Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Manitou (Motorex) zsírnak még kell lennie
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ti milyen zsírt használtok a telóhoz?

A régebbi manitou telómhoz(ezen még nem volt zsirzógomb) Judy butter-t használtam. A mostani Manitou SX-hez meg volt a psztolyos móka használva eddig. Valamelyik nap mondja haver . Bezsíroztatta a telóját, de azt mondták már nincsen Judy butter, meg Manitou zsír sem. Mondom: :chin: akkor mi a rákkal kenték be? Erre: valami szilikonos zsírral.

Tényleg nincsennek már ezek a zsírok, vagy havert baszták át de nagyon ?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Akkor jól emlékeztem :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
28-6-os, biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

én a 01-es Xvert-emre a harmonika helyett raktam Black-re való miniboots-ot. Ez a miniboots szerintem elég jól védi a szimmeringeket. Egyrészt szorosan záródik a becsúszõ körül, másrészt van benne egy zsírozó szivacs gyûrû, ha ezt rendszeresen tisztítod és zsírozod, akkor rendesen fog szigetelni, és még a becsúszót is keni. De a black-re való miniboots, CSAK 30mm-es beszúszóra jó, és a szimmeringnek megfelelõ karimája kell hogy legyen, különben nem fogod tudni rendesen felrakni. Jahh és kb 3500pénz :P

Egyébként a becsúszó nem aranyozott (az lenne csak a vicces), hanem nitridált.

Azt hiszem nekem 28,6-os , de majd megmérem. Akkor erre méretre nem is gyártanak ilyen miniboots-ot?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Persze hogy teflonozott, :) Csak a szinére értettem hogy aranyszerû, amúgy már rég eladtam volna valami aranymûvesnek :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
TiNi nem lehet, az iszonyatosan drága és kopik is.

Teflon + még valami ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
sztem nem TiNi mert eszméletlenül drága
a 2002-es boxxerek közül nagyon kevés ilyen becsúszóval jött, de aztán leálltak vele mert nagyon drága

sztem szimplán anódizálva vannak ezek a sárgás becsúszók
de kitudja

edit: bocs tévedtem: 2003-ban volt a slippery silver elõtt:
http://www.dirtworld...ils.asp?id=6287

kicsit más mint a többi;)
Autist Team:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Bocsásson meg kedves kolléga, de vitatkoznom kell Önnel!:)

A teflon bevonat önmagában kevés. A Teflon egy polimer (mûanyag), amely szuper, mert nem trapad rá semmi -260C-tól +260C-ig, vegyszerálló, stb, és valóban bevonatolják vele a beszúszószárak felületét. De a sárgás színt nem ettõl kapják, hanem feltehetõleg Titánnitrid bevonatolás eredménye. A TiN egyébkén rendkívül nagy keménységû, kopásálló bevonat.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A nitridált is ugyanolyan vicces lenne, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy teflonozott ! ;)

Az új szupertrendi full-fekete villáknál csinálnak valami nitridálást amitõl olyan szép zöld lesz és lekopik 1 év alatt...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

']1. Levágás nem jó ötlet, ezen már én is gondolkoztam mivel a levágásnál nem szûkülne össze a gumiharang, hanem lenne egy pár mili rés, és az tényleg annyi mintha nem is lenne ott semmi.

2. Olyan Lizard cuccost nem akarok rátenni, mivel pont az a célom hogy a szép aranyozott becsúszószár látszódjon :) Igaz így sérülékenyebb és jobban koszolódó lesz a becsúszószár, de ezt a kis kockázatot bevállalaom, viszont amiért akis gumi bizgentyû kéne za a vízzárás miatt, ha egyáltalán kell, mert ha vízzáró akkor meg nem is fontos, csak nem tudom hogy az e :)

én a 01-es Xvert-emre a harmonika helyett raktam Black-re való miniboots-ot. Ez a miniboots szerintem elég jól védi a szimmeringeket. Egyrészt szorosan záródik a becsúszõ körül, másrészt van benne egy zsírozó szivacs gyûrû, ha ezt rendszeresen tisztítod és zsírozod, akkor rendesen fog szigetelni, és még a becsúszót is keni. De a black-re való miniboots, CSAK 30mm-es beszúszóra jó, és a szimmeringnek megfelelõ karimája kell hogy legyen, különben nem fogod tudni rendesen felrakni. Jahh és kb 3500pénz :P

Egyébként a becsúszó nem aranyozott (az lenne csak a vicces), hanem nitridált.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hát.. azis csak addig jó teló amig ki nem próbálsz egy drágábbat

attól az még lehet egy nézõpontból tökéletes. persze mindennél van egy fokkal jobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nemhiába csak '02-ben kezdte el a Manitou a kisszoknyák alkalmazását, régebbi villáknál nem kéne ezt erõltetni, mert telemegy kosszal.

Én a 96-os Szintén Manitou SX telómnál már eljátszottam a gumiharmónika nélküli dolgot. Nem ment az tele kosszal, inkább a vízzárás volt a gond, egy égszakadást elkaptunk egy 20 Km-es szakaszon végig lefele, bõrigázás esete forgott fennt :) , a lejtõ alján kb egy pohár víz jött ki a taló alsószárán amikor a csavart kitekertem :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Nemhiába csak '02-ben kezdte el a Manitou a kisszoknyák alkalmazását, régebbi villáknál nem kéne ezt erõltetni, mert telemegy kosszal.

Mer' egy állat vagyok !

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
1. Levágás nem jó ötlet, ezen már én is gondolkoztam mivel a levágásnál nem szûkülne össze a gumiharang, hanem lenne egy pár mili rés, és az tényleg annyi mintha nem is lenne ott semmi.

2. Olyan Lizard cuccost nem akarok rátenni, mivel pont az a célom hogy a szép aranyozott becsúszószár látszódjon :) Igaz így sérülékenyebb és jobban koszolódó lesz a becsúszószár, de ezt a kis kockázatot bevállalaom, viszont amiért akis gumi bizgentyû kéne za a vízzárás miatt, ha egyáltalán kell, mert ha vízzáró akkor meg nem is fontos, csak nem tudom hogy az e :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hát.. azis csak addig jó teló amig ki nem próbálsz egy drágábbat

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

70000 alatt marzót ne vegyél nem éri meg

Nem nagyon szoktam írogatni, inkább csak olvasok. (öreg vagyok és lusta a netes vitatkozáshoz...)
De most nem állom meg, hogy be ne szóljak. Fenn idézett kijelentést kicsit erõsnek érzem, még ha egy Manitou topicban olvasom el, akkor is. Azt hiszem, kicsit eltúloztad a dolgot. Az MXC például egy kifejezetten klassz teló, 70 e alatt. Csak egy példa... Óvatosan a vagdalkozással!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
lizard se szép, emellet még karcolja is a becsúszót

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Ha csúnyának találod a gumi harmonikát (igazad lehet...), akkor vedd le, és tegyél rá LizardSkin teló védõt. Bár azért az nem ugyanaz a védelem, de legalább szép.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha levágod akkor az szar lesz, kb mintha ott se lenne.