Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
http://www.gumik.com/

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
http://www.hasznalta...creenwidth=1024

saccperkábé mennyit fogyaszthat egy ilyen?

ezt meg csak mert széép meg ez a hátterem::)
http://www.seriouswh...back-Cammer.htm
Autist Team:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
téli gumi nyáron azért kevésbé stabil, mert magasabb a mintázata és nagyon puha.
amúgy érdemes a www.adac.de -n lévõ gumiteszteket nézni, mert nagy különbségek vannak.;)
aztán megnézed melyik végzett elõkelõ helyen és azok közül melyik olcsó.
négyévszakos meg tényleg nem jó igazán sehova, mert télen sem tapad olyan jól, meg nyáron jobban kopik, növeli a fogyasztást, ilyenek....
Autist Team:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
privi: minõség,esetleg márka,méret...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ajtóval elõre...:-)
én ezt a csúsztatást nyárival csináltam pár napja, csak nekem az egész autó mászott kifelé a kanyarból:-)
mit tudsz olcsóbban, és mennyiért?:-)
vagy privi?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem az jött be a Fordra,hogy elõre húzóra jófajta téli (Michelin) hátra négyévszakos...így mindig a hátulja kezd el elõször csúszni...olyat lehetett vele kanyarodni a lágymányosira fölfelé, hogy az oldalablakra kellett volna az ablaktörlõ:D
Viszont,ha csak vezetni akarsz,akkor jobbfajta téli...ha valakinek olcsóbban kell,akkor tudok:D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ja, tényleg érdemes téli gumikat venni. Az astrán van és mindenhova azzal megyünk, ami messzebb van. A fordon nincs és az tényleg csak városi, meg bevásárlós, de volt már kellemetlen szitum vele... A négy évszakos gumi meg egy kalap sz@r... Az nyáron sem jó, meg télen sem jó... Akkor meg minek?!?!?!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
lesz is, csak februártól dolgozom.
akkor meglesz a pénz, megy hátra is, ill rendes nyári garnitúra is jön.
addig meg ésszel megyek:-)
kléber-t vettem, bár most a mislen is tök olcsó volt...
remélem jó lesz ez!:-)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
téligumi: hihetetlen különbeségek vannak: a nõvérem kocsiján noname téli gumik vannak, csúszkáltam is velük, apámén vredestein, na az fasza!! igaz, hogy drága, de az egyik legjobb szerintem.

a téligumik az anyagkülönbésgen felül még abban is különbeöznek, hogy több bennük a kis "repedésszerû rés"(a mintában), ezáltal jobban tud "kapaszkodni",valamint nyáron szerintem nemcsak jobban kopnak, hanem nem is lesz annyira stabil a kocsi..szvsz(ezt azért nem tudnám tudományosan bebizonyítani..:) )

a mindenes gumik meg szerintem olyanok, mint a mindenes teló/bicó...itt is kompromisszumok vannak...nem az igazi...

amíg volt kocsim, én vettem elõre 2 jó téligumit, hátul semislic, ha ügyi vagy, nem kesz baj. DE AJÁNLATOS 4-ET VENNI!!!
Van állásom...:bananadan

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha jól tudom télen inkább a keskenyebb gumikat illik elõnyben részesíteni.
amúgy meg ~egyformákat
vagy hátra a nagyobbat
szerintem.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Szélesebb guminál jobb az úttartás, jobban fekszik az úton, viszont minimálisan, de többet fogyaszt, illetve minél szélesebb a gumi, annál nehezebben gyorsulsz vele, azonban fékezésnél nagyobb felületen érintkezik az aszfalttal, tehát akkor jobb.
Kicsit úgy kell ezt elképzelni, mint bringánál, amikor kicsit laposabb a kerék! (nehezebb tekerni, stb.)

Más: téli gumi-nyári gumi-----> ég és föld ------> Makó és Jeruzsálem
Téli gumi puhább anyagból készül, illetve ritkább a mintázata!
Téli gumi nem csak a meghajtott kerékre kell, hiszen havas, jeges, fagyott úton könnyen kicsúszhat a kocsi segge, amit egy jobb téli gumi oldaltapadása megakadályozhat!
Viszont hiába van téli gumid, télen és esõben óvatosan kell vezetni!
De ha 100-zal rámész a tükörjégre, akkor már mindegy milyen gumi van a kocsin! hacsak nem szöges wrc gumik!

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Kocsinál mennyire számít, hogy széles-e a gumi? Egy ismerõssel most voltunk gumisnál, egy skoda 120-ason cseréltünk külsõt. Ált. hátul láthatóan szélesebb gumik vannak a felnin, mint elöl ezen a típuson, de most feldobtak valami mislent a régi matador után, és olyan hülyén néz ki... de kanyarodásnál/fékezésnél/akárminél számít ez?
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
gugliban kerestem, igen.
egy ajánlatot, árat, akármit. pl mint a www.gumibolt.hu ... ilyen oldalon legyen fent.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pff
google? =)
de így ránézésre, mit akarsz rajta látni? :D

edit: http://www.internetm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
linkelsz egyet?
kiváncsi vagyok:)
csak mert full ellentétes a 2 fajta gumi felépítése, anyaga, mintázata.
ezt csak egymás rovására keverhetik
tehát akkor gyorsan fog kopni nyáron, és nem fog tapadni télen....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
4évszakos gumi létezik, anyám a cherry-n olyanokat használt mindig, de amennyit közlekedik télen..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azt tudom hogy a nyári csuszik jól, meg is tréfált rendesen reggel.
a télire(reggel rakattam fel, de még csak elõre) még nem volt lehetõségem kipróbálni, de ezzel is csúszott kicsit...

és a négy évszakos gumik?
én még csak hallottam róluk, gumis is aszonta nem létezik, de ha nagyon olyat akarok, akkor ad nekem....
vazze, drága móka ez az autó:-(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
téli gumi KELL. mert az jó. és csak a hajtott kerékre rakni szerintem hülyeség. erre sajnos áldozni kell. nekünk a p106-on nincs, mert városi autó, és anya hajtja, elég keveset, lassan, nem nagy forgalomban, stb. Szal arra még nem lett véve. de idõvel lesz. az astrán meg van, és ha az egyikbõl átülsz a másikba, eléggé észre tudod venni a különbséget...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mutatós hullaszállító ez a vw is... :-)
hippibusz kéne!

más:
téligumi tényleg számít vmit? mármint... furán kérdezek, de könnyen adhat hamis biztonságérzetet.
ésszel vezetés mellett érdemes a nem kormányzott/nem meghajtott kerékre is rakni?

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
http://www.carstylin...=215&pic_num=35

Ezzel még lógtam... Nem a legmegfelelõbb, de valahogy ma nem találtam szép transportert... Viszont annál több WRX STI-t... De nem akartam megduplázni az oldalak számát némi subaru linkekkel... :D:D:D A volga meg ütõs... Az amolyan "hármas"... ;) Mármint három hulla fér a acsomagtartóba...

Ez meg a bringás verzió: http://www.carstylin...=215&pic_num=42

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D