Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
remélem azt a szakadásos történetet kijavították..

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Speci lett :D

Felprobálva mind a kettõ kb ugyananyira volt kényelmes, viszont a Speci jobban tetszik :D

Árban meg ugyan az volt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Speci BG talpbetétet lehet külön is vásárolni.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

A NW-n is van hely stoplinak :D csak hogy ne legyen könyû a döntés.

Egyébként berendeltem holnapra mindketöbõl méretet, aztán ha nem találok fogást egyiken se akkor az fogja eldönteni, hogy felprobálva melyik a kényelmesebb, meg melyik a szebb :)

Mondjuk hogy pár hónap után baj van a csattal, az elgondolkodtató, majd jól megnézem azt is, hogy a csatt melyiken tünik strapabirobnak.

Ja, hogy még nehezítsem a döntést: télire létezik a NW cipõhöz illõ fekete alapon fehér csíkos kamásli, tavaly ilyet használtam. :Dhttp://www.northwave...sories&catid=97

Viszont a Speci kényelmességben verte a többit, amit párom próbált anno, gondolom a BG miatt.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Páromnak a Speci BG Compból a fekete-piros van, áááállat jól néz ki és nagyon szereti, kényelmes és alapvetõen jól bírja a gyûrõdést. Viszont a csatjával már most, pár hónap után gond van, reméljük garanciában kicserélik majd... Bár úgy látom, a NW is ugyanolyan típusú csatos.

mod: A Specinek elõnye mondjuk, hogy lehet rá tenni két stoplit, mint a focicipõknél, valamennyit segít, ha véletlenül le kellene szállni valahol.

A NW-n is van hely stoplinak :D csak hogy ne legyen könyû a döntés.

Egyébként berendeltem holnapra mindketöbõl méretet, aztán ha nem találok fogást egyiken se akkor az fogja eldönteni, hogy felprobálva melyik a kényelmesebb, meg melyik a szebb :)

Mondjuk hogy pár hónap után baj van a csattal, az elgondolkodtató, majd jól megnézem azt is, hogy a csatt melyiken tünik strapabirobnak.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Páromnak a Speci BG Compból a fekete-piros van, áááállat jól néz ki és nagyon szereti, kényelmes és alapvetõen jól bírja a gyûrõdést. Viszont a csatjával már most, pár hónap után gond van, reméljük garanciában kicserélik majd... Bár úgy látom, a NW is ugyanolyan típusú csatos.

mod: A Specinek elõnye mondjuk, hogy lehet rá tenni két stoplit, mint a focicipõknél, valamennyit segít, ha véletlenül le kellene szállni valahol.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A North Wawe is teljesen jó,sokan használják,én így hirtelen nem tudnék dönteni,de inkább az NW.
www.sintesibikes.com

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Cipõt akarok venni, és két résztvevõ maradt a végére:
Specialized BG Comp
http://www.specializ....jsp?spid=26123
Northwawe Lizzard SBS
http://ebike.hu/term...cipo/mtb/10622/

Nagyjából ugyan azt tudja a két csuka, és az áruk is 25eft-körül van.

Ugye a Specinek van ez a Bodygeometry bármilye, bár nem hiszem, hogy egy másik jó csukához képest nagy a különbség. A bringám is Speci, tehát mondjuk jobban illene hozzá(mondjuk ez pont nem szempont) Viszont a Northwawe kicsit jobban tetszik.

Northwawerõl bevallom én sokat nem tudok, a specit, meg ismerem, bár ez pont nem jelent semmit.

Szerintetek?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Igen; mezbõl is gyerekméret lett végül. :D

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nos, az történt, hogy nem kaptunk "márkásat" és hazafelé beugrottunk az Árkádba. Ridebike-ban nem volt méret, maradt a Hervis. A házi márkák közt, nagyon eldugva volt pár Shimano, de csak 37-es és 40-es, 7.999-re (!) leakciózva. Megkértük valakit, hogy nézzen szét a raktár mélyén, és lássatok csodát lelt pár 39-est is! :) Viszont azokon 19.900 volt az ár. Rábeszéltük. 7.999 lett belõle. :D

No igen, tapasztalat, hogy alig-alig van nõi méret, nekem a fõváros kb. összes keróüzletének végigjárása után a Nellában sikerült rálelni tavaly egy normális példányra, választékról csak álmodni lehet... Nõi kerósruházatot is hasonlóan macerás találni, nagyon bosszantó... :(

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nos, az történt, hogy nem kaptunk "márkásat" és hazafelé beugrottunk az Árkádba. Ridebike-ban nem volt méret, maradt a Hervis. A házi márkák közt, nagyon eldugva volt pár Shimano, de csak 37-es és 40-es, 7.999-re (!) leakciózva. Megkértük valakit, hogy nézzen szét a raktár mélyén, és lássatok csodát lelt pár 39-est is! :) Viszont azokon 19.900 volt az ár. Rábeszéltük. 7.999 lett belõle. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kicsit eldugva vannak, a bringás kiegészítõktõl jobbra, egy elég alacsony polcon. Még valami ruhás akasztós tárolót is raktak elé, nehogy észre lessen venni. Szerintem nincs bajuk a cipõknek, nyugodtan bevállalhatod valamelyiket.
Sok sikert !

Én a 3 tépõzárasat nyúzom 2-3 hónapja és nekem semmi bajom nincs vele.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ööö..melyik Hervis is ez? Vagy 1 van? :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Kicsit eldugva vannak, a bringás kiegészítõktõl jobbra, egy elég alacsony polcon. Még valami ruhás akasztós tárolót is raktak elé, nehogy észre lessen venni. Szerintem nincs bajuk a cipõknek, nyugodtan bevállalhatod valamelyiket.
Sok sikert !
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi Neked is; megnézzük!

X

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Ha valaki most gondolkozik cipõ vételén és mondjuk nem akar nagyon sokat költeni, Hervisben (ez az Árkádban volt) láttam DiamondBack (mint a bringamárka) nevû cipõket, 7-8000 Ft körüli összegért. Volt kemény mûanyag talpas, 3 tépõzáras "versenyesebb" kinézetõ és normál, gumis talpú túrásabb modell is. Elég igényesen néztek ki. Talán ha valakinek mondjuk elsõ cipõnek... Egy megnézést talán megér. Ennyiért fõleg.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi szépen; dobunk egy telefont mindkét helyre. :)

X

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bringavilágban elég sok cipõ van, illetve northwavebõl tartanak kisebb méreteket is a bikeartban. (nekem 40es cipõ kellett, nem hittem volna, hogy lesz nekik, de volt, igaz, nem feketében, de a kék meg megy a bringához/mezhez...)

érdemes felhívni a fent említett boltokat, illetve a nagyobb bringaboltokat...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Sziasztok,

Tudtok ajánlani egy boltot, ahol van SPD cipõ választék nõi (38?) méretben?

Köszi,
X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az a helyzet hogy erre felénk Salgótarján, Bátonyterenye vonzáskörzetében lévõ kerékpár üzletekbe is csak megrendelésre hoznak cipõt, tehát mindegy hogy online rendelem vagy az üzletben.

Elsõsorban olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi amiben tudnátok a fenti árkateóriába tartozó cipõket pontozni, vagy tapasztalat alapján minõsíteni.

Üdv:Dodi

Ha a boltban megrendelsz egy cipõt, azt nem muszáj megvenned, ha nem jó, hozass velük több méretben.

A sebesség mindent megold.