Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
399 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tudtatok róla, hogy a Pilisben természetõrök várnak lesben a Cm-esekre bizonyos helyeken? A baj épp csak az, hogy ezt betonutakon teszik, mint pl. a Dömörkapui út. Arra milliószor jártam, de talán még egy Cm-essel se találkoztam rajta! Na persze, az ilyen helyekre könnyû elkocsizni, majd abból kiszállni. Bezzeg a Pilis-szerpeninre felgyalogolni - azt már nem birnák.

arra a pár nyugdíjas katonára gondolsz, akik erdõrendészet feliratú személyautókkal közlekednek, vagy arra a 2-3 zöld egyenruhás hivatásosra lada nivával ?
egyébként a baj az hogyha elkapják is õket és még esetleg a rendõrök is hajlandók oda fáradni, max szabálysértési bírságot szabnak ki amit mondjuk egy 3 millás quad nyergébõl röhögve fizet ki....meg ha legalább a +lévõ sorompókat nem hagynák 7számra nyitva....mellesleg kõhegy felõl úgy tudnak bemenni az erdõbe hogy még egy tábla sincs kirakva...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Tudtatok róla, hogy a Pilisben természetõrök várnak lesben a Cm-esekre bizonyos helyeken? A baj épp csak az, hogy ezt betonutakon teszik, mint pl. a Dömörkapui út. Arra milliószor jártam, de talán még egy Cm-essel se találkoztam rajta! Na persze, az ilyen helyekre könnyû elkocsizni, majd abból kiszállni. Bezzeg a Pilis-szerpeninre felgyalogolni - azt már nem birnák.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Az a baj a motorosokkal, meg a kvadlikkal, hogy ha õk mennek sajnos megyünk mink is. Ahová motoros nem teheti be a lábát, oda birngás sem mehet. Abban pedig nem lehet bízni, hogy a cm önkorlátozó tevékenység lenne, ahhoz túl biztonságos.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Most megvilágosodott számomra a dolog. A pilisi és ebbõl adódóan a hazai montizást leginkább tényleg a lakott területek és az ahhoz szükséges infrastruktúra terjeszkedése veszélyezteti a cm-esek, a vadászok, az erdészek és a természetvédelem elõtt. Mindenki a saját szemszögébõl nézi a dolgokat és más-más problémákat lát. Itt Nógrád megyében ez a fõ ok egyáltalán nem érvényesül. Az itt élõ (itt maradt) emberkék szép csendben vegetálnak, sárga busszal járnak be a gyárakba, ahol nem szokás jól fizetni. Itt nincsennek beruházások, itt nem épülnek lakóparkok és azokhoz vezetõ autóutak. De ezt nem panaszként írom. Továbbá a megye erdõterületeinek nagy részét kezelõ erdészet szerencsére nem végez (egyenlõre) nagy területekre kiterjedõ tarvágásokat és a természetvédõk nagyon pozitívan állnak a montizáshoz, pofázó vadászok meg mindenhol vannak. Nálunk a valós probléma a természetet zavarók hada: cm-esek, quad-osok stb. A térség szegény, de természeti adottságai jók, lassan az egész ország itt éli ki ilyennemû hajlamait. Hétköznap 15-20 fõs helybeli csapat motorozik, hétvégén pedig megindul a dömping. A kiadó szállások, vendégházak megtelnek messziföldrõl jött motorosokkal (sok osztrák) és vége a nyugodt pihenésnek, túrázásnak. Ilyenkor a számuk kb. 4-5-szörösére nõl, amit a környék erdõi és az abban tartózkodók már nem tudnak elviselni. És ez így megy kb. 5 éve és a helyzet egyre rosszabb. A hivatalos szervek pedig tehetetlenek vagy nem is tesznek semmit, hiába a sok tiltakozás. Gondoltam majd az unió. Én kis naiv! De ha valaha is korlátozni fogják a montizást, a fõ ok nem ez lesz, hanem az általatok vázol területbeépítési probléma.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem az a baj Pite - mert közlekedéstechnológiai okokból szükség van utakra. Ha máshol lenne, nyilván másnak nem tetszene - természetesen azok tiltakoznának leghangosabban, akiknek a házukhoz legközelebb jelölik ki a nyomvonalat. De persze ha már mással csesz ki az út, azt már persze örömmel használná a magyar. Nevezhetjük ezt civilizációs betegségnek, de tény, hogy az "út" egy szükséges rossz - mindenki akarja, hogy legyen, de senki sem akarja a kertje mellett. A baj ezeknek az utaknak a nyomvonalával van. Nem tudom mi romlott el, talán a kisajátítási rendszerben vannak elvi anomáliák, talán csak genetikailag benne van az önzõ opportunista mentalitás országunk becses lakóiban. De tény, hogy semmitõl nem gerjed be úgy a földtulajdonos, mint amikor a sztrádanyomvonal az õ birtokát szeli ketté. Pénz. Sok pénz. Még több pénz. És végül a pálya megy az erdõbe - a te esetedben a Juharos tövébe. És itt jönnek az olyan szavak, mint "nem tájvédelmi körzet", vagy "tájidegen akácos". Nézd a jó oldalát, edzésként mászhatod a zajvédõ falat. ;) (és utána egy is reflextréning az átkelésnél)

Ezt a pénzsóvárságot egyébként hagy példázzam egy kis sztorival. A Hungaroring-gal (Forma 1...) nem igazán szimpatizálok, de a pályát azért jól összehozták. Kivéve persze a mellette lévõ utat, mivel, az már nem a Hungaroring Rt tulajdona, hanem x telektulajdonos nadrágszíjparcellájának utolsó 4 métere. Ezt az utat azért nem lehetett 20 éven át rendesen megcsinálni (ezáltal égett az ország a sok külföldi elõtt), mert bár szolgalmi jog kötelezettséget vállaltak a tulajdonosok, de felújításit nem! Természetesen ajánlottak egy jó kis megegyezést a Hungaroringnek, de az út minden egyes négyzetméteréért 500K forintot kértek. (ez tulajonként ~20 milla jövedelem lett volna) Mondanom sem kell, hogy a bagóért árult telkek hirtelen az ország legdrágább telkeivé váltak, mert mindenki azt gondolta, hogy a gazdag társaság, nyilván kénytelen lesz csengetni. Nem tudom mi lett a vége, de elkezdtek aszfaltozni végre - mindenesetre szerintem ez elgondolkodtató eset.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Visszatérve az eredetihez közelebbi témához.
Az elkerülõ út engem csak azért bosszant, mert itt az orrom elõtt fogják elvezetni. Én pedig bringával járok be dolgozni. Innentõl én szívom a mások bûzét... Szociális státusztól függetlenül.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Ezt a csajt ismerem valahonnan..vagy csak minden quados ugyanúgy néz ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szerintem azt hogy lassan térjünk vissza a topiktémához,,,,:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hûha...:hi: Öööööö, ez mit jelent? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tudod mit +is érdemlik, de szerintem aki végig olvassa rögtön 10 ponttal csökken az IQ-ja...:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ja, most már tutira mindenki végig fogja olvasni. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
csak felvisszük a látogatottságát a sitejának, pedig qrvára nem ez volt a célom.....csak elborult az agyam(?) mikor asszony mondta hogy olvasott vmi ilyesmit, --mert tudja mennyire utálom a quadosokat-

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
LOL

errõl van szó? http://www.molnaraniko.hu/im/7.jpg
:D :D

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
+ nézted ? részvétem ..:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Úristen, nehogy elkövessétek azt a hibát, hogy bemásoljátok az egész idézetet a google-ba és megnézitek az oldalt, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ - a kívácsiságomért megfizettem...ez nagyon durva. Vissza a szavazójogot. Vissza az állampolgárságot. :no_tak: Bár tudom, nem szép dolog más kedvencén röhögni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
üdv

egyébként még annyit, hogy az a 10es elkerülõ, tényleg kell, és nemcsak a "sz@rni is autóval járó népeknek", hanem ha +figyeled ott kb minden 2. autó teherautó vagy kamion (vörösvár határában a logisztikai központ, téglagyár, szeméttelep, stb) úgyhogy ha ott csak az autózna akinek muszáj, akkor is dugó lenne...

másik : sajnos én láttam már elég lazán kezelt term.véd.terület határát 1-2 km--mel kiljebb tolni....egyébként meg sajna ez is olyan dolog hogy ott valaki +kivánja a hegytetõt mondjuk, beígér a településnek ovodát, iskolát, cirkuszt ,ingyen benzint, elég halk lesz a felháborodók hangja....szóval nem nagyon bízom hogy a védett területeken SOHA .....

és a cm-es quadosok témaköréhez még egy kis adalék, az egyik aktuális percemberke (majdnem +nyert valami valóságsót) blogjából kis részlet...(hu lehet ez jogdíjas ?:) )
-"ma megtudtam, hogy hétfõn kapok egy Honda quad-ot. Az egy négykerekû motor. Most tanultam meg vele menni. Imádom! A barátaimmal szoktam túrázni menni hétvégeken, amit nagyon élvezek, amellett, hogy nagyon le is fáraszt. Leírhatatlan élményt ad, mikor erdõben, hegyen, völgyön keresztül száguldozunk. Majd csinálok fotókat, és megmutatom õket nektek!!"- szimpatikus ugye ?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Solymárról 20 perc-1/2 óra Aquincumig, szal Vörösvárról több kell h legyen. Én csak tudom, SZIGETre általában így megyek ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kissé elkéstem az elõzõ témához, de még egy dolgot hozzáfûznék:
több odavalósi is mesélte, hogy Pvörösvárról elvonatozni Óbudára negyed óra, a Nyugatiig az egy óra (maximum). A vonat nem azért lassú, mert annyira szar a sín minõsége, hanem mert csak egy vágány van, és meg kell várnia a szembejövõ vonatot.
Másik: a 10-es út problémáját lenne a legkönnyebb megoldani, mert a völgyben még egy csomó hely van, és erdõket se kellene (a legtöbb helyen kivágni) emiatt. Ugye elvezetik a 2*2 sávos pályát Vörösvárig, ott átmenne jobbra, és Vörösvár meg P.szántó között menne tovább. (na itt már kéne erdõt irtani)
Vörösvárat én is igyekszem kerülni, mert iszonyat, hogy mi megy ott a fõúton. El nem tudom képzelni, milyen szörnyû lehet ott lakni, azon a büdös részen, ahol naponta csillió tonna kipufogógáz szabadul fel!

Paul, sajna én is ettõl félek, hogy hamarosan csak a legszigorúbban védett helyekre nem épül majd ház. Mert ez nagyon kevés. :(
És igen, megdöbbentõ, hogy Pilistetõt jól szétkúrták annak idején a katonai építkezéssel, most meg még gyalog se lehet fölmenni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A Pilisen lévõ bázis tényleg zora, bár akkoriban leszarták az elvtársak a természetvédelmet (többmillió liter kerozin minden repterük területén a földben, stb.), és biztos érdekesen reagáltak volna, ha a grínpísz a pilisi fákhoz láncolja magát "Nem akarunk támaszpontot!" táblákkal:)

A Zengõt hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy nem egyezik az álláspontunk... ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"A Kõhegy meg nagyon durva. Gyakorlatilag házak között mész ki a turistaházig. Gondolom eredetileg nem így volt ez."
(ha egyre gondolunk) most közmû nélküli max 28m2 kis házak közt földúton, ha meg igaz amit az a manus beszélt akkor aszfalton fogsz felmenni lakóparkok között....
a másik oldalára a hegynek (amit a skanzen felõl látsz), az új temetõt tervezik...frankó mi ?

"Egyébként tudok ellenpéldát is, te hogy értékelnéd, a Pilis hegy tetején lévõ volt orosz katonai bázist?"

olyan van paprét fölött is...pár éve még jártak be a katonai teherautók az erdészeti úton...