Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
bármiféle hozzáértés és tapasztalat NÉLKÜL -szerintem elvileg mûködne. elvileg...
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

esoognom

esoognom

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

rájöttem :)
legeccerûbben úgy lesz floeból stance, ha teszel távtartót a nyomórúd alá, a becsúsz aljába. Így már keményebb is lesz, mert öszenyomod a rugót. Semmiképp ne vegyél egy stancet is, ha van flowd, mert kb 7cm mûanyagcsövön múlik. súlykülönbség nincs -(ha kidobod az RTWD-t, de azt nem ismerem, mer olyan nincs neköm.....)

egy pillanatra had térjekvissza ehez, a gondolatmenethez. az van ,hogy ebike.on láttam, lehet rendelni keményebb rugót mancsiba, igaz, ez csak 80-130mm ,de ha nem tekerem ki a flowt 120-nál magasabbra, akkor esetleg megteheti jól gondolom?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Hi!
Nah errõl a villáról írjatok le mindent amit tudtok :]]]

spv rendszerû, tehát egy raklap kaki. én próbakör erejéig mentem egy kört vele. amilyen drága volt, olyan fos is.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
De utólag mindig okos az ember... (de sajnos csak utólag)

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
ÁÁÁÁ SZABADULJ MEG TÕLE EGY RAKÁS SZAR!!!!! csak egy jó tanács
Egyedül talán a csillapításának nem volt nálam semmi baja, mondjuk én szétbarmoltam azt is, de magától nem ment tönkre.
Kifurdul a nyak a vállból
Kikotyogosodik
Lekopik a festék
csavarodik
talán töni nem törik...
és 1 csep víztõl kökeményre beáll

És hiába garanciás, nem javítják. Mondjuk mehettem volna fogyasztó védelemhez, valószínüleg kaptam volna másikat, mert nekem freeride villaként adták el :lol1:. Csak az sokáig tartott volna, ezért megcsináltam otthon.
Uyanebben az árban, vagy kisráfizetéssel kérhetted volna 2004-es drop offal.
Az kicsit tovább bírja, talán...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
keménységet puha rugóval lehet kiküszöbölni. semmi tuning módszer nicns. talán hogy kiveszed a rugót, elmész rugókovácshoz, és megmondod hogy ilyet, csak puhábbat kérsz.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Köszi a választ!
Erre már én is gondoltam de erre a villára egy vasat sem szeretnék költeni mert elvileg le lesz cserélve...(reméljük rövidesen) de addig ami magába foglalja a nyarat kéne egy manitou feelingesebb teló nem egy ilyen "merevvilla" szval nincs rá vmi sufnituning módszer??? jah meg a bikemag-ban volt tesztelve ez a teló giant ac-ben ott irták h kicsit gyenge a csili de elmegy és 1-2 nap bekopás után jól mozog ....hát nekem nem!, mongyuk én 60 kg vagyok aki tesztelt nem tom h mennyi volt....

elõre is köszi:
Vitya

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
puhább rugó.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
van egy splice comp-om gyárilag volt a kerómban /szürke ----> a teló/ az a bajom vele h iszonyatosan kemény a súlyom alá, lehetne vele vmit csinálni????
a rugó ki van engedve és igyis kemény, ugrón se ficcen vmi sokat meg terepen sem pedig csapatom neki...

elõre is köszi :
Vitya

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hi!

ugy gondolod, hogy errol a villarol majd olyan sok mindenkinek lesz ertelmes tapasztalalta? volt egyaltalan hivatalosan forgalomban? szerintem nem. egy par keringhet az e-bayen, de embertelen aron [van egy sima 05-os kek 750dolcsiert] szoval ez nem hinnem hogy az a tema emirol erdemben lehet tarsalogni. hacsak nem akarod, hogy 5 ember leirja rola, hogy neki mennyire tetszik/kene/mittomen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Hmmmm... Hiszen ez egy DH villa!!!

Rollin Limp

Rollin Limp

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Hi!

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Blackben az FFD és a tpc között mi a külömbség? Megéri a plusz pénzt a tpc? A tpc-ét elvileg nem lehet felkoppantani nem? Mert én egy ugrálgatnék is vele......

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Hi all!

A manitou splice telómban szét esett a jobb becsuszóban(csillapítos oldal) a nyomorud végén ülõ müanyag szelep,(müanyag szelep,3 kislyuku nagy alátét, egy nagylyuku nagy alátét, 1 rugó, 1 kis alátét és egy anya.
Megvan minden alkatrész, csak nemtudom hogy milyen sorrendben kéne összerakni, van valahol errõl leírás???

Mert errrõl részletesebben nem találtam leírást se a szervíz könyvben, se a használati utmutatóban.

esoognom

esoognom

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

legeccerûbben úgy lesz floeból stance, ha teszel távtartót a nyomórúd alá, a becsúsz aljába. Így már keményebb is lesz, mert öszenyomod a rugót. Semmiképp ne vegyél egy stancet is, ha van flowd, mert kb 7cm mûanyagcsövön múlik. súlykülönbség nincs -(ha kidobod az RTWD-t, de azt nem ismerem, mer olyan nincs neköm.....)

na ez így klassz és hihetõ, már ha csak ha mûszaki iskolában tanult tudásom és közgazdaságtani ismereteim összevetem, és belegondolok, hogy a cégek manapság ktg.hatékonyságra mennek minnél nagyobb bevételnél, ja abszolulte, hihetõ, hogy ugyan az a cucc van mindegyik tipusban ,csak másképp variálva, láttam már ilyet más dolgoknál is.

szuper, a kérdés az, már csak, hogy melyik csarat kezdjem kitekerni :D

vagy hol csinálják ezt meg nekem, ha tud valaki ilyet, megköszönöm

tulajdonképp a 120mm-vel nincs is semmi bajom, csak lenne keményebb, ez talán könnyebben orvosolható otthon.

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
elvileg mért ne?.. Hosszabb nyomórúd oszt kész. A csillapítórúd ááálati hosszú -az maradhat.

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
ez fordítva is mûködik?? tehát 100 at mozgó staticbõl vagy 130 az mozgó blunt-ból is lhet monnyuk 140-150mm -t kihozni?
www.va-clan.gportal.hu

KoRn :guitar: System Of A Down

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Az összes szimplavállas stance-ben a nyak+váll+becsúszó ugyanaz. Vagyis a flow és a static között annyi a különbség, h a staticban a NYOMÓRÚD rövidebb, és nincs benne az RTWD.
[vegyük figyelembe, hogy lehetséges h rosszul tudom!!!!]
Viszont mivel ugyanazt a rugót rakják bele, úgy fog mozogni a static, mint a mostani Flow-d elsõ 8-10 cm-je- azaz ha nem fújsz rá, a testsúlyodtól összekoppan.
Ha meg ráfújsz, egy idõ után az Air Assist elengedi a levegõt-bele a lábba, így a 3-4 bar kilövi a szimeringet- azt nem nyomásállóságra tervezték. Nekem legalábbis ez történt.

Lényeg hogy egy fûrésszel csinálhatsz flowból staticet :)

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

õ, ezt tegyükmár tisztába, csak hogy jól értem e, ugyan az a rugó minden stanceban, csak más méretre összenyomva, namost nekemegy stance flow van épp készülök megválni tõle, egy static 100mm - re, mit fogok nyerni és veszíteni? nyerek minusznáhány száz grammot, nemsokat, nekem a lényeg, hogy keményebb legyen,de , õ, estleg, van esélyem mondjuk akkor "visszabutítani " a flow-t 100mm-re elvágni a becsúszókból, kibaszni a kukába a távolságállítót és összébb nyomni a rugót? vagy? ez hülyeség?
most melyik a jobb, maradjon a 120-at mozgó flow, vagy a 100-as static barátibb lesz dirt/street vonalon? (keményebb, nem nyeli le a kidobót olyan könnyen) vagy most összezavarodtam... :)

Nem tartom valószínünek. Meg mondjuk én nem állnék neki levagdalni a becsúszó végét. De a nálamnál sokkal okosabbak jobban tudják:)
www.va-clan.gportal.hu

KoRn :guitar: System Of A Down