Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nem vagyok zorg, de ált. ugy müxik, hogy amint közbelépsz (fék/gáz/váltás) kikapcsol.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
zé te nagy mestere vagy ezeknek a sebességtartó automatikáknak.

hogy mûködnek? ha fékezek, visszagyorsít? és ha váltani is kell, de kéziváltós a verda?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Pontosan erre utaltam néhány hozzászólással ezelõtt. A tempomattal nagyon egyszerû és nagyszerû így nyomulni - fõképp, hogy a kifinomultabbak már nemelsõsorban a fordulatszámot növelik hegynek, inkább a üzemanyag-levegõ arányát változtatja a comp.
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
persze azt azért ne feledjük, hogy nem mindegy, tartós autópálya fix gázzal, viszonylag alacsony fordulaton (ezek 160-nál a 6 sebesség miatt pöröghetnek vagy 2000-ret) vagy belváros "kétméter-fék-gáz-lámpa-gyorsít-lassít" mert ott elmegy ám tdi-ben is a 8 lityó, télen meg egy tizes is.
fater, hogy napi 100 kilóméterekre használja az astrát (30 km-re dolgozik + ide-oda jár vele) mér 5.5 litert az egynégyes motorral. aki ésszel nyomja neki, az a fogyasztást is tudja befolyásolni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

és ezek 90nél meg termelik a benzint?

...mert azt nem hiszem, hogy ugyanúgy optimális legyen nekik a 150 mint a 90.

...vagy nem értem.

Attól, hogy valamit nem értesz, esetleg ellentmondani látszik saját meggyõzõdéseddel még valós - és esetleg átértékelésre késztethet.

A VW Passatot 7.5 millióért vették és gyárilag is 5.6-5.9 literes átlagfogyasztást prognosztizálnak vegyes használatban. Mellesleg: a 6-fokozatú manuális váltó is sokat nyom a latban, bár az Audi automatáival sokszor jobb gyorsulás és alacsonyabb fogyasztás jár - mivel lényegesen optimálisabb a fokozatok kapcsolása, mint amikor egy ember saját kedve szerint vált(ogat).
Ismerõs Skoda Octavia 1.9 PDTDi-jével (ami gyak. ugyanez a motor, 131 lóerõvel) 4 (négyes) literes átlaggal autózik. Nyugis, felbosszanthatatlan ember, soha nem siet, mert idõben indul mindenhova. Nem budapesti, de városban lakik és elég komoly távolságokat tesz meg vele - Anglia (havonta többször), Franciaország (rendszeresen). Mondjuk minden kötelezõ szerviznél a legjobb anyagokat adja az autónak - és az sem mindegy!

A Skoda Fogyasztásmérõ Race eredményeit nézted? A gyõztes 3 liter alattii teljesítményét? Vagy az 1.8T benzines dög 5 liter alatti eredményét?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

El kell hogy keserítselek: nem csak a mesében létezik. Tucat szériaautók produkálják, ha az ember nem tapossa szét a pedált minden gyorsításnál.
Amit konkrétan próbáltam tartósan (fogyasztás szerint):

Volkswagen Passat 1.9PDTDi (2004. évjárat, 6-fokazatú manuális váltó, 130 lóerõ):
Budapesttõl Krk szigetére és vissza, 4 felnõtt + fullra pakolt csomagtér.
Átlagfogyasztás: 5.9 liter
Átlagsebesség: 140-180 között szinte végig (éjszaka + bi-xenon + laserjammer rulez)

Audi A6 2.5TDi Avant Quattro (1999. évjárat, 6-fokozatú manuális váltó, 180 lóerõ):
Balatontól Debrecenig 3 felnõtt + 2 gyerek, tetõig pakolt csomagtér.
Átlagfogyasztás: 6.7 liter (és át kellett zizzenni Pesten, ugye...)
Átlagsebesség: ezt már elfelejtettem, de a fõváros és a Hortobágyi N.P. kivételével pontosan 150-re állítottuk a tempomatot...

és ezek 90nél meg termelik a benzint?

...mert azt nem hiszem, hogy ugyanúgy optimális legyen nekik a 150 mint a 90.

...vagy nem értem.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
"talán jók lesznek katasztrófaelhárításnál, vagy az anyaguk hídelemnek."
na meg araboknak elajándékozni, hogy utána legyen mivel megint belemarni amerikába
ámen.
de legalább nem itthon rozsdásodnak majd:-)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én maradok a jó öregnél, bár sokat eszik, bármerre elmegyek vele.

CIKK

:P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, ilyen matricát már én is láttam, igaz egy százéves renault 11-esen :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Nyolc év körüli Volvón láttam:
"Öreg vagyok, kopott vagyok - de ki vagyok fizetve."
(Pedig egy 8 éves normálisan karbantartott autó hol van még az öregtõl...)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Itthon sajnos semmit nem tudunk megvenni egyben ami jó/drága mindenki részletre vesz és árul is szinte mindent..biztos hogy nem a legjobb módszer de nincs mese..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
akkor akik nem sejtik: az autó is egyfajta mûszer.
a régiek ilyen ütni vágni valóak, hogy mûködjenek, az újabbak meg ilyen digitális simogatni való eszközök..
a darabos benzin lehet a réginek még nem ártott meg nagyon, de az újaknak...
sárdarabok kifejezetten nem tesznek jót neki pl...
na mind1, én személy szerint maradok a benzinkutaknál. majd mihelyt meglesz a taliga. nehogymá rajtam múljon a motor épsége...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

najó, azért nem árt ha szûrõn keresztül töltöd (mi is azon keresztül nyomtuk), mert olyan 10 literenként már nem folyik át a szûrön a cuccos... nade 60é? nekünk nem vitte széjjel annó a verdánkat - egy régi dízeles toyota corolla-t

huu, vaz, akkor nem csoda, hogy 60ft...láncot mosni OK, de nem tölti az ember egy IH-CASE-be...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
darabos a benzin
amerika utánérzés JE:-D
még az ár is stimmel.
100 kilcsi után meg az autó végelgyengülésben megáll.
na mind1:-)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
najó, azért nem árt ha szûrõn keresztül töltöd (mi is azon keresztül nyomtuk), mert olyan 10 literenként már nem folyik át a szûrön a cuccos... nade 60é? nekünk nem vitte széjjel annó a verdánkat - egy régi dízeles toyota corolla-t

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

én biztos nem vennék részletre. Egy-két hónapot nem tudsz idõbe befizetni, visszaveszik a járgányt, a lóvé meg elúszott :( . Meg úgy egyébként. Inkább legyen teljesen az enyém valami, mintsem mindíg járjon az agyam a részleteken.

Te dolgod, felfogás kérdése

jaja.
csak a retek cigányokat nem érdekli az ilyesmi. Nõm családjában van 2 értékesítõ vw, ill. suzuki, s mesélték, hogy van olyan roma aki bejammel a szalonba -0%-os verzió- s minden dohány nélkül elviszi a verdát, aztán nyugodt lelkiismerettel baszik fizetni, amig a bank el nem veszi a hajót. /ami akár 3 hónap is lehet.../aztán ez a verda nagy esélyel kerül vissza abba a szalonba, ahol eladták elõször-a bank szeretné látni a léjét-peersze "némiképp" csökkentett árral. jön a népes család oszlopos másik tagja jövõ héten, s elviszi a hajót óccsóbbé.Mer, ugye, ki ülne bele egy általuk használt verdába mégegyszer...
Szal, ez a "tegyünkmegmindentanagyobbforgalomért" dologgal van egy kis szívás.
így már van egy jó kis egyre bõvülõ listájuk,hogy kit kell messzire elkerülni ilyen téren. De ez se gond, úgy születnek a kereseti kimutatások a sógor szinesfémválakozásábó' 100nettó bejelentettre, hogy öröm nézni.
Mondjuk a bank meg kigazdálkodja máshol-rajtunk- azt a kis grimbuszt az autóhitelekkel.. :kissmyass

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, sejtettem.
de én akkor is legalább 150ért adnám. még úgyis röhögve megérõs lenne
de a 60 az büdös.
és még szponzoráljak is egy tolvajbandát aha...

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts

valszeg román vízzel dúsított szar....:x
vagy vicc
vagy lopott.
de azé geg :-)

Azaz thez, a 60 ft-os dízel az húzott. Leszívják munkagépekbõl meg mittudoménmikbõl. Régebben fater is ott tankolt :) meg vitte haza kannákba

Savanyúgabi, nincs lóvé a kard-omon, inkább dobj egy emilt.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

mindenki mindent részletre vesz. na jó, nem, de elég sokan elég sok mindent. Ha van egy stabilnak tünõ állásod, meg egy elfogadható fizud, akkor miért ne?

Ez szerintem baj.
Diákhitel, autó, lakás...
Szép út az eladósodáshoz. Mondjuk más meg nincs. Stabilnak tûnõ állás meg fõleg.
Ááá, inkább bringázok.

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Tam-nál a pont.
ha meg eltörik a gerince, akkor meg már vigyék csak az autót, ugyse fogja tudni vezetni...:-\
azért akarja így, mert tudja, hogy ki fogja tudni fizetni. jobb így, mint banktól felvenni kölcsönt...
énse szeretem a hiteleket, cserébe most fogok utánajárni a diákhiteles cuccnak, hisz...
jaj:-)
remélem jól meggondoltam.