Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
talán a zsírozógomb miatt eccerübb kenni. meg a szimeringek (tömítés ) is szvsz jobb, ránézésre az rstjé nem túl bíztató. meg szép nagy manitou matrica van rajta ;D

amugy valaki említette, hogy a tpc+ az, amikor van kompressszió állítás lock outtal. namost az én '01 es x vertemen egy kopottas matrica tanusítja, hogy tpc+ van benne, de kompresszióállítás sehol, lock out meg még annyira se. szoval szvsz az mára vonatkozik, még utánanézek.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
szvsz a manitou szebben mozog mint az RST

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Help!
Mit tudtok a Manitou Six Sport telóról? Érdemes megvenni, vagy inkább RST Omega T4-et?
(drágábbra nem tellik...)
(a Teleszkópok topicban is rákérdeztem...de hátha itt is kapok ötletet)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
abbol már az is sok ;D

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Jól van!! Elég!!! ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Andrew: Marzo SM. Tavaly 450, idén 300 db készült belõle. ;)

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Jajj, lor, veled nem számoltam, de köszi! ;D

Egyébként nem csúnya, de a Supernova szebb. Persze szubjektiv... 8)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hi!

lehet hogy csak engem tévesztett meg a cím, de ez nem Manitou topic?

Marzósok menjetek a Marzóba! :-*

nekem volt 2002-es elitem, van 2003 Shermanom, és mindkettõ tuti kis villa. és qrva szépen mozognak!

aki meg nem hiszi kipróbálhatja az enyémet.

t

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez?

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Most minek kell idejönni fikázni? He? És ha odaveri? Akkor mi van? Egyébként meg tök szubjektiv dolgokról folyik a vita, kinek mi jön be. Egyébként meg, a Pinkbike-on sokkal több Marzót láttam már eltörve, elrepedve stb.. Persze, mondhatná erre a marzóhivö, hogy mert azt legalább használják... Hát persze, de miért nincs annyi sok törött Manitou ott fent? Mert persze azt is használják, mert mégiscsak ott van a piacon, elég jó pozicióban, tehát sok villát ad el, ergo azt is sokan használják. Ne gyertek már ide a hülye marzóistenitõ szövegekkel, arra ott egy másik topic.

Egyébként meg, mondjatok legalább egy olyan marzó villát, ami legalább olyan egyedi, mint a Supernova! Na?

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Kedves legszebbcsávó. Én Black comp ot próbáltam ami kb egy árban, súlyban(egy kategóriában) van az MX-Comppal, amiben pedig odaveti a Blacket az a mozgás finomsága.

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Bocs, hogy visszaterek kocsog author exe nevu kisbohoc gyokerre, de valami nem hagy nyugodni:
Miert van az, hogy az Author minden gepet szinte MANITOU villaval szerelni, noha az ara magasabb, mint a marzoe??? Ez jelent valamit... Az, hogy neki a black 2het!!!!!!!! utan kotyogott, az csak az o benasagat mutatja.. :P Nekem is van blackem (is), 2ev utan sem kotyog, pedig hasznaltam, aki ismer, tudja... :D (annak ellenere, hogy ez nem egy durvulos villa). Szal ennyit szeretnek hozzafuzni "szavahiheto" kis kocsog authorexe ertelmes hozzaszolasahoz. >:(

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Az utat ebbe is lehet állítani de nem tom h hogy??? ???van a rúgó oldalán a lekoppenás gát ló alatt egy peecek de a másik oldalon nincs sõt mée a becyúszó alján sincs csavar :o ??? ???

ja van a telónak vmilyen megengedett kotyogási értéke???
lehet házilag csúszóperselyt cserélni????
mennyibe van 1 pár???

na senki????

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
lóri: nem javítalak, mer úgy van. :) A tpc-hez képest a tpc+ ban különvették a kompressziószelepet egy statikus és egy úszószelepre. ezért lehet a kompresszíiót fokozatosan állítani a végén lock-kal.

a semi bath meg csak annyi, hogy a perselyeket nem zsír keni, hanem van egy kevéske olaj szabadon a szárban és az ken (lásd Bikemag-enduro telók I. :))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igazad van, semi bath, megnéztem a leírását pdf-ben.
ebben az esetben tényleg képes az olaj kevéssé sürüségéböl adódó gyorsabb mozgásra mint eddig.
egy 2003as black elite 100/120-at raktam össze, az tpc+os, ebböl indúltam ki.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
javitsatok ki de a tpc meg tpc+ az a csillapitas.
nincs konkret koze ahhoz miylen szepen mozog a villa.
ahhoz csupan annak van, hogy a regi microlube zsirzos valtozat vagy pedig ez a semi bath (ami olajfurdos valtozat, csak nem nyilt ha jol tevedek).
a kis szivacs bigyo meg porfogo tokjo megoldasa.
de mint irtam a zsirzos valtozat is szepen mozog ha szevizelve van.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

öö mondtam én h a jövö évi?

nem, én is az ideirõl beszéltem
.
.
.

tehát sosem lesz olyan aktív, mint egy rs, vagy marzó.

akkor mikor nem lesz sosem olyan aktív? tavalyelõtt?

Black Platinum / 26", 1.95 kg /
rugóút: 90-120 mm-ig fokozatmentesen állítható (RTWD); külsõszár: magnézium / becsúszószár: 30 mm alu / nyak: Alu; rugózás: olaj (TPC) + acélrugó; állíthatóság: rugóút, oda- és visszaút csillapítás, lockout

az, hogy a nagyker mit ír, tökmindegy mert hülyeség. fõleg mert nem TPC, hanem TPC+ van benne.

ha jól látom TPC van odaírva. és ha jól tudom a zsírzógomb-al manitou PrepM zsírt kell bele tenni.

rosszul tudod, mert ismétlem: semi bath-os, és mini boots sincs és microlube sincs. ('04-tõl)

ja, és nem csak úgy beszélek, mert tegnap puzzle-ztam össze egy ilyen villát darabjaiból. szal csak tudom....

mit, platinumot??

ja, és elfelejtettem említeni, hogy "PÜRÉS PSYLO"-m van....

ezt ki ne tudná?....
akkor ez egy újabb példa arra, hogy hülyeség azt mondani: "sosem fog úgy mozogni, mint egy rs vagy marzo", hiszen a pürés psylo sem nyílt fürcsis, mégis gecijól mozog.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
"zsír"-os axel elitet próbálgattam, elsõ ránézésre nagyon ijesztõen néz ki az a dzsuva, ami a becsúszón van, viszont mentem vele egy 60km-t tehát volt idõm kipróbálni rendesen, és nagyon meg voltam vele elégedve, a mozgás és a csillapítás is jó

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

a kenés pedig zsír-ral történik. tehát sosem lesz olyan aktív, mint egy rs, vagy marzó.

ez meg úgy ahogy van hülyeség / téveszme. mikrolube már nincs, semi bath van helyette, meg olajos szivacs, ez utóbbi DETTO MINT A PÜRÉS PSYLOBAN, úgyhogy elõbb ki kéne próbálni.
ki kéne elõbb próbálni.

öö mondtam én h a jövö évi?

de idézek Neked a nagyker honlapjáról: (a gyártóéról nem, mert ott már 2005-ös villák vannak csak fent)

Black Platinum / 26", 1.95 kg /

rugóút: 90-120 mm-ig fokozatmentesen állítható (RTWD); külsõszár: magnézium / becsúszószár: 30 mm alu / nyak: Alu; rugózás: olaj (TPC) + acélrugó; állíthatóság: rugóút, oda- és visszaút csillapítás, lockout

ha jól látom TPC van odaírva. és ha jól tudom a zsírzógomb-al manitou PrepM zsírt kell bele tenni. és ez keni a villát belülrõl, nem az a kis szivacs ami ezekben MÉG szivacsgyûrû csak a becsúszószáron levõ kis Mini-Boots-ban van, belül CSAK zsír.
ja, és nem csak úgy beszélek, mert tegnap puzzle-ztam össze egy ilyen villát darabjaiból. szal csak tudom....

másik. ki kéne próbálni? melyiket? a black elite-vel hetente kb 4szer megyek.
ja, és elfelejtettem említeni, hogy "PÜRÉS PSYLO"-m van....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mellesleg haverom regi microlube-s 'fekete laci'-ja iszonyat szepen mozog.
hozza az ugyanazt a teljesitmenyt csak idonkent kis karbantartast igenyel.
nem annyira 'igenytelen', mint a nyilt olajfurdo