A Kõhegy meg nagyon durva. Gyakorlatilag házak között mész ki a turistaházig. Gondolom eredetileg nem így volt ez.
Egyébként tudok ellenpéldát is, te hogy értékelnéd, a Pilis hegy tetején lévõ volt orosz katonai bázist?
hát igen, és én meg nem szertném hogy pld Pilisszentkereszt meg szentendre összeérjen, szentlászlóval már majdnem sikerült...a kõhegyi jelenleg minden közmû nélküli zártkertek jó részét már felvásárolta 2 ingatlan nepper..na nem folytatom...Szentendérõl nekem valaha olyan emlékeim voltak, hogy a Skanzennél kitépek a tájba, s 100% természet a Lajos forrásig. Most meg gyakorlatilag fullra be van építve addig... Meg is lepõdtem. :help:
A 4 emeletes villa nagyon nagy túlzás, mert elég komoly magassági és beépíthetõségi korlátok vonatkoznak az utólag építési területté nyilvánított telkekre mindenütt.
Ok, én fogalmaztam rosszul, úgy értettem hogy a körülmények jobbak. Tisztább jármûvek pl.-Szegeden nem jobb a tömegközlekedés mint Pesten, csak kevesebben laknak. 6 évig laktam Szegeden, és ha dél körül akartam elmenni valahová, néha fél órákat kellett várni a buszra, más kérdés, hogy gyalog mindenhová 45 perc alatt el lehet jutni.
Én nem panaszkodtam, ha rám értetted. Mindenhol vannak gazdagok és szegények, ismerek szegény embert, aki a Rózsadombon lakik. Felejtsd már el a sztereotípiákat. Nem vagyok elégedett, fõleg ha belenézek az indexembe:)Unom már, hogy mindenki panaszkodik. Nézz körûl a pesti nyóckerben lakók sehová sem autóval járnak, a külvárosiak közül pedig ki nem ismer olyan Thaiföldön nyaralót, aki baromira nincs megelégedve a helyzetével.Gondolom Te sem vagy elégedett.
Ühüm. Akkor említenél egy országot/várost/falut, ahol ez a fajta közlekedés bevett szokás? Amerikában valóban vannak olyan sávok, amiket említettél, a NAGYCSALÁDOSOK legnagyobb örömére.-A szomszédokkal együtt utazás meg nem utópia, csak a tipikus magyar irigység és újkeletû individualizmus az, ami ezt megakadályozza. ...
Ezt nem igazán értem... Nem mondtam egy szóval sem, hogy a p.vörösváriak, solymáriak "többek" lennének, viszont úgy veszem észre, hogy Neked elég unszimpatikusak. Mi okod van tõled 40-50 kilométerre lakó embereket lenézni, vagy azt kivánni nekik, hogy legyen rosszabb a helyzetük? Vagy csak én nem találok ebben értelmet? (Biztos azért, mert solymári vagyok) :chin:-Pest megye átlagbéreirõl csak annyit: hahó Ti odaát a Duna másik oldalán elfelejtitek, hogy Pest megye Jászkarajenõig tart (tényleg?). Minden Solymárinak és Pilisvörösvárinak kívánom, hogy költözzenek egyszer oda egy évre.
Annak hogy nem a "gazos réteken" megy a nyomvonal, bizonyára megvan az oka. Valószínû hogy a tulajdonosok meg szeretnének gazdagodni a beruházásból, és irreálisan nagy árat kérnek a telkekért. Az államnak persze megvan a lehetõsége a kisajátításra, de ez évekbe tellene, de lehet gondolom a válaszások elõtt azért át kéne adni legalább pár km-t, szal maradt az erdõ.