Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Minél keményebb annál jobb, vagy azért ez nem feltétlenül igaz?

Az attól függ, mirõl van szó. :love3: ---> :flowers:---> :raczka:---> :kiss: ---> :para: ---> :sexinbed: ---> :bananasex ---> :love2:
:D
Bocs, ON... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts

Remélem nem egy hibás széria miatt volt a radikális leárazás, amelynek keretében én is beszereztem egyet a Bikemarkettõl... Ha szabad érdeklõdnöm, te hol vásároltad?

Boltban vettem, nem a neten.
Az árleszállítás nem tudom, hogy minek az eredménye, csak az eredményét tudom: szívtam a fogam, mert én drágábban vettem... ;-)

A boltot meg direkt nem írtam meg, mert nagyon pozitívan álltak hozzá a dologhoz, és segítettek ahogy tudtak, meg elnézést kértek már vagy 100-szor.
A Shimano meg van olyan vagány csávó, hogy visszahívja a hibás szériáit, mint ahogy tavaly egy csapággyal meg is tette.

Csak azért írtam meg, hogy ne zakózzon emiatt vki. fejjel egy fának.
Úh. no para, valszeg egyedi hibáról van szó.

G.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!

Valószínûleg egyedi eset, de vettem néhány hónapja egy 540-es Shimano SPD pedált, amelyrõl a jobb oldali pedáltest sima CC-zés közben "leesett", azaz a belsõ csapágyazás elengedett és a pedáltest bentmaradt a cipõben.
Egyszer garanciában megcsinálták, de utána újra eljátszotta ugyanazt. Most csere alatt van.

Mindenki figyeljen rá, hogy ha a közelmúltban ilyet vett, akkor nehogy egy rázósabb esetben történjen meg vele ugyanez, mert elképzelhetõ, hogy szériaprobléma.
Ha elõfordul, akkor nem fogadjátok el a javítást, mert semmi nem ér!!!

G.

Remélem nem egy hibás széria miatt volt a radikális leárazás, amelynek keretében én is beszereztem egyet a Bikemarkettõl... Ha szabad érdeklõdnöm, te hol vásároltad?

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Sziasztok!

Valószínûleg egyedi eset, de vettem néhány hónapja egy 540-es Shimano SPD pedált, amelyrõl a jobb oldali pedáltest sima CC-zés közben "leesett", azaz a belsõ csapágyazás elengedett és a pedáltest bentmaradt a cipõben.
Egyszer garanciában megcsinálták, de utána újra eljátszotta ugyanazt. Most csere alatt van.

Mindenki figyeljen rá, hogy ha a közelmúltban ilyet vett, akkor nehogy egy rázósabb esetben történjen meg vele ugyanez, mert elképzelhetõ, hogy szériaprobléma.
Ha elõfordul, akkor nem fogadjátok el a javítást, mert semmi nem ér!!!

G.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
sziasztok!

azt szerentém kérdezni, h Shimano országúti spd-sl nagy különbség van a még régebbi müanyagtalpúak (pl SH-R098 http://ebike.hu/term.../orszaguti/1467) illetve az újabb carbon talpúak között? (pl SH-R099 http://www.bike24.ne...cts/p014878.jpg) Minél keményebb annál jobb, vagy azért ez nem feltétlenül igaz?

üdv. balázs!
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Shimano-ból igen, a többit nem tudom.
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Lehet, hogy hülye kérdés :) : ha adott egy cipõ márka, aminek a férfi verziója 41-es, akkor a 41-es nõi változa ugyanakkora?! (számomra csak azért nem egyértelmû, mert ugye ruházatban kicsit eltér a férfi S-es meg a nõi S-es méret :D)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
shimano pedállal használom....majd akkor megpróba szorosabbra húzni cipõ....

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A SIDI cipõi nem olyan merevek (az igazán merev cuccok azok a karbontalpas Speci, Shimano, Adidas cipõk), de a zsibbadás oka lehet a nem megfelelõ "tekeréstechnika" is. Ügyelj a körbeforgatásra és hogy ne csak combból toljad a pedált. Ha Eggbeatered van, lehet h. az a problem, annak kisebb a stoplija.
Van még olyan talpbetét is amiben van 1 kis fémlap, segít eloszlatni a terhelést. Vagy húzd szorosabbra a cipõt, az is segíthet.
Több nem jut eszembe....
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
könyökre térdre inkább ne, mert rossz vége lehet, oldalra vagy hátra
én ha esek akkor már mindig oldal vagy hát....lehet hogy ilyen relexszerû lett vagy én nem tom

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
hát a gombától nem félek, lik nélkülis kellemes huzat van a csukában :)

no hát mind1, legközelebb jobban ügyelek arra, h könyökre és térdre essek, és ne csukára :chin:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
legalább nem lesz gombás a kiujjad :D

amúgy apra.....hálistennek a SIDI-n nincs ekkora összefüggõ gyöngyvászon felület

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
sikerült egy betonon eséssel kilikasztani az alig 2 hónapos csukámat, a lik pont a kislábujjamnál van, ha a talán a "bõr" kicsit elõrébb nyúlt volna, akkor most nem kéne egy jó cipészt keresni :(

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha ki van lazítva akkor is csinálja, most már picit kifelé is fordítottam a cipõ orrát.....hátha jobb lesz úgy..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

nekem az van most hogy a bal már teljesen jó, de a jobban a kisláujjam mindig elmacskásodik, és szar érzés úgy tekerni hogy minden csapásnál ég meg bizsereg

esetleg picit szoros cipõ?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem az van most hogy a bal már teljesen jó, de a jobban a kisláujjam mindig elmacskásodik, és szar érzés úgy tekerni hogy minden csapásnál ég meg bizsereg

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

valaki mondana nekem pár hasznos mondatot a helyes stoplibeállításról?
már vagy 3-szor állítgattam de még mindig zsibbad a talpam, síkon tekerésnél is, de fõleg lejtõzésnél zavar....

én is még csak tanulgatom a dolgot, és nekem olcsóbb shimanóm van (..) de arra jöttem rá, hogyha a lábfejemet jobban lefelé tartom, kevésbé zsibbad. még a stoplit is kell állítanom, érzem, mert idõközben már máshogy érzem kényelmesnek, mint az elején. azt is észrevettem, hogy a két lábamat sem egyformán tartom, de majd igyekszem rászokni a szimmetriára.. (például sokkal jobb, ha egyik sem zsibbad, mintha csak az egyik)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
picit elmojoltam a cipõvel délután, állítottam rajta úgy, hogy a cipõk orrai kicsit kifelé nézzenek a váztól.....szerinten jóirányban haladok, a bal lassan jó is lesz, mert érzem hogy kellemesen oszlik el az erõ a lábam teljes szélességében, nem érzem hogy nagyobb a nyomás kívül vagy belül, a jobbon még csak parányit jutottam elõrébb, az nem javult nagyon sokat sajna, majd holnap úgyis tekerünk egy hosszabbat majd akkor kiderül mimerrehány milliméter

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ez egy bitangmerev talpú SIDI
tanyácstalan vagyok hogy merre állítsam, és elég zavaró mikor 15km után elkezd égni meg zsibbadni a talpam

Ha nem jön be a legszélesebb ponthoz való beállítás, akkor ülj fel a bringára normál cipõben, jegyezd meg h. hol és merre áll rajta a lábad, és próbáld meg utána ennek megfelelõen beállítani a stopli helyzetét.
A másik dolog h. zsibbadás akkor is lehet h. most kezdesz el SPD-zni, nemtom h. ez az elsõ cipõd, vagy volt már elõtte másik. Ha volt már, akkor tuti látszik a talpán a stopli helye mert valamennyire belemar a talpba, összeméred a mostani csukával és oda teszed a stoplit ahol régen is volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez kb olyan, mint hogy a kormány vagy a nyereg dõlésszögét hogy állítsa be mindenki...:)

ahogy Neked kényelmes!