Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Indította
ggx
, 2004. június 27. 12:45
Írta 2009. június 14. - 19:46
nekem a jobb lábam kis lábujjam felé szokott néha fájni-zsibbadni,de csak hosszú táv után.merrefelé kéne állítanom a stoplit?
Írta 2009. június 13. - 22:38
Én itt még anno mint nem reg. tag csak read only olvastam utcai méret +1 mindkettõ cipõt neten rendeltem és patent jó :cool2:
Írta 2009. június 13. - 22:19
shimano cipõbõl fél számmal nagyobb kényelmes mint specibõl.
de lehet az is, hogy a speci body geometry-je (vagyis annak hiánya) pluszban befolyásol.
de lehet az is, hogy a speci body geometry-je (vagyis annak hiánya) pluszban befolyásol.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. június 13. - 22:14
hát igen... én is töröm a fejem hogy még is hol rontottam el... de most éppen azon az elven vagyok , hogy majd ha megkapom a 46-osat akkor már okosabb leszek. elmegyek benne egy gyengéd 60km-et tekerni , és ha az idõ alatt nem lesz gond , nem érzem azt hogy most márpedig meg kéne állni , mert már megint nem érzem a lábam... akkor mondom azt hogy meg van a cipõm !!
természetesen majd a konklúziót levonom belõle , és majd megosztom veletek eme rettenetesen kényelmetlen 80-km em.
természetesen majd a konklúziót levonom belõle , és majd megosztom veletek eme rettenetesen kényelmetlen 80-km em.
Írta 2009. június 13. - 21:40
Ez a cipõ ránézésre hasonló mint az enyém, lehet már modernebb is, szóval nem értem mi lehet a gond?
Írta 2009. június 13. - 21:38
ugyan ezt elmondhatom én is a speckó cipõmrõl. egyszerûen imádom, imádtam.
semmit nem éreztem benne... az elején volt egy kis nyomó , furcsa érzés szintén a lábujjamnál , de az tágult annyit hogy ezt simán kiküszöbölje.
semmit nem éreztem benne... az elején volt egy kis nyomó , furcsa érzés szintén a lábujjamnál , de az tágult annyit hogy ezt simán kiküszöbölje.
Írta 2009. június 13. - 21:34
Nekem van két negyvenhatos egy SH-21 és egy 121B. Érdekes az elsõ lazább, a második szorosabb, nyílván a tépõzár miatt. Nekem a jobb lábamon a boka alatt néha kicsit szorosnak érzem de ennek ellenére több ezer km megvolt fájdalom mentesen.
Írta 2009. június 13. - 21:28
Én arról hallottam már, hogy a rosszul felhelyezett stopli miatti tekerés, azaz az eltérõ lábtartás miatt voltak gondok.
hogyne hogyne errõl magam is tudok. tényleg nincs a stoplival semmi gond , teljesen rendben van. tényleg. viszont ... a probléma gyökere már egyre inkább idegesít , és valószínû fogok kérni egy 46-osat. lehet hogy a próbléma megoldódik , lehet hogy eladom , és veszek egy speckót... csak arra megint kell a keret.
Írta 2009. június 13. - 21:23
Én arról hallottam már, hogy a rosszul felhelyezett stopli miatti tekerés, azaz az eltérõ lábtartás miatt voltak gondok.
Írta 2009. június 13. - 20:55
A Speciben próbáltál azóta tekerni?Mert ha igen és abban nem zsibbad akkor valószínüleg a mérettel van a probléma.(saját vélemény: Specialized cipõje kényelmesebb volt mint a Shimano amikor cipõt kerestem)
már annyira szét tekertem szegényt , hogy fölösleges lenne fölvennem újra , mert tudom hogy kényelmes lenne... most ezzel a shimanoval szívok egy kicsit.
és látom saját véleményed szerint is a méret lehet a gond.
Írta 2009. június 13. - 20:49
A Speciben próbáltál azóta tekerni?Mert ha igen és abban nem zsibbad akkor valószínüleg a mérettel van a probléma.(saját vélemény: Specialized cipõje kényelmesebb volt mint a Shimano amikor cipõt kerestem)
Írta 2009. június 13. - 20:46
Le tudnád fotózni, hogy az alján a stopli hogyan van felrajva? Milyen pedálod van?
Sajnos képet nem tudok készíteni , de a stopli az teljesen rendben van, efelõl biztos lehetsz. A pedálom az SH-M520
Írta 2009. június 13. - 20:43
Le tudnád fotózni, hogy az alján a stopli hogyan van felrajva? Milyen pedálod van?
Írta 2009. június 13. - 20:33
Sziasztok!
Kérdésem lenne , és sajnos magam is elbizonytalanodtam.(méretekkel van a gond)
Már 2 éve van egy Specialized SPD-cipõm, amit az elmúlt napokban cseréltem le egy Shimano-ra. A régi cipõm 45-ös volt , és a mostani is szintén 45-ös.
Az a gondom hogy mikor használom , akkor iszonyatosan nyom... nem érzem a lábujjaim és a talpam egy részét (zsibbad...) Ez intenzív tekerés után egy 15perc múlva már föllép ez a zsibbadós érzés , és csak akkor múlik ha kiveszem spd-bõl ... akkor érzem hogy egy kicsit javul a helyzet... miután vissza teszem az spd-be már csak 20-30 fordulat kell neki , és ugyan ott vagyok ahol tartottam a zsibbadásban ... kellemetlen érzés... Most vagy a cipõ a kicsi, ami szerintem a valós, vagy csak én vagyok most nagyon finnyás. A lábam nem ér végig benne teljesen , de tekerés közben viszont oda ér. Álló helyzetben olyan 4-5mm szabad hely van a cipõ orra és a nagylábujjam közt. Adok a cipõrõl egy képet hogy lássátok mivel lett dolgom.
Bõr , és azt mondták nyúlik is még egy kicsit... de lehet hogy a 46ossal kellene próbálkoznom !! ? !!
Megértéseteket és válaszotokat elõre is köszönöm !!
Üdvözlettel: Dániel
Kérdésem lenne , és sajnos magam is elbizonytalanodtam.(méretekkel van a gond)
Már 2 éve van egy Specialized SPD-cipõm, amit az elmúlt napokban cseréltem le egy Shimano-ra. A régi cipõm 45-ös volt , és a mostani is szintén 45-ös.
Az a gondom hogy mikor használom , akkor iszonyatosan nyom... nem érzem a lábujjaim és a talpam egy részét (zsibbad...) Ez intenzív tekerés után egy 15perc múlva már föllép ez a zsibbadós érzés , és csak akkor múlik ha kiveszem spd-bõl ... akkor érzem hogy egy kicsit javul a helyzet... miután vissza teszem az spd-be már csak 20-30 fordulat kell neki , és ugyan ott vagyok ahol tartottam a zsibbadásban ... kellemetlen érzés... Most vagy a cipõ a kicsi, ami szerintem a valós, vagy csak én vagyok most nagyon finnyás. A lábam nem ér végig benne teljesen , de tekerés közben viszont oda ér. Álló helyzetben olyan 4-5mm szabad hely van a cipõ orra és a nagylábujjam közt. Adok a cipõrõl egy képet hogy lássátok mivel lett dolgom.
Bõr , és azt mondták nyúlik is még egy kicsit... de lehet hogy a 46ossal kellene próbálkoznom !! ? !!
Megértéseteket és válaszotokat elõre is köszönöm !!
Üdvözlettel: Dániel
Írta 2009. június 07. - 20:42
Írta 2009. június 07. - 20:25
Írta 2009. június 07. - 18:15
Még a városban is spd-vel megyek és még 1x sem estem.A barátnöm is rákapott és õ is ugyanúgy nyomja városban (meg maratonokon) szintén esés nélkül.Állits minimálisra a rugóeröt és nem lesz probléma.
Írta 2009. június 07. - 17:39
[quote name='epyc']Egy indokot mondanék, hogy miért rühellem a platform, vagy fémkeretes pedálokat: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Ez tényleg sz***** néz ki!
Ez tényleg sz***** néz ki!
Írta 2009. június 06. - 20:28
mar par eve csak spd-t hasznalok orszagutin es montin is, es meg soha nem estem el vele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 06. - 19:10
Elõször én is paráztam a terep és a meredek domboktól így az elsõ évben kerültem õket rendesen. Amikor egy nyári szezon alatt megszoktam az SPD-t és az elõttem leblokkoló autó elõtt 1...2... és már dõltem is ki tudtam oldani több esetben is akkor mertem már mindenhova menni.
Épp a mai nap csináltam egy váltó cserét és nagyobb karbantartást, majd jött a puding próbája. Egy 11% emelkedõn ami ki van táblázva onnan a pontos adat szépen és kényelmesen fel tudtam menni.
Épp a mai nap csináltam egy váltó cserét és nagyobb karbantartást, majd jött a puding próbája. Egy 11% emelkedõn ami ki van táblázva onnan a pontos adat szépen és kényelmesen fel tudtam menni.