Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
prosi?
piros?

edit: úgy tûnik télleg nem...
kösz thez... :chin:

mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy az alfalfa az duplavállas, vagy is-is volt belõle?
ez személyszerint egy pofás darab

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
majd elküldjük már pihenni... :P

on: RST Alfalfa TL. ilyet is csak prosiban láttam eddig.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ráadásul több helyen egy problémával, tanácsokat fül mellett elengedve, szenvedni jó ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mi történne? egy ideig csopperrel biciklizik. majd ha összejön a pénze, akkor cseréli a vázat is.
azt ne mondja valaki nekem, hogy csak így lehuppan a fejcsöve egy RM-nek.... mert akkor padlót fogok. ha az a sok sz*r bírja a zoom usd-t a fogasnál, akkor....?!
de nekem tök mind1. úgylátom szenvedni jó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

döntse el, oldja meg.

igen, éppen ezért kell neki megmondani, hogy valõszínüleg mi történik ha ezt meg ezt teszi, aztán mérlegeljen és döntsön.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szenved_szenved_szenved.
van más megoldás? vegyen egy kis telót. vagy cserélje a vázat. vagy egyszerre a 2-t, de akkor nagy villát vegyen.
döntse el, oldja meg.
ezen itt ki és mit tud segíteni?
max még 2 oldalt átokoskodni a semmiért.
ilyenkor van az h az ellenkezõjét csinálják az emberek, mint amit itt kaptak ötletként....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
thez: attol, hogy kicsi bele a villa nem törik el, hanem pont attól, ha nagy. és a félelme teljesen valós, egy merevvillához tervezett vázról van szó, ne felejtsd el.

9 centit jó lesz a sherman. ha meg nem lejtõzésre, hanem inkább ugrabugrálásra kell, akkor szerintem simán jó a bovdenes fék.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a fék problémáját meg lehet érteni, simán lehet idegenkedni az olajos tárcsafékektõl.
de ezt a görcsös kapaszkodást, hogy le fog szakadni a fejcsöve a váznak csak mert 1-5 centivel nagyobb villát tesz bele...
na ez a része már viccesebb.
akkor vegyük magamat.
polarx, 2002-es. iszonyat meredek fejcsõ, minimum 13cm-es villához. használtam 13 centissel, tök jó volt. mindenen áthajtó kerékpár. ott van az aláírásomban, ilyen volt felirattal. utána suntour, szintén 13 cm. majd ezt leültettem 8 centire. továbbra is simán jó volt. majd jött egy merevvilla pár napig, csak azért volt rossz, mert ugye a sz*rt is kirázta belõlem. majd psylo 12cm-en, majd leültetve kb ~8ra.
majd új váz, pici villához, 12cm-en használt villával... majd most megint minimumra lenyomva... és se villa nem tört, se váz, se ifa laprugó.
oldódj fel picit...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Mert duplavállas telóval tetted mindezt...

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ne ird többet...
estem már jópárat,nagyokat is
fékcsövem még soha nem szakadt...

edit

igaz-igaz....

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Hányszor kell még leírni, hogy soha nem lesz az a szög 115 fok körül?
Kezdem érteni miért van tele a hócipõjük a "nagyoknak" az ilyen kérdésekkel, meg lassan az egész tech fórummal...

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
igazából a vázam egy 80mm útú telóval kompatibilis, tudom erre azt mondjátok akkor meg minek ekkora teló, de késõbb szerzek egy nagyobb vázat...

kössz málna, szerintem is keményebb freeride teló a Sherman, mert hát a Sherman az Sherman :)... Vázat valószínûleg késõbb veszek, addig 90-es állással megpróbálom kibírni, csak az baj, hogy nagyon szeretem ezt a vázat, mert minden nagyon könnyen megy vele, csak, hogy nagy a teló, meg hát szüleim is: minek új váz, ez nem jó?
meg pénz kérdés is, mert elég nehezen jutottam el a Sherman áráig, plusz még valami új váz, meg uyge a Shermanhez tárcsafék kell, átütõs agy... na mind1 hátsó v-fékkel el leszek... hozzá egy avid ball bearing seven-t gondoltam, mert arra már sem idõm sem pénzem nem lenne, hogy egy hidraulikussal szervízbe rohangáljak, ha valami gáz van vele, meg hát esenél is ami elõszõr szakad az a fékcsõ. lehet, hogy jobban lehet adagolni, de nekem ennyi nem éri meg, hogy szarakodjak vele...
na most bekussolok, mert már így is sokat írtam, nem is tudom, ki fogja ezt elolvasni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
flick.

fejcsõszög max. 74, min. 60. és bármi közte. gondolkozz, mielõtt ilyet irsz, hogy 120 fok, ki volt a matektanárod? LOL

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
én csak annyit mondanék, hogy ha kell lockout akkor vedd a marzot, de a tpc+ az egyik legjobb csilli rendszer, szoval nem marad szégyenben a hscv mellett.
amugy meg uccse érzel semmi különbséget, majdnem csak marketingfogás. én flicket venék. (meg vázat hozzá ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
(csak megjegyzem - zárójelben! - hogy nem hiszem hogy olyan pontos mérés lenne, ha azt sem tudja melyik oldalról kell mérni:-) )
és nem hinném hogy ilyen meredek fejcsöve lenne annak a váznak sem.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
65 fok az simán DH vedd meg;):(;):(
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Feltöltött kép

natess, 65° az meg semmi, simán bírja minden. zoom usd és boa még rosszabb is szokott lenni, vagy akár a mozo és merida kalahari:-)
avagy ifa is kettétörik a nagy villáktól, a mozótól.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

elég szar a villaszög (115-120 fok)

no comment ;)

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
Hello!

A '04-es Sherman Flick szerintetek megéri 115-ért? Vagyis van egy másik '04-es Marzocchi Z1 FR ETA 120ért. Szerintem a Z1 komolyabb (a qr20 pro-n kívûl), mert van benne HSCV, ETA.... A Flick 130as álláson 9 cm-t emel a bringámon, a Z1 meg 10-et... nem lényeges a különbség, de e a flicknél is elég szar a villaszög (115-120 fok), akkor a Z1-nél még szarabb...

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

szammer: ezek a lockoutok már csak ilyenek. akinek psylo-ja van, az is megmondhatja. Sztem irány a szervíz.

A velotrade megvizsgálta és mint kiderült nem a lockoutja volt meghalva, hanem kevés olaj volt benne (akitõl vettem azt mondta, hogy nem sokkal elötte töltötte fel-én meg hittem neki nem nézettem meg) ezért szarakodott, de hál' Istennek egy szimeringcserével megúsztam.