Sziasztok!
Köszi a hozzászólást, csak az az elkeserítõ, hogy mindössze ketten válaszoltatok.Na nem baj, messze még a nyár, az igazi bringás idõ ...
Arra azért talán lesz egy olyan összetartó kis csapat is zegen, aki akár minden nap el tud menni tekeregni akár csak 2 rövid órácskára.
Én most Szegeden vagyok, és látom, hogy itt mennyien közlekednek biciklivel, nem beszélve az autósok hozzáállásáról.Persze ez az Alföd, itt mindenki tud tekerni akár 20 km-t, hogy ne találjon egy dombot se, zeg környékén már nehézkesebb.De azon elcsodálkoztam, hogy itt a 60-70 éves mamik és papikák is felülnek a vasszamarukra, és inkább azzal mennek dolgozni, piacra, ..., mint a villamossal, vagy busszal.
Nem is beszélve a bringások összetartásáról.
Az egyik nap volt egy felvonulás, és egy csomó srác azóta is köszön, pedig elõtte soha nem láttuk egymást, és akkor se nagyon beszélgettünk.Egyszerûen csak volt egy gyorsulási verseny, és ott mindenki tisztelt mindenkit, és tényleg van egy olyan segítõkészség a bringásokban, ami máshol nincs.
Már csak az a kérdés, hogy zegen miért sincs összetartás?
MI kényszerített hosszabb szünetre?Ugye nem buktál bringával?
Én leginkább outival megyek, mert sokáig próbáltam a cross country-t, csak merevvillával nem volt a legkellemesebb, és a csuklóm azóta sem örül az olyan eszement ötleteimnek, hogy terepre menjek.Ettõl függetlenül egy montit is be kellene szereznem, már csak azért is, hogy minél jobban összetartsam a 2 fõ szalág képviselõit.
A ZKSE -nek elvileg 2 regisztrált outisa van, de szerintem többen is lennének, ha el lehetne jutni minél több versenyre, és többet hallanának az egyesületrõl.
A montisokat én is ismerem, de azt is tudom, hogy ha valaki tényleg jó, akkor az rövid idõn belül elmegy a ZKSE-tõl, mert nem tudnak olyan sok pénzt az egyesületre áldozni, hogy az össze színvonalas versenyen ott lehessenek.
Hmmm ..., akkor hasonló cipõben járunk.
Mondjuk én nem vagyok ZKSE-s, bár Gudics többször is hívott.Talán, ha tényleg lesz outis szakáguk, akkor az leszek ...
Nyáron én mondjuk szinte minden nap ráérnék olyan 2-3 órára, de ahhoz kellene egy kis segítség is, hogy nagyobb csapatot tudjunk toborozni minden napra, és persze az utvonalak kitalálásában sem ártana, mert ha mindig csak ugyanarra megyünk, azt még én is megunnám pár nap alatt.
A bringaboltosokat én is becsülöm, mert lehet, hogy csak 10% kedvezményt adnak, de azért ha azt nézed, milyen árban vásárolnak náluk cuccot, amire kedvezményt adnak, azért az nem olyan kis pénz.Meg azért is, mert valamennyire õk is próbálják összefogni a bringásokat.
A Cinki pályája tényleg jó lenne kisebb versenyek rendezésére, de szerintem a városban is kellenének versenyek.Akár kritérium, akár egy-egy idõfutam, már csak azért is, hogy az emberek (fõleg az autósok) is lássák, hogy mennyi bringás van, és hogy nem csak 10-zel tudnak döcögni.
Persze ehhez kellene a zalai rendõrök beleegyezése, amit szerintem elég nehéz lenne kivívni.De azért meg kell próbálni ...
elõre is köszi mindenkinek a hozzászólást és a segítséget