfelvétel. A paypal a hitelkártyádról húzza le a pénzt, vagyis csak húzná, mert nincs mo. a szerzõdött országok között. Gondolom erre utaltatok. Persze, ha van amcsi, vagy német kártyátok, akkor nincs akadály.
- Bidpay: a Westen Union rendszerén alapuló internetes pénzküldõ rendszer. Magyar kártyával is mûködik. Ha a vevõ nincs regisztrálva, a Bidpay postai utalványt küld. Maga a bidpay gyors és olcsó, de a postai utalvány nem. Elég lámer cég, nehéz infóhoz jutni. Most törölték egy utalásomat félreértésbõl. Az eladó meg most szeret engem. Szóval érdemes elérni, hogy a másik fél is regisztráljon a bidpay-nél, úgy gyors és biztonságos.
Ausztria, Kenguruk földje!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
az még semmit sem jelet mert a hope is anol de mégis ott a legdrágább.Szóval angliából semmit.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
hy!
kérdésem lenne:angliába olcsóbbak a dmr cuccok?mert ugyebár dmr angol márka!vagy akár a planet-x

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
üdv!
Most Bécsben élek de sokat járok haza is mondjuk nem mindennek érdekel az ár egy bringásboltban de azért van hogy körülnézek itt. Hát és nem igazán olcsóbb mint otthon már mondjuk attól is függ otthon mihez méred.
Van egy-két akció amit azt mondja az ember hogy megérné megvenni, de otthon is vannak akciók így talán az otthoni még egy kicsit olcsóbb. (kicsit!!) Meg hát most a forint sem túl király!! Azaz e-bikeon van hogy olcsóbb! Itt ha kifogsz valamit akkor éri meg kijönni vásárolni, de a forralt bort jól nyomják!! :) annyi a magyar sokszor asszem otthon vagyok!?!?! na chao
join your life, join your bike

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
Sose neztem a nemet ebayt...viszont van egy masik problema is...hogy ami 1 nappal a licit vege elott meg olcso, az a nap vegere felmegy legalabb 2/3 arra...es igy sokt lehet bukni neha

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a nemjó az ebay-en, hogy nagyon sok a szemét. Szal kilistáz 300vázat, és abból 270db ilyen 20e ft-os kategóriás acél Cora fully. :-/ A német ebay sztem nagyon hulladék. Mármint annyiban, hogy én semmit nem találok magamnak. És ráadásul sokkal drágábbak is, mint az amerikások.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az a jo,ha van ismeros aki tud vasarolni az ebayen.en mindent onnan veszek.na jo,majdnem mindent.kb. felaron.
az ebay.de-et nem neztetek meg?ott elvileg mi, magyarok is kell,hogy tudjunk vasarolni.egy Europa,vagy mi.bar azon szerintem nincs annyi cucc.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
okes! mostantol megint vagyok forumon...

3 het mulva otthon vagyok

ON