Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Posted 2005. July 03. - 21:58
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. July 03. - 21:57
A régebbi manitou telómhoz(ezen még nem volt zsirzógomb) Judy butter-t használtam. A mostani Manitou SX-hez meg volt a psztolyos móka használva eddig. Valamelyik nap mondja haver . Bezsíroztatta a telóját, de azt mondták már nincsen Judy butter, meg Manitou zsír sem. Mondom: :chin: akkor mi a rákkal kenték be? Erre: valami szilikonos zsírral.
Tényleg nincsennek már ezek a zsírok, vagy havert baszták át de nagyon ?
Posted 2005. July 02. - 14:23
Posted 2005. July 02. - 14:22
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. July 02. - 14:09
én a 01-es Xvert-emre a harmonika helyett raktam Black-re való miniboots-ot. Ez a miniboots szerintem elég jól védi a szimmeringeket. Egyrészt szorosan záródik a becsúszõ körül, másrészt van benne egy zsírozó szivacs gyûrû, ha ezt rendszeresen tisztítod és zsírozod, akkor rendesen fog szigetelni, és még a becsúszót is keni. De a black-re való miniboots, CSAK 30mm-es beszúszóra jó, és a szimmeringnek megfelelõ karimája kell hogy legyen, különben nem fogod tudni rendesen felrakni. Jahh és kb 3500pénz
Egyébként a becsúszó nem aranyozott (az lenne csak a vicces), hanem nitridált.
Azt hiszem nekem 28,6-os , de majd megmérem. Akkor erre méretre nem is gyártanak ilyen miniboots-ot?
Posted 2005. July 02. - 14:07
Posted 2005. July 02. - 12:36
Teflon + még valami !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. July 02. - 12:26
a 2002-es boxxerek közül nagyon kevés ilyen becsúszóval jött, de aztán leálltak vele mert nagyon drága
sztem szimplán anódizálva vannak ezek a sárgás becsúszók
de kitudja
edit: bocs tévedtem: 2003-ban volt a slippery silver elõtt:
http://www.dirtworld...ils.asp?id=6287
kicsit más mint a többi;)
Posted 2005. July 02. - 12:24
A teflon bevonat önmagában kevés. A Teflon egy polimer (mûanyag), amely szuper, mert nem trapad rá semmi -260C-tól +260C-ig, vegyszerálló, stb, és valóban bevonatolják vele a beszúszószárak felületét. De a sárgás színt nem ettõl kapják, hanem feltehetõleg Titánnitrid bevonatolás eredménye. A TiN egyébkén rendkívül nagy keménységû, kopásálló bevonat.
Posted 2005. July 02. - 11:39
Az új szupertrendi full-fekete villáknál csinálnak valami nitridálást amitõl olyan szép zöld lesz és lekopik 1 év alatt...
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. July 02. - 11:32
']1. Levágás nem jó ötlet, ezen már én is gondolkoztam mivel a levágásnál nem szûkülne össze a gumiharang, hanem lenne egy pár mili rés, és az tényleg annyi mintha nem is lenne ott semmi.
2. Olyan Lizard cuccost nem akarok rátenni, mivel pont az a célom hogy a szép aranyozott becsúszószár látszódjon Igaz így sérülékenyebb és jobban koszolódó lesz a becsúszószár, de ezt a kis kockázatot bevállalaom, viszont amiért akis gumi bizgentyû kéne za a vízzárás miatt, ha egyáltalán kell, mert ha vízzáró akkor meg nem is fontos, csak nem tudom hogy az e
én a 01-es Xvert-emre a harmonika helyett raktam Black-re való miniboots-ot. Ez a miniboots szerintem elég jól védi a szimmeringeket. Egyrészt szorosan záródik a becsúszõ körül, másrészt van benne egy zsírozó szivacs gyûrû, ha ezt rendszeresen tisztítod és zsírozod, akkor rendesen fog szigetelni, és még a becsúszót is keni. De a black-re való miniboots, CSAK 30mm-es beszúszóra jó, és a szimmeringnek megfelelõ karimája kell hogy legyen, különben nem fogod tudni rendesen felrakni. Jahh és kb 3500pénz
Egyébként a becsúszó nem aranyozott (az lenne csak a vicces), hanem nitridált.
Posted 2005. July 02. - 00:50
hát.. azis csak addig jó teló amig ki nem próbálsz egy drágábbat
attól az még lehet egy nézõpontból tökéletes. persze mindennél van egy fokkal jobb.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. July 01. - 16:49
Nemhiába csak '02-ben kezdte el a Manitou a kisszoknyák alkalmazását, régebbi villáknál nem kéne ezt erõltetni, mert telemegy kosszal.
Én a 96-os Szintén Manitou SX telómnál már eljátszottam a gumiharmónika nélküli dolgot. Nem ment az tele kosszal, inkább a vízzárás volt a gond, egy égszakadást elkaptunk egy 20 Km-es szakaszon végig lefele, bõrigázás esete forgott fennt , a lejtõ alján kb egy pohár víz jött ki a taló alsószárán amikor a csavart kitekertem
Posted 2005. July 01. - 15:21
Mer' egy állat vagyok !
Posted 2005. July 01. - 13:57
2. Olyan Lizard cuccost nem akarok rátenni, mivel pont az a célom hogy a szép aranyozott becsúszószár látszódjon Igaz így sérülékenyebb és jobban koszolódó lesz a becsúszószár, de ezt a kis kockázatot bevállalaom, viszont amiért akis gumi bizgentyû kéne za a vízzárás miatt, ha egyáltalán kell, mert ha vízzáró akkor meg nem is fontos, csak nem tudom hogy az e
Posted 2005. July 01. - 13:52
Posted 2005. July 01. - 13:50
70000 alatt marzót ne vegyél nem éri meg
Nem nagyon szoktam írogatni, inkább csak olvasok. (öreg vagyok és lusta a netes vitatkozáshoz...)
De most nem állom meg, hogy be ne szóljak. Fenn idézett kijelentést kicsit erõsnek érzem, még ha egy Manitou topicban olvasom el, akkor is. Azt hiszem, kicsit eltúloztad a dolgot. Az MXC például egy kifejezetten klassz teló, 70 e alatt. Csak egy példa... Óvatosan a vagdalkozással!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2005. July 01. - 10:38
Posted 2005. July 01. - 10:37
másnak hajtok, mások hajtanak"