a "cipelõs" részt ismerem, néha szoktam cipekedni én is, bár jobban szeretek tekerni. általában vagy a gyümölcsösök felõl jövök föl az általam "árok"nak nevezett részen, ahol vagy az erdészeti úton vagy a kicsit rövidebb turistaösvényen kapaszkodok fel. a látó-hegy/kilátó felé. a másik útvonalam kosd felõl jön egy kényelmes erdészeti úton, ez a gyümölcsösöktõl kelet felé kerül. ahhoz a keresztezõdéshez ér el, ahová az "árok" is vezet, ha egyenesen jösz rajta kb végig szintben. ide jön le a kék a gerincen.
a vaditató tótól is van lefelé kék jelzés elvileg, ebben vagy egy visszafordító. a fenti második útvonal ide kapcsolódik be. a singletrack a keresztezõdéstõl kicsit beljebb kezdõdik, az északi oldalon, majdnem a Bikk forrásig itart. de ez titok, úgyhogy pszt... egyébként ez a kedvenc köröm része, innen már a bánya alatt Katalinpusztától tudok visszafelé jönni

a kéknek arra a részére gondolsz, ami a kilátótól jön le a gerincen? annak a felsõ egyharmada tényleg húzós. viszont tudom hogy lehet ezt a szakaszt kikerülni.

térképem van.