Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2008. September 02. - 21:24
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2008. September 02. - 21:16
Sohasem volt még SPD pedálom, most vettem meg az elsõt. A pedál Shimano 520-as, a cipõ a Hervisbõl Shimano SH-M38. A pedálhoz adtak stoplit, de a cipõmön csak két hosszúkás lyuk van, gondolom kellene valami a belsõ oldalra a talpbetét felõl amibe belecsavarhatók a stopli csavarjai, de nekem nem volt semmi ilyen a dobozban. Amim van az a pedálhoz adott pedálonként egy stopli, két csavar és egy kis lemez két furattal, ami minden bizonnyal a stopli közepébe megy bele.
Vissza kellene mennem reklamálni a Hervis-be, vagy a pedálhoz járt volna még egy-egy lemez?
Posted 2008. September 01. - 15:12
Úgy tûnik, ez a cipõ egy MTB-Road kombó, és az egyiket már sikerült kiszedni, (csak az lehet, hogy nem Te voltál). Kis csavar húzóval kipöccinteni, esetleg bicsak - bicska - nem tom, de hogy ki lehet szedni, az tuti.
Lehet, hogy a cipõtalp betétet kell kiszedni belülrõl, és onnan lehet az egészet elérni. Nékem vót már olyan lábbelim!
Ez volt a natur állapot Akkor marad a kipöccintõs verzió, mert a talpbetét felõl nem sikerült hozzáférnem. Remélem sikerül, mindenesetre köszi :prosze:
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2008. September 01. - 14:14
Lehet, hogy a cipõtalp betétet kell kiszedni belülrõl, és onnan lehet az egészet elérni. Nékem vót már olyan lábbelim!
Posted 2008. September 01. - 13:52
Meg tudná valaki mondani, hogy a nyíllal jelölt piros bigyót hogy lehet kiszedni a cipõ talpából (már ha ki lehet; de miért ne lehetne, ha egyszer ott van ).
A talpbetétet kiszedve nem lehet megközelíteni a dolgot és igazság szerint nem mertem a talp felõl feszegetni, nehogy egy alternatív szellõzõlyukat csináljak...
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2008. August 28. - 15:51
Posted 2008. August 28. - 12:54
Posted 2008. August 26. - 23:58
Segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék venni valami jó look rendszerû cipõt, kinéztem a SIDI Genius 5.5 öt, de nem tudom hol tudnám felpróbálni stb, szóval ha valaki tud olyan boltot BP-n ahol tuti van ilyen, esetleg többet is mondhattok max kocsikázunk egy napot... akkor azt megköszönném, mert nekem fogalmam nincs, nem vagyok jártas BP-n, góglével meg nem mentem semmire....
Próba meg mindenképp fontos lenne, valszeg 44-45 ös méret kell, de marhára alacsony a lábam haránt része, mostani shimano cipõmet is +betéttel meg majdnem fullrahúzott tépõzárral használom... ludtalpas vagyok meg minden marha hosszú a lábam a magasságához képest...
Posted 2008. August 26. - 15:05
Én azért megnézném a helyedben azokat a Hervis-ben kapható cipõket is, amikrõl korábban volt itt szó. 8ezerért nagyon megérik.
Posted 2008. August 23. - 21:47
2 oldalastr akkaor vegyél ha boltba járni is ezzel a bringával szoktálSziasztok,
Nagyon köszönöm a sok infót a spd rendszerekkel kapcsolatban. Hirtelen kissé sok is volt, kicsit pontosítanék, mert egyelõre csak az biztos, hogy Shimano pedált fogok venni, bár cipõre is mondhattok vmi jó tippet. A lényeg az lenne, hogy döntõen országúton tekerek mtb-vel, (kb. olyan 80-100 km-eket) de néha max. közepes terep is van benne. Ennek megfelelõen mi az amit ajánlanátok? Spd pedálért olyan max. 15.000 ft-ot adnék + cipõ. Meg tulajdonképpen az a legnagyobb dilemmám, hogy csak sima spd-t vegyek, vagy olyat, ami kétoldalas (vagy mi a pontos neve), tehát spd és sima is egyben?
Köszi a segítséget.
pedálból 540-es ami 11 körül van, de sztem teljesen jó az 520-as is ami 10 alatt
cipõbõl a specialized sport ami egy nagyon jó beváét darab kényelmes és strapabíró, olyna 20 k körül van
ha picit jobbat akarsz akkor speci comp az 25 körül
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. August 23. - 21:44
Nagyon köszönöm a sok infót a spd rendszerekkel kapcsolatban. Hirtelen kissé sok is volt, kicsit pontosítanék, mert egyelõre csak az biztos, hogy Shimano pedált fogok venni, bár cipõre is mondhattok vmi jó tippet. A lényeg az lenne, hogy döntõen országúton tekerek mtb-vel, (kb. olyan 80-100 km-eket) de néha max. közepes terep is van benne. Ennek megfelelõen mi az amit ajánlanátok? Spd pedálért olyan max. 15.000 ft-ot adnék + cipõ. Meg tulajdonképpen az a legnagyobb dilemmám, hogy csak sima spd-t vegyek, vagy olyat, ami kétoldalas (vagy mi a pontos neve), tehát spd és sima is egyben?
Köszi a segítséget.
Posted 2008. August 23. - 18:00
shimano pd-m324
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. August 23. - 17:57
ügyes a bbb hogy pénzért adja ami minden spd (shimano persze) pedál tartozékaÍzlések és pofonok, szerintem az a mûanyag cucc ha erre gondolsz életveszélyes és használhatatlan... Adtak a bringámhoz amikor vettem, és mivel úgyis utcai cipõben mentem érte, ezért ezzel tekertem haza. Csúszik mint a fene, egyáltalán nem tart, és kicsi a felülete, csak egy darab gyenge mûanyag... Elsuvasztottam valahova, lehet ki is dobtam azóta. Ha muszáj, a kétoldalas spd pedál jobb választás akkor már, aminek egyik oldala spd, másik normál pedál. Szerintem.
mellesleg pontosan arra van kitalálva ha veszel egy spd-vel szerelt bringát de tornacipõben mész érte haza tudj tekerni....erre való semmi többre.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. August 23. - 14:40
most hirtelen annyi jut eszembe, hogy az spd rendszerekhez szoktak adni egy ki mûanyag gebaszt, amit ha felteszel az spd-re, akkor kapsz taposható felületet. amolyan fél pedál.
http://bikediscount.hu/index1.html itt a pedáloknál nézelõdj, alul van olyan is, amilyet te keresel már 13.000-ért
kérdés az is, hogy menniyt szánsz rá, és hogy mire használod majd
Ízlések és pofonok, szerintem az a mûanyag cucc ha erre gondolsz életveszélyes és használhatatlan... Adtak a bringámhoz amikor vettem, és mivel úgyis utcai cipõben mentem érte, ezért ezzel tekertem haza. Csúszik mint a fene, egyáltalán nem tart, és kicsi a felülete, csak egy darab gyenge mûanyag... Elsuvasztottam valahova, lehet ki is dobtam azóta. Ha muszáj, a kétoldalas spd pedál jobb választás akkor már, aminek egyik oldala spd, másik normál pedál. Szerintem.
Posted 2008. August 23. - 11:57
Én eddig egy Bikepositive pedált használtam kb 4 évig, nemrég megadta magát.Igaz, nem nyúztam.Fõleg aszfalton és laza terepen használtam, de bírta.Ennek az ára olyan 8 ezer körül van.Most egy Acor-t használok.(6500 volt)Egyelõre jó.A Wellgo-nak van egy hasonló modellje, arról nem tudok véleményt mondani, de az is szintén 6,5 ezer.Kinézetre szinte ugyanolyan mint a Bikepositive.Shimanonak vannak komolyabb modelljei, amik drágábbak is.Alapvetõen olyan bringásoknak készül ez a fajta pedál akiknek a bringa nem csak sport-, hanem közlekedési eszköz is.Ha ajánlani kéne és shimanora szavaznék.Én is olyat vettem volna, ha van rá pénzem.
Nézz körül netes bringaalkatrész oldalakon, meg tesztoldalakon, meg gondold végig mire használod!Aszfalton meg könnyû terepen jól teljesítenek az olcsóbb modellek is, ha komolyabbak a terveid akkor a pénztárcádba is mélyebben kell kotorászni...Bár ezzel nem mondtam sok újdonságot.
Ennyit tudok tanácsolni.
Jó keresgélést!
Posted 2008. August 23. - 11:37
Posted 2008. August 23. - 11:31
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.:bananadan
Hogy lehet ide userbart tenni?
Posted 2008. August 22. - 13:40
Sziasztok Fanok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az lenne a lényeg, hogy szeretnék venni egy spd cipõt+pedált. Elég tapasztalatlan vok a témában, de az biztos, hogy lehetõleg olyan pedált szeretnék, ami kétoldalas, tehát nemcsak spd pedállal tudom használni. Milyen tapasztalatotok van? Egyáltalán ajánljátok ezt a formát? Vagy nem? Egyáltalán milyen spd pedált vegyek?
most hirtelen annyi jut eszembe, hogy az spd rendszerekhez szoktak adni egy ki mûanyag gebaszt, amit ha felteszel az spd-re, akkor kapsz taposható felületet. amolyan fél pedál.
http://bikediscount.hu/index1.html itt a pedáloknál nézelõdj, alul van olyan is, amilyet te keresel már 13.000-ért
kérdés az is, hogy menniyt szánsz rá, és hogy mire használod majd
Posted 2008. August 22. - 13:18
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az lenne a lényeg, hogy szeretnék venni egy spd cipõt+pedált. Elég tapasztalatlan vok a témában, de az biztos, hogy lehetõleg olyan pedált szeretnék, ami kétoldalas, tehát nemcsak spd pedállal tudom használni. Milyen tapasztalatotok van? Egyáltalán ajánljátok ezt a formát? Vagy nem? Egyáltalán milyen spd pedált vegyek?