Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

+lizárcckin
nekem igy eléggé jó volt a suntourom
de mégeccer: miaz a szilent?

szimeringet akartam irni ;) szilent az autokban van, bar ki tuda lehet hogy majd jon a bicokba is...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Lizardskin, ja. Fõleg mert a zsír, meg a kosz annyira tuti elegyet képez, ami rendesen megöli a szép mozgást.

Aktuális civil

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
+lizárcckin
nekem igy eléggé jó volt a suntourom
de mégeccer: miaz a szilent?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
szerintem:
a zsíros telóknak alapból nem olyan raj a szimeringjük, tehát könyebben megy be a dzsuva, a dzsuva elkezdi enni a szimeringet, tehát még könyebben megy be a többi dzsuva, a sok dzsuva meg elõbb utóbb megeszi a perselyeket is. és akkor az átlag júzer sír hogy a 30-50 ezer forintos telója milyen szar. pedig megelõzhette volna az egészet 1 tubus zsír (~3500 Ft/3 év), 1 db imbuszkulcs és némi rongy beszerzével. ennyi

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
szilent az a szimering?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
évi 1-2szer kellene kitakarítani, újrakenni.
nem feltétlen megy benne tönkre valami, ha ezt nem teszed, csak csúnyábban fog mozogni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

amíg zsíros telóm volt addig olyan félévente szedtem szét, most hogy olajfüris 2 havonta :)

ha nem tisztitom az Axelt ilyen gyakran mi megy gallyra? A szilentek? Draga azokat cserelni? Csak mert nincs tul sok idom mostanaban azt meg inkabb bringazassal toltom mint szerelessel. Inkabb telente rakoltok valamennyit hogy rakjak rendbe, de birja ki a nyarat.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mert én használom is a bringát ;) meg mer ráérek, meg mer unatkozom :o

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de most komolyan: minek?:wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
amíg zsíros telóm volt addig olyan félévente szedtem szét, most hogy olajfüris 2 havonta :)

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

mondjuk néha szétszed, régi zsír kitakarít, új zsír belerak. és még néhább olajcsere a csillapításban

A neha ha nem tul nagy koszban hasznalja az ember 1000km vagy esetleg evente? A leiras szerint tok gyakran kellene....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk néha szétszed, régi zsír kitakarít, új zsír belerak. és még néhább olajcsere a csillapításban

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
hellosztok
neem egy manitu axel teleszkópom van. az igényel valami fenntartást, gondozást? ha igen, mit?
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Csáó!

Pesten a Marathonban megcsinálják neked.Elmész a Hõsök terére az Anrássy úton és ott elfordulsz jobbra.Addig mész míg a Dózsa György utcát nem KERESZTEZI(mert fut egy a Dózsán is)egy trolivezeték.Namost az az után következõ sarkon befordulsz jobbra és mégy amíg oda nem érsz(ez a Peterdy utca).600ból kijösz
NO OFF,USE SEARCH

brom

brom

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
sziasztok!
Van egy axelem, amit meg kéne zsírozni a microlube-on keresztül. Melyik szervízben csinálják meg korrekten (Bp.)? Nekem se pisztolyom, se Prep M zsírom, se 7000Ftom minderre.
Kösz
Szeresd felebarátod!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A "héten kész lesz"-re nem fogadnék ismerve a Velotrade munkatempóját. :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Nincs mese,beadtam szervizbe(MARATHON)még a héten kész lesz,elviszi a csávó a velotradehez és ott megcsinálják.nem akartam vele várni és így nekem is megnyugtatóbb:)
NO OFF,USE SEARCH

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Robnak tökéletesen igaza van, az alsó tömítés van szétmenve. Azért csak cseppenként jön az olaj mert a TPC így van kitalálva, nem jön ki belõle az össze olaj egyszerre, hanem lassan engedi ki. (Maga a TPC egyébként a jobb szárban van, nem a becsúszóban !)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Sziasztok!

Volna egy problémám.1 hete vettem egy 2002es Black Elitet(TPCset)és mikor állt 1 napot a szobában,elkezdett a visszaútcsillapítás állítójánál lent gyûlni az olaj.Felitattam és mikor kész lett a bringa és elvittem egy hosszabb körre,akkor megint,lett ott egy kevés olaj(pár cseppre kell gondolni nem deciliterekre)aztán mikor azt is felitattam,állt a bringa 1 napot és aztán elmentem egy rövid körre és nem látszódott semmi,nem folyt ki olaj.Viszont tegnap este megint elvittem egy hosszú körre és megint kifolyt pár csepp olaj.Ma elvittem szervízbe,és ott azt mondta a szerelõ,hogy a csillapításból jön az olaj.De én nem vettem észre a csillapítás változását mikor tekertem a bringával.Sejtésem szerint a TPC az a becsúszószáron belül van teljesen nem?Tehát elvileg onnan nem folyhat ki.Ennek a Blacknek még zsíros kenése van.Lehet hogy öntöttek bele némi olajat is amit nem tud a tömítés megtartani?

Beszéltem robbal,õ azt mondta hogy egy kétforintos nagyságú tömítés van szétmenve a villa aljában és hogy a mindenki által oly nagyra tartott v*ani villájával is ez volt a gond.

A kérdésem az lenne,hogy akkor most adjam be szervízbe,hogy elvigyék megnézetni,és lehet hogy csak be kéne zsírozni a Microlube-on keresztül és azt megtartaná ez a tömítés(csak feltöltötték olajjal,hogy semi-bath szerû kenése legyen de a tömítés nem bírja bent tartani az olajat),vagy pedig az az olaj tényleg a csillapításból jött ki,csak ezt amúgy nem lehet észrevenni.

Köszi a segítséget elõre is

F1
NO OFF,USE SEARCH

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts

attól félek csak hogy a marzóhoz képest más érzés lesz a mozgása. az a kettõ amit próbáltam kicsit lassu volt vagy legalábbis nem a marzó féle takony szerû mozgás.

? Ezt nem értem... lassan jött vissza? A Flickemet úgy be lehet állítani, hogy 5 perc múlva jöjjön vissza a láb, meg úgyis, hogy "1 mp alatt", de akkor sem koppan... egyszer majd nézd meg egy körre! sztem fasza a mozgása, gyönyörûen megindul, és nem kell sokat szarakodni a karbantartással... félévente nagyobb takarítás és kész

'03-as Sherman Firefly-t veszel?