Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Írta 2008. július 26. - 13:28
Elsõsorban olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi amiben tudnátok a fenti árkateóriába tartozó cipõket pontozni, vagy tapasztalat alapján minõsíteni.
Üdv:Dodi
Írta 2008. július 26. - 11:54
esetleg cipõt ne onlány boltból vásárolj, mert megint igy járhatsz.Sziasztok!
Tapasztaltabb cipõvásárlók véleményét kérném ahoz hogy ne válasszak rosszul. Több online üzletet is végig böngésztem, kínálatban nincs hiány:)
Belépõ szintû sport/túra cipõt szeretnék vásárolni, és ehez szeretnék tõletek véleményt kérni! Összegben: max 20.000ft amit kitudok érte adni.
A véleményeteket azért kérem mert sajna egyszer már pórul jártam egy Diadora Geko-val. Ami papír szerint 45-ös méretû, és mégis szûknek bizonyult.
Most csak porosodik, és kiszeretném váltani.
Várom az érdekes hozzászólásotokat, vásárlásal való tapasztalatokat.
Köszönettel:Dodi.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 26. - 11:49
Tapasztaltabb cipõvásárlók véleményét kérném ahoz hogy ne válasszak rosszul. Több online üzletet is végig böngésztem, kínálatban nincs hiány:)
Belépõ szintû sport/túra cipõt szeretnék vásárolni, és ehez szeretnék tõletek véleményt kérni! Összegben: max 20.000ft amit kitudok érte adni.
A véleményeteket azért kérem mert sajna egyszer már pórul jártam egy Diadora Geko-val. Ami papír szerint 45-ös méretû, és mégis szûknek bizonyult.
Most csak porosodik, és kiszeretném váltani.
Várom az érdekes hozzászólásotokat, vásárlásal való tapasztalatokat.
Köszönettel:Dodi.
Írta 2008. július 24. - 19:52
Írta 2008. július 16. - 14:41
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 16. - 14:32
Fit-Boys lett belõle:)Imperátor
a pedálokat felraktam, beállítottam gond nélkül, a stopli viszont érdekes.
végül felkerült, próbálgattam, kezdek ráérezni a dologra, csak annyi hogy a cipõk átforduláskor hozzáérnek a hajtómû oldalának:|
a kérdésem az hogy a cipõ alján lévõ jelöléstõl eltérõen lehet e rakni pl pár fokkal keresztbe is a stoplit?
(azért hogy ne dörzsölõdjön ki az oldala)
Írta 2008. július 11. - 23:24
Pécsen voltam, de csak a hervisben (a konkrét bringás üzletekre nemvolt idõm, majd hétfõn telefonon érdeklõdöm)
Imperátor
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. július 11. - 22:54
shimanonak mar az olcso cipoi is jok
a lenyeg hogy kenyelmes legyen. aztan ha kibir egy evnel tobbet is, az mar bonusz
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 11. - 21:53
rob: speci se lenne rossz, csak itt délen tuti nem kapok, de ha kapok is akkor is már túlnyúlna a rászánt kereten
Pécsen voltam, de csak a hervisben (a konkrét bringás üzletekre nemvolt idõm, majd hétfõn telefonon érdeklõdöm)
a h-ban shimanoból csak túracipõ volt, az is egy típus:( volt viszont egy másik márka (dimaond ha jól emlékszem) elég noname, 3 tépõzáras, mûanyagszerû talppal. de égsz pofásan nézett ki. annyi nem tetszett benne hogy a talpa a ragasztáson kívül még fel volt elöl hátul 1-1 darab préselt szegeccsel (nem csavarral) erõsítve...
láttam már más márkánál hogy plusszba csavarozzák a talpat, ez a szegecselt megoldás mennyire életképes?
vett már valaki ilyen márkájú cipõt?
Írta 2008. július 06. - 23:24
speci sport mtb? árban kb ugyanaz a szint. (19.9k)hello
spd cipõ és pedál vétele elõtt állok
a pedál az fix, pdm520, a cipõt nem tudom eldönteni
árban kettõ közül választanék, shimano m075 vagy a csatos m085
pro és kontra véleményeket várok, lehetõleg tudaljdonosoktól
075:
- tetszik úgy hogy van, kérdés hogy a tépõzárak és az anyaga mennyire bírnák
085:
- csatos, biztosan jobban fog, a mûanyag csat tartósságára azért kíváncsi lennék
- az oldalán lévõ csíkok felülete mennyire lenne érzékeny a felületi sérülésre
(leginkább ez bizonytalanít el a 085-tõl)
használva relatíve sokat lenne (heti 4-6 nap, napi 2-3 óra, off road) tehát a tartósság elsõdleges
sidi-s és egyéb javaslatok nem érdekelnek, jelenleg erre a kettõre van pénz, ezek közül választanék
elõre is köszönöm
D
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 06. - 23:20
Viszont arra figyelj, -érv lehet a tépõzáras mellett-, ha alacsony a "rüsztöd" nem tudod megspanolni a csatost, végkitérésben sem.
(Ebben jobb a SIDI, ott a belsõ oldalt is lehet tologatni.)
A helyes mérethez: sarkad lenyomod, lentrõl felfelé "begombolkozol". A lábujjad legyen szabad szinte (jó zoknit vigyél, amiben kerékpározni szoktál/fogsz), de a sarkad fixen tartsa.
Írta 2008. július 06. - 22:55
northwave cipõben esetleg nem gondolkoztál?
mivel ez lesz az elsõ spd cipõm, mindenképp szeretném kipróbálni, és az Pécsett lesz. valószínû hogy ott csak shimano lesz, azért is írtam azokat
árban a 08' Kaiman áll a legközelebb, ha lesz Pécsen és kilehet próbálni akkor az is esélyes
az utcaim most 44.5-es a két márkában csak egész méret van 44 vagy 45 lesz a jó
Írta 2008. július 06. - 22:46
northwave cipõben esetleg nem gondolkoztál?
Írta 2008. július 06. - 22:40
spd cipõ és pedál vétele elõtt állok
a pedál az fix, pdm520, a cipõt nem tudom eldönteni
árban kettõ közül választanék, shimano m075 vagy a csatos m085
pro és kontra véleményeket várok, lehetõleg tudaljdonosoktól
075:
- tetszik úgy hogy van, kérdés hogy a tépõzárak és az anyaga mennyire bírnák
085:
- csatos, biztosan jobban fog, a mûanyag csat tartósságára azért kíváncsi lennék
- az oldalán lévõ csíkok felülete mennyire lenne érzékeny a felületi sérülésre
(leginkább ez bizonytalanít el a 085-tõl)
használva relatíve sokat lenne (heti 4-6 nap, napi 2-3 óra, off road) tehát a tartósság elsõdleges
sidi-s és egyéb javaslatok nem érdekelnek, jelenleg erre a kettõre van pénz, ezek közül választanék
elõre is köszönöm
D
Írta 2008. május 25. - 11:06
én is szemeztem vele de ami tetszik az nagyon drága, az olcsó meg hát....
Írta 2008. május 25. - 10:53
az amelyik logikusnak tûnik elsõre...sziasztok,
az spd pedálomon szeretném a rugóerõt erõsebbre állítani, próbáltam + és - irányban, de nem tapasztaltam változást, melyik a helyes irány?
Maggi, Te hány eggbetert koptattál el hogy ilyen határozott véleményed van ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. május 25. - 10:36
az spd pedálomon szeretném a rugóerõt erõsebbre állítani, próbáltam + és - irányban, de nem tapasztaltam változást, melyik a helyes irány?
Írta 2008. május 25. - 10:05
Írta 2008. május 25. - 10:01
Írta 2008. május 25. - 09:51
Korábbi kérdésemre spd ügyben javasoltátok a az 520-as shimano pedált, így most valószínûleg ez lesz.
Ugyanakkor szeretném kérdezni, hogy az egg beater mx-rõl mi a véleményetek? Most láttam valahol 10 ezer ft-ért, de hallottam róla ilyet is olyat is, még a 2-szer annyiba kerülõ sl-rõl is.
raczger
Én ugyanezt a kombót néztem ki