Az mért van, hogy manitouék a tpc-t kivették a black elitebõl 2002 után?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Started by
tAmS
, 2004. August 13. 18:20
Posted 2005. February 24. - 18:18
Posted 2005. February 24. - 17:47
Posted 2005. February 24. - 17:45
Március közepétõl lesz tõmités és a boltok cserélik Én már kaptam kettõt Ja holnap lesz ropantógyûrû
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
Posted 2005. February 24. - 17:29
És most majd mindenkit jól behívnak és kicserélik nekik, sõt a többit most már úgy fogják adni ...
Posted 2005. February 24. - 17:24
Srácok! Ha gondotok van a stance széria mozgásával akkor ki kell cserélni a felsõ tömitést! Mert nem az van benne ami alá a szivacsgyûrû való! Tehát nincs benne szivacs ami a kenésre szolgáló olajat tartja Ma értesitett a veló
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
Posted 2005. February 14. - 20:59
Közben megnéztem mi az a G jelölésû alkatrész: air piston
De velotrade-nél is ezt írják superre: rugózás: olaj (TPC) + rugó + levegõ
Mindegy ha zaqrack igazat mondd és közepessel jön gyárilag akkor nem kell változtatnom.
De velotrade-nél is ezt írják superre: rugózás: olaj (TPC) + rugó + levegõ
Mindegy ha zaqrack igazat mondd és közepessel jön gyárilag akkor nem kell változtatnom.
Posted 2005. February 14. - 20:40
Ez alapján kérdeztem:
http://www.answerpro...04/SKAREBSU.pdf
nem akartam marhaságokat ezért utánajártam és ebben az van hogy 5 féle ride kit van (G) ami az ábrán rugónak tûnik.
http://www.answerpro...04/SKAREBSU.pdf
nem akartam marhaságokat ezért utánajártam és ebben az van hogy 5 féle ride kit van (G) ami az ábrán rugónak tûnik.
Posted 2005. February 14. - 20:22
csak a skareb comp volt rugós, de az már nincs is idén
elite, super, platinum is levegõs
elite, super, platinum is levegõs
Posted 2005. February 14. - 20:19
ööööö, de nem skareb super ? ahhoz nem sok rugót fogsz kapni, hisz levegõs vagy nem ? :scratchhe
Posted 2005. February 14. - 20:05
manitouk medium ride kittel jönnek alapból, blacknél ez 68-78kg emberkéhez jó, skarebnél nem tudom, de gondolom hasonló.
6500Ft körül van Velotradenél amúgy ride kit, én most vettem a black-be softot, mert nekem túl kemény volt a medium .)
6500Ft körül van Velotradenél amúgy ride kit, én most vettem a black-be softot, mert nekem túl kemény volt a medium .)
Posted 2005. February 14. - 19:55
Köszi a válaszokat.
Csak azért kérdeztem mert nemrég az újságban Jorus tesztelt egy meridát black super air-ral és csodálkoztam ,hogy akkora súlyhoz hogy-hogy jó az.
Meg nekem a mobstert majd skareb superrel hozzák (ha hozzák:)) és kiváncsi voltam mi a különbség a kettõ között. Szerintem nekem is jobb volna egy black de, örülök, hogy ennyi pénzért kapok egy skarebet, meg nem kell majd annyira durvulni vele...
Errõl a ride kit-es dologról nem tud vki? Skerbet milyen kemény rugóval adják alapból?
Csak azért kérdeztem mert nemrég az újságban Jorus tesztelt egy meridát black super air-ral és csodálkoztam ,hogy akkora súlyhoz hogy-hogy jó az.
Meg nekem a mobstert majd skareb superrel hozzák (ha hozzák:)) és kiváncsi voltam mi a különbség a kettõ között. Szerintem nekem is jobb volna egy black de, örülök, hogy ennyi pénzért kapok egy skarebet, meg nem kell majd annyira durvulni vele...
Errõl a ride kit-es dologról nem tud vki? Skerbet milyen kemény rugóval adják alapból?
Posted 2005. February 14. - 19:50
de ha vékonyabb a becsúszó, ezáltal keskenyebb a külsõ szár is, sõt a black-et 120-ra is lehet tépni, a skarebet pedig csak 100-ra (ez most mindkettõ esetén a levegõs super) akkor miért vannak azonos súlyban? ólmot öntöttek a skareb lábába? ja és ráadásul a skareb super nyaka 7050 alu, míg a black super air nyaka csak simán alu (gondolom 6061, vagy ilyesmi nem? hogyha nem irják oda...)
Posted 2005. February 14. - 19:31
súlyra egyeznek? akkor nincs kérdés, egyértelmû, hogy black.
és számít az az 1,4mm, sokat is. mondjuk csodálkoztam, hogy a 05ös bringákon egyre több black van, de agy már érthetõ.
és számít az az 1,4mm, sokat is. mondjuk csodálkoztam, hogy a 05ös bringákon egyre több black van, de agy már érthetõ.
Posted 2005. February 14. - 15:08
+ a black lehet 120 mm-es is
érdekes viszont hogy súlyra is egyeznek :chin:
igen ennyit számit és ha 32 mm-es lenne akkor már bekerülne az enduro/freeride kategoriába is a nixon alá
érdekes viszont hogy súlyra is egyeznek :chin:
igen ennyit számit és ha 32 mm-es lenne akkor már bekerülne az enduro/freeride kategoriába is a nixon alá
Posted 2005. February 14. - 14:42
Hi!
A black super air és a skareb super csak a becsúszók méretében különböznek egymástól, 30mm vs. 28,6 mm?
Ettõl lesz az egyik egy agresszív xc/maraton/trail/enduro villa, a másik pedig "csak" egy elit xc villa?
Ennyit számít az az 1,4mm?
Más:
Skareb super gyárilag milyen ride kit-tel van szerelve?
A black super air és a skareb super csak a becsúszók méretében különböznek egymástól, 30mm vs. 28,6 mm?
Ettõl lesz az egyik egy agresszív xc/maraton/trail/enduro villa, a másik pedig "csak" egy elit xc villa?
Ennyit számít az az 1,4mm?
Más:
Skareb super gyárilag milyen ride kit-tel van szerelve?
Posted 2005. February 13. - 20:14
ha így látod, rendben, szerintem is k*rva unalmas de most mit kezdjek ezzel? nem akarlak meggyõzni, tudom, hoyg te nem teszel nagy villát a gépedbe, szoval azt se mondhatom, hogy saját károdon tanulsz majd.
de hidd el, nem véletlen, hogy mibe mekkora villa való.
de hidd el, nem véletlen, hogy mibe mekkora villa való.
Posted 2005. February 13. - 20:10
9 centit mozgó psylo pontosan 6 centivel magasabb ennél a gépnél.
de ha! esetleg lemérné itt nekünk a srác a tengelytávot, valamint a kcs alsócsésze-hátsótengely, valamint szintén alsócsésze elsö kerékagytengely távolságot(mindent csõközéptõl csöközépig!), akkor seperc alatt ki tudnánk számolni most mennyi a fejcsõszöge, és mennyi lesz egy nagyobb villával.
és továbbra sem fog leszakadni attol hogy picit lankásabban van a fejcsõ
ez lol téma
csak unalmas de marhára.
de ha! esetleg lemérné itt nekünk a srác a tengelytávot, valamint a kcs alsócsésze-hátsótengely, valamint szintén alsócsésze elsö kerékagytengely távolságot(mindent csõközéptõl csöközépig!), akkor seperc alatt ki tudnánk számolni most mennyi a fejcsõszöge, és mennyi lesz egy nagyobb villával.
és továbbra sem fog leszakadni attol hogy picit lankásabban van a fejcsõ
ez lol téma
csak unalmas de marhára.
Posted 2005. February 13. - 19:34
thez: nem ehhez van terveze és kész. jah, kibírja az elsõ síkugrásig... nézd meg mekkora a fejcsöve annak a váznak.. van vagy 9 centi. erõsítés sincs rajta... ez nem arra való és KÉSZ. persze ezen elvitatkozhatnánk, de semmi értelme.
vegye meg, aztán majd kiderül...
edit: én erre gondoltam: http://xbike.cz/kolo...chine/quake.jpg
de ha ez: http://velomag.ru/im...chine-quake.jpg
akkor talán picit erõsebb...
vegye meg, aztán majd kiderül...
edit: én erre gondoltam: http://xbike.cz/kolo...chine/quake.jpg
de ha ez: http://velomag.ru/im...chine-quake.jpg
akkor talán picit erõsebb...
Posted 2005. February 13. - 16:47
kössz a segítségeteket, ha összejön a pénz, mert már nem kell sok, akkor úgy néz ki meglesz...