Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
hy all!
jövõhéten készülök venni végre spd cipõt meg pedált, a pedál az már fix, hogy mi lesz (pdm-520), cipõbõl is kinéztem magamnak már egyet, csak meg szeretnélek titeket kérdezni, vagy akiknek esetleg van ezzel a cipõvel tapasztalatuk, hogy jó választás lesz-e? (fórumban rákerestem és errõl a cipõrõl véleményt még nem találtam) szóval a cipõ: http://bringabutik.h...arlas/239/3500/
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az új spd cipõmben kicsit zsibbadnak a lábujjaim(chain leader). Még nincs bejáratva, kb 100km lehet bennük. Ez normális, vagy állítani kell a stopli helyzetén?

nem csak az lehet az oka, hogy rossz helyen van a stopli.
ha nem segít, akkor próbálj be egy specialized talpbetétet (de mivel a cipõ árának a fele, igy olcsóbb lesz egy komplett cipõt venni, abban gyárilag benne van)
olyan a betét, ami megemeli a talpközépcsontokat, éppen csak annyira, hogy tekerés közben ne nyomódjanak egymáshoz, és a véráram meg az idegszálak ne nyomódjanak el. okos találmány, és ráadásul mûködik :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megjottek az uj cipoim kozben

sh-m122 [a kek lett] teljesen jo. mivel tudtam mekkora kell, igy pont passzol, bar egy picit kisebb mint a teli bakancs. de csak annyira hogy nem lehet ala uber vastag zoknit felvenni, mert akkor nyom a varras a kislabujjamnal. Viszont ez nyari cipo, es nyaron amugyse szeretek vastag szoknit hordani.

szoval orules van. szerintem az arahoz kepest boven jo, persze nem csatos, nincs rajta cserelheto stopli, es nem karbon a talpa, de ilyen vasarnapi harcosoknak mint en pont megfelel :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
állítani kéne

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Az új spd cipõmben kicsit zsibbadnak a lábujjaim(chain leader). Még nincs bejáratva, kb 100km lehet bennük. Ez normális, vagy állítani kell a stopli helyzetén?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem is SPD +1 méret van az utcaihoz képest.

próbáld meg ,mert mindenkinek más tapasztalatai vannak-- pl. nekem Shimanoból egy számmal nagyobb kellett, míg Sidibõl 2 -vel!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ezt a shimano 182-est nezegetem most [kellene valami nyari cipo]
valakinek negativ tapasztalat?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Ne vegyél cipõt próba nélkül, nem ér annyi sprórolást az online vétel, keress egy jó boltot ahol nagy a választék (esetleg más márkák is megtalálhatók nem csak shimano)

pl bemész a Hervisbe vagy hasonló áruházba, ott is van mindig shimano, néha más márkák is, és ingyen próbálhatod:)
felírod melyikbõl mekkora méret volt jó, aztán a neten megrendeled

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
próbáld meg ,mert mindenkinek más tapasztalatai vannak-- pl. nekem Shimanoból egy számmal nagyobb kellett, míg Sidibõl 2 -vel!!!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
nekem 42es az utcai lábam,és én is úgy hozattam shimano cipõt,próba nélkül.És a bicajos lábam is úgy néz ki hogy 42-es.Szerintem nagyon nem jó,ha csak kicsit is nagyobb a cipõ.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Hali! postai utánvéttel vennék spd cipõt,így nem bírom felpróbálni,max a postán!:-) A kérdés.:ha utcai cipõben 46 a méretem,akkor spd-ben 47-eset vegyek? Shimano cipõ lenne...

Bicajos cipõben (úgy tudom) a legkisebbet javasolt venni ami még épp jó (mivel használat közben nyúlik).

Ne vegyél cipõt próba nélkül, nem ér annyi sprórolást az online vétel, keress egy jó boltot ahol nagy a választék (esetleg más márkák is megtalálhatók nem csak shimano)

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
Hali! postai utánvéttel vennék spd cipõt,így nem bírom felpróbálni,max a postán!:-) A kérdés.:ha utcai cipõben 46 a méretem,akkor spd-ben 47-eset vegyek? Shimano cipõ lenne...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
apróban láttam,hogy létezik Lancast spd cipõ.valakinek van róla tapasztalata?újonnan kb mennyi?

BeneJoe

BeneJoe

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

Most, hogy méretprobléma miatt eladtam az Adidas Voltage csukámat, egy Shimano SHM 180G-t néztem ki utódként.
Azt tudom, hogy már jócskán kifutó modell, és az elsõ olyan SPD cipõk között volt, amin a két tépõzár mellett egy csat is helyet kapott!

Ehhez kapcsolódna a kérdésem: külföldi fórumokon olvastam, hogy gyenge a csat, sokaknak eltört...van esetleg valakinek ilyen tapasztalata? Törik? Tényleg gyengusz?
Illetve, van lehetõség arra, hogy csak a csatot cseréljem a cipõn? (Esteleg egy drágább modell megbízhatóbb csatjára?)

Üdv,

BJ
"Welcome to the soldier side, where there is noone here but me..."

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Nekem nagyon.. De ez a tipus már évek óta nem kapható :( Vagy Te láttál ilyet vhol?

Kevertem a dolgokat bocsánat, mert Én ezzel szemezek.
http://www.chainreac.../Full/24882.jpg
Amit linkeltél azt Én sem találom, de kialakításban a fenti hasonló.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Szemezgetek ezzel a 661-el már egy ideje. Ezek szerint Neked bejött Kala. Másnak tapasztalat errõl?

Nekem nagyon.. De ez a tipus már évek óta nem kapható :( Vagy Te láttál ilyet vhol?

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
[quote name='N_Vitya']/ Megéri azt a pár ezer ft spórolást pl egy Shimanoval szemben? Vagy akár Chain?/

Nekem van egy ilyen Chain- cipõm. http://ebike.hu/term.../cipo/mtb/3307/
Orsz.uti-n használom az igaz :) de én megvagyok vele elégedve!
2 éves egész jól bírja! Kezdéshez mindenképp,komolyabb szintre már talán nem
ajánlanám!

Kirikou

Kirikou

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

http://ebike.hu/term.../cipo/mtb/4291/

én ezt akarom megvenni majd a SIDI mellé, szerintem neked is jó lehet....nem is vészes az ára

nekem ugyan ilyen van, mûködik, használható, szerethetõ, élõben még jól is néz ki, és már sétáltam is benne huzamosabb ideig, arra is jó volt, úgyhogy szerintem vedd meg, mert árban is jó

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

http://www.downcycle...mages/lanch.jpg - õt szerettem nagyon... mikor suliba már túl leharcolt volt, lehetett benne lejtõzni, a jó magas szára fogta a bokámat

Szemezgetek ezzel a 661-el már egy ideje. Ezek szerint Neked bejött Kala. Másnak tapasztalat errõl?

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Balance cipõrõl van vkinek tapasztalata? Megéri azt a pár ezer ft spórolást pl egy Shimanoval szemben? Vagy akár Chain?

Egyszer próáltam egy Balance-t, végülis nem tûnt rossznak, de nyilván nem tudom mihez hasonlítani.

Sima túrázósat keresek, egyetemen is abban szeretnék mászkálni.

Elõre is köszi.