Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Started by
tAmS
, 2004. August 13. 18:20
Posted 2005. February 13. - 16:03
prosi?
piros?
edit: úgy tûnik télleg nem...
kösz thez... :chin:
mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy az alfalfa az duplavállas, vagy is-is volt belõle?
ez személyszerint egy pofás darab
piros?
edit: úgy tûnik télleg nem...
kösz thez... :chin:
mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy az alfalfa az duplavállas, vagy is-is volt belõle?
ez személyszerint egy pofás darab
Posted 2005. February 13. - 16:02
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. February 13. - 15:17
Posted 2005. February 13. - 12:36
mi történne? egy ideig csopperrel biciklizik. majd ha összejön a pénze, akkor cseréli a vázat is.
azt ne mondja valaki nekem, hogy csak így lehuppan a fejcsöve egy RM-nek.... mert akkor padlót fogok. ha az a sok sz*r bírja a zoom usd-t a fogasnál, akkor....?!
de nekem tök mind1. úgylátom szenvedni jó.
azt ne mondja valaki nekem, hogy csak így lehuppan a fejcsöve egy RM-nek.... mert akkor padlót fogok. ha az a sok sz*r bírja a zoom usd-t a fogasnál, akkor....?!
de nekem tök mind1. úgylátom szenvedni jó.
Posted 2005. February 13. - 12:31
döntse el, oldja meg.
igen, éppen ezért kell neki megmondani, hogy valõszínüleg mi történik ha ezt meg ezt teszi, aztán mérlegeljen és döntsön.
Posted 2005. February 13. - 12:13
szenved_szenved_szenved.
van más megoldás? vegyen egy kis telót. vagy cserélje a vázat. vagy egyszerre a 2-t, de akkor nagy villát vegyen.
döntse el, oldja meg.
ezen itt ki és mit tud segíteni?
max még 2 oldalt átokoskodni a semmiért.
ilyenkor van az h az ellenkezõjét csinálják az emberek, mint amit itt kaptak ötletként....
van más megoldás? vegyen egy kis telót. vagy cserélje a vázat. vagy egyszerre a 2-t, de akkor nagy villát vegyen.
döntse el, oldja meg.
ezen itt ki és mit tud segíteni?
max még 2 oldalt átokoskodni a semmiért.
ilyenkor van az h az ellenkezõjét csinálják az emberek, mint amit itt kaptak ötletként....
Posted 2005. February 13. - 12:00
thez: attol, hogy kicsi bele a villa nem törik el, hanem pont attól, ha nagy. és a félelme teljesen valós, egy merevvillához tervezett vázról van szó, ne felejtsd el.
9 centit jó lesz a sherman. ha meg nem lejtõzésre, hanem inkább ugrabugrálásra kell, akkor szerintem simán jó a bovdenes fék.
9 centit jó lesz a sherman. ha meg nem lejtõzésre, hanem inkább ugrabugrálásra kell, akkor szerintem simán jó a bovdenes fék.
Posted 2005. February 13. - 11:27
a fék problémáját meg lehet érteni, simán lehet idegenkedni az olajos tárcsafékektõl.
de ezt a görcsös kapaszkodást, hogy le fog szakadni a fejcsöve a váznak csak mert 1-5 centivel nagyobb villát tesz bele...
na ez a része már viccesebb.
akkor vegyük magamat.
polarx, 2002-es. iszonyat meredek fejcsõ, minimum 13cm-es villához. használtam 13 centissel, tök jó volt. mindenen áthajtó kerékpár. ott van az aláírásomban, ilyen volt felirattal. utána suntour, szintén 13 cm. majd ezt leültettem 8 centire. továbbra is simán jó volt. majd jött egy merevvilla pár napig, csak azért volt rossz, mert ugye a sz*rt is kirázta belõlem. majd psylo 12cm-en, majd leültetve kb ~8ra.
majd új váz, pici villához, 12cm-en használt villával... majd most megint minimumra lenyomva... és se villa nem tört, se váz, se ifa laprugó.
oldódj fel picit...
de ezt a görcsös kapaszkodást, hogy le fog szakadni a fejcsöve a váznak csak mert 1-5 centivel nagyobb villát tesz bele...
na ez a része már viccesebb.
akkor vegyük magamat.
polarx, 2002-es. iszonyat meredek fejcsõ, minimum 13cm-es villához. használtam 13 centissel, tök jó volt. mindenen áthajtó kerékpár. ott van az aláírásomban, ilyen volt felirattal. utána suntour, szintén 13 cm. majd ezt leültettem 8 centire. továbbra is simán jó volt. majd jött egy merevvilla pár napig, csak azért volt rossz, mert ugye a sz*rt is kirázta belõlem. majd psylo 12cm-en, majd leültetve kb ~8ra.
majd új váz, pici villához, 12cm-en használt villával... majd most megint minimumra lenyomva... és se villa nem tört, se váz, se ifa laprugó.
oldódj fel picit...
Posted 2005. February 13. - 11:23
Posted 2005. February 13. - 11:15
ne ird többet...
estem már jópárat,nagyokat is
fékcsövem még soha nem szakadt...
edit
igaz-igaz....
estem már jópárat,nagyokat is
fékcsövem még soha nem szakadt...
edit
igaz-igaz....
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2005. February 13. - 10:39
Hányszor kell még leírni, hogy soha nem lesz az a szög 115 fok körül?
Kezdem érteni miért van tele a hócipõjük a "nagyoknak" az ilyen kérdésekkel, meg lassan az egész tech fórummal...
Kezdem érteni miért van tele a hócipõjük a "nagyoknak" az ilyen kérdésekkel, meg lassan az egész tech fórummal...
Posted 2005. February 13. - 10:35
igazából a vázam egy 80mm útú telóval kompatibilis, tudom erre azt mondjátok akkor meg minek ekkora teló, de késõbb szerzek egy nagyobb vázat...
kössz málna, szerintem is keményebb freeride teló a Sherman, mert hát a Sherman az Sherman ... Vázat valószínûleg késõbb veszek, addig 90-es állással megpróbálom kibírni, csak az baj, hogy nagyon szeretem ezt a vázat, mert minden nagyon könnyen megy vele, csak, hogy nagy a teló, meg hát szüleim is: minek új váz, ez nem jó?
meg pénz kérdés is, mert elég nehezen jutottam el a Sherman áráig, plusz még valami új váz, meg uyge a Shermanhez tárcsafék kell, átütõs agy... na mind1 hátsó v-fékkel el leszek... hozzá egy avid ball bearing seven-t gondoltam, mert arra már sem idõm sem pénzem nem lenne, hogy egy hidraulikussal szervízbe rohangáljak, ha valami gáz van vele, meg hát esenél is ami elõszõr szakad az a fékcsõ. lehet, hogy jobban lehet adagolni, de nekem ennyi nem éri meg, hogy szarakodjak vele...
na most bekussolok, mert már így is sokat írtam, nem is tudom, ki fogja ezt elolvasni
kössz málna, szerintem is keményebb freeride teló a Sherman, mert hát a Sherman az Sherman ... Vázat valószínûleg késõbb veszek, addig 90-es állással megpróbálom kibírni, csak az baj, hogy nagyon szeretem ezt a vázat, mert minden nagyon könnyen megy vele, csak, hogy nagy a teló, meg hát szüleim is: minek új váz, ez nem jó?
meg pénz kérdés is, mert elég nehezen jutottam el a Sherman áráig, plusz még valami új váz, meg uyge a Shermanhez tárcsafék kell, átütõs agy... na mind1 hátsó v-fékkel el leszek... hozzá egy avid ball bearing seven-t gondoltam, mert arra már sem idõm sem pénzem nem lenne, hogy egy hidraulikussal szervízbe rohangáljak, ha valami gáz van vele, meg hát esenél is ami elõszõr szakad az a fékcsõ. lehet, hogy jobban lehet adagolni, de nekem ennyi nem éri meg, hogy szarakodjak vele...
na most bekussolok, mert már így is sokat írtam, nem is tudom, ki fogja ezt elolvasni
Posted 2005. February 12. - 22:16
flick.
fejcsõszög max. 74, min. 60. és bármi közte. gondolkozz, mielõtt ilyet irsz, hogy 120 fok, ki volt a matektanárod? LOL
fejcsõszög max. 74, min. 60. és bármi közte. gondolkozz, mielõtt ilyet irsz, hogy 120 fok, ki volt a matektanárod? LOL
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. February 12. - 21:21
én csak annyit mondanék, hogy ha kell lockout akkor vedd a marzot, de a tpc+ az egyik legjobb csilli rendszer, szoval nem marad szégyenben a hscv mellett.
amugy meg uccse érzel semmi különbséget, majdnem csak marketingfogás. én flicket venék. (meg vázat hozzá
amugy meg uccse érzel semmi különbséget, majdnem csak marketingfogás. én flicket venék. (meg vázat hozzá
Posted 2005. February 12. - 20:36
(csak megjegyzem - zárójelben! - hogy nem hiszem hogy olyan pontos mérés lenne, ha azt sem tudja melyik oldalról kell mérni:-) )
és nem hinném hogy ilyen meredek fejcsöve lenne annak a váznak sem.
és nem hinném hogy ilyen meredek fejcsöve lenne annak a váznak sem.
Posted 2005. February 12. - 20:30
Posted 2005. February 12. - 20:25
natess, 65° az meg semmi, simán bírja minden. zoom usd és boa még rosszabb is szokott lenni, vagy akár a mozo és merida kalahari:-)
avagy ifa is kettétörik a nagy villáktól, a mozótól.
Posted 2005. February 12. - 20:00
Posted 2005. February 12. - 19:54
Hello!
A '04-es Sherman Flick szerintetek megéri 115-ért? Vagyis van egy másik '04-es Marzocchi Z1 FR ETA 120ért. Szerintem a Z1 komolyabb (a qr20 pro-n kívûl), mert van benne HSCV, ETA.... A Flick 130as álláson 9 cm-t emel a bringámon, a Z1 meg 10-et... nem lényeges a különbség, de e a flicknél is elég szar a villaszög (115-120 fok), akkor a Z1-nél még szarabb...
A '04-es Sherman Flick szerintetek megéri 115-ért? Vagyis van egy másik '04-es Marzocchi Z1 FR ETA 120ért. Szerintem a Z1 komolyabb (a qr20 pro-n kívûl), mert van benne HSCV, ETA.... A Flick 130as álláson 9 cm-t emel a bringámon, a Z1 meg 10-et... nem lényeges a különbség, de e a flicknél is elég szar a villaszög (115-120 fok), akkor a Z1-nél még szarabb...
Posted 2005. February 09. - 11:26
szammer: ezek a lockoutok már csak ilyenek. akinek psylo-ja van, az is megmondhatja. Sztem irány a szervíz.
A velotrade megvizsgálta és mint kiderült nem a lockoutja volt meghalva, hanem kevés olaj volt benne (akitõl vettem azt mondta, hogy nem sokkal elötte töltötte fel-én meg hittem neki nem nézettem meg) ezért szarakodott, de hál' Istennek egy szimeringcserével megúsztam.