Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Please log in to reply
1607 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Nekem is volt idén egy hasonló sífutásom. Én egy 38 éves ombréval mentem futni, aki szintén panaszkodott, h mostanában nem sok ideje van rá.
Aztán 100m-en 200at vert rám kb :(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
ja ismerõs nekem a volt földrajztanárom (mellesleg osztrák :) ) na õ országútizik de elég durván a jobb osztrák versenyeken ott van és õ csinálja télen a sífutást. Voltunk vele síelni és egy nap sífutás volt de én az alatt az egy nao alatt úgy elfáradtam mint az egész hét síelés alatt!! NAgyon durván nyomják az osztrákok!! És tényleg mindent megmozgat és komoly kondiba hoz!! :):)
join your life, join your bike

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jajaja..nem lehet gyenge sport, együtt jártam most suliba egy 36 éves fazonnal, régen magyar válogatott sífutó volt. Dumálgatás közben hivott, hogy ha "már ilyen szép idõnk van" menjek el vele futni, kicsinység, mióta nem versenyzik itthon se, "eléggé le van szottyadva". Faszikám 5 éve nem állt lécen, én meg mostanság kocorásztam kicsinység, mondom OK... de mátrafüredi temetõnél már sírva könyörögtem, hogy vegyünk vissza, pedig utolsó lámpától kezdtük Gyöngyösön. állat. olyan lába van. mint egy tücsöknek.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Nem igaz: hat órát kell bringázni és utána is csak egy óráig tart a bringamosás! :D:D Magyarul: ha neked a kettõ ugyanannyi ideig tart, akkor túl keveset tekertél! ;)

Hát, én ma megtapasztaltam, hogy van ám a bringázásnak egy másik marha jó téli kiegészítõ sportja is, mégpedig az XC-sí (sífutás). Felmentünk Csillebércre, és mivel még elég kezdõk vagyunk, ott sieltünk körbe-körbe az ottani sífutó pályán. Kb. másfél órát mentem, de ez nagyon kifárasztott. Az egész testem mozgott, és a felsõtestemben jókora izomláz lesz. A combok és vádlik is keményen dolgoztak. Most, hogy belekóstoltam ismét ebbe a sportba, láttam csak meg, mennyire hatásos alapozóedzéseket lehet ezzel csinálni. Úgyhogy el is határoztam, hogy be fogok szerezni egy saját felszerelést. Mert igazándiból nem is kell sok hozzá: a síléc, botok és egy pár cipõ, ennyi. És mégcsak hegyre se kell fölmenni hozzá, hiszen síkon is teljesen jó menni vele!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Jobbulást csgy meg jó idõt mert már én is unom kicsit ezt a köztes idõszakot mikor otthon kell dögleni!!! vagy ha elmész akkor az öltözködés és utánna a bringatisztítás legalább annyi míg kint bringáztál!!:(

Ja és Lensver köszi a linket tényleg érdemes belekuksizni, (nem semmi ez a Lisie méghogy gyengébb nem!?!?!?)hehe

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Azt hiszem, hogy érdekelni fog titeket ez a jó kis júniusi móka:

http://velo.hu/index...Hash=ce201f763e
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Sikerült is megfáznom tegnap, nagyon sz@rul vagyok.Bár lehet, hogy influenza. Jön a kalmopirin+forró tea és az izzadás.De utálom!

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Sziasztok! Most értem haza, hát ez most nem örömbringázás volt! Nem emlékszem, hogy mikor szenvedtem utoljára ennyire bringázás közben!
Ha 15 fölé mentem elcsússztam, ha alatta, akkor elsüllyedtem!Inkább a vállamra vettem a bringát (30km-bõl 10). Az átlagom kijött kemény 8km/h-ra.
Legyen már tavasz!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Akkor pilot xc. Megjegyeztem. Esetleg arról, hol lehet beszerezni, ahol be is szerelik, lehetõleg minél olcsóbban. :)

:offtopic: Styopa! Véletlenül nem a Szekérnek a spanja vagy? Egy helyen melózunk. ;)

parej

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
parej!

A telóról a többiek már irtak.
A fék választás szerintem a testsúlyodtól is függ. Én szezonban kb 110kg szoktam lenni. Nekem már a kis tárcsa sem elég, ha egyszer belendülök. Igaz, három dunamarcit végig csináltam Vfékkel. Szvsz. inkább egy profi V mint egy gagyi tárcsa. A tárcsaféknek a fenntartási költsége is jóval magasabb. Pl: Hayes gyári fékbetét 5-7 rugó és nem tart addig mint egy jó Vfék betét ami mondjuk: 2 rongy.
Esetleg költségkimélô megoldás lehet, hogy elôl tárcsa hátul V.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
hihetetlen mennyire egyre jár az agyunk evvel a Vilivel!!:):)
én is a pilot xc-t ajánlom mert nekem is az van!:) az SL többe kerül szerintem még elég lesz neked az xc!! A hobbi szinten mész amivel azért jegyezzük meg nem valószínû hogy a legnagyobb viharokban, hóesésben, sárban és más nyalánkságokban fogsz tekerni, akkor szerintem egy jó V-fék megteszi, én nem egy maratonon indultam már és még nem hagyott cserben!!

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Szerintem Pilot Xc,vagy SL,45-50 korul vannak pl Probike-ban.Esetleg Judy,bar az ujak mar annyira szarok,hogy en nem ajanlom.Pilot SL-el pl szerintem jol jarsz,az korrekt villa.
Tarcsafeket mindenkinek maganak kell eldontenie hogy kell-e neki,meg hajlando e ra aldozni.Van akinek nem eri meg,van akinek igen.Majd ha sokat bicajozol meglatod hogy hogy jon be a v-fek.Abbol is lehet nagyon jokis rendszert epiteni,ami ugy fog mint masnak a tarcsafeke nem.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Hátszelet Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni, milyen telót érdemes választani elõre? Max. 40.000 forintom van. Amatõr vagyok, de nagyon lelkes! Idén szertnék 2-3 maratoni versenyen résztvenni. Semmi éles varseny, csak a fíling, hangulat, társaság érdekel. A jelenlegi telóm egy NONAME, õt szeretném vmi komolyabbra cserélni. Egyszer, ha sok pénzem lesz, majd tárcsaféket is szertenék (érdemes??), szóval a választásnál ez is egy szempont lenne.
Elõre is köszi, parej.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
A veloról nem lehet rendesen belinkelni ez a baj!!:(
a hidas rész mondjuk tényleg jópofa lehet!

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Mountainbike OX1. Visegrád ,Mogyoró hegy

Rajt-cél terület: Visegrád, Mogyoró-hegy, Jurta Camping
Nevezés: Elönevezés március 1-töl április 1-ig levélben, a befizetési csekk fénymásolatának mellékelésével. Elönevezés díja: 1500 ft Nevezés április 1-töl április 9-ig levélben, a befizetési csekk fénymásolatának mellékelésével. Valamint április 9-én a helyszínen. Nevezés díja: 2000 ft A verseny napján csak a gyerekversenyre és a hobby futamra lehet nevezni!!! A gyerekverseny nevezési díja: 500 ft A hobby futamra a nevezési díj: 1000 ft
Harangvölgyi András Förendezö 20-444-4770

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat jah,sajnos a penztarca nagy ur,de teny hogy minden tisztesseges maratonra 4-5 rugo korul van a nevezes. :/
Szilvasra mindenkepp menni kell!Turazni az meg alap :) Tegnap pl mar tok jo ido volt,nyomattam is 2 orat :)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
teljesen egyetértek hogy legyenek jók a pályák de azért olyan sok pénze ritkán van az embernek hogy minden versenyen induljon, avagy??? szponzorálsz engem is???
Na de megyünk Szilvásváradra akkor mehetünk együtt!! meg kell idõ a túrákra is!! :):)

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Nekem minden maraton bejon-amator szemmel nezve persze-ahol jo a palya(ertsd a terep),es nem tevedek el.A tobbi szempont szerintem akkor jatszik ha vagy profi vagy,vagy profin veszed a dolgot es nagyon az eredmenyre hajtasz.Pl frissitoallomasok surusege es minosege meg a szervezesi gebaszok engem inkabb csak idegesitenek kicsit,de ez semmit nem von le szamomra a maraton ertekebol ha k jo a palya.Pl van benne nemi koves gyokeres sziklas kormanyonatfordulos lefele hmm :D

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
hát én inkább várok evvel egy évet hagyom kifejlõdik a dolog!! De a Gyõr maratonra szivesen elmennék és akkor az MX sorozat összes versenyén részt vennék ez elég lesz idén!! De ha jövõre is megrendezik és látok majd benne fantáziát akkor jövõre megpróbálhatjuk a dolgot!!hehe

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Úgy néz ki mataron kínálat lesz idén bõven!
A színvonal majd szelektál!
Kicsit visszafogott vagyok a Pannon Marcival kapcsolatban.
Nem látom értelmét egy ilyen mû kupának!
Remélem a szervezõk tisztában vannak egy MTB maraton, egy MTB maraton kupasorozat rendezésének minden részletével. Engedélyek, sponzorok, hivatalok, rendezõk, technika, kaja, pia, ja meg "mellesleg" a versenyzõk! Igen mert a versenyzõ egy olyan faj akinek igényei vannak! Én egyszer voltam szervezõ, de sohatöbbet! De hát sportember lévén a sportszerûség azt diktálja, hogy sikert kívánjak a szervezõknek.
Az elsõ Gyõr maratonnál azért nagyobb sikert, mert ugyan én csak azon vettem részt, de az a pálya kiejelölés az az eredmény hírdetés elég gáz volt.
Az indulók 60%-a eltévedt,az eredmény hírdetést kivárni nem tudtam, olyan káosz volt.
Dobogós lettem ,de a kiírással ellentétben érmet nem kaptam.
De spongyát rá ez a múlt!

KTM0303kisgyurinak
Jó dolog a skizofrénia! Legalább tudok magammal ímélezni!