Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Magánvélemény, de:
Új autót venni szerintem õrültség. Használtat is veheted részletre, 10-20% indulókkal! Ha már mindenképp 4 millát el akarnék b...ni autóra (nálam ennek cirka a fele jelenleg a lélektani határ), akkor is használtat vennék - legalább egy kategóriával jobbat...

(Nemcsak) autópályán szoktam kajánul nézni a - példánál maradva - zsírúj Opel Astrában 150-nel leindexelõ emberek után. Majd utánuk mutatok a mutatóujjammal és a hüvelyjkujjammal "elsütöm a stukkert". Szerényen csak azzal szoktam nyugtatni magam, hogy visszakapcsolás nélkül is gyenge pedálsimogatással megelõzhetném, kinyithatnám a csomagtérajtóm, fékeznék egy komolyabbat - opelasztra a csomagtartómba be, ajtó lecsuk: kész.

Agyarország fõleg "kirakatország"; egyre többen a külsõségekre hajtanak - imádnak is minket az autógyártók, Európa egyik legjobb piaca vagyunk arányában! Örök és meghatározó élményeim közé tartozik, amikor 3 éve M3-on köcsögöcsi az akkori M5 agyonültetett, agyoncsicsázott bölömbikával hihetetlen agresszíven levillogta az elõtte cirka 140-nel "araszoló" (többek között épp minket elõzõ) jelzés nélküli acélkék kombi 6-os Audit... és utána szarrá alázottan állt ki a következõ benzinkúthoz, mert menõjenõnk a dupla ovál kipugogóból sem sejtette, hogy ez "sajnos" egy ritka RS6 Avant. Közel annyi kilowatt teljesítménnyel (331 kW), amennyi az akkora M5 szériának volt - LÓERÕBEN...!!! Az RS6 sofõre pedig - gondolom az életveszélyes ráfutás miatt - adott egy gyenge leckét kokaindíler barátunknak. Ámen.

"Hogy milyen autókat szeretek?
A jó autókat szeretem.
A báránybõrbe bújt grizzly típusúakat.
Szerintem."
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
öhh, a kérdésem a MI új autónkra vonatkozik. ezek vannak ugyanis képben. apám nem vesz nem német autót, erre hiába is bármi érv. (tenger francia volt/van is, ennek ellenére a "családi" autó csak német lehet)
és az elõzõ (mostani) "családi" opel kibírt 11 évet törés nélkül, mégis csak 600-at adnak érte

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
lehet én gondolom rosszúl, de 4 M -et adni egy olyan autóért, ami folyamatosan futni fog.. nem élvezet autózásért, hát...
bár lehet csak túlértékelem a pénzt.
úgyis belédmegy egy barom, és máris kevesebbet ér, mint ha használtan megvenné az ember jó állapotban, egy kevésbbé drágát...
najó, ennek nem sok teteje volt, de...
na szal arra akartam kilyukadni, hogy lehet másfél milliós elképzelés után a 4m már kicsit sok:-)

én meg stagnálok a 2-es golf felé:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
1.4 90 LE astra enjoy 4.2 millióért kamatmentesen másfél millát betolva havi 38-ért vagy 1.4 75 LE (nincs már fsi) golf 3.7 milláért (trendline, kb astra felszereltésg) szintén másfél millával indítva, kb 40-41 ezer/hó-ért? (thm 8-10 %)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

kösz a tippeket. Az A6 szép lenne, de annak a kötelezõje kicsit megborzolná a kedélyeimet, a Focus viszont teccetõs, felvettem a listába...

Visszatérve kicsit Pixel kérdésére:
Egy Audi és egy Ford biztosítása közötti szorzó(!): 4.5-5x
Az A6-osok ráadásul nagyon veszélyeztetettek, komoly egyedi védelem ajánlott bele - és esetleg egy garázs...

Ford Focus szerintem telitalálat, de NE az elsõ szériából vegye!!! Tehát a belinkelt kettõ közül mindenképp egy 2000-es évjáratot célszerû megcélozni!!!
Az elsõ szériának rengeteg apró, de bosszantó hibája volt.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

pixel - thommey:

150nél megpakolva + sok ember, és keveset fogyaszt? ilyen nem csak a mesében létezik?

El kell hogy keserítselek: nem csak a mesében létezik. Tucat szériaautók produkálják, ha az ember nem tapossa szét a pedált minden gyorsításnál.
Amit konkrétan próbáltam tartósan (fogyasztás szerint):

Volkswagen Passat 1.9PDTDi (2004. évjárat, 6-fokazatú manuális váltó, 130 lóerõ):
Budapesttõl Krk szigetére és vissza, 4 felnõtt + fullra pakolt csomagtér.
Átlagfogyasztás: 5.9 liter
Átlagsebesség: 140-180 között szinte végig (éjszaka + bi-xenon + laserjammer rulez)

Audi A6 2.5TDi Avant Quattro (1999. évjárat, 6-fokozatú manuális váltó, 180 lóerõ):
Balatontól Debrecenig 3 felnõtt + 2 gyerek, tetõig pakolt csomagtér.
Átlagfogyasztás: 6.7 liter (és át kellett zizzenni Pesten, ugye...)
Átlagsebesség: ezt már elfelejtettem, de a fõváros és a Hortobágyi N.P. kivételével pontosan 150-re állítottuk a tempomatot...

Skoda Octavia 1.8T Combi (2000. évjárat, 5-fokozatú manuális váltó, 150 lóerõ - és benzines):
Székesfehérvártól Debrecenig 4 felnõtt + csomagtér rolóig megpakolva.
Átlagfogyasztás: 7.4 liter (egy darab trans-Budapesttel együtt, sok "brute-force" elõzéssel...)
Átlagsebesség: autópályán 135 km/h, Füzesabonytól 120, lakott területen 50.

A relatíve nagy tempójú, brutál gyorsításokat nélkülözõ autópályázás az egyik legtakarékosabb üzem. De aki valóban érzi az autóját, az tud finoman is közlekedni. Skoda Fogyasztásmérõ Race például...
Persze, ha odaütsz neki, akkor szinte bármilyen autó nekiáll zabálni. Például az említett Bp.-Krk túrán jött egy csapat egy A6 2.7T benzines szörnnyel (315 lovacska, tuninggal). Együtt indultunk Pestrõl és a határon megvártak, 200 alatt csak életveszély esetén autóztak (szintén 4 személy, fullra pakolva). Nem egész tele tankkal indultak (70 literes a 2.7T benzintankja) és a határon tankoltak...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ej ej.

majd megprobalom felhivni havert hatha tud vhonnan
bar egy ideje nem tudom elerni.
de majd proba ugyis le kell vernem rajta par cuccot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ááá..nem nagyon megy.
Eccer, még a "szõke" idõkben volt egy volános-agria-ismerõs arc, aki telephelyen felnyomott fullra "tiszta" gázolajjal, majd otthon sötétbe' csere smukkosra..
Mondjuk szomszéd-putnok- pékséges emberei is eltáncolták ezt a mûvet, csak azon szopták le magukat, amikor lekrepált egyszerre vagy 6 ilyen kis távol keleti dobozos verda, s a" vegyünk mintát a tankból" fejezetnél távoztak a darabból..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha a bátyád kamionsofõr lenne, neked is esne pár liter gázolaj :afro:

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
volanosok?
ok is jol nyomjak a temat!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szerintem meg a "vagy vicc"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
téleg, most nézem az adatlapját.biztos viszketegsége van.
nem értem a viccet, bocs, csak rögvest reagáltam. :mybad:
Egyre nehezebb lopott gázolajat szerválni mozdonyvezetõk is traspáznak..a romános szállítás meg gáz, ha rendõrbácsi megállít pár lityi anyaggal a platón.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ááá, eddig románnal nem volt gond, cimbi szerencsrõl járkál ki, "importba" s még így is megéri.
Ha lopott, az meg nem érdekes, nem köll könyvelõnek számla, de ha igen, "megoldható".Mondjuk, a 60 biztos csak elírás volt, de ha 160 is megyünk másnap, ha 300 lityi összejön román körökbõl.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szerinted pesten olcsobb a roman/ukran benzin/dizel, mint miskocon meg egyeb balkani teruleten?

pestre is innen/onnan viszik.

vagy lopott vagy semmi
de ha lopott miert adna el 60-ert ha el lehet 200-ert is?
akkor sem kapnad meg 60-ert ha teherautonyival venned.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
valszeg román vízzel dúsított szar....:x
vagy vicc
vagy lopott.
de azé geg :-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

De szar vagy! én 60 forinté tudok literjét :)

küldj már egy SMS-t kérlek:

70/287 1658

havernek szántásszezon még elhúzódott, ha közel lax, elmennénk érte futóval, mondjuk 150 km max.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
pixel - thommey:

150nél megpakolva + sok ember, és keveset fogyaszt? ilyen nem csak a mesében létezik?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
kösz a tippeket. Az A6 szép lenne, de annak a kötelezõje kicsit megborzolná a kedélyeimet, a Focus viszont teccetõs, felvettem a listába...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hja
van egy kis eleterzes filingje az biztos.
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Meg a tesód Sauh-n minket bótba:D
Meg kell hagyni tud vezetni .
Életem egyik meghatározó élménye volt.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/