Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Dodesz76

Dodesz76

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Az a helyzet hogy erre felénk Salgótarján, Bátonyterenye vonzáskörzetében lévõ kerékpár üzletekbe is csak megrendelésre hoznak cipõt, tehát mindegy hogy online rendelem vagy az üzletben.

Elsõsorban olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi amiben tudnátok a fenti árkateóriába tartozó cipõket pontozni, vagy tapasztalat alapján minõsíteni.

Üdv:Dodi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Tapasztaltabb cipõvásárlók véleményét kérném ahoz hogy ne válasszak rosszul. Több online üzletet is végig böngésztem, kínálatban nincs hiány:)
Belépõ szintû sport/túra cipõt szeretnék vásárolni, és ehez szeretnék tõletek véleményt kérni! Összegben: max 20.000ft amit kitudok érte adni.

A véleményeteket azért kérem mert sajna egyszer már pórul jártam egy Diadora Geko-val. Ami papír szerint 45-ös méretû, és mégis szûknek bizonyult.
Most csak porosodik, és kiszeretném váltani.

Várom az érdekes hozzászólásotokat, vásárlásal való tapasztalatokat.

Köszönettel:Dodi.

esetleg cipõt ne onlány boltból vásárolj, mert megint igy járhatsz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dodesz76

Dodesz76

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Tapasztaltabb cipõvásárlók véleményét kérném ahoz hogy ne válasszak rosszul. Több online üzletet is végig böngésztem, kínálatban nincs hiány:)
Belépõ szintû sport/túra cipõt szeretnék vásárolni, és ehez szeretnék tõletek véleményt kérni! Összegben: max 20.000ft amit kitudok érte adni.

A véleményeteket azért kérem mert sajna egyszer már pórul jártam egy Diadora Geko-val. Ami papír szerint 45-ös méretû, és mégis szûknek bizonyult.
Most csak porosodik, és kiszeretném váltani.

Várom az érdekes hozzászólásotokat, vásárlásal való tapasztalatokat.

Köszönettel:Dodi.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
van egy lancast spd cipõm,és kezd leválni a talpa.vmit lehet vele kezdeni?Arra gondoltam megpróbálom kétkomponensû mûanyag ipari ragasztóval megragasztani.esetleg ha ragasztás nem tartaná meg,a mûanyag nem repedne szét szegecselésnél?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
keresztbe is lehet, ahogy akarod. de ha a bokad fajni fog tole, akkor ne hagyd ugy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Imperátor

Fit-Boys lett belõle:)
a pedálokat felraktam, beállítottam gond nélkül, a stopli viszont érdekes.
végül felkerült, próbálgattam, kezdek ráérezni a dologra, csak annyi hogy a cipõk átforduláskor hozzáérnek a hajtómû oldalának:|
a kérdésem az hogy a cipõ alján lévõ jelöléstõl eltérõen lehet e rakni pl pár fokkal keresztbe is a stoplit?
(azért hogy ne dörzsölõdjön ki az oldala)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Pécsen voltam, de csak a hervisben (a konkrét bringás üzletekre nemvolt idõm, majd hétfõn telefonon érdeklõdöm)

Imperátor
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vegyel inkabb valami bevaltabb markat...

shimanonak mar az olcso cipoi is jok

a lenyeg hogy kenyelmes legyen. aztan ha kibir egy evnel tobbet is, az mar bonusz :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
köszönöm a segítséget, vásárlási tanácsokat!

rob: speci se lenne rossz, csak itt délen tuti nem kapok, de ha kapok is akkor is már túlnyúlna a rászánt kereten

Pécsen voltam, de csak a hervisben (a konkrét bringás üzletekre nemvolt idõm, majd hétfõn telefonon érdeklõdöm)

a h-ban shimanoból csak túracipõ volt, az is egy típus:( volt viszont egy másik márka (dimaond ha jól emlékszem) elég noname, 3 tépõzáras, mûanyagszerû talppal. de égsz pofásan nézett ki. annyi nem tetszett benne hogy a talpa a ragasztáson kívül még fel volt elöl hátul 1-1 darab préselt szegeccsel (nem csavarral) erõsítve...
láttam már más márkánál hogy plusszba csavarozzák a talpat, ez a szegecselt megoldás mennyire életképes?
vett már valaki ilyen márkájú cipõt?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

hello
spd cipõ és pedál vétele elõtt állok
a pedál az fix, pdm520, a cipõt nem tudom eldönteni
árban kettõ közül választanék, shimano m075 vagy a csatos m085
pro és kontra véleményeket várok, lehetõleg tudaljdonosoktól

075:
- tetszik úgy hogy van, kérdés hogy a tépõzárak és az anyaga mennyire bírnák

085:
- csatos, biztosan jobban fog, a mûanyag csat tartósságára azért kíváncsi lennék
- az oldalán lévõ csíkok felülete mennyire lenne érzékeny a felületi sérülésre
(leginkább ez bizonytalanít el a 085-tõl)

használva relatíve sokat lenne (heti 4-6 nap, napi 2-3 óra, off road) tehát a tartósság elsõdleges
sidi-s és egyéb javaslatok nem érdekelnek, jelenleg erre a kettõre van pénz, ezek közül választanék

elõre is köszönöm
D

speci sport mtb? árban kb ugyanaz a szint. (19.9k)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
A csat tönkremenetelétõl nem félnék a helyedben. Egyértelmûen jobban tart, mint a tépõzár, ez tény.
Viszont arra figyelj, -érv lehet a tépõzáras mellett-, ha alacsony a "rüsztöd" nem tudod megspanolni a csatost, végkitérésben sem.
(Ebben jobb a SIDI, ott a belsõ oldalt is lehet tologatni.)

A helyes mérethez: sarkad lenyomod, lentrõl felfelé "begombolkozol". A lábujjad legyen szabad szinte (jó zoknit vigyél, amiben kerékpározni szoktál/fogsz), de a sarkad fixen tartsa.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

northwave cipõben esetleg nem gondolkoztál?;)

mivel ez lesz az elsõ spd cipõm, mindenképp szeretném kipróbálni, és az Pécsett lesz. valószínû hogy ott csak shimano lesz, azért is írtam azokat
árban a 08' Kaiman áll a legközelebb, ha lesz Pécsen és kilehet próbálni akkor az is esélyes

az utcaim most 44.5-es a két márkában csak egész méret van 44 vagy 45 lesz a jó

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem a northwavem bírja lassan 2 éve, kicsit megkopott itt-ott a festés, meg hát ugye a talpa...a tépõzáraknak semmi bajuk, pedig nem szoktam ápolgatni õket.

northwave cipõben esetleg nem gondolkoztál?;)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
hello
spd cipõ és pedál vétele elõtt állok
a pedál az fix, pdm520, a cipõt nem tudom eldönteni
árban kettõ közül választanék, shimano m075 vagy a csatos m085
pro és kontra véleményeket várok, lehetõleg tudaljdonosoktól

075:
- tetszik úgy hogy van, kérdés hogy a tépõzárak és az anyaga mennyire bírnák

085:
- csatos, biztosan jobban fog, a mûanyag csat tartósságára azért kíváncsi lennék
- az oldalán lévõ csíkok felülete mennyire lenne érzékeny a felületi sérülésre
(leginkább ez bizonytalanít el a 085-tõl)

használva relatíve sokat lenne (heti 4-6 nap, napi 2-3 óra, off road) tehát a tartósság elsõdleges
sidi-s és egyéb javaslatok nem érdekelnek, jelenleg erre a kettõre van pénz, ezek közül választanék

elõre is köszönöm
D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mituán kedes barátomnak egy mallet c a talpán maradt azóta nem szeretnék olyat :) pedig nem volt kilazult a csavar vagy ilyesmi....:) kár pedog olyan szépek

én is szemeztem vele de ami tetszik az nagyon drága, az olcsó meg hát....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sziasztok,

az spd pedálomon szeretném a rugóerõt erõsebbre állítani, próbáltam + és - irányban, de nem tapasztaltam változást, melyik a helyes irány?

az amelyik logikusnak tûnik elsõre...

Maggi, Te hány eggbetert koptattál el hogy ilyen határozott véleményed van ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
sziasztok,

az spd pedálomon szeretném a rugóerõt erõsebbre állítani, próbáltam + és - irányban, de nem tapasztaltam változást, melyik a helyes irány?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

maradjon csak az 520-as ;)

Köszi a gyors választ :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
maradjon csak az 520-as ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sziasztok!

Korábbi kérdésemre spd ügyben javasoltátok a az 520-as shimano pedált, így most valószínûleg ez lesz.

Ugyanakkor szeretném kérdezni, hogy az egg beater mx-rõl mi a véleményetek? Most láttam valahol 10 ezer ft-ért, de hallottam róla ilyet is olyat is, még a 2-szer annyiba kerülõ sl-rõl is.

raczger

Én ugyanezt a kombót néztem ki :)