Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mindenki mindent részletre vesz. na jó, nem, de elég sokan elég sok mindent. Ha van egy stabilnak tünõ állásod, meg egy elfogadható fizud, akkor miért ne? Jó, persze, ha leesel a létráról, és eltöröd a gerincedet, akkor nyilván a rokkantnyugdíjból nem tudod fizetni a részletet, de most akkor ennyi erõvel üljünk a küszöbön, és várjuk meg míg meghalunk? Kápéra új autót venni azért nem kis mulatság. Persze ha nem dácsia lógenny-t akarsz venni. Vagy muzuki altót.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
én biztos nem vennék részletre. Egy-két hónapot nem tudsz idõbe befizetni, visszaveszik a járgányt, a lóvé meg elúszott :( . Meg úgy egyébként. Inkább legyen teljesen az enyém valami, mintsem mindíg járjon az agyam a részleteken.

Te dolgod, felfogás kérdése

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Az új autók hirtelen áresése perszehogy kiábrándító, de ha hosszútávra tervez az ember (sztem ez is meglesz vagy 10 évig), akkor kérdem én kis naívan, nem mindegy? Ez a 0% kamat sztem télleg elég jó buli. mert ti azt látjátok, hogy 4.2 milla, de egy 4millás 3-4éves nagyobb kategóriás, fullextrásabb, satöbbi autóra 1: nem ennyi a kötelezõ/súlyadó 2: nem ennyi a részlet, 3: ha ennyi a részlet, akkor mire kifizeted, már 5 millát adtál a banknak. Ha ugyanígy 4.2 millát adtál a banknak, akkor az autó ára volt 3.3 milla. Ami meg már nem lesz se uj, se nagy, se fullextra.

én is sokalltam elsõre, és elkezdtem nézegetni, hogy mit adnak ennyiért, és elég komoly gépek vannak (demo-autók, naaaaagy motorral, sooook lóerõvel, mégtöbb extrával), de arra mennyi a kamat? 15%? 20?

persze lehethogy tévedek. Amugy elég hiábavaló a Varga család gyözködése, mert sztem fater már eldöntötte. 1.4-es német uj autó. a golfra nincs jó részletfizu, a focus nem teccik neki, eddig is astra volt... Meg ebbe különben sincs igazán beleszólásunk. Csodálkozok, hogy egyáltalán elmondta, hogy venni akar verdát, és nem csak hazaállított egy újjal egyszercsak. Majd hozok fotókat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Honda Jazz itthon tudatosan túlárazott autó - ám még így is kiváló vétel, és kategóriája gyöngyszeme. Motorok tekintetében a Honda most abszolút a toppon van, nagyjából minden modellel.
"In idem flumen bis non descendimus"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Ez egész biztos, de én valószínû megõrülnék a szalonból kigurulva az elsõ száz méteren - akkor veszít kábé 5%-ot az értékébõl. Még 3 év és újabb 25-30%-ot... Brrrrrrrrr.

hát, igen.némberem anyja 2-3 hónapja vett egy hjundáj GET-et, vagy mit, s épp' minap akadt kezembe egy használt auto hirdetés errõl..hááát..nem akartam nagyon a szivébe mászni, mennyi maradt a 2.25M-bõl..
Ezzel szemben most új kisautónak ott a honda jazz.Szerintem.
Kitöltök holnap egy 5/90-t, hátha jézuska meglep...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Anyám most új autót vett (most.. majd' 2éve? ) egy Nissan Almera (az új generáció) 1.5 3.2M
ezelõtt is Nissanja volt egy 84' 1.3 Cherry, amit 8 évesen vett használtan ugye anno 100.000ér, amit 10évig vidáman ahsznált, majd szépen elkezdett rohadni a kasztni, a baj az volt hogy a hátsó lengéscsillapitoknál is teljesen elrohadt a lemez és hát.....
az árakról annyit, hogy egy új hátsó lámpa a Cherry-hez 50ezer (bontóban pár ezer)
Az Almerához meg else merem képzelni :gwizd:

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ez egész biztos, de én valószínû megõrülnék a szalonból kigurulva az elsõ száz méteren - akkor veszít kábé 5%-ot az értékébõl. Még 3 év és újabb 25-30%-ot... Brrrrrrrrr.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
zorg:
távol áll tõlem, még hogy tõlem sajnos, hogy ily játékszerekkel jáccadozzak, szoval csak hallomásból osztom az észt :D nameg utasként is észrevehetõ némi kül.
5éves A6ora mondhatnám hogy régebbi honda legend/accord. a legend is elég komfortos lenne. csak más egy új autót venni, mint használtat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
széltében sem, nem csak hosszában ;) még egy trabantra lett méretezve :) a mostani astrából is csak úgy tud kiszállni, hogy félig nyitja ki az ajtót (a másik oldalt a falig áll, hogy a tükör súrolja a falat) és kisiklik, mint egy kígyó :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

nos a skoda nem fér be a garázsba :D szóval kiesik.... sajnos, mert tényleg jó alternativa lenne (esetleg) de pölö fater a megane-t sem nézte meg, annak ellenére, hogy 2 clioja is volt..... (mondjuk a 4 ajtós megane-t mondtam neki, de lehet, hogy az se férne be :))

Hááát... akkor ideje megtoldani azt a garázst, vazze'!
Gombhoz a kabát, vagy fordítva?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Felsõvezetõként dolgozik ismerõsöm itt a fehérvári Denso-ban. Japán cég, japán autógyártóknak szállít be.
Nem mondanám, hogy hogy mennek ott a dolgok, mert a végén még õt rúgják ki, de... ne tévesszen meg azért senkit az örökké vigyorgó, örökké elõzékeny japánok ábrázata!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
smart?:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nos a skoda nem fér be a garázsba :D szóval kiesik.... sajnos, mert tényleg jó alternativa lenne (esetleg) de pölö fater a megane-t sem nézte meg, annak ellenére, hogy 2 clioja is volt..... (mondjuk a 4 ajtós megane-t mondtam neki, de lehet, hogy az se férne be :))

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ford Focushoz hátsó kipufogódob, újonnan a Cromax márkaboljából 14.000 Ft.
Komplett motorvezérlés (gyk.: computer) bontott, de bevizsgált, fél év garival 70.000 Ft.
Skoda Octavia elsõ szélvédõ, színezett sávval, gyári: 34.000 Ft.

Ugyanez mondjuk egy Civicnél mennyi?

edit1:
Szerintem nagyon jók a japán autók, így általánosságban.
Gyakorlatilag egy jobb modell mindenben (motorikusan, dizájn és biztonság szempontjából is) agyonveri a legtöbb európai vetélytársát.
De amíg én vagyok a fenntartója (és nem céges gép, például) addig nálam szóba sem jöhet.

Málna:
Ha eddig nem tetted, azért próbálj ki egy jó 5-6 éves Audi A6-ot, Quattro kivitelben (mert ilyeneket bõven lehet 4 misi körül újítani...)! Na, az nekem a komfort és a biztonság.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
valahogy így..
szitne nincs is család adósság, lizing nélkül.
és ez száksz.
de 4 m-ért már olyan autót lehetne kapni használtan hogy áll leesik, majd földrõl visszaszed.
igazából én a golfra szavaznék.
új astrában már ültem, valahogy nem volt egy csúcsautónak tünõ járgány(1.8-as benyás)

málna: japó autók JÓK. amíg el nem romlik benne valami. utána sokkal drágább a javítása, mint egy német, vagy európai kocsinak.
meg valahogy európai márka mégiscsak valahogy ezt nemtom hogy írjam le, de megbízhatóbbnak, és olyannak tünik, ami szerelhetõ, javítható....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
zorg, meg úgy mindenki:
nem védi akarom itt a japó kocsikat, de miért van az, hogy fel sem merül másokban? szertem nem roszabbak egy astranal, v golfnal. csak érdekel, hogy miért van így. azt megértem, hogy amcsi kocsikat nem ajánlotok :D
rob: sportline -t mire irtad? civicben ha jol tom csak 1.4ben volt vmi sport változat, anno mikor 30éves volt a civic, meg persze a typ r. de az meg 2.0 és télleg eszik, de megy mint a ...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

sajnos hiába mondtam faternak, hogy van 6 milláért most egy masearti, nem hallgatott meg :)
az öreg már csak ilyen. csak újonnan vesz "családi" autót. második autónak mindig jó az, amit dob a gép (most egy német import - ott gondolom már rommá tört, mert 6 árnyalata van - peugeot 106-os jár muternak.)
mondtam neki, hogy a4-esek lennének ennyiért tdi-ben is, de hajthatatlan. 1.4-es is azért, mert kisebb a kötelezõje...

edit: az astra és a golf között ugyanolyan felszereltség mellett a fenti az árkülönbözet ;) tehát 500 ezer. és a golfban még igy is van 6 lufi. ültél már astrában? olcsó mûanyag mindenfelé, az ajtó meg maga a csõd belülrõl. engem a golf jobban megfogott egy kicsivel, de az astra szebb. csak nem tudni, meddig marad divatos...

Right, marha vagyok: új Astrát még nem próbáltam, nem is vágyom rá.
Úgy fogalmaznék inkább, h. lesújtó volt az új Golf.
Hadd próbáljalak megtéríteni: ha már ennyi lóvát nyomtok rá, esetleg egy Octavia II-t próbáljatok ki...
Nem Golf és nem Astra kategória! Árlista itt: http://www.skoda.hu/preis.php?B_ID=137
Tudom ajánlani az 1.6 FSI 102 lovas Ambiente változatot!

Ambiente alapfelszereltség:

• "Climatic" automatikus hõfokszabályzású klímaberendezés
  • "Melody" rádiósmagnó
  • "Push-Push" tanksapkanyítás
  • "Soft- Touch" electro- mechanikus csomagtérnyitás
  • 1 db (DIN mértû) tárolórekesz a középkonzolban
  • 1 db lecsukható fedelû tárolórekesz a mûszerfalban
  • 12V-os csatlakozók
  • 3 db hárompontos biztonsági öv hátul (a két szélsõ õvfeszítõvel)
  • 3 pontos állítható magasságú biztonsági övek elöl
  • 3. hátsó féklámpa
  • Ablaktörlõ elöl
  • Ablaktörlõ- és mosóberendezés elöl intervallum-kapcsolóval
  • ABS+MBA
  • Ajtónyitás kontroll
  • Belsõ illuminációs fény minden ajtóban
  • Biztonsági öv kontroll (fényjelzés)
  • Bordázatlan optikájú fényszórók
  • Csomagrögzítõ szemek a csomagtérben
  • Csomagtérvilágítás - 2 lámpa
  • Elakadásjelzõ háromszög ( a hátfalba integrálva) és elsõsegély csomag (jobb oldali sárvéd
  • Elektromos ablakemelõk elöl (komfortkapcsolással)
  • Elektromosan állítható és fûthetõ külsõ visszapillantó tükrök
  • Elektronikus indításblokkoló
  • Fejtámlák elöl, dõlésszög- és magasságállítással
  • Fejtámlák hátul (3db)
  • Figyelmeztetõ fény az elsõ ajtókban
  • Figyelmeztetés bekapcsolva felejtett fényszóróra
  • Fordulatszámmérõ, digitális óra
  • Horganyozott karosszéria
  • Isofix gyermekülés-rögzítési pontok
  • Kalaptartó (kivehetõ)
  • Kapaszkodók (4db, lehajtható), ruhaakasztó fogasok (2 db) hátul
  • Kesztyûtartó (megvilágított) - hûthetõ
  • Két tónusú kürt
  • Külsõ hõmérséklet kijelzõ
  • Külsõ tükrök, bal oldalon aszférikus, jobb oldalon konvex
  • Ködfényszóró
  • Központi zár SAFE rendszerrel
  • Központi zár, távirányítással és kihajtható kulccsal
  • Lehajtható csomagakasztó fül a csomagtérben (1 db)
  • Magasságállítható vezetõülés
  • Make-up tükör elöl, vezetõ- és utasoldali
  • Manuálisan állítható magasságú fényszórók
  • Megvilágított kesztyûtartó (Elegance-nál zárható)
  • Multifunkciós kijelzõ
  • Normál méretû acél pótkerék
  • Oldallégzsákok elöl
  • Oldalvédõ díszléc (fekete)
  • Olvasólámpák elöl (2db)
  • Osztottan dönthetõ hátsó ülés és támla
  • Parkolójegy tartó
  • Pohártartó a középkonzolban
  • Pohártartó az ajtóba integrálva (1,5 literes)
  • Por- és pollenszûrõ
  • Rugalmas szervizintevallum
  • Sugár és tengelyirányban állítható 4 küllõs kormánykerék
  • Szervokormány
  • Színre fújt külsõ tükrök és ajtókilincsek
  • Színre fújt lökhárítók
  • Tetõcsomagtartó elõkészítés
  • Tükörházba integrált (második) irányjelzõk
  • Utasoldali légzsák (kikapcsolható)
  • Vezetõoldali légzsák, biztonsági öv-elõkészítõk elöl
  • VIN code (alvázszám) minden ablakon (lézergravír)
  • Üzemanyagellátás megszakítás baleset esetén
  • Zöld hõvédõ üvegezés

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
sajnos hiába mondtam faternak, hogy van 6 milláért most egy masearti, nem hallgatott meg :)
az öreg már csak ilyen. csak újonnan vesz "családi" autót. második autónak mindig jó az, amit dob a gép (most egy német import - ott gondolom már rommá tört, mert 6 árnyalata van - peugeot 106-os jár muternak.)
mondtam neki, hogy a4-esek lennének ennyiért tdi-ben is, de hajthatatlan. 1.4-es is azért, mert kisebb a kötelezõje...

edit: az astra és a golf között ugyanolyan felszereltség mellett a fenti az árkülönbözet ;) tehát 500 ezer. és a golfban még igy is van 6 lufi. ültél már astrában? olcsó mûanyag mindenfelé, az ajtó meg maga a csõd belülrõl. engem a golf jobban megfogott egy kicsivel, de az astra szebb. csak nem tudni, meddig marad divatos...

edit2: pont ma próbáltink egy 1.6 sportline-t, de nem veszi meg, pedig tesztautó, és majdnem fullos, szintén 4.2-ért, de kiszámolta, hogy 650 ezer a kamat rajta, és hát sokat is eszik, meg stbstb.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

1.4 90 LE astra enjoy 4.2 millióért kamatmentesen másfél millát betolva havi 38-ért vagy 1.4 75 LE (nincs már fsi) golf 3.7 milláért (trendline, kb astra felszereltésg) szintén másfél millával indítva, kb 40-41 ezer/hó-ért? (thm 8-10 %)

Csakis Astra.
Próbáltátok már az új Golfot? Már az ajtóbecsukásnál minden összedõlt... A VAG konszern márkái közül most SZVSZ az ötös Golf a legszarabb. Nagyon gagyi és most már végképp aránytalanul drága. Pedig elég elvakult Golf-hívõ és I-es, majd II-es tulaj voltam. De számomra a kettesnél véget ért a sztori.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
megintcsak honda civic 1.6 kb 4,5m, olyan htellel amilyet választasz (túl nagy eltérés nem lehet) . 1,6 - 110 le, de persze nem eu kocsi, ami egyeseknek fontos, másokna kizáró tényezõ (pl nekem MAJD soká az lesz..., de ebbe ne menjünk bele) szoval nem azé ajánlom, me japó kocsi, hanem mert jó. és nem is lopják annyira.