Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Szeretnék egy új pedált venni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy milyet érdemes venni. Van egy SH-M075-s cipõm, amivel kompatibilisnek kéne lenni. Szemezgetek egy PD-M770-el, de a leírások szerint ehhez a cipõhõz nem passzol. Vagy igen?

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nekem mindkét bicajon 505-ös van. Amikor csúnya hangot ad WD 40 és kitakarítom a mocskot belõle legalább havonta egyszer. Így teljesen hagtalan az egész rendszer.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts

srácok az mitõl van hogy adott egy m505-ös pedál, a hozzávaló gyári és a ha odalépek neki akkor recseg-ropog a jobboldali
a pedál, cipõ rendesen be van állítva, próbáltam állítani esetleg az erõsséget, de semmi változás. olajoztam is a rugókat hátha

Lehet például,hogy elkopott eltörött a csapágygolyó a tengelynél,elfogyott a zsír,nem olyan gördülékeny.
Szét kell szedni takarítás,golyócsere/pótlás zsírzás. ha nem javul,akkor eldobás.

Vagy csak meg kell húzni a csavarokat ahol lehet.

http://techdocs.shim...69830608612.pdf

mellesleg,biztos hogy a pedál szól?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
dettó (mármint l**artam)
én is 505ös pedált használok és recseg ropog
(ismerõs 540ese is recseg ropog, pedig az kicsit másabb kategória, nem csak árban persze)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nálam kb. 1 éve megvan a jelenség, de le..artam..

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
srácok az mitõl van hogy adott egy m505-ös pedál, a hozzávaló gyári és a ha odalépek neki akkor recseg-ropog a jobboldali
a pedál, cipõ rendesen be van állítva, próbáltam állítani esetleg az erõsséget, de semmi változás. olajoztam is a rugókat hátha

dedudki

dedudki

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
A szempontok:

1.mennyi zsé van rá
2. mennyit fogod használni (azaz valójában mennyit érdemes rá költeni - bár ez relatív)
3. melyiket tudod felpróbálni

Látszólag az 1. dolog a legfontosabb, de valójában a 3. a meghatározó. Sajnos kis hazánkban, ha márkás cipõk közül szeretnél választani esélyed sincs, hogy egy helyen több márkát is felpróbálj, sokszor még egy adott, a bolt által forgalmazott márkából is hiányos a méretezés, hetekig tart még beszerzik. Esetleg azzal biztatnak, hogy majd ha a jövõ évi rendelése a nagykernek megérkezik, akkor nézz be legközelebb...A márkák méretezése között nagyon jelentõs a különbség, ezért ha az egyiknél jó egy adott méret rád, nem biztos, hogy a másik márkánál is az fog passzolni.

Ha a Sidi-t választod biztosan nem fogsz csalódni.
Az Adidast se hagyd ki a felsorolásból, mivel õk is nagyon jó cipõket csinálnak, sõt ha a méretben pont passzol a lábadhoz, szerintem még jobb választás is lehet, mivel a carbon talpas modeljeik merevségben überelik a Sidit. Emellett a Sidi még enged, nyúlik egy kicsit a hordás közben, az adidas nem. Persze emiatt van aki az adidast esetleg sprõdebbnek érzi...(mindkét márkától nyúzok cipõket)

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Ja igen, még a Decathlonos cipõkön is gondolkodtam, azok i 10 körül vannak

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Hali!
Bár nem spd, de országúti cipõbõl milyet ajánlotok? Néztem már shimano-t meridát, sidit, de nemtudok dönteni.
Pl nemtudom, hogy kell-e nekem 20ezerért sidi, vagy jó a 10ezres shimano is.
Viszont gagyit nem akarok venni. Tehát legyen kellõen merev a talpa.
Ötlet, tanács, vélemény?
Köszi

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Lehet, hogy úgy érdemes próbálni mint egy túrabakancsot (esetleg egy vastagabb zoknival is)(?):
- felvenni, normálisan megszorítani a tépõzárat (vagy ami van rajta), majd megnézni, hogy kaffog-e a bokád
- lépcsõn járni lefelé, ha eközben nyom, akkor valószínûleg lábdagadás esetén tényleg nyomni fog.

Nekem full fapados specialized sport van, és az eddigi legkisebb méretû bicajos cipõm és nem nyom, ha megdagad a lábam (eléggé széles, öblös az eleje, lehet, hogy az segít)

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Na ez az ami nem feltétlenül igaz minden modelre. Az én sh cipõm semmit sem tágult. Nyáron amikor nagy melegben tekerek órákig, egy idõ után mivel az ember lába dagad, a máskor mindíg ultra kényelmes cipö úgy elkezdi szorítani a lábamat, hogy ordítani tudnék. Ilyenkor megáll, leszáll, gyalogol egy kicsit, ugrál stb. és egy darabig jó.
Nem egyformák a kaptafák sem. Nekem a diadora chilliben lötyögött a sarkam, a sh-ban nem.

NEM! A lehetõ legkisebbet kell megvenni ami még kényelmes. Ennek az oka, hogy bringás cipõk használat közben nyúlnak.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
shimano mt 90?

vagy vmi teli cipo /baki?/ patetntos verzioban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hm. Nekünk sikerült venni a Hervis-ben egy ehhez hasonló, ámde fekete modellt (Shimano, nõi). Valami 25k-ról volt leárazva 8,9k-ra. :) Kifutó modell, kevés méret, akció...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mangobaby

mangobaby

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Ariadne, Bikertigger, Camping Joe, Apr, köszi a válaszokat (s ha még bárkinek eszébe jut bármi hasznos, ne fogja vissza magát... :)). A jövõ héten reményeim szerint tudom folytatni a próbálgatós körtúrát, aztán beszámolok ;)

Amik eddig -egyelõre csak ránézésre- nagyon tetszettek, és buzgón reménykedem, hogy valamelyiküket sikerül majd beszerezni itthon, ezek: (persze aztán még jönnek a "mennyire kényelmes", "mennyibe fáj" és hasonló körök).

SH-WM 60 (jujjj, egyre jobban tetszik :chin: )

..Specialized-ból pedig ez a darab.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

szóval... bementem a boltba, mondtam az eladónak, hogy nõi cipõt szeretnék. Elém tett 3, ránézésre is férfi modellt

Olyan boltba kell menni, ahol kaphatók/tartanak nõi cipõt. Itt az elmaradott vidéken ismerek ilyen boltot :)

A specializednek, és a shimanonak vannak nõi cipõik és kaphatók. Ezek mindig különböznek a férfi modelltõl.
Például a shimanónál pár modellnél (a típus számban WM) van nõ változat ,fõbb különbségek:
- nõiesebb színvilág
- szélesebb tömzsibb orr
- stb.

Elképzelhetõ viszont, hogy egy nõi modell nem kényelmes neked, vagyis mégis egy normál férfi cipõ kényelmes.

Egyébként érdekes volt, nagyon sok helyen olvastam, hogy kerékpáros cipõbõl a normál cipõmérethez képest min. 1 számmal nagyobb kell

NEM! A lehetõ legkisebbet kell megvenni ami még kényelmes. Ennek az oka, hogy bringás cipõk használat közben nyúlnak.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nemm, egyel nagyobb méretezés a Shimano-nál van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem is jellemzõ minden gyártóra hogy lenne kifejezetten nõi modelljük

akiknak biztos van és többé kevésbé beszerezhetõ itthon is, az a pearl izumi, northwave és velemennyi speci

P.I pl konkrétan van is készleten, bár hogy 40-es van e azt biztosan nem tudom.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Mangobaby, ehhez sajnos hozzá kell szoknunk. A kerékpárfelszerelés-ipar mellõzött páriái vagyunk mi nõk, legalábbis itthon. (hüpphüpp :D)

Kifejezetten nõit elvétve lehet találni, én anno annak is örültem majd' a teljes fõvárosi kínálat megtekintése után, hogy egyáltalán volt olyan, ami jó rám (37-8-as lábra 39-es). Azért érdemes kitartóan keresgélni, pl. bringavilágban láttam talán kifejezetten nõi modellt is, szóval azért kaphatóak, csak kevés és messze nem minden üzletben. Mezbõl, kerósnaciból sem jobb a helyzet sajna. Ez van. Remélem végül azért sikerrel jársz. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

mangobaby

mangobaby

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni, éppen nõi kerékpáros cipõket nézegetek... leginkább spinningre használnám. Egyelõre még csak az ismertebb bicajosboltok weboldalán tájékozódtam, olvasgattam, az új információkkal felvértezve eddig egy boltba tudtam elmenni, de bennem is az az általános kép kezd kialakulni, hogy nõi cipõkbõl sem méret, sem választék nem nagyon van. :confused: ...

szóval... bementem a boltba, mondtam az eladónak, hogy nõi cipõt szeretnék. Elém tett 3, ránézésre is férfi modellt (két Meridát és egy Shimanot), és egy sötétkék Sidi-t, mely utóbbiról elsõ ránézésre nem tudtam eldönteni, hogy férfi vagy nõi lehet. Kérdeztem tõle, hogy kialakításukat tekintve van-e bármilyen különbség a férfi ill. nõi modellek között, mire õ azt felelte, áááá, szinte semmi, leginkább csak a szín és a méretválaszték. Szerintetek helytálló, amit mondott az eladó? Nekem kicsit olyan érzésem volt (tudom, ez nagyon szubjektív dolog... de mégis ez jött le...), hogy azért mondta ezt az eladó, mert férficipõbõl egyszerûen több a lehetõség, hátha veszek inkább olyat...

Lehet, szõke vagyok :) de kényelem és praktikusság mellett nekem bizony számítana a kinézet is :P ... emiatt is ragaszkodnék a nõihez...

Egyébként érdekes volt, nagyon sok helyen olvastam, hogy kerékpáros cipõbõl a normál cipõmérethez képest min. 1 számmal nagyobb kell - nos, én ált. 40-es cipõt hordok, ehhez képest pl. a Meridás 41-esben gyakorlatilag csónakázott a lában, a Sidi 40,5-es is nagy volt még kicsit... Lehet, ufó vagyok. :scared:

Elõre is köszönöm segítségeteket.

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi. Hát mivel kivehetõ, úgy látszik ki is vették... :) Akkor ezek szerint lesz egy utam a Hervisbe.