Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2008. January 15. - 18:22
Ja, patent. Más kell shimano pedálhoz, és eggbeaterhez ugye?
Posted 2008. January 15. - 15:57
Nekem pont ez a megoldás. Nyáron 42 -es comp-t hordok, télen meg 43-ast, 2 vastag zokniaval:) Ez igy nekem teljesen jol bevált. A 2 tépõzár és a csat meg nagyon erõsen tart.én a 45 öst venném.
1. a 3 tépözárral meg nem hinném h ne lehessen annyira meghúzni h ne "lötyögjön" benne a láb..
2. hideg idöben vastag zokni vagy 2 zokni ás máris jó a 45 ös
Posted 2008. January 15. - 14:56
1. a 3 tépözárral meg nem hinném h ne lehessen annyira meghúzni h ne "lötyögjön" benne a láb..
2. hideg idöben vastag zokni vagy 2 zokni ás máris jó a 45 ös
Posted 2008. January 15. - 14:29
csak azt hallottam, hogy a shimanó merevebb, mint a spec járásnál. na majd meglátom, köszi
Posted 2008. January 15. - 11:06
Posted 2008. January 15. - 10:56
Széltében fog tágulni kicsit,hosszában nemSziasztok!
próbáltam egy 44-es, és egy 45-ös specialized mtb sport cipõt. A 44-esben pont végigér a lábam, érzem is, de nem zavaró, viszont érzem, hogy a lábamon van, vagyis mintha kicsit nyomná a lábamat, úgy mindenhol. A 45-ös meg már nagy, ha nem vastag zoknit veszek bele, kijár egy kcisit a sarkam.
Tekerni nem tekertem benne egyikben sem, csak a lábamon volt, járkáltam benne.
Mit mondtok? Tágul vajon a kisebb anniyt, hogy jó legyen? Vagy nézzek másfajta cipõt?
http://www.specializ....jsp?spid=26119 õ az
köszi
Posted 2008. January 15. - 09:10
próbáltam egy 44-es, és egy 45-ös specialized mtb sport cipõt. A 44-esben pont végigér a lábam, érzem is, de nem zavaró, viszont érzem, hogy a lábamon van, vagyis mintha kicsit nyomná a lábamat, úgy mindenhol. A 45-ös meg már nagy, ha nem vastag zoknit veszek bele, kijár egy kcisit a sarkam.
Tekerni nem tekertem benne egyikben sem, csak a lábamon volt, járkáltam benne.
Mit mondtok? Tágul vajon a kisebb anniyt, hogy jó legyen? Vagy nézzek másfajta cipõt?
http://www.specializ....jsp?spid=26119 õ az
köszi
Posted 2008. January 07. - 16:34
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. January 07. - 14:10
Posted 2008. January 04. - 15:57
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2008. January 04. - 15:48
Azért nem mindegy hol,és mennyit kell sétálni:) Mert lehet ugyan bármiben, de a Speciben kényelmesebben. Legalábbis nekem ami elötte volt outi cipõm , ahoz képest ég,és föld.wody21 linkelte, de ki nézi;) nekem más kicsit a véleményem, szerintem nem vészes az hogy merev, lehet benne "sétálgatni" csak a stopli ad néha hangot (mármint amin jársz:S)
Posted 2008. January 04. - 15:38
wody21 linkelte, de ki nézi;) nekem más kicsit a véleményem, szerintem nem vészes az hogy merev, lehet benne "sétálgatni" csak a stopli ad néha hangot (mármint amin jársz:S)Amit Sandor75 linkelt, az elég merev talpú, nekem olyan van, abba tényleg csak annyit lehet gyalogolni hogy bolt bejárattól a pultig...
Meg leér egy kicsit a stoplija is, és elég zavaró, hogy a lábam külsõ részével kell gyalogolnom. Az már egy belépõ szintû terepcipõ.
Posted 2008. January 04. - 15:10
Meg leér egy kicsit a stoplija is, és elég zavaró, hogy a lábam külsõ részével kell gyalogolnom. Az már egy belépõ szintû terepcipõ.
Posted 2008. January 04. - 13:00
Posted 2008. January 04. - 12:09
Szerintem is. Utcai cipõben is könnyen elzsibbad a lábad, ha kicsi. Egyszerûen azért, mert a szûk cipõ elszorítja a vérkeringést, és innentõl fogva teljesen mindegy, milyen a talp kialakítása, milyen stopli van rajta, stb. Engem az említett SiDi és Shimano cipõ közti különbségek érdekelnének, tehát, hogy melyik miben jobb a másiknál és vica versa.nekem egy scott cipõm volt, amiben zsibbadt a lábam, de sztem egy kicsit kicsi volt rám. a mostani 2 shimano cipõben semmi ilyen nincs.
sztem jó méretválasztással, meg sikeres stopli beállitással nem kéne semelyik normális cipõben zsibbadnia a lábnak.
Azt mondjuk nem nagyon értem, ha valaki SL vagy LOOK pedálkötést vásárol, hogy jön nála szóba a gyaloglás, mert az egy másik sport:) Országúton különben is veszélyes dolog gyalogolni.
Posted 2008. January 04. - 11:57
Ez a talp kiképzésétõl függ. Ha terepre készült spd-rõl beszélünk , abban lehet sétálni. Azoknak sülyesztve van a patent a talpon, tehát nem, vagy nem egészen ér le a földre. Outis cpõben is lehet persze , ha nagyon kell , de abban azért csak minimálisan,mert nagyon kényelmetlen. Szerintem.Hello!
Sima sõd-sl/look cipoben nagyon nem lehet setalni ugye?
Ugy ertem ha leszallok, ne nagyon akarjak gyalog helyet valtoztatni ugye?
Akkor inkabb sima spd cipot vegyek meg pedalt.
De azert erdekelne az is, hogy melyik ad stabilabb hasznalhatobb tartast.
Meg kenyelmesebbet is.
Posted 2008. January 04. - 00:39
Szerintem nem oylan vészes, mint ahoyg leirtad (spd) én ebben jártam(míg nem volt iylen hideg) naponta suliba, tekerni stb: http://ebike.hu/termekek/cipo/mtb/4908Hello!
Meg kenyelmesebbet is.
Stopli adja a hangot, de nem zavaró. Ha nem nyom gyaloglás közben, akkor meg lehet szokni.
Posted 2008. January 03. - 18:49
a volt Shimano cipõmben nekem a talpam zsibbadt állandóan..
nekem egy scott cipõm volt, amiben zsibbadt a lábam, de sztem egy kicsit kicsi volt rám. a mostani 2 shimano cipõben semmi ilyen nincs.
sztem jó méretválasztással, meg sikeres stopli beállitással nem kéne semelyik normális cipõben zsibbadnia a lábnak.
Posted 2008. January 03. - 18:46
Meg kenyelmesebbet is.